Povestea farmacistei care a vrut să-și ajute mama, dar a ajuns la închisoare. Totul a pornit de la un banal anunț postat pe internet

ciocan  codul-penal

Dimensiune font:

| 11-02-2022 09:36

O farmacistă din Timiș, care a dezvoltat o adevărată rețea de trafic de medicamente (analgezice și anxiolitice), a fost condamnată la patru ani și șapte luni de închisoare în regim de detenție, fiind găsită vinovată de trafic de droguri de risc și de mare risc.

Mama sa, și ea implicată în afacere, a fost trimisă în judecată alături de fiică, dar a murit în timpul procesului penal.

Povestea celor două femei începe în anul 2013. R.Mișcov deținea la acea vreme o farmacie care funcționa în comuna Variaș. Afacerea legală ajunsese într-un punct mort, fiind o farmacie dintr-o zonă rurală, vânzările de medicamente nu erau suficiente pentru a produce profit.

Încercând să-și ajute mama să-și acopere datoriile către furnizori, fiica acesteia, Nadia Mișcov, absolventă a Facultății de Farmacie, i-a propus să vândă la liber, pe piața neagră medicamente ”speciale” pentru care era nevoie de prescripție din partea unui medic specialist. Mama a acceptat propunerea, iar fiica s-a apucat de treabă, la început timid.

Printr-un mesaj postat pe internet, pe un site de mică publicitate, anunța că are de vânzare anumite medicamente care i-au rămas de la o rudă și este dispusă să le dea contra cost cui are nevoie. Medicamentele erau din categoria celor supuse unor reguli și care nu se pot vinde fără rețetă din partea unui specialist, anxiolitice și somnifere.
 

Clienții nu au întârziat să apară, încântați că prețul cerut era apropiat de cel din farmacie. Într-un timp relativ scurt farmacista ajunsese să nu mai poată face față comenzilor. Își făcuse o bază de date, cu fiecare client în parte, preferințele fiecăruia, comenzile, și banii primiți. Vindea zeci de cutii de medicamente pe zi (de la Xanax până la Diazepam), iar clienții erau din toate regiunile țării, dar și din Anglia, Germania sau Suedia. În timp, farmacista din Variaș și-a făcut chiar o rețea de clienți fideli care au cumpărat constant, săptămânal chiar, ani de zile somnifere, anxiolitice sau medicamente pentru ”slăbit”, toate conținând substanțe din categoria drogurilor de risc. Cei mai mulți clienți cereau un anume analgezic din clasa opioidelor sau sedative.

Audiați ca martori, clienții au explicat că s-au confruntat cu probleme psihice în urma divorțului sau din cauza unui deces în familie, au dezvoltat depresii și chiar au avut tentative de suicid. Inițial au primit tratamentul medicamentos de la un medic specialist, dar în timp au dezvoltat dependențe și simțeau nevoia să mărească doza. Cum medicul refuza să le mai elibereze rețeta, s-au descurcat apelând la piața neagră. Un tânăr din Cluj, student la două facultăți în același timp, a fost la un pas să-și piardă viața după o supradoză de somnifere cumpărate la liber de la farmacista din Variaș. Băiatul a mărturisit că ajunsese să consume și câte 10 somnifere o dată ca să poată dormi măcar câteva ore pe noapte.
Ads

Părinții săi i-au găsit medicamentele și chiar contactul furnizorului. Au luat legătura telefonic cu farmacista pe care au amenințat-o că o vor da pe mâna poliției dacă va continua să vândă droguri băiatului lor. Femeia a înțeles și a anulat comenzile, doar că tânărul student și-a rugat prietena să comande în continuare somniferul. Într-un final a ajuns la spital, în comă, după o doză mult prea mare.

Cea de-a doua categorie de clienți care au apelat la farmacista Nadia erau femeile care își doreau să slăbească fără efort. Comandau un anume medicament din categoria celor care reduc pofta de mâncare, însă care produc reacții adverse din cele mai grave (de la somnolență, tulburări de vedere, tulburări cardiace, reducerea apetitului sexual), dar și exaltare, stări de fericire anormală etc. Nadia ajunsese să dezvolte chiar amiciții cu clientele sale cărora chiar le explica ce reacții adverse pot avea dacă vor consuma respectivul medicament. Oamenii nu erau interesați însă să audă astfel de informații și comandau în ritm constant, cantități uriașe.
Ads

Ca să nu atragă atenția furnizorilor de medicamente, (o farmacie mică de la țară comanda cantități foarte mari de anxiolitice) Nadia ajunsese să impună clienților să cumpere, pe lângă pastilele ”speciale” și suplimente alimentare banale, vitamine, care se vând la liber în drogherii. Așa și-a permis să comande la marii furnizori și acest tip de medicamente care se găseau de regulă în punctele farmaceutice din toată țara.

Afacerea de pe piața neagră coordonată de Nadia cu aprobarea mamei a fost la un pas să se închidă. Casa farmacistei a fost spartă de hoți în anul 2017 și, printre multe alte bunuri, a fost furat și laptopul în care se afla întreaga bază de date cu clienții care comandau medicamentele speciale. Nu avea cum să recupereze contactele pentru că toți cumpărătorii își dăduseră date de identificare false. Inclusiv farmacista își crease câte o adresă de mail pentru fiecare client în parte, având zeci de conturi de pe care intra în site-urile de mică publicitate unde plasa anunțurile.
Ads

Cele două femei au reușit să-și refacă rapid rețeaua de clienți, căutând pe internet oameni care postau mesaje prin care anunțau că sunt interesați să cumpere anumite medicamente.

Din 2013 și până spre 2018, farmacistele au câștigat o adevărat avere, peste 400.000 de lei, banii fiind împărțiți între mamă și fiică. Anchetatorii bănuiesc că suma este cu mult mai mare, dar nu au probe să susțină această afirmație în fața instanței. Se pare că tânăra farmacistă ar fi avut o contabilitate paralelă, fără ca mama ei să știe. În plus, în afacere a intrat la un moment dat și iubitul tinerei, și el condamnat.

Femeile au ajuns pe mâna procurorilor DIICOT din Cluj după un denunț făcut de un martor cu identitate protejată. Au fost trimise în judecată în 2018 și condamnate de Tribunalul Cluj, printr-o sentință care nu este definitivă, în data de 3 februarie. 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:42

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 12012/99/2013 (1022/2013), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „PRO CONSIM” S.R.L. Paşcani, cu sediul în loc. Paşcani, str. Camil Petrescu nr. 54, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Componenţa Valoare - lei - 1. Teren intravilan şi construcţii localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi Teren – 2.000 m.p. – C4 – magazie; Teren – 610 m.p. – C1 – hală, C2 – birouri, C3 – sticlărie 185.700,00 2. Centrală termică murală Ariston Meta 24 localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi -- 196,00 Total * * 185.896,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare sunt cele de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârilor adunării creditorilor din data de 28.02.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv în fiecare zi de joi până la data de 22.09.2022, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun mobil, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 1.000 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei GANESHA DREAM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 50% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr crt Denumirea bunurilor Buc Preț de pornire Lei – fără TVA 1 Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricație 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 1 153.076 2 Vidanja TESTORE model C160, fabricație 2015 1 39.150 3 Semănătoare de plante prașitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricație 2014, nr. de identificare 2141001 1 27.264 Licitațiile vor avea loc în zilele de 23.06.2022, 14,28.07.2022 respectiv 04.08.2022 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Birou nr. 1, Jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine:  cerere de participare la licitaţie;  dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei, exclusiv TVA;  dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO72PIRB2400741101002000 deschis pe numele debitoarei la First Bank;  actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508,0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Tribunalul Vaslui, prin lichidator judiciar desemnat în dosarul nr. 1163/89/2012, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „DARSANIT” S.R.L. Huşi, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Piaţa Vicoriei, bl. 2, sc. B, ap. 3, et. 4, judeţul Vaslui, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Valoare 1. Construcţii C 1 – locuinţa – 82,56 m.p. şi teren intravilan – 1.414,57 m.p. loc. Lunca Banului, judeţul Vaslui 45.100,00 lei Preţul de pornire al licitaţiei pentru activul scos la vânzare este cel de mai sus reprezentând 100% din valoarea de evaluare, iar vânzarea se va efectua la cel mai bun preţ oferit, imobilul fiind grevat de sarcina uzufructului viager. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile imobile ale debitoarei va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza 10 şedinţe de licitaţie publică săptămânal, respectiv până la data de 08.09.2022 la sediul lichidatorului judiciar, conform regulamentului de vânzare şi a hotărârii Adunării creditorilor din data de 13.06.2022. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, judeţul Vaslui sau la tel. 0727/850.575, 033/566.035,fax 0335/814.103, e-mail estconsult@yahoo.com. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Natura se dezlănțuie iar: ANM a emis mai multe alerte meteo de caniculă și vijelii puternice
04/07/2022 11:17

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni mai multe alerte meteo de caniculă, dar si de ploi torentiale. O alertă Cod portocaliu de caniculă vizează luni si marti 5 judete, alta de ploi abunden ...

Vladimir Putin, asasinat de cineva apropiat
04/07/2022 08:27

În conditiile in care războiul din Ucraina nu aduce rezultatele sperate, iar armata rusă suferă tot mai multe pierderi, sansele ca serviciile secrete rusesti să-l inlăture pe Putin printr-o lovitur ...

Dezastru în Italia: un ghețar din Alpi s-a rupt și a făcut prăpăd în calea lui. Cel puțin 6 morți/ Video
03/07/2022 20:04

 Părti ale unui ghetar s-au prăbusit duminică in Alpii italieni, pe fondul unor temperaturi record, au anuntat autoritătile locale, iar presa locală a anuntat că cel putin sase persoane au fost ucise ...

Zeci de apeluri la 112, în urma furtunii din Craiova
03/07/2022 16:20

Peste 80 de apeluri la 112 prin care se anunţă situaţii de urgenţă cauzate de furtuna abătută asupra oraşului Craiova şi a altor localităţi ale judeţului Dolj au fost primite sambătă seară. ISU ...

Cod portocaliu: instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice, ploi abundente
03/07/2022 13:14

Administratia Natională de meteorologie a transmis noi avertizări privind valul de căldură, in mare parte a tării urmand să fie valabile, pană marti, un cod galben si unul portocaliu. De asemenea, pent ...

Noul premier al Israelului are origini românești. Cine este Yair Lapid
02/07/2022 14:29

Noul premier interimar al Israelului are origini romanesti. Bunicii materni ai lui Yair Lapid sunt din judetul Sălaj, a anuntat printr-un mesaj Ambasada Israelului in Romania. În mesajul de felicitare ...

România, împărțită între caniculă și vijelii puternice. Avertismentul de ultimă oră al meteorologilor
02/07/2022 11:52

 Meteorologii anunţă că valul de căldură şi disconfortul termic se menţin, sambătă şi duminică, in zonele joase din vestul, sudul şi, local, in estul ţării. Totodată, in majoritatea regiunil ...

V-ați planificat un sejur la bulgari sau tranzitați țara vecină! Noi prevederi legale privind achiziționarea taxelor de drum
02/07/2022 11:49

 Ministerul Afacerilor Externe informează cetătenii romani care se află, tranzitează sau intentionează să călătorească in Republica Bulgaria că, incepand cu luna iulie, au intrat in vigoare noi p ...

Atenție la vreme. ANM emite un cod galben de căldură și unul de vijelii puternice și ploi abundente
02/07/2022 10:54

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de căldură si disconfort termic si unul de instabilitate atmosferică accentuată, precum si un cod portocaliu de instabilitate atmosferică acc ...

Un bucureștean a scos la vânzare peste 230 de biciclete pentru care avea contract să le transporte unei firme
01/07/2022 15:10

Un bucuresean a prejudiciat cu aproximativ 150.000 de euro o firmă după ce a incheiat contract cu aceasta pentru a-i transporta peste 230 de biciclete achizitionate de la o companie străină, insă in loc s ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei