Quantum Conundrum Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 15:05

Quantum Conundrum Review

Pentru că nu e un amănunt de care merită să ne împiedicăm și pentru că aș fi vrut să-l trec în fundal cât mai repede posibil, o s-o spun de pe-acum: Quantum Conundrum seamănă foarte mult cu Portal. Poate chiar supărător de mult pentru unii.

Am tot încercat pe parcurs să nu iau asta în nume de rău, ba mai mult, știind parțial la ce să mă aștept înainte de vaga introducere a jocului, am încercat în mod forțat și stupid să tot evit asemănările cu Portal, de parcă aveau cu adevărat vreo importanță asupra calității puzzle-urilor și ritmului, echilibrat sau nu, al trecerii prin ele. Dar a trebuit s-o termin cu atitudinea asta exact la final, odată cu melodia secvenței de Credits.

qc053 qc052

Da, Quantum Conundrum are și el o melodie veselă pe post de garnitură pentru concluzie, melodie la auzul căreia n-am putut decât să emit un dezamăgit „O, nu…”. Nu doar pentru că i-ar fi greu să stea alături de magnifica „Still Alive”, dar și pentru că mi-a fost foarte clar în momentul ăla că nu pot (și nici nu are rost) să mai pretind că cele două jocuri nu împart nicio influență directă.

Ce este cert și imposibil de evitat încă de la început este că influențele Portal – sau poate „asemănările”, având în vedere pedigree-ul –sunt mari și late și se întind cam peste toate părțile componente, de la povestea nu extraordinar de elaborată, trecând prin modul în care se dezintegrează obiectele și până la prezentarea în general fermecătoare.

Poate că pentru Kim Swift, care a fost Lead Designer și la Portal, Quantum Conundrum e doar următorul pas evolutiv în continua încercare de evadare de sub tirania puzzle-urilor sau poate că acesta din urmă este făcut din bucăți (stilistice, de design) care nu au mai încăput în primul și cărora le-a venit în sfârșit timpul.

qc051 qc050

Astfel, suntem iarăși în pielea unui protagonist tăcut, care de data asta e undeva pe la vârsta școlii generale, lăsat de mama lui pe pragul vilei unchiului Fitz Quadwrangle, om de știință și inventator plin de umor, uneori exagerat. Nu e prima dată când se întâmplă asta, doar că acum ceva a mers foarte prost în activitatea profesorului și acesta a rămas blocat într-o dimensiune paralelă, de unde totuși poate observa absolut tot ce faci.

Pentru că nu își amintește cum anume a ajuns acolo, găsirea lui devine responsabilitatea ta și după ce îți duci bagajele în vilă, intri în biroul profesorului unde te așteaptă un dispozitiv ce îți va oferi acces în alte patru dimensiuni, toate necesare secvenței de enigme spațiale care se vor năpusti asupra ta imediat.

Evident, vila – care judecând după mărimea spațiului interior se întinde pe vreo câteva hectare sau pe câțiva kilometri pe verticală – ar putea la fel de bine să fie o bază lunară, subterană sau de orice fel, pentru că singurul ei scop e acela de a găzdui puzzle-urile. Pentru că, în termeni narativi, nu există o motivație clară pentru care să-i bântui camerele și coridoarele.

Tot ce știi esențial la 5% din joc știi și la 90%, dar e în regulă și așa. Dacă propriul entuziasm și curiozitate pentru următorul puzzle nu sunt suficiente, o poveste mai elaborată nu va ține pe nimeni în fața monitorului.

qc049 qc048

Totuși, curba de învățare a fost probabil creată de cineva care rezolva în același timp și probleme de fizică cuantică. Prima dimensiune suplimentară la care ai acces, denumită „Fluffy” și care face toate obiectele mult mai ușoare, este introdusă foarte corect și lin, cu puzzle-uri ce cresc gradual în dificultate. Dar brusc apare primul puzzle pentru dimensiunea Heavy – în care obiectele devin de 10 ori mai grele – care nu este greu, cât inutil de complex, întrerupând ceea ce până acolo fusese un ritm perfect de introducere.

Ai de pus trei cutii de carton pe trei platforme – din șase – de presiune, la activarea cărora vei primi trei seturi de câte două cutii pe care va trebui să sari pentru a ajunge undeva mai sus. Dar nu tu controlezi când anume se face trecerea între dimensiuni pentru ca respectivele cutii de carton să devină grele, așa că dacă nu ai nimerit cumva cele trei platforme corecte, ai de așteptat până se întâmplă. Întreaga secvență poate să dureze minute bune, prea multe pentru primul puzzle care introduce una din principalele mecanici. Iar curba de învățare se stabilizează abia undeva pe la jumătate, până acolo puzzle-urile variind în dificultate. Uneori corect, alteori mai puțin

Deși cele cinci dimensiuni (patru adiționale, plus cea considerată normală) sunt de fapt centrul de greutate al jocului, este surprinzător că la ultima din ele, cea care inversează direcția gravitațională, ai acces undeva foarte târziu. Portal a înțeles ceva mai bine cum anume poți să dai impresia că ai la dispoziție toate uneltele necesare rezolvării unui puzzle (și deci cum să menții mai puternic interesul), pentru că îți pune rapid la dispoziție jucăria principală – Portal Gun – și crește apoi dificultatea gradual doar cu ajutorul unor elemente exterioare.

qc047 qc046

În Quantum Conundrum ai de privit vreo 70% din joc un simbol despre care știi că reprezintă ceva major în mecanică (ultima dimensiune disponibilă), dar la care nu ai acces. Luate izolat, curba de învățare puțin aiurea și faptul că știi că ești privat atât de mult timp de unul din cele mai importante elemente n-ar fi o problemă, dar împreună creează un traseu de rezolvare destul de abrupt uneori.

Apoi, același pasionat de fizică cuantică a avut probabil ceva de spus și în alcătuirea logicii interne a jocului. Nu știu dacă este intenționat sau nu, dar cutiile de carton rămân la fel de fragile când interacționezi cu ele chiar și în dimensiunea Heavy. Foarte multe puzzle-uri necesită săritul sau menținerea balansului pe obiecte și să zicem că înțeleg de ce anume nu pot staționa pe o cutie de carton, dar de ce nu o pot face nici după ce s-a transformat într-un bloc de metal?

qc045 qc044

Cu asta vin și niște lipsuri… minore în design-ul unor puzzle-uri, născute probabil din lenea de a reproiecta unele secțiuni. În cazul a două puzzle-uri (atâtea am observat) din prima jumătate, jocul este nevoit să trișeze spre beneficiul tău, pentru a te alimenta cu obiectele necesare după ce ai trecut de raze laser care îți opresc avansul.

Alt lucru urât în design este faptul că cel puțin un puzzle poate deveni de nerezolvat dacă ajungi într-un anume loc fără niciun obiect, singura soluție fiind reîncărcarea, o problemă peste care nu-mi amintesc să fii dat vreodată în Portal. Și pentru că am ajuns la checkpoint-uri, consider că designer-ul care a hotărât plasarea lor ar trebui… mustrat. Sever. În mod repetat.

Fiindcă este uimitor cât de deficitar sunt puse unele dintre ele. Dacă, Doamne ferește, dați peste un puzzle care vă „obligă” la 15 reîncercări (da, mie mi s-a întâmplat) sunt șanse foarte mari că îl veți asculta pe unchiul Fitz repetând aceeași replică de fiecare dată după încărcarea checkpoint-ului. Și atenție mare, puzzle-urile sunt în general împărțite în secțiuni de câte două și dacă se iese din joc înaintea finalizării unei secțiuni, va trebui să o reluați de la capăt de fiecare dată, chiar dacă se trecuse deja peste primul.

qc043 qc042

Dar niciunul din aceste lipsuri, suficient de mici până la urmă, nu deranjează și n-a „luat” atât de mult din impresia generală precum insistența jocului de a include în atât de multe puzzle-uri necesitatea săritului dintr-un loc în altul. În 2012, Quantum Conundrum încă nu știe și nici nu reușește să rezolve problema secvențelor de platforming într-un joc cu perspectivă first-person.

Chestiunea e simplă: încă nu s-a ajuns la o modalitate optimă de a combina camera first-person cu marginile obiectelor într-un spațiu virtual. Da, Mirror’s Edge și Crysis 2 o fac excelent, dar asta pentru că pun în centrul mecanicii elemente de parkour implementate foarte solid.

E mai bine dacă enervarea vine din incapacitatea mentală de a trece o enigmă. Suni un prieten sau întrebi publicul de pe YouTube, dar când trebuie să lansezi un obiect în aer, să treci apoi în dimensiunea Heavy ca să nu fie afectat de raze laser, să încetinești timpul (dimensiunea a treia), să sari pe el, să te menții acolo și în sfârșit să încerci să te poziționezi corect ca să poți sări pe următorul obiect sau platformă și ratezi la final pentru că perspectiva vizuală nu se înțelege cu detectarea marginilor… nu e de bine și nervii tăi încep să aibă o părere proastă despre activitățile tale așa-zis relaxante.

qc041 qc040

Dar paradoxal sau nu, chiar și cu toate juliturile astea în genunchii design-ului, Quantum Conundrum rămâne un puzzler excelent. De fapt, lucrul care ar putea să-i dăuneze cel mai mult nu este grămada de împiedicări proprii, cât faptul că va fi inevitabil judecat în paralel cu Portal.

Chiar și contextul așa-zis narativ este unul aproape ostentativ de asemănător în raport cu jocul produs de Valve. Din nou, poate că toate astea reprezintă doar înclinațiile lui Kim Swift către astfel de povești, în care zelul științific a luat-o razna, însă va fi greu pentru Quantum Conundrum să iasă din umbra Portal atât timp cât nu încearcă să-și găsească un spațiu de desfășurare ceva mai personalizat conceptual.

qc039 qc038

Cum spuneam la început, toată aventura se desfășoară sub atenta supraveghere a unchiului Fitz Quadwrangle, care în general te mustrează, râde de tine mai mult sau mai puțin pe ascuns sau îți oferă indicii, în diferite grade de claritate, cu privire la puzzle-ul curent.

Un lucru foarte ciudat în cazul glumelor este insistența profesorului de a atrage foarte des atenția asupra a cât de reușite îi sunt poantele. Quantum Conundrum e primul joc (pentru mine, cel puțin) în care nu doar că ești obligat să asculți la greu diverse aluzii la situația în care te afli, dar mai trebuie să suporți și remarci de genul „Nu-i așa că poanta mea, care de fapt este o aluzie și un indiciu pentru situația ta, a fost extraordinară?”. E ca și cum celui care a scris toate astea i-a fost teamă că jucătorii vor fi puțin… limitați și trebuie îndopați cu indicii. Inclusiv la adresa indiciilor.

Un moment demn de un oftat vine undeva după jumătate, când profesorul remarcă plictisit cât de repetitiv este mediul vizual al vilei. Da, are perfectă dreptate, camerele arată exact la fel până la final, cu minore variații, dar ăsta nu e un plus din păcate. Și atunci de ce anume îmi mai și atragi atenția asupra lui? Noroc că poantele sunt în general de bun-gust și contribuie substanțial la caracterul jocului.

qc037 qc036

Exact ca un experiment științific cu caracter paradoxal, Quantum Conundrum este o colecție de puzzle-uri foarte solidă, găurită constant de scăpări minore, dar enervante. Trecerea între dimensiuni se face perfect, fără nicio încetinire și este absolut o plăcere să intri în dimensiunea care încetinește timpul pentru a observa, uneori fascinat, modul în care zboară și interacționează obiectele.

Însă cum n-a observat nimeni cât de obositoare pentru ochi pot să devină filtrele video pentru trei dintre dimensiuni, mai ales dacă este și Bloom-ul activat? Da, înainte de începere ești atenționat cu privire la pericolul pentru cei care suferă de epilepsie, dar serios, în loc de o avertizare s-ar fi putut crea niște filtre mai puțin enervante, care să permită un compromis între prezentare și funcționalitate. Însă design-ul rămâne fidel și aici, încurcând, pentru a nu știu câta oară, un joc căruia în unele momente aș fi vrut să-i acord nota maximă.

Nu știu câte din problemele astea vor fi peticite sau cel puțin dacă se intenționează corectarea lor, dar Quantum Conundrum ar fi putut fi ceva mai mult decât un simplu pretendent la tronul lui Portal. Eșecul parțial vine mai ales din faptul că ceea ce pare o experiență foarte solidă este sabotată la fiecare pas de un design neșlefuit.

qc035 qc034

Dar da, îl recomand oricărui pasionat de enigme a căror rezolvare necesită jonglarea cu mai multe dimensiuni și nu numai. Unele neajunsuri, cum ar fi secvențele de platforming, pot fi numite relative, pentru că unii vor fi mai buni decât alții la aprecierea distanțelor și a momentelor când trebuie să acționeze.

Și în plus, Quantum Conundrum e unul din acele jocuri de care te poți bucura cu toată familia și pe care îl poți arăta rudelor și profesorilor care încă mai cred că jocurile video înseamnă doar bubuieli și violență. Iar dacă puteți ignora, pe cât posibil, cât de mult seamănă cu… celălalt joc, cu atât mai bine.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:22

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
Sex cu profu de sport. Arestare la Babadag
19/09/2020 19:45

y Judecătoria Babadag a decis, vineri seara, arestarea preventivă a unui tanăr, in varstă de 29 de ani, profesor de educaţie fizică şi sport, acuzat de săvarşirea a trei infracţiuni de act sexual c ...

VIDEO Situație alarmantă în Grecia! Ciclonul Ianos a făcut primele victime
19/09/2020 19:35

    Doi oameni au murit, cel puţin o persoană este dispărută şi numeroase pagube s-au inregistrat in Grecia după ce regiunea a fost lovită de un ciclon tropical mediteranean, fenomen ...

 Scandal la Bucuresti - Protest împotriva purtării măștii la școală
19/09/2020 19:14

  Un miting la care participă peste 200 de manifestanti a avut loc in Piata Universitătii din Bucuresti. Protestatarii s-au opus obligativitătii purtării măstii de protectie la scoală. Ei ...

Primele temperaturi negative din aceasta toamna. Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
19/09/2020 09:00

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

 Ziua Artileriei şi Rachetelor Antiaeriene
19/09/2020 08:45

 Ziua Artileriei şi Rachetelor Antiaeriene este marcată la 19 septembrie, dată la care, in 1916, in timpul executării manevrei de la Flămanda de către Armata 3, a fost doborat primul avion inami ...

 „Legea românească
18/09/2020 21:08

 „Legea romanească", aplicată in Zaragoza - a spart usa chiriasului rău-platnic Un roman din Spania a spart cu ciocanul usa apartamentului pe care il detine intr-un bloc din Zaragoza, supăr ...

 Peste 90 de urmăriți național și internațional, prinși în urma a 200 de percheziții
18/09/2020 20:55

  Peste 200 de percheziţii au fost efectuate de poliţişti, in ultima săptămană, in dosare care vizează, printre altele, fapte de contrabandă, trafic de droguri, furt, ameninţare şi şantaj, in u ...

 Trei suspecți în cazul crimei de la Chiajna au fost prinși într-o cabană izolată din Prahova
18/09/2020 20:37

  Trei bărbaţi care erau daţi in urmărire generală in cazul tentativei de omor petrecută pe data de 23 iulie in localitatea ilfoveană Chiajna au fost prinşi de poliţişti intr-o cabană izolată ...

BOMBĂ -  Copile dintr-un orfelinat, obligate să facă sex între ele
18/09/2020 16:40

  Într-un centru de plasament din judetul Arges a izbucnit un scandal monstru. Politia a intrat pe fir si investighează deja cazul. Este vorba despre două minore care au fost obligate să int ...

 Captură de țigări de contrabandă, de peste 250.000 de lei
18/09/2020 16:01

  Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei au confiscat la frontiera de nord a ţării, 25.948 pachete cu ţigări de provenienţă ucrainean ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei