Ninja Gaiden Sigma – RePlay Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 14:42

Ninja Gaiden Sigma – RePlay Review

Cine nu-şi aminteşte de anii ’90, când închiriam casete VHS şi priveam filme cu karate în care jucau Chuck Norris, Jackie Chan ori Bruce Lee iar apoi ieşeam în faţa blocului pentru a ne demonstra “măiestria” în artele marţiale împotriva prietenilor? Eu n-am uitat, aşa cum nu am uitat nici celebrele filme cu ninja (sau “nija”, cum pronunţam noi pe atunci) care erau cele mai căutate în vremurile acelea. Nu ştiu dacă vestimentaţia, misterul, stilul de luptă sau faptul că dispăreau şi apăreau într-o clipită ne fascina atât de mult, dar cert e că ninja au ramas eroii noştri favoriţi.

Primul joc video cu ninja care a ajuns în mâinile mele a fost Saboteur II pe un Commodore 64, pe care l-am terminat de câteva ori. A urmat seria Ninja Gaiden, începută în 1988 pe platforma Nintendo, primită foarte bine de fani şi care a deschis cu adevărat porţile titlurilor de acest gen. A urmat apoi o perioadă fără niciun titlu din serie, dar în 2004 producătorii japonezi Team Ninja profită de tehnologia consolei Xbox de la Microsoft şi lansează Ninja Gaiden. Titlu care la scurt timp este îmbunătăţit prin Ninja Gaiden Black, în 2005.

Doi ani mai târziu, fanii Sony au avut pentru prima dată ocazia să intre în pielea lui Ryu Hayabusa (personaj cunoscut şi din seria Dead or Alive), în Ninja Gaiden Sigma, joc lansat exclusiv pentru PlayStation 3. Ninja Gaiden Sigma nu este doar o portare pe o consolă next-gen, producătorii având grijă să introducă multe elemente noi pentru a satisface chiar şi cei mai înrăiţi pasionaţi. Pe lângă modificările aduse design-ului şi graficii, au fost introduse noi arme, tipuri de inamici, misiuni, un clasament online şi chiar un personaj nou, disponibil pentru câteva capitole. Aceasta e o vânătoare de demoni cu un decolteu foarte generos, pe nume Rachel, o luptătoare mai lentă decât Ryu, dar cu o armă mai devastatoare. Cei mai buni jucători de Ninja Gaiden vor avea parte şi de misiuni speciale sau posibilitatea de modificare a nivelului de dificultate, opţiuni care se deblochează doar după ce vor termina modul “Story”.

Fără prea multe introduceri, jocul începe cu un filmuleţ destul de scurt, în care Ryu Hayabusa sare dintr-un copac şi ucide un alt ninja. Deşi puţin dezamăgit de lipsa introducerii, am decis să merg mai departe şi, ajutat de micile indicii de la început, aflu de posibilităţile eroului de a face salturi spectaculoase pe ziduri, omor câţiva inamici, urmând ca apoi să-mi iasă în cale deja primul boss, Master Murai. După victoria împotriva acestuia, începe cu adevărat povestea: Imperiul Vigoor, în frunte cu samuraiul Doku, a dat năvală peste satul natal al lui Ryu şi a distrus tot ce i-a stat în cale. Bineînţeles că eroul nostru caută răzbunare şi astfel veţi porni în căutarea lui Doku, cu scopul de a-l ucide. Trebuie menţionat ca povestea nu are prea mult substrat, deşi personal mă aşteptam la mai mult, dar intenţia producătorilor a fost aceea de a pune pe primul plan luptele şi acţiunea propriu-zisă, lăsând povestea pe un plan secundar. Dar staţi fără grijă, cine e interesat foarte mult de poveste poate citi cărţile găsite de-a lungul aventurii.

Sistemul de control este acela cu care ne-am obişnuit din alte titluri asemănătoare: există un buton pentru atac rapid, unul pentru atac puternic, dar mai lent, unul pentru salturi, iar ultimul pentru atac de la distanţă (shuriken-uri, arc şi săgeţi). Cele patru butoane sunt cele de bază, dar dacă vreţi să fiţi cât mai eficienţi în înfrunarea inamicilor veţi avea nevoie cu siguranţă de L1 (Left 1 Button) pentru gardă şi de R1 (Right 1 Button) pentru mişcarea camerei şi poziţionarea eroului în centrul ecranului. Un minus major al titlurilor precedente a fost camera haotică, deoarece se întâmpla ca exact în mijlocul vreunei înfruntări cu o hoardă de inamici, camera să o ia razna iar apoi să fiţi înconjuraţi şi ucişi fără drept de replică. Ninja Gaiden Sigma nu a fost îmbunătăţit prea mult în acest sens, singurul ajutor din partea producătorilor fiind butonul pentru poziţionare amintit mai devreme. Folosirea lui, deşi utilă în majoritatea situaţiilor, în spaţii strâmte nu duce la niciun rezultat, camera fiind în continuare problematică.

Jocul se întinde pe 19 capitole, aproape fiecare dintre ele terminându-se cu o luptă finală contra unui inamic de tip boss. Există capitole în care nu înfruntaţi bossi, dar acest lucru este compensat de unele porţiuni în care parcă apar unul după altul, astfel că abia aveţi timp să vă vindecaţi cu poţiuni de viaţă şi sa răsuflaţi uşuraţi. Există şi câteva puzzle-uri, de multe ori infantile, de genul „căutăm cheia X pentru poarta X şi cheia Y pentru poarta Y”; sincer sa fiu mi-aş fi dorit să se fi lucrat mai mult la ele. Locurile prin care treceţi nu sunt foarte diversificate, dar toate vor reprezenta o provocare. Dacă la începutul jocului am fost plăcut surprins de clădirile japoneze şi de inamicii bipezi în carne şi oase, spre sfârşit mi-a lăsat un mic gust amar, fiindcă am obosit alergând prin labirinturi şi caverne întunecate, omorând creaturi din ce în ce mai hidoase.

Această părere este strict personală, mulţi dintre voi poate că vor fi fericiţi când vor tăia în carne vie tot felul de monştri sau viermi uriaşi prin dungeon-uri, dar eu unul nu am fost, deoarece pentru mine un ninja înseamnă un asasin ce ucide alţi oameni, nu creaturi fantastice. Un asasin misterios care zboară prin copaci, dispare într-un nor de fum şi care nu-şi dezvăluie identitatea niciodată, nicidecum cineva care are vreo legătură cu monştri. Acest aspect nu m-a făcut să întrerup jocul vreodată, deşi senzaţia că joc Devil May Cry şi nu un joc cu ninja mi-a apărut în minte de câteva ori.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei