Prince of Persia: The Two Thrones Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 18:54

Prince of Persia: The Two Thrones Review

     Intr-o perioada in care modul multiplayer ia din ce in ce mai multa amploare, fervoarea cu care Ubisoft mentine linia clasica sau mai bine spus traditia single-player, nu poate fi decit un lucru demn de laudat. Daca mai adaugam si faptul ca seria Prince of Persia s-a bucurat pina acum si de o poveste captivanta, atunci avem ceea ce s-ar putea numi o reteta de succes. Sa nu credeti ca ridic in slavi Ubisoft din cine stie ce motive oculte, insa din cind in cind trebuie sa mai si recunoastem meritele companiilor care par a face tot posibilul pentru a asigura calitatea produselor sale. Prince of Persia: The Two Thrones este un produs exceptional din anumite puncte de vedere. Pacat ca e al treilea din serie si nu primul. La o prima impresie, iti vine sa crezi ca au pastrat aura de basm din prima parte pe care au combinat-o cu duritatea printului din partea a doua. Din nefericire, entuziasmul inocent cu care am abordat primul titlu al seriei produsa de Ubisoft s-a cam evaporat de mult. Orice lucru bun se realizeaza in timp. E si normal ca pana si Ubisoft sa aiba nevoie de citeva incercari pentru a realiza un joc de-a dreptul fascinant. Pentru mine insa, aceasta a fost doar una din aceste incercari.

Prince of Persia: The Two Thrones Prince of Persia: The Two Thrones Prince of Persia: The Two Thrones

     Partea a treia incepe acolo unde se sfirseste partea a doua. Ma simt chiar prost sa formulez fraza in acest fel, insa ar fi fost neplacut sa nu se intimple asa. Cei care nu au jucat Warrior Within vor avea parte de o introducere ce ii va pune in tema, insa v-as sfatui sa abordati si titlurile anterioare pentru o mai buna intelegere a povestii, asta pentru ca nu e asa de usor sa afli ce sunt Sands of Time si cum l-au afectat ele pe print.

     Cum spuneam, printul si Kaileena sunt pe o corabie pentru a se intoarce in Babylon, orasul de resedinta al acestuia. Din nefericire, odata ajunsi acolo, ei descopera orasul sub asediu de catre o putere necunoscuta, iar Kaileena este luata ostatica. Lucrurile avanseaza de la complicat la extrem de neplacut, asa ca draguta noastra printesa a timpului moare sub ochii crapati de durere ai printului care se innegreste de furie. La propriu! Astfel ia nastere un nou personaj, pe numele lui Dark Prince. Cum altfel? Teoretic, ni se spune ca acesta este versiunea negativa a printului, insa avind in vedere durerea pe care el a simtit-o in momentul in care a asistat la moartea Kaileenei, Dark Prince imi apare ca fiind rezultatul dorintei lui aprige de razbunare. Pe parcursul jocului veti avea posibilitatea sa jucati cu ambele personaje, fiecare avind propriile sale abilitati si metode de lupta, cu mentiunea ca Dark Prince trebuie sa omoare constant cite ceva pentru a se hrani cu nispurile timpului, in caz contrar viata acestuia scazind la zero intr-un timp relativ scurt.

Prince of Persia: The Two Thrones Prince of Persia: The Two Thrones Prince of Persia: The Two Thrones

    Miscarile, modalitatile de atac si combo-urile celor doi printi sunt de ordinea zecilor, ceea ce m-a pus oarecum in dificultate. Oare chiar am nevoie de atitea? In momentul in care veti juca, veti observa ca veti reduce o lupta la citeva miscari (avind in vedere si tipul adversarului si al armei), asa ca probabilitatea de a folosi tot arsenalul de combo-uri este aproape egala cu zero. Daca insa aveti posibilitatea sa le invatati pe toate, atunci veti fi rasplatiti pe masura cu mult mai putine dureri de cap. Recunosc ca am intimpinat dificultati in a ma obisnui cu stilul ambilor printisori, poate si din cauza ca cei doi sunt complet diferiti.

     Pe de alta parte, si jocul pare mult mai dificil fata de celelalte parti, iar cind spun asta nu ma refer numai la luptele in sine, ci si la momentele in care trebuie sa ajungi dintr-un punct in altul, practic la puzzle-urile de mediu. Pe linga faptul ca acum exista mult mai multe zone in care nu poti zabovi prea mult timp, avem in acest titlu si elemente de mediu in premiera. As mentiona aici trapele din pereti care te propulseaza mai departe sau placutele in care iti infigi pumnalul ori pentru a activa un mecanism ori pentru a ajunge in alta parte. Ei bine, am cazut si am murit de atitea ori, incit, daca stau acum sa ma gindesc, imi vine sa urlu de nervi. Poate am ajuns la virsta la care nu mai am atita rabdare sa efectuez o manevra de zeci de ori si sa rincarc nivelul de fiecare data cind mor. Poate sunt absurd sau poate asta e la moda in ziua de azi, iar eu, ca simplu jucator ocazional de tot ceea ce imi iese in cale, nu sunt in stare sa o percep. Orice ar fi, mie nu imi place si tind sa cred ca mai sunt si altii ca mine.

     Posibilitatea de a salva oricind are jucatorul chef s-a inventat cu mai mult timp inainte si ma mira faptul ca game designerii lui Ubisoft nu au auzit inca de ea sau probabil ca au auzit, insa atunci fac pe nestiutorii, caz in care cineva ar cam trebui sa ii traga de mineca. Sunt de acord cu tot ceea ce s-a implementat pentru a face jocul mai complex, insa asta inseamna implicit si o dificultate sporita asa ca lasa-l pe om sa salveze cind are el chef. Am trecut insa si peste acest soc si am continuat.

Prince of Persia: The Two Thrones Prince of Persia: The Two Thrones Prince of Persia: The Two Thrones

     Am descoperit inca de la inceput, asa numitul sistem speed kill. Practic, trebuie sa te apropii de adversar, astfel incit acesta sa nu te simta (Sam Fisher style) si in momentul in care pulseaza ecranul, sa ataci. Imaginea ingheata de citeva ori (in cazul lui Dark Prince nu, ceea ce te cam ia prin surprindere mai ales la inceput), moment in care trebuie sa-ti distrugi efectiv mouse-ul cu o serie de clicuri rapide si puternice pentru ca intr-un final, adversarul sa cada lat la pamint fara ca printul sa pateasca ceva. Interesant, daca as avea un mouse de doi lei gata sa-l distrug jucind pina la capat. Am incercat totusi acelasi speed kill pe acelasi adversar, de mai multe ori, practic reincarcind nivelul de fiecare data. Il invatasem pe de rost si totusi, uneori, nu imi lua clicul de mouse. Nu pot sa ma exprim cu exactitate daca era vina jocului sau a mouse-ului wireless care functioneaza perfect in alte titluri, insa m-am simtit obligat sa mentionez si acest lucru. Per total, acest sistem este binevenit pentru ca este destul de dificil sa te lupti cu mai multi adversari in acelasi timp, mai ales in prima parte a jocului cind nu ai experienta si nu cunosti toate combo-urile posibile. Nu uitati ca printul poate culege arme si de pe jos, in timp ce Dark Prince nu, acesta din urma folosindu-se de biciul pe care il are asupra sa.

     Daca tot suntem aici as dori mentionez ca ceea ce in mod normal s-ar numi boss fight, a devenit acum boss puzzle. Este mai greu sa te prinzi cum anume omori un boss, decit sa-l omori efectiv. Adevarul e ca in joc exista multe situatii cind nu iti pica fisa. Incepi nivelul si te uiti ca prostu’ pentru ca nu stii ce sa faci. In multe cazuri, simpla identificare a elementelor de mediu pe care le puteti folosi va va da indiciile necesare, insa avind in vedere calitatea proasta a texturilor, anumite elemente vor fi pur si simplu invizibile. Am jucat cu absolut toate optiunile la maximum si calitatea acestora se incapatina sa ramina asa. Nu m-ar fi deranjat daca treaba asta nu ar fi influentat gameplay-ul, insa din pacate am mers orbeste de foarte multe ori. Este adevarat ca jocul ruleaza bine si pe calculatoare mai slabe, insa cred ca s-ar fi putut gasi o solutie pentru ca toata lumea sa fie multumita. Pe de alta parte, trebuie laudat simtul artistic al celor care au gindit si desenat nivelele, asta pentru ca arhitectura si atmosfera sunt de nota zece.   Ce nu mi-a placut a fost calitatea dialogurilor, precum si vocile personajelor. Pe de o parte dialogurile folosesc cuvinte nepotrivite acelei perioade, iar pe de alta parte actorii care interpreteaza habar nu au cu ce se maninca asa ceva. Practic, intonatia frazelor nu se pupa cu situatia in care ele nu sunt prezentate. Uneori este chiar hilar, insa asa ceva este inadmisibil, mai ales din partea lui Ubisoft, o companie de la care as fi avut ceva pretentii. Farah (o stiti din prima parte) pare o pustoaica de liceu care s-a trezit cu arcul in mina si care se crede Robin Hood sau pe aproape, iar uneori, printisorul nostru este mult prea moale pentru un tip atit de dur si de suparat. Daca mai adaug aici si problemele camerei care tinde sa ramina acolo unde vrea ea si nu unde vrei tu, atunci as putea spune ca au existat mai mult momente de frustrare decit de placere din partea acestui joc. Vorbeam mai pe la inceput de entuziasm. Daca l-as fi avut, poate as fi trecut mult mai usor peste toate acestea, insa eu unul nu pot. Jocul merita incercat pentru atmosfera sa si pentru implementarea unor puzzle-uri exceptionale. Eu doar v-am pus in tema cu posibilele probleme pe care le veti intilni, insa multe tin si de gusturile fiecaruia.

Prince of Persia: The Two Thrones Prince of Persia: The Two Thrones Prince of Persia: The Two Thrones

     Stiu ca ar mai fi destule lucruri de spus, dar parca nu as vrea sa va dezvalui toate surprizele. Personal, nu pot spune ca am fost dezamagit de acest al treilea titlu, insa mi-as fi dorit o grafica imbunatatita, o poveste ceva mai solida care sa nu recicleze la nesfirsit aceleasi personaje si posibilitatea salvarii jocului in orice moment. Probabil ca la un moment dat vom avea parte si de asa ceva, insa cred ca mai avem de asteptat citiva ani buni. Pina atunci, bucurati-va cit puteti de cele doua tronuri.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei