PSD a decis să rămână la guvernare, votul în Cex a fost unanim

ooo_71562600

Dimensiune font:

| 26-08-2019 17:12

Sedință de urgență la PSD, luni seara. Urmează să fie stabilite detalii organizatorice pentru campania prezidenațială, iar liderii partidului vor discuta însă inclusiv ieșirea PSD de la guvernare , în condițiile în care ALDE rupe coaliția. În schimb, premierul Dăncilă nu pare dispus să renunțe la guvernare. ”Puterea se câștigă, nu se dă”, a afirmat Viorica Dăncilă, în CEx-ul social democraților.

 

 CEx PSD a început la ora 17.00. Surse din PSD au declarat că social democrații vor discuta în ședința CEx programată la ora 17:00 la sediul PSD din Kiseleff dacă partidul va mai rămâne la guvernare în cazul în care ALDE decide să rupă coaliția.

„Sunt lideri în partid care vor ieșirea de la guvernare. Este posibil să dăm un vot pe asta”, au declarat surse din partid pentru Digi24.ro.

În Partidul Social Democrat sunt mai mulți lideri care susțin ieșirea partidului de la guvernare, în cazul în care ALDE părăsește coaliția. Aceștia consideră că PSD ar putea să se pregătească mai bine pentru alegerile de anul viitor din opoziție.

„PSD nu trebuie să meargă pe varianta unui Guvern minoritar, dacă se rupe coaliția cu ALDE. Este părerea mea personală, dar din discuțiile pe care le-am avut cu diverși colegi, această părere personală este generalizată”, a declarat în urmă cu o săptămână Dumitru Buzatu.

Social democrații au discutat despre variantele de miniștri în cazul ieșirii de la guvernare a celor de la ALDE.

Surpriză, însă din partea miniștrilor ALDE. Ramona Mănescu vrea să rămână în guvernul PSD, nu demisionează.

Nicolae Bădălău ar putea fi interimar la Energie, Radu Oprea ar urma să preia Relația cu Parlamentul, Ioan Nemeș ar urma să preia interimarul de la Mediu.

Potrivit surselor Realitatea TV, Viorica Dăncilă a pledat pentru rămânerea la guvernare, le-a explicat celor din PSD că sunt în partid oameni care își doresc să cadă guvernul, dar că nu trebui ca acest lucru să fie lăsat să se întâmple.

”Puterea se câștigă, nu se dă”, a spus Viorica Dăncilă în CEx.

Eugen Teodorovici - președintele executiv al PSD - ar fi propus să fie luată în calcul și ieșirea de la guvernare, spunând că ”e dificil să reziste un guvern minoritar”.

Lia Olguța Vasilescu este de părere că au nevoie de aliați în județe, ALDE fiind în parteneriat cu PSD în toate funcțiile administrative.

Marcel Ciolacu le-a atras atenția colegilor că ar fi o greșeală să se izoleze, să nu mai aibă colaborări cu ALDE.

Victor Boștinaru a spus în ședința PSD că Victor Ponta este cel mai mare avarist din politica românească.

Viorica Dăncilă a făcut apel la colegi să fie alături de ea și să nu iasă de la guvernare.

În ședință s-a supus la vot, după anunțul oficial făcut de ALDE, de a părăsi coaliția. PSD rămâne la guvernare, votul în Cex a fost unanim.

Gabriela Firea a declarat, după ședința CEX a PSD, că Guvernul nu trebuie să demisioneze, după ce ALDE a anunțat ruperea coaliției. Firea este de părere că Pro România nu poate intra la guvernare alături de PSD pentru că nu a participat la alegeri.

”Au fost alegeri parlamentare și nu am știut noi? Nu știu de ce a trebuit să ia o decizie. Calculele se fac când sunt acțiuni politice. E un divorț politic pe care sper să îl depășim fără spălarea rufelor în public, decent”.

Mihai Fifor, secretar general al PSD, a anunțat, după ședința CEX a PSD, că social-democrații au votat, în unanimitate, rămânerea la guvernare, după ce ALDE a decis să rupă coaliția. Fifor a explicat că, în ciuda votului, există și posibilitatea ca PSD să intre în opoziție, dar ea nu a fost luată în calcul, deocamdată.

”Trebuie să avem o întâlnire cu colegii parlamentari, la sfârșitul săptămânii. Noi ne-am asumat, față de români, o serie întreagă de obligații. Vom duce programul de guvernare la bun sfârșit”.

Viorica Dăncilă:

”În unanimitate, colegii au decis să păstrăm guvernarea.

Este foarte important pentru noi ce se întâmplă cu România.

Avem responsabilitatea de a ne ține de promisiune.

În eventualitatea în care ALDE decide ca miniștri să demisioneze, vom face alte propuneri.

Pentru mine este o decizie de neînțeles.

Doamna Mănescu va rămâne în executiv, are proiecte în ministerul pe care îl va conduce și cred că a dat dovadă de responsabilitate. Trebuie să avem grijă ce se întâmplă cu imaginea României în extern.

Sunt miniștri în guvern care vor prelua portofoliile. Nicolae Bădălău va fi interimar la Energie, Radu Oprea la Relația cu Parlamentul, Ioan Nemeș va prelua interimarul de la Mediu.

Nu pot să știu ce va face domnul președinte Iohannis, am avut destule blocaje din partea sa, e posibil să avem în continuare.

Ca să faci restructurarea, trebuie să ai o majoritate în Parlament. Am considerat că nu este timpul să ne ocupăm acum de această restructurare. Pentru mine important este programul de guvernare.

 

Sedinta nu era anuntata, astfel incat membrii PSD au fost luati prin surprindere. Viorica Dancila a convocat sedinta exact in momentul cand era in desfasurare sedinta cu coalitia de guvernare, a informat Realitatea TV.

Este o ședință în care, în mod oficial, vor fi stabilite detalii organizatorice pentru campanie. Liderii partidului vor discuta însă inclusiv ieșirea PSD de la guvernare , în condițiile în care ALDE rupe coaliția.

Mai mulți lideri PSD cred că aflat în Opoziție, partidul își va pregăti mult mai bine campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Viorica Dăncilă nu este totuși de acord cu această variantă. Cel mai probabil va exista un vot pentru a se decide care este strategia pe care partidul o va urma.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei