Need For Speed: Most Wanted Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 18:59

Need For Speed: Most Wanted Review

   Un joc din seria Need For Speed nu are nevoie de nici o introducere. Need For Speed nu mai este un titlu oarecare anuntat de vreo firma obscura. Este o legenda cu fanii si adversarii sai. Ca orice serie care se respecta, si aceasta se indreapta intr-o anumita directie care se mai si schimba din cand in cand. Ultimele doua titluri au marcat intrarea franchizei in zona tuning-ului. Conceptele au fost lasate de o parte, si toata lumea a putut sa joace Fast and the Furious pe engine de NFS. Era la moda, insa si moda, ca si vremurile, se mai schimba. Electronic Arts a tinut si ea pasul si astfel, a iesit Most Wanted, un Underground cu o doza puternica de anarhie fata de sistem. Initial am crezut ca scopul jocului este sa ti-o cauti cu luminarea si tot initial, cam asta e impresia pe care ti-o lasa partea de single-player. Realizezi insa, dupa ceva timp, ca totusi cea mai folositoare strategie este seek ’n destroy, lucru natural avind in vedere cit de ofticat pe viata este personajul nostru.

Need for Speed: Most Wanted Need for Speed: Most Wanted Need for Speed: Most Wanted

     Ti-ai pierdut practic masina intr-o cursa aparent banala. Adversarul tau, Razor, ti-a aranjat masina in asa fel incit sa fie sigur ca nu vei ajunge la finish. Odata ce a pus mina pe mica ta bijuterie, el incepe sa urce in topul celor mai inversunati soferi din orasi, adevarati regi ai soselelor, participind la curse ilegale de masini pe care, bineinteles, le va cistiga. Tot ce iti mai ramine de facut, este sa faci rost de o masina si sa incepi sa-i calci pe urme. Treaba nu este insa atit de usoara pe cat pare, pentru ca fiecare personaj din topul respectiv (denumit Blacklist), iti va cere sa-i dovedesti ce poti. Daca pina aici totul e clar, restul lipseste cu desavarsire. M-as fi asteptat la o poveste mai inchegata, precum si la participarea activa a personajelor. Cind colo, totul se rezuma la citeva telefoane si SMS-uri, intercalate din cind in cind cu cite un FMV (full motion video). Daca EA nu are banii necesari pentru a angaja un scriitor, atunci mai bine sa se lase de meserie. Asa cum spuneam, povestea e frumoasa, dar lipseste cu desavirsire.

     Frumoasa Josie Maran este si ea o prezenta notabila, dar total dezgustatoare.Tipa joaca atit de prost, incit iti vine sa o platesti ca sa taca. Eu ma declar satul de blonde. Nu am nimic impotriva ei, insa pur si simplu, nu i se potriveste rolul de fetita de cartier. Nici restul personajelor nu impresioneaza in vreun fel. Numai fite, muci si multi bani. Ei se suna din masina in loc sa crape geamul si sa se vorbeasca unul cu celalalt sau iti lasa mesaje vocale prin care te ameninta cu una sau cu alta.

Need for Speed: Most Wanted Need for Speed: Most Wanted Need for Speed: Most Wanted

    Masinile nu sunt departe de proprietarii lor. Personal prefer ce e sub capota, nu pe capota, asa ca m-au lasat rece toate vopselele metalizate si vinylurile. De facut parada e usor, de demonstrat ce poti e mai greu. Principalele curse prin care iti vei dovedi talentul fata de ceilalti sunt acum Sprint, Circuit, Lap Knockout, Drag, Tollbooth si Speedtrap. Primele patru sunt variantele clasice, in timp ce restul de doua sunt noutatile prezente in Most Wanted. Tollbooth este practic un Time Trial in cadrul caruia aveti un timp limita pentru a ajunge la urmatorul checkpoint si tot asa pina la final. Speedtrap presupune trecerea cu viteza prin fata radarului. Sunt mai multe radare pe tot circuitul, iar la final toate valorile se insumeaza. Castiga, bineinteles, cel cu valoarea cea mai mare, nu cel care ajunge primul la final. Cu toate acestea, odata terminata cursa de catre unul dintre participanti, valorile celorlalti incep sa scada.

     La inceput, cursele sunt scurte si simple, fara curbe problematice sau prea mult trafic. Politia nu este nici ea prezenta peste tot, insa va trebui sa dati ochii si cu ea pentru a indeplini toate obiectivele ce tin de reputatie.

Need for Speed: Most Wanted Need for Speed: Most Wanted Need for Speed: Most Wanted

     In Most Wanted scopul nu mai este tuningul masinii, ci dobindirea unei reputatii printre soferii din Rockport. Sunt trei zone in oras pe care le veti debloca pe parcurs. Obisnuiti-va cu traseele, pentru ca dificultatea curselor creste in mod proportional cu puterea voastra de a le finaliza. Ce m-a stresat la maxim a fost lungimea traseelor, asta pentru ca iti vine sa rupi tastatura in doua cind ai muncit cinci sau sase minute pentru a fi pe primul loc, dar in schimb pierzi la mustata in ultimele secunde.

     Uneori, norocul joaca un rol extrem de important. Din nefericire, in cursele de Drag, norocul este singurul factor care va determina soarta acesteia. Am alergat pe fiecare traseu de Drag de zeci de ori si indiferent cit de bine sau prost joci, nu vei ajunge la final decit in masura in care nu iti apare nimic in fata. Uneori, masina nu trece pe cealalta banda, ci pur si simplu merge pe mijlocul drumului, lovind invariabil masina din fata. Alteori, pur si simplu nu vireaza. Toate aceste buguri, fac ca traseele de Drag sa fie iadul pe pamint. Incercati sa le ocoliti cit puteti de mult sau daca aveti nervii tari, incercati pina reusiti, insa nici macar recompensa financiara nu merita efortul.

Need for Speed: Most Wanted Need for Speed: Most Wanted Need for Speed: Most Wanted

  Obiectivele ce tin de reputatia printre cei din Blacklist (denumite Milestones in joc), reprezinta punctul de atractie a lui Most Wanted. Trasee sub diverse forme sunt prezente in orice joc de acest gen, insa o urmarire ca in filme nu veti vedea peste tot. Ce este de laudat este faptul ca in timp ce alergi pe un traseu anume, poti intilni un echipaj al Politiei. Dupa ce termini cursa, vei incepe automat urmarirea si implicit contorizarea. Cred ca va inchipuiti natura obiectivelor, nu-i asa? Distrugerea unui anumit numar de masini de Politie, spargerea blocajelor formate tot din masini ale Politiei, durata urmaririi, costul acesteia, iar lista poate sa continue. Pe parcursul urmaririi, nivelul tau de periculozitate va creste, astfel ca vor aparea SUV-uri puternice ce vor incerca sa te opreasca sau chiar un elicopter a carui misiune va fi sa stea cu ochii pe tine.

     Orice urmarire trebuie sa aiba si un sfirsit, iar daca vei reusi sa scapi, recompensa pusa pe seama ta va creste. Ai nevoie de asa ceva pentru a putea avansa in Blacklist, insa spre final, vei fi nevoit sa ajungi la nist cifre ametitoare, ceea ce te determina sa nu mai joci cu acelasi entuziasm. Neavind o poveste inchegata, jocul devine spre final pur si simplu plictisitor. Cursele lungi, probabilitatea ridicata de a nu le termina pe primul loc si lipsa de bani duc la instaurarea unei stari de indiferenta fata de finalul unei curse. Joci ca sa joci, nu ca sa cistigi, iar asa ceva nu este permis. Din fericire, EA a introdus optiuni pentru LAN si Online play, asa ca mai puteti varia modurile de joc din cind in cind. Problema cu modul multiplayer online este conexiunea proasta cu serverele EA, iar in plus, pentru a juca o cursa ranked, va trebui sa aveti peste 12 FPS constant. In modul multiplayer va puteti alege o masina, puteti crea un traseu sau accesa unul aflat deja in lista. Nu prea conteaza cu ce masina veti alerga pentru ca exista optiunea numita Performance Matching de a carei setare se ocupa host-ul si care egaleaza performantele tuturor masinilor participante la cursa.

Need for Speed: Most Wanted Need for Speed: Most Wanted Need for Speed: Most Wanted

     Din punct de vedere vizual, Most Wanted este o adevarata opera de arta. Personal, nu am suportat motion blur-ul, asa ca l-am dezactivat din registrii. Ar fi fost indicata introducerea posibilitatii de deactivare a acestei facilitati din meniu, pentru ca la o viteza de peste 300Km/h nu prea mai vezi ce e in jurul tau. Stiu ca detaliile grafice nu impresioneaza nici un jucator serios de NFS, insa de aceasta data EA chiar s-a intrecut pe sine insusi. Masinile sunt exceptional modelate, lumea inconjuratoare este plina de obiecte ce se deformeaza (vezi „distruge la impact”), iar iluminarea este pur si simplu perfecta. Recunosc ca nici mie nu imi place sa-mi intre soarele in ochi in timp ce ma aflu in masina, insa acest lucru este posibil si contribuie pentru obtinerea unei senzatii de imersiune. Stiu ca jocul necesita foarte multe resurse si in special o placa video puternica, asa ca incercati sa il jucati intr-o rezolutie mai mica si sa reduceti road reflection detail si car reflection update rate. De asemenea, scoateti optiunea Over Bright care mareste artificial luminozitatea in zonele luminoase, contrastul cu zonele umbrite fiind extrem de puternic, dar si daunator ochilor.

     Pe partea de audio nu ma declar impresionat, in principal datorita melodiilor alese de EA pentru a forma soundtrack-ul Most Wanted. Din nefericire, majoritatea melodiilor sunt numai extreme ale genului din care fac parte. Un exemplu ar fi StaticX, o formatie care de altfel imi place, dar a carei muzica nu prea se pupa cu ritmul impus de joc. O prezenta notabila printre cele 26 de melodii este „Feels like it should” a lui Jamiroquai, melodie remixata de Timo Maas.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:37

BANCUL ZILEI

06:00


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
Averea secretă a comisarului-şef acuzat că vindea permise de conducere: 600.000 de euro ţinuţi acasă şi la un prieten
28/11/2020 16:03

Surse din randul anchetatorilor susţin că reţeaua ilegală din Suceava care vindea permise auto era condusă de comisarul Radu Obreja, fostul şef al Serviciului de Permise şi Înmatriculări. Angajatu ...

24 de milioane de americani riscă să moară de foame. „Este cea mai mare criză alimentară din istoria recentă a Americii
28/11/2020 10:50

Aproape 24 de milioane de americani riscă să nu aibă ce manca. Numărul a crescut cu un sfert, de la izbucnirea pandemiei de Covid-19. Cozile din fata băncilor de alimente si a cantinelor sociale sunt din c ...

FOTO/VIDEO - ȘOCANT!  BĂTAIE cu MĂRUNTAIE de PORC în parlament
28/11/2020 10:45

Parlamentul taiwanez, ce are reputaţia de a fi frecvent scena unor confruntări haotice intre aleşii de la putere şi din opoziţie, a inregistrat vineri un nou incident in care au fost aruncate măruntaie ...

Coronavirus: Republica Moldova instituie stare de urgenţă până la 15 ianuarie 2021
28/11/2020 09:26

 Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP) de la Chişinău a decis, vineri, intr-o şedinţă condusă de premierul Ion Chicu, insituirea stării de urgenţă pe intreg teritoriul ...

Condamnari dure intr-unul din dosarele ANRP: Crinuta Dumitrean si milionarul Horia Simu - 6 ani, iar expertul Alin Dima - 9 ani si 8 luni
27/11/2020 20:40

Fosta sefa a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) Crinuta Dumitrean, a fost condamnata, vineri, 27 noiembrie, la 6 ani si 3 luni inchisoare pentru abuz in serviciu si luare de mita, in ...

FOTO/VIDEO - Moartea unui cal de curse, răzbunată prin condamnarea jocheului la închisoare. Animalul a murit după ce ar fi fost biciuit cu cravaşa până la epuizare
27/11/2020 15:00

Un jocheu irlandez a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare şi i s-a interzis să practice echitaţia timp de cinci ani pentru moartea calului său, transmite Agerpres. Animalul a murit după ce ...

Donald Trump a  recunoscut că va părăsi Casa Albă. Află și în ce condiții
27/11/2020 14:45

Trump spune pentru prima dată că va părăsi functia dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden Presedintele Donald Trump a declarat pentru prima dată că va părăsi mandatul dacă Colegiul Electoral v ...

Trump spune că distribuirea vaccinului anti-Covid va începe săptămâna viitoare
27/11/2020 08:45

Presedintele SUA, Donald Trump, a spus joi că distribuirea vaccinului impotriva coronavirusului va incepe săptămana viitoare si in săptămana de după aceasta, relatează Reuters. Vorbind militarilor ameri ...

ANM - 36 de judete sunt sub cod galben de ceata in aceasta dimineata    Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
27/11/2020 08:33

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

Diego Maradona a fost înmormântat alături de părinții săi
27/11/2020 08:00

Maradona a fost inmormantat  in cimitirul „Jardin de Bella Vista", alături de părintii lui - Dona Tota si Don Diego. Deschis in anii 1980, este un cimitir privat inconjurat de verdeată, la 35 ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei