euro

Dimensiune font:

Metoda de furt „îmbrățișare afectuoasă“ face ravagii. Familie de români din Spania acuzată de furturi de milioane de euro

| 06-03-2020 12:22

42 de români printre care și trei minori, membrii ai aceleiași familii, au fost arestați în Spania pentru presupusa lor apartenență la o organizație specializată în tâlhărie și jaf violent, folosind așa-numita metodă de furt „îmbrățișare afectuoasă“.

Dintre cei 42 de români, 38 au fost ridicați de pe teritoriul Spaniei, 3 din România și unul din Portugalia. Din această grupare fac parte și trei minori, care au fost „învățați“ de membrii mai vârstnici ai familie cu aceste deprinderi.

Potrivit Poliției Naționale spaniole, persoanele sunt suspectate că atacau victime în vârstă din toată Spania, fără a ezita să folosească violența pentru a le smulge bijuteriile, și ulterior ar fi spălat banii obținuți în țara de origine, România. Ancheta, inițiată la Malaga, provincia în care au comis peste 100 de furturi, a dezvăluit că membrii acestui grup făceau parte din aceeași familie, „același clan“, și au provocat daune economice de peste un milion de euro, potrivit La Vanguardia.

În cele 12 descinderi făcute în Spania și în România, agenții au reușit să recupereze 66 de ceasuri de lux, 264 de bijuterii, 41.000 de euro în numerar, 92 de telefoane mobile, diverse arme de foc și 10 vehicule high-end, printre altele. Pe de altă parte, anchetatorii au confiscat și 335 de vehicule de ultimă generație în Spania și 20 în România, 10 proprietăți imobiliare (conace de lux) și numeroase conturi bancare și active financiare.

O victimă a rămas fără un deget, alta fără un ochi

În urma descinderilor efectuate, agenții au inventariat 66 de ceasuri de lux, 264 de bijuterii și diverse efecte pentru manipularea ceasurilor, trei cântare de precizie și diverse instrumente de precizie pentru bijuterii și pentru ștergerea numerelor de serie.

Ținând cont că valoarea medie a obiectelor furate este de aproximativ 10.000 de euro - deși există ceasuri inventariate care pot costa între 30.000 și 45.000 de euro - daunele cauzate de această organizație sunt de peste 1.000.000 euro, fără a ține cont de valoarea sentimentală a bijuteriilor, potrivit El Pais.

Mai mult, românii specializați în așa-numita metodă de furt îmbrățișare afectuoasă, în care agresorul îmbrățișează sau mângâie victima urmărind doar să smulgă ceasuri sau bijuterii, nu ezitau să folosească violența dacă victima opunea rezistență. De fapt, o victimă a pierdut falanga unui deget și a alta și-a pierdut vederea unui ochi după un pumn, potrivit heraldo.es.

Din Malaga direct în conacele de lux din Țăndărei

Ancheta a început la Malaga în noiembrie 2018, iar primele investigații au arătat că banda activează de mult timp, căci niciunul dintre membrii săi nu este cunoscut cu vreo activitate de muncă, în timp ce nivelul lor de cumpărare și de viață era unul foarte ridicat, potrivit La Opinion de Malaga.

(w670)

Un alt aspect care a caracterizat grupul a fost caracterul său itinerant, în continuă mișcare pe teritoriul național. Cei anchetați au stat patru sau cinci zile într-o casă din zona rurală, dar călătoreau zilnic pe o rază de 100 de kilometri pentru a comite furturile. Imediat după aceea se întorceau în casă cu pradă, schimbând zona și locuințele în mod constant. Se bazau pe o flotă considerabilă de mașini de lux, care însă nu erau înmatriculate pe numele lor.

De altfel, bunurile generate în urma acestor furturi erau ascunse de adevărații beneficiari pentru a evita confiscarea lor. Liderii grupării au fost identificați în orașul Țăndărei (județul Ialomița), unde au trimis ceasuri și bijuterii furate sau banii obținuți din vânzarea lor.

„Experiență vastă“ în România, Italia, Germania, Belgia, Regatul Unit și Franța

Mulțumită cooperării internaționale, polițiștii spanioli identificat fapte similare ale grupării comise pe întreg teritoriul european, confirmându-și prezența în țări precum România, Italia, Germania, Belgia, Regatul Unit și Franța. Având în vedere natura transnațională și itinerantă a organizației, autoritățile din Spania și România au creat o echipă comună de cercetare (ECI).

În urmă cu două săptămâni, procurorii DIICOT din Slobozia, împreună cu polițiști din Spania, au desfășurat 7 percheziții domiciliare pe raza orașului Țăndărei. În urma descinderilor, pentru doi suspecți autoritățile române au întreprins demersuri în vederea extrădării în Spania. De asemenea, anchetatorii au sechestrat mașinile de lux pe care suspecții le-ar fi achiziționat în urma vânzării bunurilor pe care le furau.

Operațiunea extinsă a permis arestarea a 42 de persoane, dintre care nouă au fost plasate în arest preventiv, în Spania. totodată, o persoană a fost arestată pe aeroportul din orașul portughez Faro, când intenționa să fugă cu un zbor spre Regatul Unit. În plus, trei dintre deținuți sunt minori, doi dintre ei fiind transferați într-un centru de reeducare a minorilor, potrivit unui comunicat de presă al Poliției Naționale spaniole. 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Coronavirus: Erdogan anunta relaxarea substantiala, de luni, a restrictiilor din Turcia
28/05/2020 23:13

 Turcia va redeschide luni cafenelele, restaurantele, parcurile si alte locuri publice, care au fost inchise din martie pentru a limita raspandirea noului coronavirus, relateaza DPA. Interdictiile de in ...

Croația și-a redeschis frontierele pentru 10 state UE. România nu se află pe listă
28/05/2020 21:01

Preocupată pentru sectorul său turistic lovit de pandemia de COVID-19, Croaţia şi-a redeschis joi frontiera pentru cetăţenii din zece ţări ale Uniunii Europene, a anunţat premierul Andrej Plenkovic. P ...

Inca patru persoane au murit din cauza COVID-19. Am ajuns la 1.235 de morti
28/05/2020 20:52

 Grupul de Comunicare Strategica a anuntat, joi seara, decesul a inca patru persoane din cauza COVID-19. In acest moment, bilantul a ajuns la 1.235 de morti. Joi dimineata fusesera anuntate alte doua de ...

Coreea de Sud reactiveaza unele restrictii dupa noi cazuri de coronavirus
28/05/2020 17:54

 Coreea de Sud a reactivat joi restrictiile in Seul si in suburbiile acestuia, dupa inregistrarea unei cresteri semnificative a numarului noilor cazuri de COVID-19, a anuntat ministrul sanatatii Park Neung ...

Reuters devoalează planul lui Donald Trump: ADIO Twitter, Facebook şi Google
28/05/2020 17:50

Agenţia de presă Reuters prezintă joi un proiect de ordin executiv al preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, care ar afecta juridic reţelele sociale şi serviciile de căutare online. Sunt vizate Twit ...

ANM, avertizări meteo de VREME SEVERĂ în mai multe județe din țară
28/05/2020 14:41

Administratia Natională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de vreme nefavorabilă. Acestea sunt valabile pentru mai multe judete din tară. Avertizări valabile pană la ora 16:00   COD GA ...

Iar creste numarul de cazuri noi de coronavirus: 197 de imbolnaviri in 24 de ore
28/05/2020 13:07

 Avem 18.791 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, anunta, joi la amiaza, Grupul de Comunicare Strategica (GCS). In ultimele 24 de ore, au fost inregistrate alte 197 de noi cazuri de imbolnavire, ...

BREAKING CSM nu a aprobat desființarea SIIJ! Dialog acid în ședința Consiliului
28/05/2020 13:05

CSM a avizat, joi, negativ proiectul USR de desfiinţare a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Procurorii şi judecătorii din CSM au avut păreri impărţite in privinţa utilităţ ...

Avarie de proporții! Oraș fără apă și curent electric: 'Nimeni nu răspunde la dispeceratele de urgenţă'
28/05/2020 11:26

O avarie de proporţii s-a produs joi dimineaţă in oraşul Galaţi. Zeci de mii de gălăţeni au rămas fără curent electric şi fără apă. Totul a pornit de la o avarie la reţeaua electrică, informeaz ...

DEZBATERE PUBLICĂ 14 turnuri cu o înălțime de până la 42 etaje și un mall în jurul Romexpo, proiectul propus de Iulian Dascălu, pe terenul statului român
28/05/2020 09:13

 14 turnuri, cu inăltimea de pană la 42 de etaje, locuinte si un mall, ar putea fi construite in incinta Romexpo, pe terenul de circa 33 de hectare, care apartine statului roman. Societatea Romexpo SA a ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!