default

Dimensiune font:

Pirates of the Burning Sea Review

| 22-10-2012 16:35

Pirates of the Burning Sea Review

Cine nu a auzit până acum de piraţi (nu, nu vorbim de cei de pe trackere)? Sunt peste tot, în cărţi, în filme, dar şi în jocuri – seriile Age of Sail, Seadogs sau Sid Meier's Pirates! fiind cele mai bune exemple. Cei de la Flying Lab Software în schimb au observat că romanticii cuceritori lipsesc din MMORPG-urile ”serioase” (nu le includem aici pe cele browser-based), aşa că în 2008 au invadat mările cu Pirates of the Burning Sea. De atunci însă s-au mai schimbat lucrurile, jocul trecând până la urmă anul trecut pe un model free-to-play – poţi juca gratis, dar trebuie să plăteşti pentru anumite facilităţi dacă le vrei neapărat.

La fel ca-n epoca lor de aur din secolul al XVII-lea, piraţii nu bântuie singuri mările în PotBS, ci duc lupte grele cu exploratorii europeni – englezi, francezi sau spanioli – care încearcă să pună mâna pe însoritele Caraibe. Tu va trebui să alegi una dintre aceste facţiuni, iar dacă te decizi să lupţi de partea europenilor poţi urma una dintre cele trei cariere (a se citi clase) disponibile: Freetrader, Naval Officer sau Privateer.

Dacă îţi place comerţul şi explorarea vei alege prima variantă, deoarece Freetrader este clasa perfectă pentru PvE, abilitatea de Negotiator oferindu-ţi şansa de a primi mai mulţi bani atunci când termini o misiune. Nici pe partea de PvP nu stă rău, dar aici e nevoie de ceva mai multă muncă şi de câteva abilităţi pe care le poţi dezvolta doar la un nivel mai mare pentru a nu fi depăşit clar de cineva care beneficiază de bonusuri pentru luptă. Personal consider că Freetrader este cea mai bună clasă disponibilă, atât pentru jucătorii experimentaţi, cât şi pentru începători.

Naval Officer este tank-ul pe care îl întâlnim în orice MMO şi poate folosi cele mai puternice nave şi obiecte care nu sunt disponibile unui Freetrader sau Privateer. Creşterea în nivel este şi ea foarte uşoară datorită abilităţilor defensive foarte dezvoltate şi a timpului redus de încărcare a tunurilor, avantaje ce se pot dovedi cruciale în luptele navale mai lungi. Chiar şi aşa însă, ei sunt foarte vulnerabili în faţa unui Privateer.

Aceştia din urmă reprezintă clasa care preferă luptele rapide şi mai ales pe cele directe, de abordaj, asemănându-se în anumite privinţe cu un Cutthroat. Însă cea mai importantă abilitate a unui Privateer este aceea că poate trimite imediat navele capturate către naţiunea proprie, câştigând astfel sume foarte mari de bani.

De cealaltă parte a baricadei, piraţii n-au decât două cariere: Cutthroat sau Buccaneer. Cele două se aseamănă destul de mult, ambele având abilitatea Scavenge care îţi permite să distrugi pe loc o corabie cucerită şi să goleşti toată cala cu mărfuri, dar şansa unui Cutthroat de a obţine un ,,ship deed” care să îi permită să folosească acel tip de navă este mult mai mică decât cea a unui Buccaneer. În schimb, avantajul unui Cutthroat este Take Command, skill care odată activat face ca prima corabie pe care o învingi să intre în posesia ta.

După ce te decizi de care vrei să lupţi, va trebui să modifici aspectul personajului tău, etapă nu foarte deosebită la nivel fizic, dar interesantă datorită gamei largi de haine din care poţi alege. De asemenea, dacă într-o zi nu te mai încântă ce vezi în oglindă, îţi poţi schimba oricând înfăţişarea.

Să înceapă distracţia…

Sau nu prea, deoarece începutul în Pirates of the Burning Sea este destul de greoi şi s-ar putea să îndepărteze o parte din începători înainte ca aceştia să descopere elementele cu adevărat interesante. Prima problemă o reprezintă tutorialul care în loc să te înveţe despre lucrurile noi pe care le vei întâlni în Pirates of the Burning Sea se axează prea mult pe chestii până la urmă banale, gen ce taste să foloseşti pentru a te deplasa sau lupta.

Apoi, în loc să limpezească apele, primele quest-uri mai mult le complică prin faptul că la început ar trebui ca sarcinile să fie uşoare pentru a putea creşte rapid în nivel, nu misiuni în care poţi pierde foarte uşor corabia.

Astfel, avansarea va fi una dificilă, cel puţin  până la nivelul 10, deoarece în flotă nu te prea ia nimeni şi va trebui să te descurci singur. Totuşi, dacă ai noroc şi dai peste un jucător de nivel ridicat dispus să te ajute, îţi vei putea dezvolta foarte repede personajul, fiindcă luptele cu npc-urile puternice oferă multă experienţă, bani şi tot felul de obiecte care te pot ajuta mai târziu.

Un aspect ceva mai plăcut e că misiunile nu se limitează la ,,omoară x inamici” şi ,,du-i obiectul lui y”, unele fiind în ton cu decorul în care te afli – salveaz-o pe domnişoara cutare de pe vasul englezului rău / găseşte comoara ascunsă în insula de la celălalt capăt al hărţii / cucereşte fortăreaţa lui x-ulescu de nu ştiu unde. Varietatea mai este susţinută şi de faptul că în Pirates of the Burning Sea există două tipuri de luptă: terestră şi navală, aşa că niciodată nu te vei plictisi de prea multă apă, dar nici dorul de mare nu te va atinge.

În lupta pe uscat, pe lângă abilităţile specifice fiecărei cariere pe care le poţi învăţa de la antrenorul potrivit, mai există şi aşa-zisele stiluri de luptă: dirty fighting, fencing şi florentine, fiecare cu skil-urile aferente. La fiecare nivel pe care îl obţii vei primi ori un punct pentru skilurile clasei pe care ai ales-o, ori unul pentru stiluri de luptă. Teoretic poţi învăţa câte ceva din fiecare, dar niciodată nu vei putea avea skil-urile la maxim în toate cele trei ramuri, deci va trebui să te specializezi doar pe una dintre ele pentru a putea progresa mai uşor şi a face faţă în PvP.

Fiecărui stil de luptă îi corespunde câte un tip de sabie din cele trei disponibile: dacă vrei să te specializezi pe dirty fighting trebuie să foloseşti un cutlass, rapier pentru fencing, în timp ce florentine este mai deosebit prin faptul că îţi permite un dual-wield cu un short sword într-o mână şi un pumnal în cealaltă. În schimb, un Buccaneer sau un Cutthroat poate folosi orice stil de luptă, fiindcă ei pot oricând să aibă rolul de tanc şi să utilizeze un cutlass, dar la fel de bine se pot descurca şi ca DPS cu două arme. Indiferent ce stil de luptă alegi, pe lângă sabia din dotare vei folosi şi două pistoale, foarte folositoare în anumite situaţii datorită damage-ului semnificativ pe care îl oferă.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
ANUNT privind organizarea licitatiei publica-pasune domeniul public. 1. Informatii generale privind autoritatea contractanta: UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALA MIRONEASA cu sediul administrativ in Mironeasa, cod postal 707300, judetul Iasi, cod fiscal 4540453, telefon 0232228600, fax: 0232228652, e-mail: contact@primariamironeasa.ro. 2. Informatii generale privind obiectul inchirierii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Proprietati publice, teren pasune, 2 loturi, identificate astfel: 1. Lotul I - 30.00 ha - CF 61847/1; 3. Lotul III - 0.45 ha CF 60701. Inchirierea se face conform art. 333, art. 335 din O.G. 57/2019 si conform HCL nr. 84/07.06.2020; 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Primariei Comunei Mironeasa. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul autoritatii contractante, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Primariei Comunei Mironeasa, comuna Mironeasa, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 150 lei, ce se achita cu numerar la casierie. 3.4. Data limita privind solicitarea clarificarilor: 31.07.2020, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data limita de depunere a ofertelor: 07.08.2020, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primaria Comunei Mironeasa, registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 07.08.2020, ora 10.00, Primaria Comunei Mironeasa, judetul Iasi. 5. Instanta competenta in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalulu Iasi, Strada Elena Doamna, nr. 1A, cod postal 700398, telefon: 0332403642, fax: 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro. 6. Data transmiterii anuntului de licitatie catre instantele abilitate, in vederea publicarii: 16.07.2020.
Primăria Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi, scoate la vânzare în data de 14.08.2020, ora 10, la sediul său din Comuna Tomeşti, suprafaţa 268 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 10, Parcela Arabil 455/5, nr. cadastral 66629, la ora 10:30, suprafața de 247 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 47, Parcela Arabil 2489/8, nr. cadastral 66957, iar la ora 11, suprafața de 147 mp, situată în intravilan Sat Vlădiceni, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 5, Parcela Arabil 114. Terenurile se află în domeniul privat al Comunei Tomeşti. Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 13.08.2020, ora 15, la sediul Primăriei Tomești, într-un exemplar. Taxa de participare la licitaţie este de 50 lei. Garanţia de participare este de 3% din preţul de pornire la licitaţie pentru întreaga suprafaţă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 268 mp,3000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 247 mp, și 3292 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 147 mp. Prezentul anunț se va transmite pentru publicare instituțiilor publice abilitate, în data de 14.07.2020. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi. Tel. 0232/290434, int.211.
VIDEO Profesorii din SUA cer ca școlile SĂ NU fie deschise: Proteste masive la New York, Chicago și Los Angeles, după declarațiile lui Donald Trump
04/08/2020 20:23

 Mai multe sindicate de profesori au protestat luni la New York impotriva eventualei redeschideri a centrelor de invăţamant pentru următorul an şcolar, in condiţiile in care cazurile de contagiere cu ...

Fostul monarh al Spaniei a luat calea exilului - Ce destinație exotică a ales regele Juan Carlos
04/08/2020 17:27

Fostul rege al Spaniei Juan Carlos a plecat in Republica Dominicană după ce şi-a anunţat plecarea in exil, in contextul in care este vizat de o anchetă de corupţie, dezvăluie marţi cotidienele La Vangua ...

În Giurgiu, închiderea teraselor și a păcănelelor după ora 23,00 a durat fix două zile
04/08/2020 15:29

 Măsura care prevedea inchiderea teraselor si a sălilor de jocuri de noroc intre orele 23,00 - 6,00 a fost valabilă doar două zile in judetul Giurgiu. Vineri, 31 iulie, Comitetul Judeţean pentru Si ...

Cine e Emi Pian, seful clanului Duduianu, executat in stil mafiot de un rival pe o strada din Capitala
04/08/2020 13:14

 Liderul clanului Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian, a fost executat in stil mafiot, in dimineata zilei de marti, 4 august, de un individ din clanul rival. Emi Pian, ucis in rafuiala din Sec ...

 ANM a emis o avertizare Cod galben de vijelii și ploi torențiale pentru zece județe   HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL
04/08/2020 12:00

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Avertizare ANM - Zece județe sub cod galben de furtuni
04/08/2020 11:04

ANM a emis o avertizare Cod galben de vijelii si ploi torentiale pentru zece judete ale tării, pană miercuri la ora 12.00. În acelasi timp, in regiunile vestice indicele temperatură-umezelă va atinge ...

Hogeweyk, „orașul” în care toată lumea suferă de demență
02/08/2020 18:51

 La o primă vedere, Hogeweyk, situat la aproximativ 20 de kilometri de Amsterdam, arată ca orice alt oras olandez. Locuitorii isi duc viata in mod normal, fac cumpărături, merg la film si se intalnesc ...

Gafă de proporţii uriaşe a conducerii PNL şi USR Prahova ! Ploieştiul în pericol să piardă clădirea primăriei !
31/07/2020 14:04

 Anunţată de ieri, astăzi a avut loc conferinţa de presă a conducerilor judeţene a PNL şi USR Prahova, menită să anunţe alianţe electorale locale.   Iar locul „ochit” de cele ...

BREAKING - Noi restricții anunțate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Mască în spații deschise, activități interzise noaptea și distanță pe plajă
28/07/2020 20:44

Comitetul National pentru Situatii de Urgentă a aprobat in sedinta desfăsurată astăzi, 28 iulie, Hotărarea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspandirii infectiilor cu SARS CoV-2 l ...

Putin își plasează arma supremă în Marea Neagră - Poate lovi România în câteva minute
27/07/2020 05:55

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat - duminică, la Sankt-Petersburg - că Marina militară rusă va fi dotată cu arme nucleare hipersonice şi cu drone submarine nucleare, acestea - potrivit Ministeru ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!