Orcs Must Die! 2 Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 15:01

Orcs Must Die! 2 Review

Acum vreo 8 luni am analizat debutul seriei Orcs Must Die!, produs de Robot Entertainment. Un tower defense cu elemente de acţiune şi RPG, îmbrăcat în stilul grafic al unui desen animat semirealist şi antrenant prin viteza şi variaţia în stil prin care poţi termina diverse dungeon-uri. Singurele două lucruri pe care i le-am imputat la momentul respectiv (mai ales prin contrast cu cel mai apropiat joc alternativ, *Dungeon Defenders) au fost lipsa unui mod cooperativ şi eventual a unui editor de niveluri.

Ei bine, Orcs Must Die! s-a întors cu un capitol mai stufos, longeviv şi dens în arsenal, alături de un mod Co-Op şi o abordare diferită asupra obiectivelor pe care le poţi avea într-o hartă. A crescut scara lucrurilor, atât când vine vorba de mărimea efectivă a arenei de joc, cât şi numărul soluţiilor pe care le poţi aplica împotriva invaziei iminente. În plus, hărţile au mai multe chokepoint-uri şi permit mult mai multe combinaţii când vine vorba de amplasarea capcanelor, în parte pentru că unele dintre acestea includ îmbunătățiri care-ți permit să le folosești pe alte suprafeţe (tavan sau pereţi, după caz) decât cele de bază.

orcsmustdie2-029 orcsmustdie2-028

Povestea reia lucrurile de unde le lăsase, adică decizia protagonistului (War Mage-ul fără nume) de a închide portalurile către lumea orcilor şi, drept urmare, secarea puterilor magice din lumea proprie. Rămas fără profesia îndrăgită de secretar principal în controlul populaţiei orcilor, acesta se reorientează spre minerit.

Spre deliciul lui însă (şi oroarea lumii pe care trebuie să o apere), orcii au revenit (cu câteva adiţii în rândul unităţilor), iar tot ce îi mai desparte de omenirea neajutorată sunt nişte uşi întredeschise, prin ale căror crăpături se strecoară sugestiv raze de lumină. Mai mult, protagonistul – acelaşi Făt-Frumos căruia îi lipseşte o doagă și hiperbolizat pentru efect comic – nu mai este de această dată singurul personaj ce poate fi controlat, fiindcă i se alătură Sorceress-ul, antagonista primului joc.

Diferenţele dintre ei nu sunt doar de natură estetică, fiindcă rezistenţa fizică mai ridicată a War Mage-ului este compensată printr-o cantitate mai mare de mana în cazul vrăjitoarei. De asemenea, atacul ei primar diferă în funcţie faţă de armele care nu îi sunt exclusive (trage cu un soi de magic missiles), iar atacul secundar derutează invadatorii, care încep să se lupte între ei odată ce sunt afectaţi. Dar controlul, mecanica generală şi interfaţa sunt identice. Cu toate astea, aţi face bine să vă alegeţi de la început personajul cu care doriţi să evoluaţi pe parcursul jocului, fiindcă toate îmbunătățirile, achiziţiile şi elementele de personalizare sunt legate de personajul pe al cărui profil jucaţi.

orcsmustdie2-027 orcsmustdie2-026

Datorită numărului ridicat şi personalizării mult mai aprofundate, capcanele, armele, gardienii şi echipamentul pe care îl puteţi distribui în cele până la 9 (6 în modul co-op) sloturi libere din fiecare nivel sunt împărţite pe categorii.

Astfel, la capcane avem toate elementele din jocul precedent (Grinder, Brimstone, Tar Trap, Spike Trap, Swinging Mace, Ballista), cărora li se adaugă funcţii extra odată ce sunt îmbunătăţite, pe lângă numeroase capcane noi pentru toate suprafeţele – malaxoare ce coboară din tavan, turele cu electricitate specializate în distrugerea invadatorilor aerieni, lansatoare de flăcări care ies din pământ sau pereţi care scuipă acid.

Armele de altădată revin cu abilităţi similare (arbaleta şi al său headshot, amuletele de foc şi gheaţă sau Windbelt-ul care acţionează similar unui Force Push, Bladestaff-ul), fiind însoțite şi de Boomstick (un shotgun pe care mărturisesc că nu l-am folosit mult timp după contactul iniţial). În plus, apare o clasă nouă de echipament, nişte artefacte cu un efect pasiv şi unul activ, specializate fiecare pe un tip de avantaj.

Avem amulete ce resetează efectul capcanelor, cresc valoarea monetară a fiecărui inamic ucis, regenerează mana sau viața şi diverse alte efecte benefice, pe lângă avantajele mai modeste, dar pasive (care nu consumă mana) pe care simpla lor echipare le garantează.

orcsmustdie2-025 orcsmustdie2-024

Gardienilor clasici (paladinii şi arcaşii) li se alătură dwarfii, înarmaţi cu grenade artizanale şi extrem de eficienţi ca şi complement pentru diverse killbox-uri pe care le veţi organiza în spaţiile mai strâmte de pe hartă. Bineînţeles, toate elementele enumerate pot fi îmbunătățite, iar în genere există un bonus special (perk) din două pe care îl puteţi achiziţiona, sacrificând perk-ul alternativ (arcaşii, de pildă, pot trage cu săgeţi de foc sau spike trap-urile, cele mai simple şi ieftine capcane cu damage din joc, au un bleed effect opţional).

Unitatea monetară pentru îmbunătățiri e constituită de cranii, obţinute la rândul lor prin rating-ul din fiecare hartă şi diverse bonusuri (apărarea perfectă a rift-ului din fiecare nivel, un craniu la fiecare o mie de orci uciși, random drops etc.). Pentru a achiziţiona tot ce se poate, ne vor trebui peste 1000 de cranii în total, o sumă deloc modestă chiar şi pentru cei mai pricepuţi şi ambiţioşi dintre noi.

Aici ne vin în ajutor modurile de joc, împărţite în trei categorii mari şi late: Story (misiunile de campanie), Classic (hărţi din jocul original, aici adaptate posibilităţii de a folosi echipament şi capcane din ambele titluri) sau Endless (hărţile din modul Story, cu un set de reguli schimbat: valurile nu se mai termină, iar scopul nu este să le învingi pe toate, ci să supravieţuieşti suficient de mult pentru un rating cât mai mare: valul 40 pentru 5 cranii.

De asemenea, ajustarea dificultăţii pentru modul co-op lasă unele lacune în evoluţia single-player, în sensul în care banii pe care îi obții în modul single-player s-ar putea în unele momente să fie insuficient pentru a combate valuri care cresc exponenţial în număr, dar mereu există câte o portiţă de scăpare.

orcsmustdie2-023 orcsmustdie2-022

Inamicii, cum era de aşteptat, primesc şi ei întăriri. Hoarda are aceiaşi soldaţi de bază (orci medii şi grei, câteodată echipaţi cu un scut care previne farmarea instantă a unui grup prin headshot-uri bine calculate, orci echipaţi cu arbalete, kobolzi, ogres – clasici, grei, de gheaţă sau foc, dragonaşi grăsuni şi mici sau gnolli, plus dragoni negri – sau twilight – care pot devasta grupuri întregi de arcaşi dacă nu eşti atent datorită damage-ului lor câteodată nesimţit de mare. În plus, unii gnoli sunt echipaţi cu grenade acum, iar noii Earth Elementals se sparg în bucăţi mai mici care continuă să avanseze.

Capcanele pe care le puneţi trebuie să fie cât mai variate în efect, pentru că de exemplu ceea ce anihilează kobolzii care aleargă repede (Brimstone, de exemplu) va fi aproape inutil împotriva inamicilor de categorie grea cum ar fi Earthlords sau Earth Elementals. Există combinaţii eficiente în anumite contexte împotriva tuturor inamicilor, dar nu toate hărţile au chokepoint-uri atât de bine conturate.

De fapt, hărţile din acest al doilea joc sunt mai întortocheate: platformele pe care puteţi pune gardieni sunt adeseori departe de locurile în care se strâng mobi (atât pe verticală, cât şi pe orizontală), există de multe ori ferestre sau găuri în arhitectură prin care puteţi lovi şiruri de invadatori îndepărtaţi fără să vă deplasaţi în locul cu pricina, iar portalurile revin cu aceeaşi eficienţă logistică anterioară.

orcsmustdie2-021 orcsmustdie2-020

Hărţile nu sunt neapărat mai mari (cu câteva excepţii), dar în majoritatea cazurilor sunt mult mai dense şi greu de apărat până testaţi câteva combinaţii fatale de capcane. Setul de unelte folosite va diferi ceva mai mult decât în primul joc şi au dispărut arborii de talente numiţi Weaveri în terminologia jocului. Cu toate astea, unele efecte au fost încorporate în magazinul de îmbunătățiri (cum ar fi acordarea unui volum modest de mana în schimbul headshot-urilor sau resetarea capcanelor mai repede cu ajutorul artefactului aferent).

Per total, nu există o strategie care să învingă totul, iar abordarea e destul de versatilă – puteţi deruta monștrii cu Sorceress-ul sau puteţi arunca cât mai multe Lightning Storm-uri în timp ce vă încărcaţi mana prin headshot-uri cu War Mage-ul. Tar Traps-urile îi sunt extrem de utile celui din urmă, în timp ce Sorceress-ul are killbox-uri în care baricadele, capcanele cu acid şi foc şi concentrarea de bleed effects sunt Cuvântul lui Dumnezeu pe Pământ. Sau mă rog, sub.

Coinforge, platforma pe suprafaţa căreia banii obţinuţi se înmulţesc, are şi ea îmbunătățiri consistente în acest sens, incluzând un bonus opţional care face efectul să persiste după ce orcii părăsesc suprafaţa acoperită. Pentru maximizarea profitului, puteţi folosi şi artefactul de profit, iar inamicii mai serioşi vor lăsa în urma lor câte o monedă de aur în continuare. În modul Endless, veţi ajunge la un moment dat să n-aveţi ce face cu banii, mai ales având în vedere că upgrade-ul de bază al anumitor capcane şi gardieni (Tar Traps, Archers, Barricade) este reducerea costului de amplasare.

orcsmustdie2-019 orcsmustdie2-018

După prima parcurgere (fie singur, fie cu un partener), faptul că jocul a fost proiectat în special pentru co-op începe să fie mult mai evident: sunt mult mai dese hărţile simetrice, cu între două şi patru porţi prin care vin de multe ori simultan grupuri de mobi. Oricum, gameplay-ul e incomparabil mai distractiv cu un partener şi eventual cu voicechat (deşi nu e obligatoriu, chat-ul în scris minimalist e arhisuficient pentru comunicare, în ciuda faptului că tot mai multe jocuri îl omit, din motive inexplicabile), iar limitarea setului de capcane al fiecăruia încurajează o tactică ţesută cu sinergii, capcane diferite şi o înţelegere a mecanicii valabilă în cazul amândurora pentru a obţine un oarecare succes (cel puţin pe dificultatea Nightmare).

Grupul e limitat la doi jucători (fiecare fiind obligat să joace cu un personaj distinct), dar e mai mult decât suficient. Cine ştie, la un eventual Orcs Must Die! 3 şi odată cu posibila integrare a unor noi protagonişti, poate că vom beneficia de o familie mai numeroasă, dar chiar şi în stadiul prezent, arhitectura nivelurilor e, din punctul meu de vedere, mai bine închegată şi mai echilibrată decât peisajele uneori haotice orientate spre grupuri de până la patru aventurieri din Dungeon Defenders, concurenţa directă a lui OMD.

Mi-aş fi dorit în continuare un editor de nivel, dar n-a fost să fie. Hărţile sunt destul de multe la număr (15 în modul Story şi 20 în modul Endless) şi vor fi probabil mai numeroasă odată cu lansarea eventualelor DLC-uri (cum s-a întâmplat cu Lost Adventures în cazul predecesorului), dar posibilitatea de a proiecta, testa şi îmbunătăţi donjoane de către comunitate ar asigura poate o rejucabilitate infinită a unei serii care, din punctul meu de vedere, a evoluat constant în conţinut şi echilibru.

Sigur, grafica aproape identică şi îmbunătăţile pe format piramidal care au fost aduse ar putea să-i acorde lui OMD!2 eticheta indezirabilă de „expansion cu nume de continuare”, dar e genul de joc în care conceptul funcţionează şi balamalele sunt unse – genul de joc în care parcurgem iar niveluri ca să încercăm arsenaluri şi strategii noi, ne zbatem să urcăm în clasamente şi ne certăm pe forumuri vizavi de care capcană e mai bună pentru un anumit setup şi de ce.

orcsmustdie2-017 orcsmustdie2-016

Introducerea modului co-op este, pentru OMD!, un element extrem de important şi plătind preţul doar un pic mai piperat decât cel al predecesorului, eu unul mi-am reinstaurat dependenţa de orcocid pentru cel puţin câteva săptămâni. Ajută şi faptul că sesiunile pot fi scurte şi intense, de unde şi alura de „joc de pauză de masă”, precum şi clasamentul funcţional, jocul în reţea simplu şi rapid sau comunităţile bogate de dezbatere a tacticilor aplicate.

Mai mult ca sigur, cel mai recent titlu produs de Robot Entertainment nu e pentru toată lumea, dar înclin să cred că asta e din cauza trăsăturilor specifice genului din care face parte. În nişa lui, Orcs Must Die! 2 e rege. Sigur, poate nu aveţi o înclinaţie spre tower defense, dar pentru acest gen, abordarea tridimensională (capacitatea de a folosi pereţii şi tavanul, de a amplasa gardieni, sinergia între capcane şi vrăjile personajelor), grafica foarte atrăgătoare şi gameplay-ul rapid sunt peste orice alt joc similar.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
1. Informaţii generale privind locatorul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Oraşul Târgu Frumos, Strada Cuza Vodă, nr. 67, județul Iaşi, telefon: 0232/710.906, fax: 0232/710.330, e-mail: secretariat@primariatgfrumos.ro, cod fiscal: 4541068. 2. Informaţii generale privind obiectul închirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie închiriat: -“Teren în str. Buznei nr. 34 (incintă obor) ” în suprafață de 835,40 mp, amplasat în Oraş Târgu Frumos, Județul Iaşi”, bun proprietate publică a oraşului Târgu Frumos. conform HCL 1354/2001, Anexa nr.1, poziţia 43 și temeiului legal: O.U.G. 57/03.07.2019. 3. Informaţii privind documentaţia de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalităţile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentaţiei de atribuire: prin solicitarea scrisă, de la sediul Primăriei Oraşului Târgu Frumos. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul locatorului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimenul Administrarea patrimoniului din cadrul Primăriei Oraşului Târgu Frumos , Strada Cuza Vodă, nr. 67, județul Iaşi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentației de atribuire de 10 lei la casieria Primăriei Oraşului Târgu Frumos. 3.4. Data limită pentru solicitarea clarificărilor: 25/08 /2020, ora 15.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data limită de depunere a ofertelor: 31/08/2020, ora 15.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Oferta va fi depusă la Registratura Primăriei Oraşului Târgu Frumos , Strada Cuza Vodă, nr. 67, județul Iaşi 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar original . 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor: 01/09/2020, ora 10.00, la sediul Primăriei Oraşului Târgu Frumos, Strada Cuza Vodă, nr. 67, județul Iaşi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Acțiunea în justiție se poate introduce la Secția a II-a civilă de de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Iaşi, , str.Elena Doamna, nr.1A, județul Iaşi, telefon: 0332/403.647, fax: 0332/ 435.700, e-mail: tr-iasi-civ2@just.ro.
Grecia inchide barurile si restaurantele la ora 12.00 noaptea in statiunile turistice si pe insule. Restrictii suplimentare impuse balcanicilor si altor europeni
11/08/2020 11:48

 Barurile si restaurantele din Halkidiki, Salonic, Katerini, dar si de pe insulele turistice Mykonos, Santorini, Corfu, Rhodos si Creta vor fi inchise intre miezul noptii si ora 7 dimineata, parte dintr-un ...

ALERTĂ meteo - COD GALBEN de furtuni și descărcări electrice în 15 județe HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL
11/08/2020 10:00

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

DOCUMENT Spania, scoasă de pe lista țărilor pentru care se impune carantina de 14 zile la sosirea în România
11/08/2020 06:38

 Comitetul National pentru Situatii de Urgentă a aprobat luni hotărarea prin care s-a decis eliminarea Spaniei de pe lista tărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sose ...

Poliția a descoperit în Galați 35 de tone de azotat de amoniu, substanța care a explodat în Beirut, depozitat în condiții periculoase
10/08/2020 15:21

Politistii au găsit 35 de tone de azotat de amoniu, depozitat in conditii improprii, in sediul unei firme din judetul Galati, transmite, luni, Politia Romană. Administratorul societătii este cercetat pentru ...

CORONAVIRUS Romania 779 de noi cazuri si 29 de decese. Crestere ingrijoratoare a numarului de pacienti in stare grava: 476
10/08/2020 13:44

 Numarul total al persoanelor confirmate cu noul coronavirus in Romania a ajuns luni, 10 august, la 62.547, dupa confirmarea altor 779 de cazuri noi. Alte 29 de persoane si-au pierdut viata, duca ...

Numarul cazurilor de infectii cu noul coronavirus din SUA a atins un record de peste 5 milioane
10/08/2020 08:22

 Statele Unite au ajuns la un numar record de cazuri de infectii cu noul coronavirus, de peste 5 milioane de persoane infectate, potrivit datelor Reuters. Cu unul din fiecare 66 de locuitori infectati, ...

Cel putin sapte oameni au murit in urma inundatiilor provocate de ploile torentiale produse pe insula Evia, Grecia
10/08/2020 08:13

 Cel putin sapte oameni au murit in urma inundatiilor provocate de ploile torentiale si furtunile cu descarcari electrice produse pe insula Evia, in timpul weekendului, au anuntat duminica oficiali eleni c ...

Vin banii pentru autostradă şi aeroport!
10/08/2020 00:00

  Prezentă la Iaşi la sfarşitul săptămanii trecute, alături de miniştrii Costel Alexe şi Marcel Boloş, vicepremierul Raluca Turcan a precizat că infrastructura spre Moldova şi dinspre Moldova v ...

Declarații HALUCINANTE ale primarilor PSD chemați de șefii PNL ca să trădeze: 'Nu am trăit aşa vremuri de presiuni, să nu ne întoarcem la comunism'
08/08/2020 08:27

 Preşedintele executiv al PSD Giurgiu, Marian Mina, a declarat vineri, in cadrul unei conferinţe de presă, că asupra primarilor PSD din judeţ se fac presiuni pentru a trece la alte partide, dar foarte ...

Hogeweyk, „orașul” în care toată lumea suferă de demență
02/08/2020 18:51

 La o primă vedere, Hogeweyk, situat la aproximativ 20 de kilometri de Amsterdam, arată ca orice alt oras olandez. Locuitorii isi duc viata in mod normal, fac cumpărături, merg la film si se intalnesc ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!