Presedintele Venezuelei a supravietuit unei tentative de asasinat, in timp ce tinea un discurs LIVE la TV (Foto & Video)

default

Dimensiune font:

| 05-08-2018 08:32

 Presedintele venezuelean Nicolas Maduro a scapat nevatamat dintr-un atentat de la Caracas, in care au fost folosite mai multe drone incarcate cu explozibili, a anuntat Guvernul, care a acuzat Opozitia ca responsabila de atac.

"Astazi, s-a incercat asasinarea mea", a declarat apoi Maduro intr-un discurs televizat. El l-a acuzat pe presedintele columbian Juan Manuel Santos ca este implicat in atentatul impotriva lui, relateaza AFP.

Sapte militari au fost raniti in atentat si spitalizati, a anuntat ministrul Informatiei, Jorge Rodriguez.

"Este vorba despre un atentat impotriva persoanei presedintelui Nicolas Maduro", a declarat Rodriguez dupa incidentul in timpul caruia Maduro, in direct la televiziunea de stat, si-a intrerupt discursul pe care il sustinea la o ceremonie militara din centrul Caracas.

 Potrivit DPA, la ceremonia militara participau peste 17.000 de soldati, care dupa explozii au rupt randurile si au inceput sa fuga. Transmisiunea in direct a fost apoi oprita.



In plina alocutiune, dupa un zgomot de detonare, Maduro, sotia sa Cilia Flores si militarii de rang inalt care ii inconjurau pe estrada s-au uitat spre cer, cu un aer surprins si ingrijorat.

Potrivit ministrului, "o incarcatura exploziva (...) a detonat in apropierea estradei pe care se afla presedintele" si alte incarcaturi au explodat in mai multe locuri ale paradei militare.



Presedintele Maduro "a scapat complet nevatamat si in acest moment se pregateste sa-si reia programul obisnuit", a mai declarat ministrul Informatiei.

Presedintele, a precizat el totusi, "este in permanent contact cu inaltul comandament politic, cu ministrii si cu inaltul comandament militar".




Exploziile au "provocat ranirea a sapte membri" ai Garzii nationale bolivariene care erau desfasurati la locul ceremoniei militare si ei "beneficiaza in prezent de ingrijiri" spitalicesti, a mai mentionat Rodriguez.




Guvernul a acuzat "extrema dreapta", expresie prin care desemneaza Opozitia, ca s-ar afla in spatele acestui "atentat".

La cateva minute dupa aceea, fortele de ordine au patruns intr-un imobil aflat in apropiere si a carei fatada era innegrita de explozii, au constatat angajati ai AFP.

In Venezuela se moare de foame

In Venezuela, toti indicatorii economici sunt pe rosu de ani de zile. Inflatia ar putea atinge 1.000.000% la sfarsitul lui 2018, potrivit Fondului Monetar International, in timp ce PIB-ul ar urma sa scada cu 18%.

Penuria de alimente, medicamente si bunuri de consum este generalizata in aceasta tara in care serviciile publice, de intretinere a infrastructurii de furnizare a electricitatii, de transport sau de alimentare cu apa s-au degradat puternic.

Incidentul de la ceremonia militara a avut loc in ziua primei aniversari a infiintarii Adunarii constituante venezuelene, care a permis Guvernului sa-si consolideze puterea si sa neutralizeze Opozitia.

Profitand de diviziunile din tabara anti-Maduro, acest organism, format numai din sustinatori ai sefului statului si care dispune de prerogative largite, si-a atribuit majoritatea competentelor Parlamentului, singura institutie a tarii controlata de Opozitie.

Adunarea constituanta a devansat alegerile prezidentiale in care a fost reales, la 20 mai, Nicolas Maduro, pana in 2025, in conditiile in care Opozitia nu a participat la scrutin. Victoria sa nu a fost insa recunoscuta de o mare parte a comunitatii internationale.

Maduro isi acuza inamicul columbian

Sambata seara, Maduro l-a acuzat pe presedintele columbian Juan Manuel Santos ca se afla in spatele "atentatului" comis cu drone, relateaza AFP si DPA.

Seful statului a mai afirmat ca "finantatorii" atacului comis la Caracas se afla in SUA si i-a cerut presedintelui american Donald Trump sa actioneze.

"Este vorba despre un atentat pentru uciderea mea, s-a incercat asasinarea mea (...) nu am nicio indoiala asupra faptului ca numele lui Juan Manuel Santos este in spatele acestui atentat", a declarat Maduro in cadrul unui discurs transmis in direct la televiziune si la radio, in care a evocat "doua explozii".

"Primele elemente ale anchetei indica faptul ca mai multi finantatori traiesc in SUA, in Florida. Sper ca presedintele Donald Trump este dispus sa combata grupurile teroriste", a adaugat el.

"O parte dintre autorii materiali ai atentatului au fost arestati si sunt pe cale sa fie judecati (...) Nu voi spune mai mult, dar ancheta a progresat deja destul de mult", a anuntat Maduro.

Columbia a respins acuzatiile presedintelui venezuelean.

"Este o acuzatie fara fundament", a declarat o sursa de rang inalt apropiata de Santos, sub protectia anonimatului. "Presedintele este concentrat pe botezul nepoatei sale Celeste si nu pe rasturnarea unor guverne straine", a precizat sursa citata.

Santos l-a criticat in repetate randuri pe Maduro, afirmand chiar in aceasta saptamana ca "regimul" sau ca nu este constient de crizele economica si umanitara prin care trece si a anuntat noi masuri menite sa ajute sutele de mii de venezueleni care si-au parasit tara natala.

 

Presedintele columbian a spus ca "intreaga lume este tot mai inspaimantata" de situatia din Venezuela, a carei populatie "moare de foame si din cauza lipsei medicamentelor".

Relatiile diplomatice dintre cele doua tari au fost aproape inexistente dupa ce Bogota si-a rechemat in mai ambasadorul pentru consultari.

Noul presedinte columbian ales, Ivan Duque, care urmeaza sa-si inceapa mandatul marti, a spus ca postul va ramane vacant si chiar a indicat ca va sesiza Curtea Penala Internationala impotriva lui Maduro.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei