Prince of Persia Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 19:38

Prince of Persia Review

Cum ar fi fost oare dacă în Pong am fi avut nişte ziduri laterale care să nu permită eliminarea vreunuia din cei doi jucători? Cum ar fi fost Super Mario Bros., dacă după un plonjon nefericit în gura unei plante carnivore, ai fi fost împins în spate uşor, fără să trebuiască să reiei aventura de la începutul întregului nivel?

Ar mai fi fost jocuri? În ce măsură? Nu e oare important ca un joc să aibă reguli, provocări, câştigători şi pierzători? „Nu-i aşa că pământul se-nvârke în jurul soarelui trei ani câke 365 ghe zile şi mai apoi în al patrulea în 366 ghe zile?”

Ce se întâmplă însă când ai în faţă un prinţ cât se poate de ignorant vizavi de lucruri lumeşti, cum ar fi căderea de la înălţime în vreun abis obscur sau necesitatea de a te feri atunci când un monstru făcut parcă din smoală agită un pumn cât un cataroi către căpşorul tău delicat?

Am avea în faţă un joc sau un desen animat cu câteva porţiuni interactive?

Prince of Neverland

Prinţul Persiei e mort. Conceptul adus la viaţă de Jordan Mechner în 1989 e mort, îngropat, arhivat undeva în spatele retinei câtorva nostalgici. Chiar şi Prinţul din 2003 care se juca cu sabia în nisipuri magice îşi va ţine parastasul în curând. Descendentul lor direct este un Prinţ ceva mai tembel care flutură o freză a la Tokio Hotel, poartă un batic rebel cu iz de Final Fantasy şi flirtează, în maniera Hochland “poate data viitoare mă sărută” cu o duduie zburătoare.

În timp ce Prinţul original şi urmaşii săi erau un simbol clasic pentru aventurierul “după tipar”, eroul primordial, Bruce Campbell, Sinbad-ul pe care ni-l imaginam cu lanterna pe sub plapumă în copilării ceva mai puţin cibernetice, noul erou e… cool şi atât.

Câteva priviri fugare aruncate unui trailer al jocului pot genera un gust dulce-amărui: părţile cu adevărat frumoase – un stil grafic a la cel-shading ajuns aproape la nivel de artă fină, gamele cromatice, animaţiile meticuloase, efectele de particule şi texturile convingătoare sunt totuşi trase în spate de traseele generice, structurile abstracte ale nivelurilor şi un sentiment apăsător că personajele sunt prea trendy pentru a fi şi credibile. Tot ce i-ar mai lipsi Prinţului ca să fie apogeul “coolness”-ului adolescentin, în contextul de faţă, ar fi un iPod şi nişte role.

Bineînţeles, asta nu ar trebui să oprească o poveste bună sau un gameplay palpitant de la a cuceri generaţii întregi – avem drept exemplu seria Final Fantasy care oricât de anime ar fi, cu băieţei androgini în rol principal, dialoguri sensibiloase sau animăluţe ridicole presărate prin lore-ul jocului, este totuşi o piatră de căpătâi când vine vorba de jRPG-uri.

Pierdut măgar. Ofer recompensă.

Noul Prinţ (sau Prinţul New Wave, dacă vreţi) îşi face apariţia dintr-o furtună de nisip într-un tărâm necunoscut, după ce şi-a încărcat măgarul cu tot felul de vesele şi argintării din diverse morminte. După ce salvează o prinţesă de o mână de urmăritori cu intenţii evident nu foarte nobile, protagonistul descoperă că zeul întunericului, Ahriman (sau Angra Mainyu pentru şcoliţii fixişti), e pe cale de a fi eliberat asupra lumii, dacă nu face cineva ceva în sensul acesta.

Prinţesa salvată, Elika, are, din motive necunoscute la început, abilităţi magice care îi permit să vindece zone de corupţia lui Ahriman atunci când ajunge pe anumite platforme numite “Fertile Grounds”. Zis şi făcut – 90% din joc va trebui să călătoriţi între zonele care compun harta lumii şi să găsiţi terenul fertil din fiecare pentru a restaura ordinea, disciplina, fluturii şi ciripitul păsărilor.

Povestea nu e din cale afară de complexă, nu jonglează cu concepte despre paradoxuri temporale precum seria anterioară şi în orice caz nu are cine ştie ce surprize şi întorsături până înainte de final. Pentru detalii adiţionale despre fundal, motivaţia personajelor, etc. se pot porni conversaţii uşoare cu Elika, dar care conţin o doză destul de consistentă de comercialitate şi copilărism stângaci.

Conceptul poveştii şi ilustrarea unor subtilităţi religioase sunt mult mai bine făcute, parţial din cauza graficii de basm şi parţial datorită faptului că, vorba aia, religiile sunt cele mai consistente oaze din beletristică atunci când vine vorba de construit vreo sagă epică. Design-ul şi povestea sunt destul de strâns legate de religia lui Zarathustra, un profet iranian cu care a flirtat până şi Eminescu în “Sărmanul Dionis”.

E puţin probabil că aceeaşi oameni care vor recunoaşte şi aprecia insuliţele de referiri teologice să intre în ţinta de marketing care să guste dialogurile pokemonice, dar merită menţionat că pentru cine caută un pic de adâncime, ea e undeva acolo, difuză, în fundal.

Firul narativ se desfăşoară progresiv, pe măsură ce vindecaţi zonele. Ordinea în care le vizitaţi e la discreţia voastră şi vă puteţi teleporta oricând într-o zonă “curată” pentru a evita plictiseala parcurgerii aceluiaşi drum de prea multe ori, atâta timp cât sunteţi pe teren fertil la momentul respectiv. Mecanica de joc, ideea că eliminaţi un rău vizibil dintr-o zonă coruptă, este destul de motivantă – şi am mai avut ocazia s-o vedem şi în Okami, sau în sens invers în American McGee’s Grimm.

Treceţi printr-o zonă, o curăţaţi şi apoi puteţi explora exact aceleaşi locuri, doar că în loc să fie gri, mohorâte şi murdare, arată ca o zi însorită în Poiana Soarelui. Ce-i drept, arată frumos şi te simţi ca un ecologist productiv. Doar că după multe ore de joc în care faci numai asta, devine prea repetitiv să tot alternezi între două versiuni ale aceluiaşi nivel – mai ales că nu există motivaţia narativă puternică din, să zicem, seria Soul Reaver care să te facă să strângi din dinţi doar ca să vezi ce se întâmplă mai departe.

Femeiuşca Boeing şi Prinţul Cerşetor

O mecanică de joc interesantă şi bine implementată e chiar Elika, domnişoara care te urmăreşte peste tot şi te ajută în mod activ. Are chiar şi un buton dedicat care în funcţie de context execută diferite acţiuni. E fără doar şi poate un succesor decent al nisipului cu care dădeai timpul înapoi în Sands of Time, şi zic asta fiindcă are în mare parte acelaşi rol. Este spectaculoasă, răspunde bine la comenzi, nu se simte în plus sau nenaturală.

Totuşi, atitudinea asta de Sancho Panza feminin putea fi un pic mai subtilă, pentru că e uşor deprimant să vezi cum un element auxiliar are mai multă funcţionalitate decât o brişcă elveţiană şi deci o contribuţie mai mare decât tine la terminarea jocului pe alocuri. Mai ales că are şi un sistem GPS care indică, într-un mod oarecum similar cu cel din Dead Space, exact în ce direcţie ar trebui să o iei. Pas cu pas. Ca la creşă.

Datorită lui Elika, nici nu poţi muri. Atunci când cazi în gol, va întinde o mână să te prindă, într-o prezentare foarte asemănătoare cu imaginea creării lui Adam de către Dumnezeu din Capela Sixtină, ceea ce mie unul mi s-a părut cel puţin ridicol. Iar atunci când un inamic e gata-gata să te trimită pe lumea pomeniţilor, Elika îl împinge pe monstru şi te poţi ridica, la preţul de a-i fi umplut adversarului o porţiune din viaţă.

Sistemul nu e deranjant în sine, fiindcă poate fi privit ca un fel de checkpoint mascat, şi nu e cu nimic mai prejos decât eternul exploit Quick Save / Quick Load, dar intervine o chestiune de perspectivă personală care mie mi se pare importantă.

Ecranul de Game Over, ideea că poţi pierde, poţi regresa, că dacă greşeşti eşti pedepsit, mi se pare foarte importantă pentru un joc. Nu prea ţi se poate acorda o senzaţie de recompensă dacă nu ai parcurs o provocare cu un dram de risc. Iar în cazul de faţă, riscul este nul şi aş fi complet în offside dacă m-aş exprima în numele altora, dar eu unul n-am simţit nicio bucurie tremurândă când am terminat jocul.

Nu condamn efortul Ubisoft de a face jocul mai accesibil, dar din nou se face confuzia între accesibil şi cretin. Gospodine, contabili, pensionari din întreaga lume se vor bucura – au în faţă un joc pe care, orice ar face, îl vor termina. Restul care se aşteaptă să aibă vreo contribuţie la parcurgerea lui, rămân cu buza umflată – puzzle-urile sunt rare, iar dificultatea e măcelărită de multe aspecte.

N-aş fi zis nimic de abordarea controversat de “casual” (deşi credeam că a fi un gamer casual nu înseamnă că preferi să te plantezi ca o legumă şi să apeşi butoane la comandă fără frică de greşeli, ci că nu ai timpul sau tragerea de inimă să te joci la fel de mult ca alţii) dacă exista măcar opţiunea de a dezactiva nemurirea sau toate alertele vizuale. Evident, nu există, altfel nu m-aş plânge atât de mult.

Modul în care a fost conceptualizată lupta e binevenit, ca o întoarcere la origini. Mereu vă veţi lupta cu un singur inamic, mai greu de bătut per total decât păpuşile gonflabile din trilogia Sands of Time. Veţi întâlni inamici mai dificili pe Fertile Ground, ca un fel de încheiere a parcurgerii unei zone şi nişte mobi mai mici pe drum (care, în cazul în care vă mişcaţi suficient de repede, pot fi eliminaţi înainte să reprezinte un pericol).

Da, trebuie să paraţi, să aveţi un pic de timing în luptă şi să vă folosiţi cu cap combo-urile şi abilităţile. Atâta tot că a fost acru înlesnit şi acest aspect, în sensul că diferitele “forme” pe care le ia un monstru pot fi combătute doar cu un tip de atac, ceea ce vă obligă să reacţionaţi linear şi mecanic de multe ori. Dincolo de asta, animaţiile arată spectaculos, modul în care se leagă atacurile şi se dezvoltă loviturile e fluid, iar sinergia dintre Prinţ şi Elika iese în evidenţă nu doar sub forma cantităţii de viaţă pe care i-o iau adversarului, ci şi vizual, prin scheme şi trucuri din ce în ce mai brutale.

Momentele de vulnerabilitate şi anumite trigger-uri, cum ar fi încolţirea adversarului la perete, declanşează secvenţe animate (quick time events) în care trebuie să apăsaţi anumite butoane sau combinaţii – cam ca în God of War, Force Unleashed şi altele. Din nou, aspectul vizual e sublim şi engine-ul Scimitar, folosit şi în Assassin’s Creed, îşi arată punctele forte.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
Creditul cu buletinul devine creditul cu buletinul fals. Rețeaua care a reușit să ia credite de 2 milioane de lei cu acte false
12/08/2020 20:31

 Miercuri, politistii şi procurorii au efectuat miercuri, 45 de percheziţii domiciliare la suspecţi cercetaţi pentru infracţiuni de inşelăciune, fals in inscrisuri sub semnătură privată, fals mat ...

NELU IORDACHE ÎȘI PROTEJEAZĂ AFACERILE CU GUNOAIE DIN CĂLĂRAȘI ȘI ȘANTAJEAZĂ FUNCȚIONARII PUBLICI
12/08/2020 17:34

 Atat presa din Romania cat si presa internatională au publicat si publică in continuare o serie nesfarsită de articole prin care se arată că Nelu Iordache a fost trimis in judecată pentru nu mai put ...

  HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL
12/08/2020 09:00

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Lovitură de teatru: Obligația de a purta o mască în spațiile în aer liber încalcă articolul 8 CEDO, a decis o instanță din Franța
12/08/2020 08:27

Obligatia de a purta o mască in spatiile in aer liber reprezintă o interferentă in exercitarea dreptului la respectarea vietii private, in sensul Articolului 8 din Conventia europeană pentru protectia drept ...

Executarea lucrarilor de constructie pentru Autostrada de Centura Bucuresti a fost autorizata de Ministerul Transporturilor
12/08/2020 05:14

 Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor (MTIC) a autorizat, marti 11 august 2020, executarea lucrarilor de construire pentru Autostrada de Centura Bucuresti, sectorul de pe raza loca ...

Vin banii pentru autostradă şi aeroport!
10/08/2020 00:00

  Prezentă la Iaşi la sfarşitul săptămanii trecute, alături de miniştrii Costel Alexe şi Marcel Boloş, vicepremierul Raluca Turcan a precizat că infrastructura spre Moldova şi dinspre Moldova v ...

Declarații HALUCINANTE ale primarilor PSD chemați de șefii PNL ca să trădeze: 'Nu am trăit aşa vremuri de presiuni, să nu ne întoarcem la comunism'
08/08/2020 08:27

 Preşedintele executiv al PSD Giurgiu, Marian Mina, a declarat vineri, in cadrul unei conferinţe de presă, că asupra primarilor PSD din judeţ se fac presiuni pentru a trece la alte partide, dar foarte ...

Hogeweyk, „orașul” în care toată lumea suferă de demență
02/08/2020 18:51

 La o primă vedere, Hogeweyk, situat la aproximativ 20 de kilometri de Amsterdam, arată ca orice alt oras olandez. Locuitorii isi duc viata in mod normal, fac cumpărături, merg la film si se intalnesc ...

Gafă de proporţii uriaşe a conducerii PNL şi USR Prahova ! Ploieştiul în pericol să piardă clădirea primăriei !
31/07/2020 14:04

 Anunţată de ieri, astăzi a avut loc conferinţa de presă a conducerilor judeţene a PNL şi USR Prahova, menită să anunţe alianţe electorale locale.   Iar locul „ochit” de cele ...

BREAKING - Noi restricții anunțate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Mască în spații deschise, activități interzise noaptea și distanță pe plajă
28/07/2020 20:44

Comitetul National pentru Situatii de Urgentă a aprobat in sedinta desfăsurată astăzi, 28 iulie, Hotărarea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspandirii infectiilor cu SARS CoV-2 l ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!