default

Dimensiune font:

nail’d Review

| 22-10-2012 16:46

nail’d Review

Dacă ai mers vreodată cu un tren de mare viteză (prin Franţa, prin Eurotunel sau cine ştie, poate chiar cu Maglev-ul japonezilor), noţiunea de linii colorate care zboară pe lângă tine pe post de peisaj e deja cunoscută. Dacă n-ai mers decât cu acceleratul de 1 noaptea spre Constanţa, atunci joacă nail’d ca să afli ce înseamnă viteză nebună şi salturi imposibile în orice cursă reală. 'Extrem' e cuvântul de bază pentru absolut tot ce se petrece în acest joc, de la modul carieră până la rarele, dar aprinsele meciuri găsite online.

Turneu de zbor

Premisa este foarte simplă: ai un turneu cu o serie de evenimente la care poţi concura „călărind” un ATX sau o motocicletă uşoară; fără poveste, fără mofturi, eşti aruncat pe trasee off-road unde vei petrece cel puţin la fel de mult timp în aer ca şi pe cărări de munte sau plaje, prin trecători înzăpezite sau sărind pe platforme susţinute de elicoptere. Personal, am preferat motocicleta în aceste evenimente, pentru că am controlat-o mai uşor şi răspundea mult mai bine la curbe bruşte şi control aerian decât ATV-ul.

Cursele se împart în trei tipuri (plus unu din DLC):

  • Simple, cu trei tururi, unde de preferinţă trebuie să câştigi; oricum, un loc pe podium e suficient pentru a debloca evenimentele următoare;
  • Stunt Challenges, unde nu prea contează să ajungi neapărat primul (deşi primeşti puncte bonus), ci să faci tot felul de salturi cât mai spectaculoase, să aterizezi pe toate roţile, eventual să-ţi buşeşti oponenţii astfel încât să-i scoţi de pe traseu;
  • Time Attack, unde porneşti cu un anumit număr de secunde şi mai primeşti timp pe măsură ce ajungi la diferite checkpoint-uri de pe traseu. De departe, acestea mi s-au părut cele mai enervante curse, nu neapărat pentru că timpul este prea scurt, ci pentru că nevoia de a fi mereu la viteze supraluminice evidenţiază şi o serie de defecte de gameplay pe care le poţi ignora mai uşor în restul evenimentelor.
  • Din DLC vine Detonator, unde o bombă este ataşată aleatoriu unui jucător care o poate pasa mai departe dacă reuşeşte să-şi folosească în mod spectaculos boost-ul.

La baza spectacolului vitezoman stau boost-ul (bara înflăcărată ce poate fi umplută prin cascadoriile descrise deja sau trecând prin porţi şi inele arzânde) şi salturile incredibil de lungi, practic un fel de zboruri în care poţi (şi trebuie) să-ţi controlezi vehiculul pentru a ateriza unde trebuie, nu să te faci afiş pe vreo stâncă. Dar să nu crezi că gata, ţi-ai luat zborul şi e simplu: baloane, dirijabile, mori uriaşe de vânt, piscuri şi copaci rămuroşi joacă rol de obstacole parţial în mişcare, astfel că trebuie să ai grijă să nu le loveşti şi în acelaşi timp să păstrezi direcţia corectă. Motocicleta sau ATV-ul pot fi controlate în aşa fel încât salturile se pot prelungi sau scurta după dorinţă, fie ca să nimereşti la milimetru marginea unei platforme, fie ca să nu te loveşti de arcul unei galerii pe sub care trebuie de fapt să treci.

Cursele sunt extrem de intense şi datorită vitezelor uluitoare pe care le poţi atinge, sugerate foarte bine de blur-ul care transformă peisajul într-o serie de linii care trec pe lângă tine parcă urmărite de o hoardă de draci. Abia dacă mai ai timp să vezi săgeţile roşii care îţi indică direcţia şi de multe ori chiar le ratezi, mai ales că există momente de scăpări în colţuri ciudate ale camerei. Pe de altă parte, vitezele uriaşe (obţinute cu boost) nu aduc doar blur, ci şi fac alb-negru peisajul, ceea ce la un moment dat a ajuns să mă enerveze pentru că traseele chiar sunt foarte frumoase şi variate, cu surprize după orice curbă. Iar pe măsură ce înaintezi în campanie, ajungi repede să ştii traseele pe de rost (10 în versiunea standard, 14 cu DLC) şi pot spune că după cinci, şase curse am ajuns la concluzia că frâna este mai mult o opţiune din meniuri, nu şi o necesitate.

Îmbunătăţiri şi mutaţii

Ca să compenseze cumva lipsa celor o mie de maşini+ din GT5 sau aripile de pescăruş de pe un Lamborghini venit din Need for Speed, Techland a decis că ATV-urile şi motocicletele pot fi îmbunătăţite de la ghidon până la apărătoarea de pe spate. Componentele sunt deblocate pe măsură ce câştigi curse, doar că trebuie să intri în garaj pentru a vedea exact ce ţi se oferă. Motor, eşapament, ghidon, roţi, diverse desene şi culori joacă un rol în comportamentul vehiculului: un control mai bun în aer îţi va scădea din controlul terestru, mai mult boost înseamnă şi că se va umple bara aferentă mai greu sau viteză mai mare înseamnă scăderea controlului. Fiecare upgrade are avantaje şi dezavantaje, nu esenţiale pentru a câştiga, dar care merită măcar testate pentru a vedea în câte moduri îţi poţi face motoristul virtual terci de copaci şi stânci.

În funcţie de tipul de cursă sau la alegere în Quick Races şi setările de multiplayer, avem o serie de „mutaţii” care schimbă regulile: No Collision va transforma oponenţii în fantome, astfel că o medalie de aur e câştigată pe talent de condus, nu bazată pe cât de bine ţi-ai aruncat adversarii de pe pod. Boost Madness ţine bara de boost plină în permanenţă şi ajungi să o foloseşti încontinuu, mai ales pentru cursele contracronometru. Moment în care senzaţia de viteză te poate înnebuni uşor, la un moment dat nici nu mai vezi ce se petrece pe lângă tine, pur şi simplu apeşi tastele, te rogi să fi prins bine curba şi să nu pupi drăgăstos catargele unei nave.

Pe lângă turneul single-player, nail’d mai vine şi cu alte posibilităţi de a concura împotriva AI-ului, în Quick Races aleatorii sau cu traseele şi numărul de adversari setate separat (numărul maxim de concurenţi este 12). Dar să nu cumva să te laşi păcălit de opţiunea Custom Track, nu e un editor, ci doar posibilitatea de a seta anumite variabile pe un traseu deja existent (număr de vitezişti, Boost Madness, No Collision, tipul cursei), ceea ce e cu adevărat păcat.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
ANUNT privind organizarea licitatiei publica-pasune domeniul public. 1. Informatii generale privind autoritatea contractanta: UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALA MIRONEASA cu sediul administrativ in Mironeasa, cod postal 707300, judetul Iasi, cod fiscal 4540453, telefon 0232228600, fax: 0232228652, e-mail: contact@primariamironeasa.ro. 2. Informatii generale privind obiectul inchirierii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Proprietati publice, teren pasune, 2 loturi, identificate astfel: 1. Lotul I - 30.00 ha - CF 61847/1; 3. Lotul III - 0.45 ha CF 60701. Inchirierea se face conform art. 333, art. 335 din O.G. 57/2019 si conform HCL nr. 84/07.06.2020; 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Primariei Comunei Mironeasa. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul autoritatii contractante, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Primariei Comunei Mironeasa, comuna Mironeasa, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 150 lei, ce se achita cu numerar la casierie. 3.4. Data limita privind solicitarea clarificarilor: 31.07.2020, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data limita de depunere a ofertelor: 07.08.2020, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primaria Comunei Mironeasa, registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 07.08.2020, ora 10.00, Primaria Comunei Mironeasa, judetul Iasi. 5. Instanta competenta in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalulu Iasi, Strada Elena Doamna, nr. 1A, cod postal 700398, telefon: 0332403642, fax: 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro. 6. Data transmiterii anuntului de licitatie catre instantele abilitate, in vederea publicarii: 16.07.2020.
Primăria Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi, scoate la vânzare în data de 14.08.2020, ora 10, la sediul său din Comuna Tomeşti, suprafaţa 268 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 10, Parcela Arabil 455/5, nr. cadastral 66629, la ora 10:30, suprafața de 247 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 47, Parcela Arabil 2489/8, nr. cadastral 66957, iar la ora 11, suprafața de 147 mp, situată în intravilan Sat Vlădiceni, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 5, Parcela Arabil 114. Terenurile se află în domeniul privat al Comunei Tomeşti. Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 13.08.2020, ora 15, la sediul Primăriei Tomești, într-un exemplar. Taxa de participare la licitaţie este de 50 lei. Garanţia de participare este de 3% din preţul de pornire la licitaţie pentru întreaga suprafaţă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 268 mp,3000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 247 mp, și 3292 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 147 mp. Prezentul anunț se va transmite pentru publicare instituțiilor publice abilitate, în data de 14.07.2020. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi. Tel. 0232/290434, int.211.
Coronavirus Romania. 823 de cazuri noi si 19 decese in ultimele 24 de ore. Record de pacienti la Terapie Intensiva: 419
03/08/2020 14:32

 Numarul cazurilor noi de coronavirus raportat luni, 3 august, este de 823, iar cel al deceselor de 19. De la inceputul pandemiei pana acum, in Romania au fost confirmate 54.009 de cazuri de p ...

Australienii au scapat de sub control epidemia de COVID-19 - Stare de dezastru în statul Victoria
03/08/2020 09:18

Statul Victoria, al doilea cel mai populat din Australia, a declarat duminică stare de dezastru şi a impus o intedicţie de circulaţie pe timp de noapte in capitala Melbourne, in cadrul celor mai stricte res ...

Record de temperatura de 44,5 grade HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL
02/08/2020 21:00

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Hogeweyk, „orașul” în care toată lumea suferă de demență
02/08/2020 18:51

 La o primă vedere, Hogeweyk, situat la aproximativ 20 de kilometri de Amsterdam, arată ca orice alt oras olandez. Locuitorii isi duc viata in mod normal, fac cumpărături, merg la film si se intalnesc ...

Gafă de proporţii uriaşe a conducerii PNL şi USR Prahova ! Ploieştiul în pericol să piardă clădirea primăriei !
31/07/2020 14:04

 Anunţată de ieri, astăzi a avut loc conferinţa de presă a conducerilor judeţene a PNL şi USR Prahova, menită să anunţe alianţe electorale locale.   Iar locul „ochit” de cele ...

BREAKING - Noi restricții anunțate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Mască în spații deschise, activități interzise noaptea și distanță pe plajă
28/07/2020 20:44

Comitetul National pentru Situatii de Urgentă a aprobat in sedinta desfăsurată astăzi, 28 iulie, Hotărarea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspandirii infectiilor cu SARS CoV-2 l ...

Putin își plasează arma supremă în Marea Neagră - Poate lovi România în câteva minute
27/07/2020 05:55

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat - duminică, la Sankt-Petersburg - că Marina militară rusă va fi dotată cu arme nucleare hipersonice şi cu drone submarine nucleare, acestea - potrivit Ministeru ...

Două îngrijitoare românce au primit moștenire peste un milion de euro de la italianul bogat pe care l-au îngrijit
25/07/2020 18:38

Două romance care lucrau ca ingrijitoare pentru un bătran din Italia, au primit după moartea acestuia un milion de euro. Bătranul le-a trecut in testament pentru că au avut grijă de el, insă rudele bărb ...

Româncă sunată în a șasea zi de vacanță în Grecia: Aveți COVID pozitiv. Cum a fost confirmată cu COVID-19 telefonic și ce a urmat.
25/07/2020 10:55

Iată integral mesajul femeii de 39 de ani, publicat pe Forum Grecia: ”Dulce si amar de Grecia Scrisoare către mine si către voi toti, sper să invătam ceva bun de aici Prima mea vacantă in Grecia ...

Grupare de proxeneti constituita de o familie
22/07/2020 20:47

 O familie din Buzau a ajuns in atentia DIICOT dupa ce a trimis tinere din Romania sa se prostitueze in Marea Britanie, Spania, Germania si Elvetia. Fetele erau racolate prin metoda "Lover B ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!