OFICIAL Recep Tayyip Erdogan anunță că a început RĂZBOIUL cu Siria: Operațiunea de invadare se numește 'Izvorul Păcii'

turcia  steag turc

Dimensiune font:

| 09-10-2019 18:03

Turcia a efectuat miercuri ”atacuri aeriene” în regiunea Ras al-Ain, situată în nordul Siriei, la frontiera cu Turcia, a anunţat un ONG, la puţin timp după ce Ankara a anunţat lansarea ofensivei sale împotriva Unităţilor Protecţiei Poporului (YPG), o miliţie kurdă, relatează AFP.



În această regiune, un corespondent AFP a auzit o explozie puternică, a văzut ridicându-se fum la frontieră şi a anunţat că avioane survolau sectorul.

 

Potrivit corespondentului AFP, tiruri de artilerie aveau loc continuu împotriva oraşului Ras al-Ain, care au determinat civili să fugă după ce şi-au luat unele lucruri cu ei pe motociclete, cu maşini iar unii pe jos.

”Raiduri aeriene” şi tiruri de artilerie au vizat oraşul Ras al-Ain şi împrejurumile acestuia, a anunţat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR).

 

PANICĂ

Tiruri de artilerie turcă au vizat, de asemenea, mai multe sate din regiunea Tal Abyad, situat la rândul său la frontiera cu Turcia, potrivit Observatorului.

Potrivit cotidianului turc Hürriyet, Turcia intenţionează ca mai întâi să preia controlul asupra unei fâşii de teritoriu la frontieră, cu o lungime de 120 de kilometri şi o lăţime de aproximativ 30 de kilometri, între oraşele Tal Abyad şi Ras al-Ain.

Citește și: Mutarea de ultimă oră care aruncă-n aer moțiunea de cenzură! Calculele Opoziției spulberate

”Avioanele de război turce au început să efectueze atacuri aeriene asupra unor zone civile. Există o panică puternică în rândul oamenilor”, a anunţat la rţndul său Mustafa Bali, un purtător de cuvânt al Forţelor Democratice Siriene (FDS), o alianţă de combatanţi arabi şi kurzi din care fac parte YPG şi care este suţinută de Statele Unite.

Știrea inițială

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat miercuri pe Twitter începutul unei noi operaţiuni militare împotriva miliţiei kurde Unităţile Protecţiei Poporului (YPG), oaia neagră a Ankarei, susţinută însă de către ţări occidentale, relatează AFP.

”Forţele armate turce şi Armara Naţională Siriană (rebeli susţinuţi de Ankara) au început operaţiunea ”Izvorul Păcii” în nordul Siriei”, a anunţat Erdogan pe Twitter.

Această operaţiune vizează, afirmă el, ”teroriştii din YPG şi Daesh (acronomul arab al Statului Islamic, SI)” şi are ca obiectiv să implementeze o ”zonă de securitate” în nord-estul Siriei.

”Zona de securitate pe care o vom crea va permite întoarcerea refugiaţilor sirieni în ţara lor”, a adăugat el, informează news.ro.

 

Această ofensivă, pe care Turcia ameninţa să o lanseze de mai multe luni, este a treia pe care Ankara o efectuează în Siria din 2016.

Preşedintele american, Donald Trump, a părut să dea undă verde duminică acestei operaţiuni, după care a revenit asupra declaraţiilor pe care le-a făcut şi a dat asigurări că Statele Unite ”nu i-au abandonat pe kurzi”, care au jucat un rol crucial în înfrângerea militară a SI.

Occidentalii laudă rolul YPG în lupta împotriva SI, însă Ankara îi consideră pe aceşti combatanţi kurzi drept o grupare ”teroristă” şi o ameninţare la adresa securităţii sale, din cauza legăturilor acestora cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care luptă într-o sângeroasă gherilă pe teritoriul turc. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei