prostituate-3

Dimensiune font:

Povestea prostituatelor carora interlopul Boxerul le aranja in Germania casatorii de forma cu indieni si pakistanezi

| 18-10-2019 08:52

 Fete care se prostituau din dragoste pentru proxenet, droguri, violente de nedescris, tinere intimidate cu arme de foc si casatorii de convenienta cu cetateni pakistanezi sau indieni - sunt detalii care apar intr-o ancheta fara precedent realizata de procurorii DIICOT.

Tinta anchetatorilor antimafia: o grupare de crima organizata care avea baza principala in Giurgiu, condusa de Ionut Mirea, zis "Ionut Boxerul".

Este vorba de interlopul implicat in bataia din Piata Constitutiei, in fata Palatului Parlamentului si in apropierea unor institutii de forta: Parchetul General, Ministerul Justitiei, SRI si Politia Locala Bucuresti. Miza razboiului era exploatarea sexuala a unei fete.

Pe 29 septembrie, oamenii condusi de "Ionut Boxerul" au fost depasiti numeric de interlopii condusi de Alex Barbaro, cel care controleaza o zona din cartierul Tei-Doamna Ghica (Sectorul 2), si au fost pusi pe fuga. Unul dintre soldatii clanului Mirea, Ion Ban, zis Doctorul, a decedat ca urmare a loviturilor primite.

Intreaga poveste a luptelor din fata Palatului Parlamentului - Crima din Piata Constitutiei: Cum au ajuns interlopii sa se macelareasca in fata institutiilor de forta ale Romaniei

Voia sa fuga din Romania

Pe 15 octombrie 2019, procurorii DIICOT l-au prins pe Ionut Mirea in timp ce incerca sa paraseasca tara si l-au retinut pentru constituirea unui grup infractional organizat, trafic de persoane, trafic de minori si proxenetism. Alte cinci persoane, locotenenti sau rude ale acestuia, au fost retinute de anchetatori in acest caz.

E vorba de o retea specializata in trafic de persoane si proxenetism, care-si intinsese tentaculele in Bucuresti si in mai multe judete din Moldova. Oamenii lui "Ionut Boxerul" s-ar fi specializat in racolarea unor tinere, care proveneau din familii sarace sau care aveau o educatie precara, pe care le transportau in Germania unde le obligau sa se prostitueze.

O parte din tinere erau racolate prin metoda "loverboy", cea in care tanara era amagita de proxenet cu o relatie de lunga durata. Ea accepta sa se prostitueze sub promisiunea ca se vor casatori, iar banii erau necesari pentru a construi un viitor impreuna, pentru a cumpara un apartament si pentru a strange economii cand se vor intoarce in Romania.

Cand isi dadeau seama ca sunt pacalite, fetele erau fortate sa se prostitueze. Potrivit anchetei DIICOT, victimele erau obligate sa consume substante psihotrope, devenind astfel dependente de grup.

"De altfel, Mirea Ionut oferea droguri fetelor din casa care practicau prostitutia, atunci cand acestea aveau clienti, pentru a consuma impreuna cu acestia si a castiga si mai multi bani din aceasta activitate," explica procurorii DIICOT.

Amenintarile

Tinerele care au reusit sa fuga au fost santajate de interlopi ca rudele lor apropiate vor avea de suferit. Tatal unei fete chiar a fost sechestrat intr-un apartament din Bucuresti, iar fata s-a intors in vila din Hamburg.

Daca erau prinse ca vor sa fuga, tinerele erau batute crunt chiar de Ionut Mirea, care le ameninta cu moartea.

"Ionut Mirea obisnuia sa loveasca fetele de fata cu toata lumea, pentru a le da exemple, acestea nereprezentand pentru el decat simple obiecte," spune una dintre victimele gruparii.

Casatoriile fictive

In plus, Ionut Mirea a gasit o metoda inedita de a face bani usor. Este vorba de incheierea unor casatorii fictive intre tinere din Romania si cetateni indieni sau pakistanezi, care voiau sa obtina anumite drepturi in Germania.

Una dintre tinerele implicate a explicat ca cetatenii indieni sau pakistanezi erau dispusi sa plateasca sume intre 5.000 si 15.000 de euro pentru incheierea unei astfel de casatorii, iar toti banii ajungeau la Ionut Mirea.

Mirii primeau drept de sedere in UE, iar viitoarele mirese primeau, in schimb, sume modice.

Potrivit acuzatiilor DIICOT, reteaua lui Ionut Mirea era structurata pe mai multe paliere. Existau persoane care racolau tinere, care le transportau in Germania sau care se ocupau de supravegherea lor in Hamburg, care postau anunturi pe site-urile matrimoniale sau incasau banii de la clienti.

Vila-bordel din Hamburg

Principala afacere a gruparii era proxenetismul. Ionut Mirea ar fi inchiriat o vila cocheta in Hamburg, care avea doua etaje, destinata exclusiv practicarii prostitutiei.

Interlopul ar fi negociat cu proprietarul imobilului sa locuiasca la parterul imobilului pentru a putea, in caz de urgenta, respectiv de efectuare a unor controale inopinate ale Politiei, sa paraseasca fara a fi depistat casa, prin curtea din spate.

Tinerele aduse din Romania faceau o sedinta foto, iar fotografiile erotice erau postate pe mai multe site-uri matrimoniale.

Una dintre membrele gruparii, vorbitoare de limba engleza si germana, negocia telefonic cu clientii serviciile sexuale ce urmau a fi prestate si tarifele ce urmau a fi incasate de catre tinere.

Caietul cu clientii

Sumele de bani castigate si clientii zilnici erau notate zilnic intr-un caiet, care acum este proba in aceasta ancheta.

In medie, o fata castiga zilnic 1.000 de euro, dar au fost zile cand se castigau si 4-5.000 de euro.

Una dintre fete a povestit ca pentru 15 minute de servicii sexuale era platita de client cu 150 de euro, pentru jumatate de ora era platita cu 250 de euro, iar pentru deplasare la adresa indicata de client primea sume de bani cuprinse intre 300-350 de euro pentru o ora de servicii sexuale.

Orice solicitare a clientului trebuia indeplinita, dar acesta trebuia sa plateasca in plus.

Mai multe fete au povestit la DIICOT ca au asistat la mai multe episoade in care Ionut Mirea a aplicat lovituri sau alte acte de violenta fizica fetelor care practicau prostitutia in folosul acestuia, motivand ca "frica e cea mai buna invatatura."

Avortul

In cazul unei tinere, gravide in luna a 5-a, medicii au refuzat sa faca operatia de avort. Potrivit marturiilor, in acest caz, membrii gruparii au decis sa faca o intrerupere de sarcina.

Fata a fost internata la Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti si a beneficiat de servicii medicale cu ajutorul unui angajat al unei firme de paza responsabile de securitatea unitatii medicale.

Intrucat medicii le-au explicat ca sarcina este avansata si nu se mai poate proceda la intreruperea acesteia, doua dintre membrele gruparii au procurat medicamente pentru producerea unui avort.

Sarcina a fost oprita din evolutie si s-a produs eliminarea fatului. Ulterior, tanara a fost transportata in Germania, unde a continuat sa se prostitueze.

Colegele fetei au povestit ca, initial, Ionut Mirea a vrut sa-i puna gravidei 2 grame de cocaina in bautura, pentru a avorta spontan. Ele au mai spus ca unul dintre locotenentii interlopului ar fi incercat sa o loveasca in burta, pentru ca femeia sa piarda sarcina.

Afacerea casatoriilor

Dupa cum am aratat, gruparea a descoperit ca se pot face bani frumosi din casatoriile fictive.

Una dintre tinere a povestit la DIICOT cum a ajuns sa se marite cu un cetatean indian. De toate actele s-ar fi ocupat Ionut Mirea.

Interlopul a fost cel care a instruit-o cu privire la ceea ce trebuia sa faca, respectiv ca trebuie sa mearga acasa la indian, sa invete unele cuvinte in germana si sa ii ceara acestuia diferite sume de bani sub pretextul ca are nevoie pentru haine si mancare.

Fata a fost transportata de Mirea si de indianul cu care trebuia sa se casatoreasca la un oficiu pentru straini din Hamburg, unde a semnat mai multe documente.

Cu acea ocazie a constatat ca documentele semnate erau parte dintr-un dosar mai voluminos, fara a cunoaste continutul acestora.

A fost informata de Mirea ca trebuie sa mai ramana in Germania pentru inca o luna pentru a definitiva procedura casatoriei, iar ulterior a aflat ca Mirea a luat cateva mii de euro pentru aranjarea casatoriei dintre ea si cetateanul indian.

Din suma de bani castigata de interlop, fetei nu i-a fost dat niciun ban, Mirea motivandu-i ca la final ii va trimite el banii direct tatalui ei. Lucru care nu s-a mai intamplat.

Copilul, recunoscut

O tanara a povestit ca o femeie a fost trimisa in Germania, insarcinata fiind si cu scopul de a naste acolo, pentru ca ulterior copilul sa fie recunoscut de catre un cetatean indian.

Acest lucru ii facilita indianului obtinerea unui permis de sedere legal intr-un stat UE.

In urma cooperarii politienesti, autoritatile din Germania au comunicat procurorilor DIICOT numele mai multor tinere romance, care apar in ancheta, casatorite cu cetateni indieni sau pakistanezi.

"Nu au respect fata de valorile sociale"

"Din probatoriul administrat in cauza, se poate observa cu usurinta ca inculpatii nu au respect fata de valorile sociale, etice si morale, educatia acestora fiind in sensul comiterii unor astfel de infractiuni," scriu procurorii DIICOT, in propunerea de arestare trimisa la Tribunalul Bucuresti.

Potrivit anchetatorilor, inculpatii nu au un loc de munca stabil si nici pregatirea sau educatia necesara obtinerii unuia, iar Ionut Mirea este consumator de droguri.

"Astfel, Mirea Ionut a declarat ca are 8 clase si este muncitor in constructii, in Germania. Are antecedente penale pentru savarsirea infractiunii de proxenetism, fiind recidivist," mai spun procurorii DIICOT.

Tribunalul Bucuresti a decis, miercuri seara, arestarea preventiva pentru 30 de zile a celor 6 persoane acuzate in acest caz.

 
 
 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
ALERTĂ Cutremur în judeţul Vrancea
25/05/2020 17:35

Un cutremur cu magnitudinea 3,3 pe Richter s-a produs luni după-amiaza, la ora locală 15:44, in judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizic ...

Informare meteo de vreme rea in aproape toata tara: Vor fi averse, descarcari electrice, vijelii si grindina
25/05/2020 14:58

 Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineata, o informare meteo de vreme rea, valabila pentru cea mai mare parte a tarii. Astfel, informarea meteo intra in vigoare luni, de la o ...

Inca 12 romani au murit de COVID-19, inclusiv o femeie de 36 de ani. A fost raportat si un deces din aprilie
25/05/2020 14:56

 Inca 12 romani au murit din cauza coronavirusului, a anuntat, luni, Grupul de Comunicare Strategica (GCS). Astfel, bilantul negru ajunge in Romania la 1.197. Prima informare a GCS a venit in jur de ...

Peste 200 de cazuri noi de coronavirus in Romania. Am ajuns la 18.283 de imbolnaviri
25/05/2020 14:53

 Avem 18.283 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, anunta, luni la amiaza, Grupul de Comunicare Strategica (GCS). Astfel, in ultimele 24 de ore au fost confirmate 213 noi cazuri de imbolnavire. Est ...

ULTIMA ORĂ: INSP raportează noi decese în rândul pacienţilor cu COVID-19, din trei judeţe
25/05/2020 10:43

Grupul de Comunicare Strategică transmite că, potrivit raportării oficiale a Institutului Naţional de Sănătătate Publică, intre trei pacienţi cu COVID-19 au murit, in trei judeţe. Bilanţul epidemiei ...

Doua sate cu 8.500 de locuitori au fost plasate in carantina
25/05/2020 09:15

 Satele Toflea si Brahasesti din judetul Galati sunt plasate in carantina pentru 14 zile incepand de duminica, dupa ce 42 de localnici au fost confirmati cu coronavirus, iar unul a murit din cauza infectie ...

Bilantul mortilor de coronavirus creste in Marea Britanie si Spania, dar   sunt mai mici ca pana acum
25/05/2020 08:48

 Oficialitatile din Marea Britanie au anuntat ca in ultimele 24 de ore au fost inregistrate 118 de morti din cauza coronavirusului. Acesta este cel mai mic numar anuntat incepand din luna martie. Bilant ...

HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL     Vremea va fi rece pentru aceastã perioadã, local deosebit de rece,
25/05/2020 06:07

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Inca 6 romani au murit din cauza COVID-19
24/05/2020 18:56

 Institutul National de Sanatate Publica anunta ca inca 6 romani au pierdut lupta cu noul coronavirus. Numarul deceselor ajunge astfel la 1185. Este vorba de pacienti cu varste cuprinse intre 50 si 85 d ...

Aglomeratie la frontiere: 37.000 de oameni au trecut ieri granita. Peste 5.000 au ajuns in carantina
24/05/2020 18:47

Sambata, prin punctele de frontiera de la nivelul intregii tari au efectuat formalitatile de control aproximativ 37.000 persoane, cetateni romani si straini, cu peste 18.900 mijloace de transport, anunta Politi ...