Pandemia de COVID; pe cale de a se stinge. Spania a cerut să fie tratată ca o boală oarecare

NDQwJmhhc2g9ZjBiMjQ3MDQ5MGFiOTQ1N2M5Mzk0OTFkY2M2Yzk4N2I=.thumb

Dimensiune font:

| 14-01-2022 09:52

Este anunțul zilei în toată Europa. Spania a cerut să fie tratat COVID-19 ca o boală endemică, precum gripa, devenind prima națiune europeană importantă care sugerează în mod explicit că oamenii trebuie să trăiască cu ea.


Ideea a câștigat treptat amploare și ar putea determina o reevaluare a strategiilor guvernamentale de a face față virusului. Secretarul britanic pentru Educație, Nadhim Zahawi, a declarat duminică pentru BBC că Regatul Unit „se află pe calea tranziției de la pandemie la endemie”.

Ratele mai scăzute de spitalizare și de deces ale variantei Omicron, în ciuda infecțiilor record, l-au determinat pe premierul spaniol Pedro Sanchez să susțină perspectiva tentantă ca Europa să treacă dincolo de restricțiile de tip pandemic la viața normală, a scris Kevin Whitelaw pentru stripes.com

Multe țări scurtează perioadele de carantină
„Trebuie să evaluăm evoluția COVID de la pandemie la o boală endemică”, a spus Sanchez, într-un interviu radio, luni, adăugând că guvernele europene ar putea avea nevoie să evalueze boala cu parametri diferiți decât cei utilizați până acum.

În locuri precum Franța, Germania, Italia și România – toate înregistrând cel mai mare nivel mediu zilnic de cazuri din întreaga pandemie – ar putea fi prea devreme pentru o astfel de discuție. De asemenea, Organizația Mondială a Sănătății a declarat marți că, în ritmul actual, mai mult de jumătate dintre europeni sunt pe cale să contracteze varianta Omicron în următoarele două luni.

Dar, pe măsură ce guvernele se străduiesc să mențină școlile deschise și să asigure funcționarea economiilor cât mai normal posibil, spitalizările mai scăzute pot determina o revizuire a strategiilor.

Deocamdată, Franța și Germania continuă să înăsprească restricțiile, în special asupra celor nevaccinați. Președintele francez Emmanuel Macron a spus că dorește să facă viața celor nevaccinați cât mai dificilă și că încearcă să pună în aplicare un permis de vaccinare pentru a accesul în baruri și restaurante sau chiar pentru a călători cu trenul.

Țările de Jos au menținut unele dintre cele mai stricte restricții din Europa, cu restaurantele și barurile închise. În Italia, guvernul premierului Mario Draghi a instituit obligativitatea vaccinării pentru cei de peste 50 de ani.

„Majoritatea problemelor pe care le avem astăzi provin din faptul că există oameni care nu sunt vaccinați”, a spus Draghi, luni, la o conferință de presă, la Roma.

Dar, în timp ce vaccinurile au fost esențiale pentru a menține majoritatea persoanelor infectate cu Omicron în afara spitalului, ele au fost mai puțin eficiente în oprirea răspândirii variantei. Acest lucru îi lasă pe politicieni să încerce să-și dea seama cum să limiteze răspândirea, mai ales pe măsură ce grupurile vocale din țările lor se opun din ce în ce mai mult limitării activității restaurantelor, barurilor și altor activități.

În ciuda faptului că are unele dintre cele mai ridicate rate de COVID din Europa, Irlanda va menține un sistem de vaccinare voluntară, potrivit prim-ministrului Michael Martin. Guvernul belgian vrea săm le ofere oamenilor „libertatea de a alege”, a spus premierul Alexander De Croo.

Multe țări scurtează perioadele de carantină, în timp ce încearcă să mențină în funcțiune serviciile esențiale. Cel mai recent caz este cel al Republicii Cehe, care de marți solicită persoanelor infectate cu COVID-19 să se izoleze timp de cinci zile, în scădere de la două săptămâni.

Restricțiile de călătorie și-au arătat și ele limitele. Marea Britanie a fost prima țară care a interzis zborurile din sudul Africii, unde Omicron a fost identificat pentru prima dată. Cu toate acestea, a fost prima din Europa care a fost afectată de un val Omicron. În mod similar, Franța a depășit rata cazurilor din Regatul Unit, în ciuda limitelor impuse pentru călătoriile din Marea Britanie.

Guvernul spaniol a lucrat la o nouă abordare de monitorizare în ultimele săptămâni, iar ministrul Sănătății, Carolina Darias, a discutat problema cu omologii săi europeni, a spus Sanchez.

Efortul a venit în timp ce Spania a raportat aproape 692.000 de cazuri noi în ultimele șapte zile, cu 13,4% din paturile de spital folosite pentru pacienții cu COVID, potrivit datelor Ministerului Sănătății, față de 13,8% cu un an mai devreme, când numărul de cazuri săptămânale înregistrate era puțin peste 115.000.

Dacă țările europene reușesc să relaxeze restricțiile în următoarele săptămâni, experiențele de anul trecut vor rămâne o situație de precauție. Danemarca a eliminat toate restricțiile legate de COVID în toamna trecută, în timp ce Țările de Jos au renunțat la toate cerințele privind purtarea măștii. Ambele țări au în prezent unele dintre cele mai mari rate de cazuri din Europa și au reimpus restricții. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. Best Milk 2005 S.R.L., cu sediul în loc. Bucecea, str. Calea Națională, nr. 748, jud. Botoșani, CUI RO17767289, J07/455/2005, anunţă, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 04.02.2022, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. din mun. Iași, str. Aleea Nicolina, nr. 82 a activelor S.C. Best Milk 2005 S.R.L. reprezentate prin: Denumirea bunurilor mobile Valoare de evaluare (lei fara T.V.A.) Valoare de pornire a licitatiei (lei fara T.V.A.) 1  FERMA VACI situata in sat Calinesti, oras Bucecea, jud. Botosani compusa din: teren intravilan cu categoria de folosinta curti constructii si arabil cu suprafata totala de 4.000 mp si construcții reprezentate prin: • cladire Hala (destinata intretinerii vacilor de lapte) • cladire Hala (hala muls vaci) • cladire Hala (destinata cresterii viteilor) 336.600,00 185.130,00 2 Plug reversibil purtat marca Vogele Noot, model XM950, SERIE C13S565E55. an fabricatie 2005, nr. identificare 059554. 28.000,00 15.400,00. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 03.02.2022, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi. Relaţii suplimentare se pot obţine la: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: tel: 0751.084.083; 0757.545.545; 0232 – 243.864, fax: 0232-212.231 e-mail: vanzari@insolventa.ro.
Lichidatorul judiciar desemnat prin Sentinţa civilă nr. 227/F/21 decembrie 2021, pronunţată de Tribunalul Vaslui, Secţia Civilă, în dosarul nr. 1663/89/2021, privind debitoarea S.C. PRODIVA S.R.L. Huşi, având C.U.I. 35582319, sediul social în mun. Huşi, str. Dobrina, nr. 17, Corp C2, jud. Vaslui, număr de ordine în registrul comerţului J37/80/2016, notifică deschiderea procedurii simplificate de insolvenţă şi intrarea ȋn faliment, conform Legii privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor este de 03.02.2022. În temeiul art. 114 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, nedepunerea cererii de admitere a creanţei până la termenul menţionat atrage decăderea din drepturi privind creanţa/creanţele deţinute împotriva debitoarei. Termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 14.02.2022. Termenul pentru soluţionarea eventualelor contestaţii şi pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 11.03.2022. Se convoacǎ prima Adunare a creditorilor în data de 18.02.2022, ora 1200 la sediul lichidatorului judiciar situat în mun. Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, jud. Vaslui, având următoarea ordine de zi: 1. desemnarea comitetului creditorilor şi a preşedintelui acestuia; 2. confirmarea lichidatorului judiciar şi a onorariului, 3. probleme diverse. Relaţii la lichidatorul judiciar ESTCONSULT I.P.U.R.L. Huşi, tel. 0335/566.035, 0727/850.575.
Subscrisa“EuroBusiness LRJ”S.P.R.L., cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr.11, Jud.Iași, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP” S.R.L, cu sediul în Mun. Bacău, Str. Mioriței, nr. 82, Bl. 82, Sc. B, parter, ap. 2, jud. Bacău, J04/53/1998, CUI 10141511, desemnat prin Sentinţa Civilă 326/24.07.2020, pronunţată de Tribunalul Bacău, Secția a II–a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, în dosarul 5323/110/2017, primește oferte,pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 24.01.2022, orele 12:00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 24.01.2022, orele 13:00. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente,modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului,a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale,precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr.137/27.09.2013 și a art.18 indice 4, din Legea nr.138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc., ale societății falite S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L, în cantitate de aproximativ 12 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmeaza a fi primite vor fi supuse atenţiei Adunării Creditorilor debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L.-în faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Adunării Creditorilor .Relații suplimentare la tel./fax 0232/220.777, mail: office.is@lrj.ro,www.lrj.ro.
Marea Britanie ia în considerare trimiterea de trupe în Europa de Est înainte de o posibilă invadare a Ucrainei de către Rusia - The Telegraph
27/01/2022 00:24

 Marea Britanie ia in considerare trimiterea de sute de militari in Europa de Est inainte de o posibilă invadare a Ucrainei de către Rusia, relatează The Telegraph, citand surse, scrie Reuters. Sur ...

Percheziții DNA la Primăria și Poliția Locală Iași, într-un dosar de corupție
26/01/2022 23:20

Procurorii DNA au descins miercuri dimineată la sediul Primăriei Municipiului Iasi, de unde au ridicat mai multe documente. În acelasi timp, au avut loc perchezitii si la Politia Locală Iasi. Procuror ...

Bandiții care JEFUIAU prostituate au fost prinși în flagrant de polițiști: Cine sunt tâlharii care acționau în patru județe
26/01/2022 23:07

Trei bărbaţi cu varste cuprinse intre 24 şi 33 de ani, suspectaţi că au talhărit prostituate in patru judeţe, au fost prinşi in urma colaborării intre poliţiştii din Argeş, Braşov şi Damboviţa, a ...

SUA le cere cetățenilor săi să plece din Ucraina: ”Situaţia se poate deteriora foarte rapid”
26/01/2022 21:30

 Cetătenii americani au fost sfătuiti miercuri, 26 ianuarie, să părăsească Ucraina in curand, printr-un mesaj postat pe site-ul Ambasadei Statelor Unite la Kiev. Misiunea diplomatică americană apr ...

Guvernul schimbă normele rutiere: Sancțiuni mult mai dure pentru mai multe abateri, inclusiv neacordarea de prioritate/ DOCUMENT
26/01/2022 21:05

Guvernul urmează să aprobe, in şedinţa de joi, printr-o ordonanţă, modificarea şi completarea OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, stabilind noi sancţiuni pentru mai multe abateri d ...

Lumea în pragul războiului - Statele Unite au trimis răspunsul scris la cererile de securitate ale Kremlinului
26/01/2022 21:03

Statele Unite au trimis miercuri răspunsul scris la cererile ample de securitate ale Rusiei, un pas cheie intr-un proces diplomatic fragil, in condiţiile in care Rusia a organizat noi exerciţii militare pe u ...

Avertisment de ultimă oră lansat de SUA: Rusia ar putea ataca Ucraina în următoarele trei săptămâni
26/01/2022 18:08

Administratia SUA se teme că Federatia Rusă va ataca Ucraina in perioada care se incheie la jumătatea lunii februarie, a declarat miercuri prim-adjunctul secretarului de stat al Statelor Unite, Wendy Sherman ...

Avertismentul SUA este sfidat: Rusia transferă avioane de luptă Su-35S din Extremul Orient în Belarus
26/01/2022 13:01

Rusia continuă să transfere avioane de luptă Su-35S din Extremul Orient in Belarus, unde vor participa la exerciţiile militare comune "Allied Resolve 2022", a comunicat miercuri Ministerul Apără ...

Unul dintre cei mai de succes antreprenori români renunţă la business pentru un post de bugetar
26/01/2022 10:15

Daniel Metz, unul dintre primii antreprenori IT din Cluj, preşedinte al Consiliului de Administraţie al unei companii cu peste 1.000 de angajaţi, renunţă la business pentru a angaja la Universitatea Babe ...

Condamnarea la închisoare pe viață a lui El Chapo, confirmată în apel
26/01/2022 09:40

Apelul lui Joaquin Guzman, cunoscut ca 'El Chapo', condamnat la inchisoare pe viată, a fost respins. Apelul narcotraficantului mexican Joaquin Guzman, alias El Chapo, condamnat in iulie 2019 la New York la ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei