Mortal Kombat vs. DC Universe – Xbox 360 Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 19:47

Mortal Kombat vs. DC Universe – Xbox 360 Review

Spre deosebire de competitorii Namco şi Sega, celebri pentru Tekken şi Virtua Fighter, cei de la Midway nu au avut inspiraţia necesară de a face un pas înainte odată cu trecerea la 3D pentru a satisface fanii exigenţi. De aceea, marea diferenţă între titlul de faţă şi cele cu care suntem obişnuiţi este faptul că violenţa a fost mult diminuată pentru a face jocul mai accesibil unei pieţe mai largi de jucători.

La prima vedere, povestea nu pare una plină de imaginaţie: duşmanii de moarte ai lui Rayden şi Superman se contopesc într-unul singur, mult mai puternic decât tot ceea ce a existat vreodată, Dark Khan (nu vă speriaţi, Shao Khan şi Darkseid de asemenea sunt prezenţi). Această nouă entitate are ca scop distrugerea universului printr-o modalitate mai sodomistă şi creează portaluri ce permit călătoriile între universuri, astfel că cele două lumi se pot duela în voie. Dar cum îi convinge diabolicul Khan pe cei mai de seamă reprezentaţi să se înfrunte între ei? Bineînţeles că nu cu vorba bună, ci folosind o magie numită Rage pentru a-i înfuria, transformându-i în pitbuli gata de luptă.

Exact asta veţi întâlni în modul Story, unde alegeţi de care parte a baricadei doriţi să porniţi în aventură şi să începeţi ofensiva către boss-ul final. Dacă vă aşteptaţi la o poveste complexă veţi rămâne dezamăgiţi, dar dacă sunteţi obişnuiţi cu cele din Tekken sau Dead or Alive, veţi fi plăcut surprinşi.

Adversarii nu apar pe bandă rulantă, ca în titlurile de mai sus, deoarece povestea e împărţita în mici capitole şi specifică fiecărui personaj, iar fiecare înfruntare este precedată de un filmuleţ care prezintă ipostazele întâlnirii cu oponentul. Atât parcursul, cât şi cele două finaluri ale poveştii sunt foarte interesante de ambele părţi, astfel că, deşi probabil nu-l veţi relua prea curând, acest mod nu trebuie ratat.

Pe lângă Story, beneficiaţi şi de clasicul Arcade care nu aduce nimic diferit faţă de vreun fighter existent pe piaţă. Ar fi de menţionat că universul adversarilor ce urmează a fi înfrânţi e la alegere, deci dacă cineva doreşte să se lupte doar cu slujitorii lui Rayden sau cu super-eroii din DC Comics este liber să o facă. Am fost plăcut surprins de opţiunea Training, destul de folosită de fanii loviturilor complicate şi a combo-urilor. Deşi nu la fel de complexă ca în Tekken 5: Dark Ressurection sau Soul Calibur IV, secţiunea de antrenament reprezintă un punct în plus adus jocului.

Cei ce cred că stăpânesc foarte bine personajele îşi pot testa calităţile în Combo Practice, un mod ce presupune executarea anumitor seturi de lovituri într-o ordine prestabilită. Recomand acest antrenament şi celor care vor să se specializeze pe un anumit personaj, deoarece vor învăţa să lege combo-urile între ele mult mai eficient. Din păcate, modurile single-player se sfârşesc aici, fiindcă nu există personaje ascunse sau stagii secrete ce pot fi descoperite.

În Mortal Kombat vs. DC Universe avem la dispoziţie 20 de luptători, câte 10 din fiecare univers. Poate că unora li se va părea prea mic numărul de personaje faţă de alte titluri, dar vă asigur că sunt suficiente, readucându-vă aminte de celebrul Street Fighter 2 Turbo, regele neîncoronat al genului fighting, care oferă doar 16 personaje. Din universul Mortal Kombat nu lipsesc luptătorii deja consacraţi, precum Liu Kang, Scorpion, Sub-Zero, Kitana sau Raiden, dar din păcate nu e prezent şi Kung Lao, unul din favoriţii mei din partea a 2-a a seriei.

Diferenţe foarte mari în ceea ce priveşte stilul lor de luptă nu există. Scorpion are celebrul harpon, Sub-Zero face minuni cu gheaţa iar evantaiele Kitanei pot fi în continuare fatale în mâinile unui jucător priceput. Baraka în schimb a suferit o modificare importantă, în sensul că el poate lupta cu sau fără lamele care l-au consacrat. Ţine de alegerea fiecăruia dacă se hotărăşte să le folosească sau nu, asemeni lui Wolverine din seria X-Men.

Personajele din DC Comics au reprezentat ceva nou pentru mine, mai ales că nu am fost niciodată un fan prea mare al benzilor desenate. Lista îi include pe Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lantern, Deathstroke, The Flash, Catwoman, The Joker, Captain Marvel şi Lex Luthor. Iar fiecare dintre aceştia a primit câte un set de lovituri şi combo-uri ce corespund puterilor sale din benzile desenate.

Wonder Woman este nedespărţită de faimosul ei bici, The Flash e înzestrat cu o viteză de execuţie fantastică, iar Deathstroke are în arsenal un pistol şi o sabie pe care nu va ezită să le folosească. Un stil de luptă fascinant găsim la Green Lantern şi Joker, care probabil că vor fi preferaţii multora. Green Lantern foloseşte un inel magic cu care formează în aer obiecte ucigătoare şi să nu vă mire dacă din inelul fermecat va apărea un ciocan uriaş sau o mână verde semitransparentă care vă va strânge ca un şarpe anaconda. Joker în schimb este un personaj amuzant şi extrem de imprevizibil datorită armelor controversate. E cel puţin enervant să vezi cum adversarul foloseşte un pistol de jucărie din care iese o mănuşă de box sau cum aruncă bombe în ring.

Dar pe cât am admirat aceste două personaje ingenioase, pe atât condamn alte două cărora nu le-am găsit rostul sau utilitatea, fiindcă pur şi simplu nu se încadrează în acest mediu. Mă refer la Lex Luthor, un personaj penibil cu lovituri împrumutate de la Cyrax, şi Catwoman, care e de fapt Sonya Blade cu mici schimbări de înfăţişare.

Şi chiar dacă m-aş putea obişnui cu această Catwoman, Lex Luthor îmi provoacă dureri de cap ori de câte ori îl văd. Are o costumaţie total nepotrivită, gama lui de lovituri nu e deloc originală iar voice acting-ul e foarte slab. Una din cele mai mare dezamăgiri pentru mine a fost însă Shang Tsung, care nu se poate transforma în alţi combatanţi aşa cum o facea în Mortal Kombat 2, iar arsenalul lui de mişcări e sensibil redus.

Setul de lovituri al fiecărui luptător nu este foarte complex sau deosebit de original, iar un veteran de Tekken sau Virtua Fighter probabil că le va învăţa fără dificultăţi în câteva zile. Însă pentru a creşte dificultatea şi spectaculozitatea meciurilor, producătorii au introdus şi un sistem de juggle.

Juggle-urile sunt ceva mai greu de executat şi necesită timp de acomodare, dar modul Kombo Challenge de care vorbeam mai devreme vă va veni în ajutor. Probabil că Midway a dorit să facă o distincţie între experţi şi cei ce joacă doar pentru amuzament, deci aprofundarea tehnicilor este posibilă. Bineînteles nu la nivelul Virtua Fighter, unde fiecare personaj are peste 30 de mişcări distincte.

Noii combatanţi şi loviturile lor nu sunt singurele lucruri inovatoare. Mai există şi trei tipuri de mini-combat, numite Klose Kombat, Free Fall Kombat şi Test Your Might. Primele două nu sunt altceva decât nişte mini-jocuri menite să aducă un plus de spectaculozitate în arenă.

Un Klose Kombat se poate iniţia folosind butonul R1, luptătorii vin în prim plan şi apoi începe un soi de button mashing foarte rapid, asemeni confruntărilor cu boşii din God of War. Cel ce începe atacul are prima lovitură, iar dacă adversarul nu apasă în scurt timp acelaşi buton ca şi el, lovitura îi reuşeşte şi are drept la alta. Dacă adversarul are un timp de reacţie bun, acesta contraatacă iar Klose Kombat-ul se opreşte.

Acelaşi lucru se petrece şi în cazul Free Fall Kombat-ului, cu diferenţa că adversarii se ciomăgesc în cădere liberă iar după fiecare lovitură contracarată, cei doi îşi schimbă poziţiile. Sistemul pare complex, lent şi greoi într-un review, dar oricine trece prin el de câteva ori se va convinge că totul se petrece cu rapiditate şi dinamism maxim.

Dacă vă luptaţi lângă un element destructibil (pereţi de exemplu), cu o lovitură puternică activaţi automaţi Test Your Might. Atacatorul împinge victima prin pereţi, timp în care ambii jucători trebuie să apese cât mai repede pe cele patru butoane pentru a minimiza sau maximiza efectul şocului. Cel ce iniţiază Test Your Might poate aplica până la 20% damage, damage care este redus la zero dacă cel care se apără are degetele mai rapide.

Cine a jucat Street Fighter 2 Turbo ştie cum funcţionează modul Super, ce declanşează un atac foarte puternic când bara dedicată acestuia se umple la maxim. Midway a introdus un sistem asemănător numit Rage Mode, ce presupune o bară care se umple în timpul luptei dacă adversarul vă parează atacurile. O puteţi activa la jumătatea ei pentru un contraatac solid numit Kombo Breaker, sau puteţi aştepta până e plină pentru a beneficia de o periodă de invulnerabilitate şi o forţă de atac crescută. Şi din cauza ofensivei mult sporite, vă recomand să nu staţi prea aproape de adversar când acesta îşi declanşează modul Rage.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
FOTO/VIDEO - Moartea unui cal de curse, răzbunată prin condamnarea jocheului la închisoare. Animalul a murit după ce ar fi fost biciuit cu cravaşa până la epuizare
27/11/2020 15:00

Un jocheu irlandez a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare şi i s-a interzis să practice echitaţia timp de cinci ani pentru moartea calului său, transmite Agerpres. Animalul a murit după ce ...

Donald Trump a  recunoscut că va părăsi Casa Albă. Află și în ce condiții
27/11/2020 14:45

Trump spune pentru prima dată că va părăsi functia dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden Presedintele Donald Trump a declarat pentru prima dată că va părăsi mandatul dacă Colegiul Electoral v ...

Trump spune că distribuirea vaccinului anti-Covid va începe săptămâna viitoare
27/11/2020 08:45

Presedintele SUA, Donald Trump, a spus joi că distribuirea vaccinului impotriva coronavirusului va incepe săptămana viitoare si in săptămana de după aceasta, relatează Reuters. Vorbind militarilor ameri ...

ANM - 36 de judete sunt sub cod galben de ceata in aceasta dimineata    Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
27/11/2020 08:33

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

Diego Maradona a fost înmormântat alături de părinții săi
27/11/2020 08:00

Maradona a fost inmormantat  in cimitirul „Jardin de Bella Vista", alături de părintii lui - Dona Tota si Don Diego. Deschis in anii 1980, este un cimitir privat inconjurat de verdeată, la 35 ...

ULTIMĂ ORĂ Un polițist a fost găsit ÎMPUȘCAT în cap, în mașină
26/11/2020 17:42

Un poliţist de 29 de ani, ajutorul şefului de post din comuna Găiseni, judeţul Giurgiu, a fost găsit impuşcat in cap intr-un autoturism, pe un drum comunal. Poliţiştii şi procurorii au deschis o anchet ...

Batrana de 87 de ani jefuita de 300.000 de euro. Talharia a fost raportata de fiul victimei intr-un sat din judetul Arad
26/11/2020 13:33

 Politistii aradeni au demarat o ancheta dupa ce aproximativ 300.000 de euro ar fi fost furati dintr-un seif aflat in casa unei femei de 87 de ani, din localitatea Pancota, victima relatand ca o ...

Accident în Giurgiu. O autocisternă bulgărească încărcată cu sodă caustică s-a răsturnat
26/11/2020 12:28

O autocisternă bulgărească incărcată cu sodă caustică s-a răsturnat joi pe DN 5 B, la ieşirea din localitatea Schitu, judeţul Giurgiu, pe sensul de mers spre localitatea Ghimpaţi. Pompierii din cadr ...

Spaniola nu va mai fi limba oficială a Spaniei
26/11/2020 12:18

Ar putea părea un titlu dintr-un ziar de satiră dar nu este: spaniola nu va mai fi limba oficială a statului spaniol sau „lingua franca” (comună) in invătămant, măsura fiind inclusă in noua ...

 SUA - 2.400 de decese asociate COVID-19 în 24 de ore, cel mai mare bilanț de la începutul pandemiei
26/11/2020 10:19

Statele Unite au anunţat miercuri, in ajunul sărbătorii de Ziua Recunoştinţei, peste de 2.400 de decese asociate COVID-19 in 24 de ore, potrivit datelor oferite de Universitatea Johns Hopkins, un bilanţ a ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei