Povestea celui mai feroce criminl din pușcăriile românești. Dormea într-o vizuină

Untitled

Dimensiune font:

| 30-12-2021 10:43

Un deținut care l-a văzut cu ochii lui pe monstruosul ucigaș în serie Eugen Galeș, zis Omul Pădurii, cum zdrobea capul unui coleg de celulă, a descris, la mai bine de zece ani de la comiterea faptei, ce s-a întâmplat pe Secția a II-a a Penitenciarului Jilava, în camera de tranzit. Condamnatul a văzut cum, de groază, victima încerca, zadarnic, să se cațere pe pereți în timp ce Galeș se grăbea să-i ia viața. Ca o fiară îmbătată de gustul sângelui, Omul Pădurii nu s-a lăsat luat de lângă pradă decât după intervenția hotărâtă a trupelor de intervenție.


Criminalul în serie Eugen Galeș este considerat, astăzi, unul dintre cei mai periculoși deținuți din România.

Originar din localitatea buzoiană Năeni, Galeș era cunoscut, în 2010, când avea vârsta de 38 de ani, drept ciudatul satului. Nu stătea cu ai lui ci prefera să trăiască ascuns în pădure, unde avea culcuș direct pe pământ, ca un animal sălbatic.


Undeva prin aprilie, fratele său se afla în plin scandal cu o vecină în vârstă de 70 de ani, care reuza să-i cedeze o bucată de pământ pe care o avea în spatele casei.

Într-una din zile, bătrâna a fost găsitămoartă pe câmp. Cineva îi spărsese craniul, iar principalul suspect a fost fratele lui Eugen Galeș, singurul despre care se cunoștea că este certat cu femeia.

În mai puțin de 48 de ore, un bărbat din sat, de 31 de ani, care plecase la câmp, a fost găsit mort. Era dezbrăcat și fusese ucis în același mod ca și bătrâna, iar calul și căruța dispăruseră.

Au fost găsite la pârâu, unde atelajul rămăsese împotmolit. Pe capră, cu hățurile în mână, era silueta înfricoșătoare a lui Eugen Galeș.

Avea părul vâlvoi și o barbă lungă și încurcată, plină de iarbă uscată. În plus, după felul în care mirosea se putea înțelege că nu se mai spălase de o bună bucată de vreme.

Un an mai târziu, în martie 2011, criminalul a evadat de sub escortă pe un geam al Judecătoriei Moreni.

Apoi, a luat un taxi și a ajuns pe un câmp situat în apropiere de Moreni, de unde a reușit să-și piardă urma în pădurea de lângă localitatea Ocniţa.

Timp de o lună, autoritățile l-au căutat fără spor, cu toate că au ridicat inclusiv un elicopter care a survolat zona. Galeș era obișnuit cu traiul în pădure. În cele din urmă, bărbatul a fost prins după ce, din întâmplare, un pădurar l-a văzut dormind și a sunat la numărul de urgență 112.

Un an mai târziu, Galeș și-a continuat seria crimelor. Încarcerat la Penitenciarul Mărgineni, unde era închis în regim de maximă siguranță, acesta și-a omorât cu bestialitate un coleg de celulă, pe care l-a lovit în cap cu un picior de scaun până când i-a provocat o fractură deschisă.

După crimă, conducerea închisorii a decis să-l transfere departe, în altă parte a țării. Ca urmare, a fost încarcerat într-o celulă de tranzit, de pe Secția a II-a a Penitenciarului Jilava, de unde bărbatul urma să fie urcat în autobuz și transportat la noua lui pușcărie.

La Jilava, Omul Pădurii a fost cazat într-o celulă în care se aflau alți doi criminali. Este vorba despre un interlop din Târgoviște, care își omorâse un rival cu sabia și Ștefan Simion zis Pașparache, un bucureștean din Sectorul 2, care violase mai multe femei, iar pe una o omorîse și îi dăduse foc.

Surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor au declarat, pentru Gândul, că acest Pașparache era în 2012 unul dintre cei mai violenți deținuți de la Jilava.

Acesta avea un fizic robust și obișnuia să-i agreseze pe restul deținuților, lucru care îi adusese o oarecare notorietate.

Sursele citate au explicat, pentru Gândul, că Pașparache era folosit de conducerea de atunci a închisorii ca „responsabil” pentru camera de tranzit, în condițiile în care deținuții cazați acolo pentru o noapte sau două obișnuiau să distrugă mobilierul sau televizorul, ori lăsau mizerie.

În noaptea respectivă, severul Pașparache avea, însă, să-l întâlnească pe Omul Pădurii. Un deținut care a executat mai bine de 20 de ani de detenție și care a devenit, între timp, vlogger, a descris, într-unul dintre vloggurile sale ce s-a întâmplat în noaptea respectivă în camera de tranzit, așa cum a auzit, la rândul său, de la un martor ocular.

Fostul deținut Daniel Racoș povestește că, de când a fost adus la Jilava, Eugen Galeș repeta într-una că ar omorî un gândac. Nu a spus niciodată la ce fel de gândac făcea referire, dacă avea vreo problemă cu gândacii din pușcărie sau dacă se referea, cu subînțeles, la cineva anume.

Cert este că undeva în jurul orei 04.00, Galeș a luat un scăunel din lemn și s-a apucat să-l lovească în cap cu bestialitate pe Pașparache.

Pașparache, salvat de un gardian care studia medicina
Daniel Racoș spune că, după primele dou-trei lovituri, violatorul criminal a început să strige după ajutor. Chiar s-a ridicat și s-a îndreptat către fereastră, strigând disperat după ajutor. Ba mai mult, panicat de perspectiva morții iminente, Pașparache ar fi încercat să se cațere pe peretele neted al celulei. „Așa a aflat și el că omul păianjen este un desen animat. În realitate, nu iese”, a spus Racoș.

Unul dintre deținuți ar fi încercat să-l facă pe Galeș să se opreasscă, însă, aplecat peste victimă și cu o tonalitate înfiorătoare a vocii, i-ar fi răspuns de două ori: „Taci mă! Taci mă!”

Surse din cadrul Adminiatrației Naționale a Penitenciarelor au spus, pentru Gândul, că gardienii aflați de tură nu au avut curaj să intervină, iar până la sosirea echipei de intervenție.

Norcul victimei a fost că unul dintre gardienii respectivi era student la medicină, în anul III. Acesta i-a dat lui Pașparache primul ajutor, mai ales că rănile sale erau foarte grave.

Deținutul rănit a fost transportat urgent la Spitalul Militar București, unde prognosticul medicilor a fosr rezervat, mai ales că pacientul prezenta mai multe fracturi craniene.

Chiar și așa, Pașparache a fost pus picioare, iar pentru tratament a primit inclusiv o întrerupere de pedeapsă.

În ce privește, însă, situația lui Galeș, lucrurile nu stăteau de loc bine. Din relatările deținutuli vlogger Daniel Racoș, criminalul în serie Eugen Galeș ar fi fost bătut sistematic, în special după evadarea din 2011.

Pentru că era maltratat cu bastoanele când se aștepta mai puțin, Galeș începuse să poarte haine groase, de iarnă, inclusiv pe perioada lunilor toride de vară.

Surse din ANP au declarat, pentru Gândul, că la zece ani distanță de la comiterea crimelor, Eugen Galeș împarte din nou camera cu mai mulți deținuți, tot persoane violente, dar este ținut sub observație de personalul închisorii. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:17

Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. Best Milk 2005 S.R.L., cu sediul în loc. Bucecea, str. Calea Națională, nr. 748, jud. Botoșani, CUI RO17767289, J07/455/2005, anunţă, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 04.02.2022, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. din mun. Iași, str. Aleea Nicolina, nr. 82 a activelor S.C. Best Milk 2005 S.R.L. reprezentate prin: Denumirea bunurilor mobile Valoare de evaluare (lei fara T.V.A.) Valoare de pornire a licitatiei (lei fara T.V.A.) 1  FERMA VACI situata in sat Calinesti, oras Bucecea, jud. Botosani compusa din: teren intravilan cu categoria de folosinta curti constructii si arabil cu suprafata totala de 4.000 mp si construcții reprezentate prin: • cladire Hala (destinata intretinerii vacilor de lapte) • cladire Hala (hala muls vaci) • cladire Hala (destinata cresterii viteilor) 336.600,00 185.130,00 2 Plug reversibil purtat marca Vogele Noot, model XM950, SERIE C13S565E55. an fabricatie 2005, nr. identificare 059554. 28.000,00 15.400,00. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 03.02.2022, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi. Relaţii suplimentare se pot obţine la: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: tel: 0751.084.083; 0757.545.545; 0232 – 243.864, fax: 0232-212.231 e-mail: vanzari@insolventa.ro.
Lichidatorul judiciar desemnat prin Sentinţa civilă nr. 227/F/21 decembrie 2021, pronunţată de Tribunalul Vaslui, Secţia Civilă, în dosarul nr. 1663/89/2021, privind debitoarea S.C. PRODIVA S.R.L. Huşi, având C.U.I. 35582319, sediul social în mun. Huşi, str. Dobrina, nr. 17, Corp C2, jud. Vaslui, număr de ordine în registrul comerţului J37/80/2016, notifică deschiderea procedurii simplificate de insolvenţă şi intrarea ȋn faliment, conform Legii privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor este de 03.02.2022. În temeiul art. 114 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, nedepunerea cererii de admitere a creanţei până la termenul menţionat atrage decăderea din drepturi privind creanţa/creanţele deţinute împotriva debitoarei. Termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 14.02.2022. Termenul pentru soluţionarea eventualelor contestaţii şi pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 11.03.2022. Se convoacǎ prima Adunare a creditorilor în data de 18.02.2022, ora 1200 la sediul lichidatorului judiciar situat în mun. Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, jud. Vaslui, având următoarea ordine de zi: 1. desemnarea comitetului creditorilor şi a preşedintelui acestuia; 2. confirmarea lichidatorului judiciar şi a onorariului, 3. probleme diverse. Relaţii la lichidatorul judiciar ESTCONSULT I.P.U.R.L. Huşi, tel. 0335/566.035, 0727/850.575.
Subscrisa“EuroBusiness LRJ”S.P.R.L., cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr.11, Jud.Iași, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP” S.R.L, cu sediul în Mun. Bacău, Str. Mioriței, nr. 82, Bl. 82, Sc. B, parter, ap. 2, jud. Bacău, J04/53/1998, CUI 10141511, desemnat prin Sentinţa Civilă 326/24.07.2020, pronunţată de Tribunalul Bacău, Secția a II–a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, în dosarul 5323/110/2017, primește oferte,pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 24.01.2022, orele 12:00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 24.01.2022, orele 13:00. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente,modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului,a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale,precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr.137/27.09.2013 și a art.18 indice 4, din Legea nr.138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc., ale societății falite S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L, în cantitate de aproximativ 12 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmeaza a fi primite vor fi supuse atenţiei Adunării Creditorilor debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L.-în faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Adunării Creditorilor .Relații suplimentare la tel./fax 0232/220.777, mail: office.is@lrj.ro,www.lrj.ro.
Subscrisa“EuroBusiness LRJ”S.P.R.L., cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr.11, Jud.Iași, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP” S.R.L, cu sediul în Mun. Bacău, Str. Mioriței, nr. 82, Bl. 82, Sc. B, parter, ap. 2, jud. Bacău, J04/53/1998, CUI 10141511, desemnat prin Sentinţa Civilă 326/24.07.2020, pronunţată de Tribunalul Bacău, Secția a II–a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, în dosarul 5323/110/2017, primește oferte,pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 24.01.2022, orele 12:00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 24.01.2022, orele 13:00. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente,modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului,a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale,precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr.137/27.09.2013 și a art.18 indice 4, din Legea nr.138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc., ale societății falite S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L, în cantitate de aproximativ 12 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmeaza a fi primite vor fi supuse atenţiei Adunării Creditorilor debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L.-în faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Adunării Creditorilor .Relații suplimentare la tel./fax 0232/220.777, mail: office.is@lrj.ro,www.lrj.ro.
Cum se pregătesc ucrainenii să-i întâmpine pe ruşi: Au minat coasta de-a lungul Mării Azov şi au instalat rachete antinavă VIDEO
22/01/2022 23:06

 Ucraina are pregătiţi 261.000 de militari şi 400.000 de rezervişti, precum şi rachete sol-aer şi noi arme antitanc. Ucrainenii au minat coasta de-a lungul Mării Azov şi au instalat rachete antinav ...

ALERTĂ la granița României: NATO începe supravegherea aeriană în Bulgaria, pe fondul creşterii tensiunilor între Occident şi Rusia
22/01/2022 22:38

Spania şi Ţările de Jos şi-au preluat sambătă misiunile de supraveghere aeriană in Bulgaria, pe fondul creşterii tensiunilor regionale şi a temerilor aliaţilor occidentali legate de o eventuală invaz ...

Documentele au ieșit la iveală: Ungaria a investit masiv în proiecte strategice din România
22/01/2022 21:22

Statul ungar a sprijinit 50 de companii in vederea realizării unor proiecte de investiţii in afara ţării, din care cele mai multe (15) au fost anunţate in Romania, relatează MTI. Potrivit unui comunica ...

Lucrurile se precipită - SUA începe evacuarea ambasadei de la Kiev
22/01/2022 20:11

Departamentul de Stat al SUA a ordonat ca incepand cu 24 ianuarie să inceapă evacuarea familiilor angajatilor Ambasadei SUA la Kiev. La post va rămane minimul necesar pentru functionare. Anuntul vine in c ...

Proiectul de lege controversat care introduce paşaportul de vaccinare în Franța, validat de Consiliul Constituţional. Ce reguli intră în vigoare de luni
22/01/2022 18:50

Consiliul Constituţional al Franţei a validat vineri, 21 ianuarie, cea mai mare parte a dispoziţiilor proiectului de lege controversat care introduce paşaportul de vaccinare in numele 'protejării sănătă ...

Frontul NATO trimite armament greu în fața trupelor ruse. Ucraina va fi aprovizionată cu rachete antitanc şi antiaeriene din statele baltice
22/01/2022 18:09

 Statele membre NATO Estonia, Letonia şi Lituania vor furniza Ucrainei rachete antitanc şi antiaeriene fabricate in SUA, au anunţat vineri seară miniştrii apărării din cele ...

VIDEO - Convoi uriaș de tancuri, pe șoselele din România
22/01/2022 14:03

 Fostul parlamentar si ministru, Liviu Pop, a postat un filmulet prin care arată cum se fac pregătiri de război, inclusiv in Romania.În filmuletul postat se vede cum trec TIR-uri incărcate cu tan ...

Rusia, Suedia şi Polonia înregistrează noi recorduri de infectări zilnice cu Covid-19
22/01/2022 14:01

 Rusia, Suedia şi Polonia au raportat vineri noi recorduri de infectări cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele 24 de ore, pe fondul unui nou val al pandemiei de COVID-19, stimulat de răspandirea rapidă a va ...

Italia: Aproape 2.000 de medici au fost suspendați pentru că au refuzat să se vaccineze antiCovid
22/01/2022 12:54

 Aproape 2.000 de medici din Italia au fost suspendaţi din activitate vineri pentru că au refuzat să se vaccineze impotriva COVID-19, transmite DPA citată de Agerpres. Aceşti 1.913 de medici şi de ...

Rușii la un pas de preluarea celui de al doilea oraș ca mărime din Ucraina. Zelenski crede că rușii au doar nevoie de un pretext să ocupe Harkov
22/01/2022 12:45

Rusia ar putea incerca să ocupe orasul industrial Harkiv dacă va intreprinde actiuni militare in Ucraina, iar acesta ar fi inceputul unui „război la scară largă”, a declarat presedintele ucrain ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei