Pirates of the Burning Sea Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 16:35

Pirates of the Burning Sea Review

Cine nu a auzit până acum de piraţi (nu, nu vorbim de cei de pe trackere)? Sunt peste tot, în cărţi, în filme, dar şi în jocuri – seriile Age of Sail, Seadogs sau Sid Meier's Pirates! fiind cele mai bune exemple. Cei de la Flying Lab Software în schimb au observat că romanticii cuceritori lipsesc din MMORPG-urile ”serioase” (nu le includem aici pe cele browser-based), aşa că în 2008 au invadat mările cu Pirates of the Burning Sea. De atunci însă s-au mai schimbat lucrurile, jocul trecând până la urmă anul trecut pe un model free-to-play – poţi juca gratis, dar trebuie să plăteşti pentru anumite facilităţi dacă le vrei neapărat.

La fel ca-n epoca lor de aur din secolul al XVII-lea, piraţii nu bântuie singuri mările în PotBS, ci duc lupte grele cu exploratorii europeni – englezi, francezi sau spanioli – care încearcă să pună mâna pe însoritele Caraibe. Tu va trebui să alegi una dintre aceste facţiuni, iar dacă te decizi să lupţi de partea europenilor poţi urma una dintre cele trei cariere (a se citi clase) disponibile: Freetrader, Naval Officer sau Privateer.

Dacă îţi place comerţul şi explorarea vei alege prima variantă, deoarece Freetrader este clasa perfectă pentru PvE, abilitatea de Negotiator oferindu-ţi şansa de a primi mai mulţi bani atunci când termini o misiune. Nici pe partea de PvP nu stă rău, dar aici e nevoie de ceva mai multă muncă şi de câteva abilităţi pe care le poţi dezvolta doar la un nivel mai mare pentru a nu fi depăşit clar de cineva care beneficiază de bonusuri pentru luptă. Personal consider că Freetrader este cea mai bună clasă disponibilă, atât pentru jucătorii experimentaţi, cât şi pentru începători.

Naval Officer este tank-ul pe care îl întâlnim în orice MMO şi poate folosi cele mai puternice nave şi obiecte care nu sunt disponibile unui Freetrader sau Privateer. Creşterea în nivel este şi ea foarte uşoară datorită abilităţilor defensive foarte dezvoltate şi a timpului redus de încărcare a tunurilor, avantaje ce se pot dovedi cruciale în luptele navale mai lungi. Chiar şi aşa însă, ei sunt foarte vulnerabili în faţa unui Privateer.

Aceştia din urmă reprezintă clasa care preferă luptele rapide şi mai ales pe cele directe, de abordaj, asemănându-se în anumite privinţe cu un Cutthroat. Însă cea mai importantă abilitate a unui Privateer este aceea că poate trimite imediat navele capturate către naţiunea proprie, câştigând astfel sume foarte mari de bani.

De cealaltă parte a baricadei, piraţii n-au decât două cariere: Cutthroat sau Buccaneer. Cele două se aseamănă destul de mult, ambele având abilitatea Scavenge care îţi permite să distrugi pe loc o corabie cucerită şi să goleşti toată cala cu mărfuri, dar şansa unui Cutthroat de a obţine un ,,ship deed” care să îi permită să folosească acel tip de navă este mult mai mică decât cea a unui Buccaneer. În schimb, avantajul unui Cutthroat este Take Command, skill care odată activat face ca prima corabie pe care o învingi să intre în posesia ta.

După ce te decizi de care vrei să lupţi, va trebui să modifici aspectul personajului tău, etapă nu foarte deosebită la nivel fizic, dar interesantă datorită gamei largi de haine din care poţi alege. De asemenea, dacă într-o zi nu te mai încântă ce vezi în oglindă, îţi poţi schimba oricând înfăţişarea.

Să înceapă distracţia…

Sau nu prea, deoarece începutul în Pirates of the Burning Sea este destul de greoi şi s-ar putea să îndepărteze o parte din începători înainte ca aceştia să descopere elementele cu adevărat interesante. Prima problemă o reprezintă tutorialul care în loc să te înveţe despre lucrurile noi pe care le vei întâlni în Pirates of the Burning Sea se axează prea mult pe chestii până la urmă banale, gen ce taste să foloseşti pentru a te deplasa sau lupta.

Apoi, în loc să limpezească apele, primele quest-uri mai mult le complică prin faptul că la început ar trebui ca sarcinile să fie uşoare pentru a putea creşte rapid în nivel, nu misiuni în care poţi pierde foarte uşor corabia.

Astfel, avansarea va fi una dificilă, cel puţin  până la nivelul 10, deoarece în flotă nu te prea ia nimeni şi va trebui să te descurci singur. Totuşi, dacă ai noroc şi dai peste un jucător de nivel ridicat dispus să te ajute, îţi vei putea dezvolta foarte repede personajul, fiindcă luptele cu npc-urile puternice oferă multă experienţă, bani şi tot felul de obiecte care te pot ajuta mai târziu.

Un aspect ceva mai plăcut e că misiunile nu se limitează la ,,omoară x inamici” şi ,,du-i obiectul lui y”, unele fiind în ton cu decorul în care te afli – salveaz-o pe domnişoara cutare de pe vasul englezului rău / găseşte comoara ascunsă în insula de la celălalt capăt al hărţii / cucereşte fortăreaţa lui x-ulescu de nu ştiu unde. Varietatea mai este susţinută şi de faptul că în Pirates of the Burning Sea există două tipuri de luptă: terestră şi navală, aşa că niciodată nu te vei plictisi de prea multă apă, dar nici dorul de mare nu te va atinge.

În lupta pe uscat, pe lângă abilităţile specifice fiecărei cariere pe care le poţi învăţa de la antrenorul potrivit, mai există şi aşa-zisele stiluri de luptă: dirty fighting, fencing şi florentine, fiecare cu skil-urile aferente. La fiecare nivel pe care îl obţii vei primi ori un punct pentru skilurile clasei pe care ai ales-o, ori unul pentru stiluri de luptă. Teoretic poţi învăţa câte ceva din fiecare, dar niciodată nu vei putea avea skil-urile la maxim în toate cele trei ramuri, deci va trebui să te specializezi doar pe una dintre ele pentru a putea progresa mai uşor şi a face faţă în PvP.

Fiecărui stil de luptă îi corespunde câte un tip de sabie din cele trei disponibile: dacă vrei să te specializezi pe dirty fighting trebuie să foloseşti un cutlass, rapier pentru fencing, în timp ce florentine este mai deosebit prin faptul că îţi permite un dual-wield cu un short sword într-o mână şi un pumnal în cealaltă. În schimb, un Buccaneer sau un Cutthroat poate folosi orice stil de luptă, fiindcă ei pot oricând să aibă rolul de tanc şi să utilizeze un cutlass, dar la fel de bine se pot descurca şi ca DPS cu două arme. Indiferent ce stil de luptă alegi, pe lângă sabia din dotare vei folosi şi două pistoale, foarte folositoare în anumite situaţii datorită damage-ului semnificativ pe care îl oferă.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:03


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
S-a descoperit un nou simptom al COVID
24/11/2020 16:46

Cercetătorii americani sustin că au găsit un simptom al infectării cu Sars-Cov-2. După ce s-a aflat deja că multe dintre persoanele infectate isi pierd gustul si mirosul, acum specialistii vorbesc despre ...

Viitorul secretar de stat de la Washington, fiul unuia dintre cei mai tineri supravieţuitori ai Holocaustului. Este francofon, iubește rockul și are maniere impecabile
24/11/2020 16:30

Antony Blinken, nominalizat luni de preşedintele ales al SUA, Joe Biden, pentru funcţia de secretar de stat in viitorul guvern de la Washington, este francofon şi pasionat de chitară, remarcă AFP. Consili ...

ȘOCANT: Polițist de frontieră, găsit mort, având gâtul tăiat cu flexul. S-ar fi sinucis pe fondul unei depresii declanșate după ce s-a vindecat de COVID-19
24/11/2020 12:33

Un poliţist de frontieră din Berezeni a fost găsit, luni, mort in propria locuinţă, avand gatul tăiat cu flexul. Potrivit anchetatorilor, bărbatul de 43 de ani si-ar fi pus capăt zilelor. Acesta fusese ...

Panică la Palat. Regele Spaniei se află în carantină
24/11/2020 08:45

Regele Spaniei Felipe al VI-lea se află in carantină după ce a intrat in contact cu o persoană care a fost testată pozitiv pentru COVID-19, a anunţat Palatul Regal, relatează AFP. „O persoană cu ...

Nicolas Sarkozy, fostul presedinte francez, judecat in dosarul
23/11/2020 18:09

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy este judecat la Tribunalul Corectional din Paris, incepand de luni si pana la 10 decembrie, cu privire la coruptie si trafic de influenta in dosarul "interceptaril ...

Sindicatul Europol: Rugăm hoţii să nu fure după ora 18:00
23/11/2020 14:40

Potrivit sindicaliştilor de la Europol, şefii de la IPJ Harghita i-au anunţat pe subalterni că de acum incolo vor munci cate 12 ore, de luni pană sambătă, intre 06:00 - 18:00. În cazul unor urgen ...

Angajații Spitalului Județean de Urgență Bacău se tem de vaccinul anti-COVID
23/11/2020 13:15

Directia de Sănătate Publică Bacău a inceput interogarea personalului medical din toate spitalele, a celui din centrele de asistentă socială, angajatilor din ambulatorii de specialitate, policlinici, di ...

Suedia, mesaj dur către populație: „Anulați, reprogramați și amânați
23/11/2020 12:15

Premierul Suediei, Stefan Lofven, a transmis un mesaj clar cetăţenilor, in contextul pandemiei. În fata unei mortalităti considerabil mai mari decat in ​​alte tări nordice, Suedia incearcă o var ...

„Beţi câte 50 de grame şi mergeţi mai departe”, sfatul lui Dodon după pierderea alegerilor
23/11/2020 12:00

Igor Dodon, incă preşedinte in funcţie al Republicii Moldova după ce a pierdut alegerile im faţa Maiei Sandu, merge in localităţile in care a obţinut cele mai multe voturi la scrutinul prezidenţial şi ...

Europa va ridica în ianuarie restricţiile de zbor impuse avioanelor Boeing 737 MAX
23/11/2020 11:45

Europa va ridica in ianuarie restricţiile de zbor impuse avionului Boeing 737 MAX, după ce autoritatea de reglementare americană (FAA) a pus capăt consemnării la sol din ultimele 20 de luni. Modelul Boein ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei