Perimeter Review

default

Dimensiune font:

| 24-10-2012 14:21

Perimeter Review

  Cu toate ca puterea de calcul a PC-urilor a cunoscut un salt impresionant in acesti ultimi ani, nu la fel se poate spune si despre industria jocurilor PC. E drept ca toate genurile au evoluat de la formele lor primitive pana la adevarati monstri contemporani, unele titluri recente devenind poate cei mai buni reprezentanti al genului din care fac parte. Cu toate acestea, retetele au ramas aceleasi, ele nefiind decat cosmetizate si in unele cazuri imbunatatite de producatori pentru a lansa un nou titlu pe piata. Aceasta lipsa de idei se observa mai ales in cazul strategiilor real time, care s-au schimbat destul de putin de pe vremea venerabilelor Warcraft 2 sau Command & Conquer. Nimic de zis, acum avem grafica 3D, posibilitati sporite de control al unitatilor, subgrupuri, eroi pe care sa-i conducem in lupta, build queue-uri s.a.m.d, dar la baza, ideea tuturor strategiilor a ramas aceeasi: construieste o baza, strange cat mai multe resurse, alcatuieste o armata numeroasa si dupa aceea umileste-ti adversarul in modul pe care-l crezi de cuviinta. Titluri cum ar fi Commandos, Ground Control sau Myth pot fi privite ca o ramura evolutiva a genului, ele renuntand la partea economica si concentrandu-se doar pe aspectul militar si tactic, ele dand nastere genului RTT (Real Time Tactics). In fata acestei lipse acute de inovatie, K-D Labs, sub aripa protectoare a celor de la Codemasters, au decis ca a venit timpul ca roata sa fie reinventata si genul RTS sa fie scuturat din temelii. Asa a luat nastere Perimeter.

Perimeter Perimeter Perimeter

     Perimeter este primul (si sper eu nu ultimul) joc al genului sau, si anume Real Terraforming Strategy. Asta fiindca spre deosebire de alte strategii, terenul este un element activ al jocului, nu doar un fundal pe care jucatorul isi muta trupele dintr-o parte in alta a hartii. Actiunea din joc se petrece intr-un viitor in care omenirea a fost fortata sa-si paraseasca planeta de origine si acum calatoreste intre dimensiuni in niste Frame-uri (orase) uriase, care pot adaposti mii de locuitori, in cautarea unei noi case. Se pare insa ca acest exod al umanitatii a declansat si un raspuns din partea "dimensiunilor" sub forma rasei numite The Scourge, care poate lua forma celor mai negre cosmaruri ale oamenilor. Rolul jucatorului va fi de a proteja si ghida un frame catre pamantul promis, de-a lungul unei campanii single-player destul de lungi, pe care va recomand sa nu o ignorati, lucru valabil si pentru tutorial.

Perimeter Perimeter Perimeter

   Asta fiindca Perimeter este fundamental diferit fata de alte RTS-uri pe care le-ati jucat, si daca-mi ignorati sfatul de mai sus, s-ar putea sa va treziti inca din prima misiune ca nu stiti ce aveti de facut. Primul lucru pe care trebuie sa-l stiti este ca tehnologia din Permeter este bazata pe nano-roboti, ceea ce le-a permis producatorilor sa implementeze foarte multe lucruri "cool".      Fata de alte RTS-uri, in Perimeter nu aveti avea de gestionat decat o singura resursa: energia. Tot ce faceti in joc va costa energie, de la creat cladiri si unitati, pana la transformarea acestora din urma sau ridicarea perimetrului. Energia o obtineti construind (cu ajutorul buildmaster-ilor) cat mai multe energy core-uri (una din cele 29 de cladiri disponibile in joc), aceste core-uri avand si rolul de piloni pentru crearea scutului defensiv. Inainte de a construi ceva insa va trebui sa terraformati terenul si sa-l aduceti la nivelul zero. De acest lucru se vor ocupa brigadierii, care pot fi in numar de maxim 5, asta daca ignorati complet construirea cladirilor (la inceputul fiecarei misiuni, va trebui sa alegeti raportul de brigadieri si buildmaster-i, avand un total de 5 sloturi la dispozitie… evident, acest raport se poate schimba pe parcursul jocului in functie de necesitati). Terraformarea nu e deloc complicata, jucatorul netrebuind decat sa foloseasca zero-layer tool-ul pentru a desena pe harta zona pe care o vrea terraformata. Dupa aceasta, brigadierii isi trimit roboteii la lucru. De remarcat insa ca, cu cat terenul este mai accidentat, cu atat terraformarea va dura mai mult, iar unele zone nu le veti putea transforma deloc. De asemenea, veti mai putea crea si zone abisale, care sa impiedice deplasarea unitatilor terestre sau subterane ale adversarului (dar si ale voastre), fortandu-l sa foloseasca unitati aeriene pentru a va ataca sau sa vina sa teraformeze acea zona.

Perimeter Perimeter Perimeter

     O noutate o reprezinta modul in care sunt construite unitatile combatante. Veti avea trei unitati de baza: soldati, ofiteri si tehnicieni, fiecare avand propria fabrica in care sunt produsi. Din aceste unitati de baza, impreuna cu construirea unuia din cele 6 laboratoare disponibile (rocket, laser, bomb, antigrav, subterra lab plus un laborator specific fiecarei factiuni) rezulta unitatile avansate, fiecare avand o "reteta" proprie. Spre exemplu, pentru a construi un Straffer (unitate aeriana) veti avea nevoie de 5 soldati si 4 ofiteri care sa se transforme in unitatea respectiva. Daca vreti in schimb un Digger (unitate subterana), vor fi necesari 2 ofiteri si 5 tehnicieni. Aceste retete, cumulate cu faptul ca puteti retransforma unitatile avansate in unitati de baza pe campul de lupta, duc la crearea unui numar impresionant de tactici pe care le puteti aplica in mijlocul bataliilor.      Spre exemplu, sa presupunem ca vreti sa va atacati inamicul cu o forta impresionanta de Straffer-i, dar acesta a observat masarea voastra de trupe (in Perimeter nu exista fog of war, iar harta este vizibila de permanenta) si si-a construit o aparare antiaeriana redutabila exact inainte sa ajungeti la el in baza. Intr-un orice alt RTS, ati fi avut 2 optiuni: ori va retrageati pentru a crea niste unitati care sa-i distruga apararea, ori sacrificati unitatile aeriene in favoarea celor terestre. In Perimeter insa veti avea posibilitatea sa transformati pe loc avioanele de lupta in tancuri (si invers). Bineinteles, date fiind cerintele diferite de unitati de baza, nu va asteptati ca din 10 avioane sa obtineti tot 10 tancuri, insa nu veti fi nevoit sa pierdeti unitati si timp in zadar. De aceea, meciurile de skirmish sau de multiplayer sunt foarte antrenante, deoarece tacticile si strategiile se pot schimba dintr-un minut in altul, in functie de situatia curenta.      Pe langa aceasta, K-D Labs au mai umblat si la modul cum va controlati unitatile. Veti avea la dispozitie maxim 5 squad-uri, primul fiind controlat de Frame, pentru celelalte 4 fiind necesara construirea unor Command Center-uri dedicate. Aceste squad-uri vor fi alcatuite din unitatile de baza, care vor fi tranformate apoi in unitati avansate.

Perimeter Perimeter Perimeter

  In meciurile de multiplayer insa, va mai puteti invinge adversarul si in alt mod decat distrugerea lui totala: capturand intreaga sa retea de energy core-uri. Ideea de baza e ca fiecare core este legat ori de Frame-ul principal, ori cu alt core invecinat, insa acest lucru duce intr-un final la crearea unui lant energetic, care daca este intrerupt, risca sa va lase expus in cazul unui atac. Mi s-a intamplat de multe ori sa pierd in fata adversarului din cauza ca el a reusit sa-mi distruga un energy core aparent neimportant, dar care a dus la sectionarea retelei mele energetice in doua, lasandu-ma fara toate turetele defensive. Pentru a preveni aceasta catastrofa, puteti construi energy emmiter-uri in zonele mai sensibile sau susceptibile pentru atac, care pot transmite energia pe distante mult mai mari. Atentie insa, si adeversarul le poate construi si se poate folosi de ele pentru a se infiltra in reteaua voastra.      Daca nu reusiti sa respingeti inamicul si sunteti pusi in situatia in care nu mai aveti nici un mijloc de aparare, unica voastra solutie este sa ridicati perimetrul (de unde si numele jocului). Acesta este un scut energetic, care protejeaza toate cladirile voastre, mananca resursele de energie vazand cu ochii si este generat de energy core-uri. Daca sunteti atacati din toate partile, va trebui sa activati intreg scutul defensiv, insa puteti sa-l porniti si separat, pentru fiecare enery core in parte, in functie de necesitati. Atentie insa, perimetrul nu va protejeaza de unitatile subterane ale adversarului. De asemenea, trebuie sa tineti minte ca nu puteti folosi perimetrul la infinit, fiindca, odata ce se dezactiveaza din cauza lipsei de energie, riscati sa ramaneti complet vulnerabili.

Perimeter Perimeter Perimeter

     Din punct de vedere grafic, Perimeter este impresionant, avand tot felul de efecte care sa va incante privirea, fie ca e vorba de explozii spectaculoase, perimetrul insusi, fumul rachetelor, umbrele sau reflexiile unitatilor si cladirilor. Toate acestea insa au si un pret, sub forma cerintelor de sistem, care sunt destul de piperate. Chiar si pe sistemul subsemnatului, un P4 @ 2.8C cu 1GB Ram si Radeon 9800, cu toate detaliile la maxim, jocul a mai sacadat din cand in cand, mai ales cand erau multe unitati pe monitor. Iar in multiplayer, aceste cerinte destul de mari se transforma intr-un lag ingrozitor, daca unul dintre jucatori are un sistem mai slabut. Spre deosebire de grafica, sonorizarea nu impresioneaza prin nimic, nici in bine, nici in rau. Conteaza doar ca e acolo, pentru atmosfera.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei