Penumbra: Overture – RePlay Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 15:21

Penumbra: Overture – RePlay Review

Lovecraft reîncărcat

Un scriitor mort de mai bine de 70 de ani a dat naştere unor tehnici literare care sperie chiar şi în ziua de azi. Naraţiunea retroactivă (prin intermediul unei scrisori ) a unui personaj care ştie că e condamnat la moarte, monştri în Oceanul Antarctic, un strop de ocultism şi o ignoranţă apăsătoare vizavi de ce se întâmplă în spatele perdelelor, toate acestea pe fondul căutării unui element din trecut, în ciuda sfaturilor primite iniţial. În secolul XXI, aceste şabloane încă mai pot fi folosite cu succes pentru a strecura frica în mintea spectatorilor, cititorilor şi nu în ultimul rând, jucătorilor. Acel scriitor a fost Howard Phillips Lovecraft.

Veţi întreba ce legătură au cele de mai sus cu Penumbra: Overture, primul episod din cele trei ale seriei. E destul de simplu: protagonistul acestei aventuri întunecate este Phillip, un tânăr deziluzionat care primeşte o scrisoare post-mortem din partea tatălui său, Howard, pe care nu l-a cunoscut niciodată. Aceasta conţine instrucţiuni cu privire la distrugerea anumitor documente, dar ca orice tânăr, el cedează curiozităţii şi se îndreaptă spre ultimul loc în care îi este indicat că ar fi fost zărit tatăl său – Groenlanda. După un (previzibil) naufragiu, Phillip pătrunde într-un complex de mine abandonate, unde începe aventura propriu-zisă.

Aici probabil v-aţi aştepta să zic ceva de genul “clasicul adventure point-and-click”. Ei bine, nu. Se vede de la o poştă că jocul a avut un buget redus, drept pentru care singura soluţie (ca întotdeauna) a fost ca producătorii să apeleze la idei ieftine, dar ingenioase. Imaginaţi-vă că Penumbra: Overture e un fel de Blair Witch Project al jocurilor pe calculator: în lipsa unor resurse vaste, s-a făcut apel la “trucuri de garaj”. Mai precis, mediul este 3D şi complet explorabil, graţie motorului grafic produs in-house, iar atmosfera este generată mai degrabă prin minimalism decât prin efecte speciale de ultimă oră.

“Şi totuşi, se mişcă.”

Perla jocului nu este însă atmosfera, ci fizica, controlată de engine-ul numit foarte sugestiv Newton, ce permite manipularea mediului suficient de mult încât să ştampileze din când în când câte un zâmbet pe figura oricărui fan Half-Life 2. Pentru a deschide o uşă, de exemplu, nu veţi apăsa pur şi simplu un buton, ci va trebui să ţineţi click-stânga apăsat şi să mişcaţi cursorul pe ecran în sensul în care vreţi să o mişcaţi. De aici şi o serie de puzzle-uri care solicită o logică realistă, având la dispoziţie un număr redus de obiecte comune , de tipul “Ce-ar face MacGyver dacă ar fi prins într-o mină în Groenlanda?”

În mare, fiecare nivel e împărţit în două secţiuni – un tip de labirint în care mişună, de regulă, câţiva câini deosebit de agresivi şi diformi, şi camere sau complexe la care puteţi ajunge prin intermediul acestui labirint. Marea parte a puzzle-urilor nu se desfăşoară în labirint, care e folosit mai degrabă pentru a evidenţia aspectul de luptă sau strecurare al jocului. Dacă alegeţi să folosiţi umbrele pentru a evita inamicii, aveţi la dispoziţie un indicator de stealth atunci când staţi pe loc în întuneric (precum cel din Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay) şi carne afumată pentru a-i distrage. Protagonistul se poate panica în cazul în care vă uitaţi prea mult la un monstru, desconspirându-şi astfel poziţia.

Dacă însă alegeţi să înfruntaţi animalele, veţi fi uşor dezamăgiţi. În primul rând, datorită mecanicii pe baza căreia funcţionează manipularea fiecărui obiect în joc (inclusiv armele), loviturile se execută destul de greu şi sunt foarte imprecise. În al doilea rând, Phillip nu e un luptător. El e omologul contemporan al lui Garrett din seria Thief, la fel de fragil şi la fel de ineficace în mânuirea directă a armelor de apropiere. Iar când descoperiţi că puteţi să-i omorâţi mult mai uşor urcându-vă pe cutii, unde câinii se pare că nu ajung, totul devine o rutină plictisitoare. Sunt tentat să spun că această tehnică e de fapt un exploit, dar poate producătorii s-au gândit să fie un fel de puzzle pentru înlesnirea sistemului de luptă.

După ce găsiţi un radio, Red, un individ care după toate indiciile prezente şi-a pierdut minţile, vă va ajuta cu sfaturi şi remarci absurde. Cumva, chiar dacă nu are prea mult sens, suspectez că elucubraţiile acestui personaj vor căpăta o nuanţă de logică într-unul din episoadele următoare ale seriei.

Aceste aberaţii se potrivesc perfect cu restul pieselor din care e alcătuit jocul, formând o pastişă de horror sinistru şi mister specific genului. Atmosfera este accentuată de diversele notiţe pe care le veţi găsi, care variază de la manuale de instrucţiuni ale maşinăriilor până la testamente sau jurnale. Unde mai pui că suspansul creşte exponenţial în momentele când păianjeni uriaşi vă urmăresc prin tunele sau un vierme enorm rupe uşi de metal ca să vă devoreze.

Resurse minime, rezultate maxime

Am ezitat să spun ceva despre grafică până în acest punct pentru că ea serveşte doar ca suport pentru tot ceea ce am enumerat. La rece, nu este cu nimic ieşită din comun, dar ca şi atmosfera, cuvântul cheie este minimalism. Sursele de lumină sunt rare şi foarte inteligent folosite, şi chiar dacă pentru ochiul format texturile par anoste şi seci, acelaşi ochi format nu va căuta culoare şi lumină, ci beznă şi cromatică industrială. Level design-ul nu este strălucit, dar e credibil. După ce vă obişnuiţi cu formatul jocului cel mai probabil nu veţi rămâne blocaţi mai mult de un minut, iar indicii care vizează soluţia imediată sunt la tot pasul.

Datorită folosirii fizicii pentru a trece mai departe, un aspect plăcut este acela că există soluţii multiple pentru destul de multe puzzle-uri, în timp ce altul este reprezentat de obiectul folosit pentru a salva jocul, un artefact asemănător unei lămpi, care îi induce lui Phillip un fel de transă cu indicii despre ceea ce se întâmplă, de fapt, cu tatăl său (care e posibil să nu fie atât de mort pe cât credem iniţial).

Sunetul merge mână în mână cu grafica, zgomote groteşti pândind urechile după fiecare colţ. Din cauza lipsei de personaje, atipică genului adventure, singurele voci sunt cele ale lui Phillip, în filmuleţul de introducere, şi Red, care rupe liniştea ocazional pentru a împărtăşi indicii abstracte protagonistului. Dacă primul nu iese cu nimic din tipar, un accent britanic înţepat din partea unui individ comun, Red în schimb are nişte replici deosebit de trăznite răcnite, prin radio cu fervoarea unui mesia subteran. Muzica, cum de altfel era de aşteptat, devine alertă în momentele tensionate, în speţă cele de luptă, până în momentul în care transpiri fugind de un câine sau încercând să-i spargi ţeasta cu un târnăcop. Penumbra suportă şi accelerare hardware a sunetului, iar valoarea adevărată a jocului reiese cu adevărat dacă îl jucaţi singuri, cu un sistem surround, în linişte şi beznă totală.

În aceeaşi ordine de idei, de recomandat este să îl jucaţi într-o singură sesiune, cu atât mai mult cu cât durata ar trebui să fie chiar şi pentru cei mai puţini versaţi în acest gen sub 10 ore. Formatul acesta episodic este la mare modă, iar Penumbra îl foloseşte cu succes – jocul se termină abrupt, în coadă de peşte, lăsând în urmă o nevoie acută de a pune mâna pe episodul următor.

Aprecierea lungimii jocului e la latitudinea fiecăruia: dacă unii sunt iritaţi de conceptul de joc episodic din cauza lipsei finalităţii şi lungimii reduse, Penumbra: Overture nu face excepţie. E suficient de scurt încât să dea impresia de aperitiv, iar sfârşitul acestui pilot lasă jucătorul mai bulversat decât era în primul tunel al minelor. Pentru alţii însă, care preferă serialele filmelor de lung-metraj, jocul este un prim episod perfect, care trasează un mediu favorabil desfăşurării unei poveşti horror conturată cu migală cu resurse minime.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:45

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
Elvetienii stabilesc duminica, prin referendum, daca cetatenii UE vor mai putea sa munceasca si sa traiasca in Elvetia
26/09/2020 20:12

Elvetienii stabilesc duminica, prin referendum, daca cetatenii Uniunii Europene vor mai putea sa munceasca si sa traiasca sau nu in Elvetia, relateaza Eurones. Aceasta initiativa a Partidului Uniunea Democrati ...

Ploi violente, furtuni si vijelii anuntate in 30 de judete. Romania intra sub cod portocaliu
26/09/2020 11:15

 Mai mult de jumatate din tara se va afla sambata, 26 septembrie, sub un Cod portocaliu de ploi abundente, vijelii puternice, grindina si frecvente descarcari electrice, potrivit unei avertizari emise de A ...

 Scandal din cauza COVID, la Madrid
26/09/2020 10:48

  Sase persoane au fost rănite şi patru au fost arestate in urma ultimului protest spontan de la Madrid. Poliţia spaniolă a intervenit in forţă după ce agenţii au fost provocaţi de manifestanţi, ...

Explozie de cazuri de COVID în Israel. Peste 7.500 de cazuri noi
26/09/2020 10:09

Israelul a inregistrat vineri un nou record şi a depăşit pragul de 7.000 de contagieri zilnice cu noul coronavirus, cu cateva ore să intre in vigoare o inăsprire a măsurilor de izolare impuse deja in ...

Expozițe de jucării vechi, la Timișoara
26/09/2020 09:15

 Aproape 500 de jucării de colecţie, fabricate intre anii 1930 şi 1980, sunt prezentate pană in 11 octombrie la Shopping City Timişoara, in cadrul expoziţiei intitulate ''Muzeul Jucăriilor'', cel ma ...

Vin furtunile!
26/09/2020 08:43

 Mai mult de jumătate din ţară se va afla sambătă sub un Cod portocaliu de ploi abundente, vijelii puternice, grindină şi frecvente descărcări electrice, potrivit unei avertizări emise de Adminis ...

Rise Project: Cine este misteriosul ”interlop” cu care a vorbit aseară Antena 3
26/09/2020 06:45

 Joi seara, Antena 3 se lăuda cu o dezvăluire nemaivăzută despre Nicusor Dan titrand bombastic pe burtieră: "bomba bombelor, detonată!". Un personaj cu vocea distorsionată si imaginea prot ...

Grecia, masuri restrictive fara precedent. Interdictiile care afecteaza turismul sunt aplicate de sambata, 26 septembrie
26/09/2020 01:08

Autoritatile din Grecia fac primul pas pentru a introduce noi restrictii dure in scopul limitarii extinderii epidemiei de coronavirus. Astfel, incepand de sambata 26 septembrie 2020, ora 06.00, pana pe 10 octo ...

VIDEO - Rușii testează o SUPER-ARMĂ care aruncă flăcări, 'Tosochka': a distrus în avans vehiculele blindate ale presupusului inamic
25/09/2020 21:16

    La exercitiul Caucaz-2020 de la terenul de antrenament Kapustin Yar, militarii rusi au folosit pentru prima dată cel mai recent sistem de aruncător cu flăcări grele, TOS-2, intitulat ...

 Atac cu maceta la Paris. Patru persoane au fost rănite
25/09/2020 15:30

  Un atac cu armă albă a avut loc vineri la Paris, in apropiere de fostul sediu al revistei de satiră Charlie Hebdo, care a fost ţinta unui atentat in ianuarie 2015, relatează AFP, Reuters şi dpa. ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei