Radarele SCOMAR s-au stricat exact cand in Romania erau debarcate 2 tone de cocaina. Povestea de "Narcos" a unui transport de 600 milioane de euro

ciocan  codul-penal-18330160

Dimensiune font:

| 15-07-2020 21:35

 Ancheta DIICOT in cazul celor aproape 2 tone de cocaina pura, o parte din care a esuat pe litoralul romanesc in martie 2019, arata ca aducerea in tara a acestei cantitati impresionante de droguri a fost facilitata de "disfunctionalitatile tehnice" ale sistemului de radare SCOMAR operat de catre Politia de Frontiera.

Doi politisti din Ilfov sunt acuzati de luare de mita, dupa ce ar fi primit cate 1.000 de euro de la unul dintre traficanti, oprit pentru ca nu avea permis de conducere.


SCOMAR a ridicat cele mai multe semne de intrebare

Potrivit anchetei DIICOT, traficantii de droguri au avut norocul ca sistemul de radare SCOMAR sa nu functioneze perfect in momentul in care navele ce transportau circa doua tone de cocaina pura s-au apropiat de tarmul romanesc.

"Introducerea cocainei pe teritoriul Romaniei a survenit si in conditiile unor disfunctionalitati tehnice la sistemul SCOMAR, astfel cum rezulta din probele administrate in cauza", se arata intr-un comunicat al parchetului anti-mafia.

Reamintim ca la circa o saptamana dupa ce autoritatile au descoperit cantitatea uriasa de droguri esuate pe litoralul romanesc, ministrul Internelor de la acea data Carmen Dan anunta o ancheta oficiala pentru a verifica modul in care acest sistem de radare nu a reusit localizarea navelor cu droguri.

"Sistemul SCOMAR nu poate fi oprit. Exista poate situatii in care nu functioneaza la capacitate maxima. Este un sistem care functioneaza non-stop de 10 ani, insa intervenim de fiecare data pentru a reintra in fluxul normal de functiune. Eu nu am avut informatii ca acest sistem ar fi cazut sau ar fi functionat la capacitate redusa", declara in aprilie 2019, Carmen Dan.

Tot atunci, seful Garzii de Coasta, sublinia la fel ca sistemul de radare nu poate fi oprit si dadea vina pe conditiile meteorologice care ar fi putut impiedica reperarea vaselor suspecte.

Suspiciunile au venit in contextul in care vorbim de un sistem operativ de supraveghere, bazat pe tehnologia de ultima ora, care ar trebui sa permita detectarea timpurie, urmarirea, recunoasterea si identificarea navelor ce desfasoara activitati ilegale de trafic la Marea Neagra pana la o distanta de 24 de mile marine.

Povestea de "Narcos" a cocainei de 600 milioane euro

Potrivit DIICOT intreaga operatiune a fost pusa la cale de catre unul dintre cei mai cunoscuti traficanti internationali de droguri, Nasrallah Eddine Nor Joseph, zis "Sheik-ul", cetatean libanez cu resedinta in Brazilia.

Acesta a fot trimis marti in judecata de procurorii DIICOT in acest dosar. Potrivit anchetatorilor "Sheik-ul" conducea in anul 2019, in Brazilia, o organizatie criminala specializata in colectarea unor cantitati mari de droguri din tarile producatoare din America de Sud (Bolivia, Columbia, Peru) si in distribuirea acestora catre cumparatori en gros din state predominant europene.

Contactat de Balkan Cartel

Acesta ar fi fost contactat de catre un cartel local, "Balkan Cartel", prin intermediul unor cetateni sarbi care activau in organizatia condusa de acesta, pentru a cumpara si transporta catre Europa (cu punct de intrare prin Romania), cantitatea de 3 tone cocaina cu o concentratie deosebit de ridicata. La randul lor, acestia ar fi contractat un alt grup infractional, format in majoritate din spanioli, insarcinati cu transportul drogurilor din Romania in Europa de Vest.

Acest grup a apelat la serviciile a trei romani, inculpati si ei in acest dosar, si insarcinati cu procurarea logisticii, inchirierea de imobile, autoturisme, asigurarea mijloacelor de comunicatie, cooptarea in grupul infractional organizat a persoanelor necesare pentru derularea operatiuni.

Au venit in Romania

Intre 11 si 23 martie 2019, toti membri acestui cartel s-au aflat pe teritoriul Romaniei pentru a prelua cele 3 tone de cocaina si a asigura transportul lor spre Europa de Vest.

Plasarea cocainei: Componenta de plasare a cocainei in apele teritoriale a implicat o nava maritima cu pavilion Insulele Marshall si echipajul acesteia, precum si o alta nava maritima cu pavilion ucrainean. Din probe a rezultat ca prima nava a incarcat in Portul BELEM - Brazilia la data de 09.02.2019 pornind spre Constanta, incarcatura constand inclusiv in cantitatea de 3 tone cocaina, care trebuia sa ajunga in Europa, Romania. Responsabila pentru plasarea cocainei a fost o persoana aflata in conexiune stransa cu inculpatul N.J.N.E. (cunoscut drept SHEIK-UL).

Introducerea in tara a cocainei: De aceasta componenta s-a ocupat o celula bine constituita, formata din 15 persoane de nationalitate romana, spaniola si ucraineana, toate inculpate in prezenta cauza. Acestia au inceput sa ajunga in Romania incepand cu data de 11.03.2019 si au plecat intempestiv in perioada 22/23.03.2019, majoritatea lor aflandu-se in prezent in Spania. In Romania, inculpatii au cumparat doua barci de viteza, un autoturism de teren, au inchiriat 6 autoturisme (de teren si transport marfa tip dubita) precum si doua pensiuni in zona Deltei Dunarii, pe Bratul Sfantul Gheorghe, judetul Tulcea pentru a desfasura activitati de recuperare din apele teritoriale ale Romaniei a cocainei si aducere pe uscat cu cele doua barci cumparate.

Operatiunea de recuperare a fost intrerupta de faptul ca una dintre barci, ce continea cantitatea de aproximativ 1.040 kg cocaina, s-a rasturnat in zona plajei din localitatea Sf.Gheorghe, judetul Tulcea, moment in care autoritatile s-au sesizat.

Transportul cocainei in Europa: Aceasta componenta trebuia sa fie acoperita de o celula de transport formata din cetateni sarbi ce detineau mijloace de transport de tip TIR ce aveau prevazute compartimente ascunse in caroseria remorcilor. In compartimentele ascunse din cele doua tiruri identificate se puteau transporta aproximativ 3 tone cocaina. Introducerea cocainei pe teritoriul Romaniei a survenit si in conditiile unor disfunctionalitati tehnice la sistemul SCOMAR, astfel cum rezulta din probele administrate in cauza.

Transportul cocainei a fost preluat de catre soferii unor auto-tiruri, respectiv doi cetateni sarbi arestati preventiv in alta cauza a Biroului Teritorial Tulcea, care au fost coordonati de catre o grupare de criminalitate organizata de cetateni sarbi care au ramificatii in Olanda, Spania, Belgia si America de Sud.

Din probe a rezultat faptul ca o cantitate de aproximativ 300 kilograme de cocaina a ramas pe teritoriul Turciei, reprezentand plata catre gruparea de crima organizata care a garantat transferul drogurilor intre nava sosita din Brazilia si cea ajunsa in Romania, o cantitate s-a pierdut in mare, din cauza conditiilor meteorologice (fiind gasite numeroase ambalaje goale in apele teritoriale ale Romaniei), iar o cantitate a fost scoasa din tara cu destinatia Serbia, la scurt timp dupa rasturnarea barcii in zona plajei Sf. Gheorghe.

Politistii rutieri din Ilfov acuzati de luare de mita

Pe langa inculpatii implicati in aducerea si transportul celor doua tone de cocaina se numara di doi politisti de la Politia Rutiera Ilfov, acuzati de luare de mita dupa ce ar fi primit cate 1.000 de euro fiecare pentru a nu-i deschide dosar penal unuia dintre traficanti, oprit in trafic fara permis auto.

"In sarcina inculpatilor Bobirnea Costinel Tudorel si Popaene Constantin Catalin s-au retinut infractiunile de luare de mita, si fals in declaratii in forma continuata, constand in aceea ca, in noaptea de 21-22.03.2019, in calitate de agenti ai Serviciului Rutier al Inspectoratului de Politie Judetean Ilfov, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, au pretins si primit de la coinculpatii M.I. si L.P.R.P. cate 1.000 euro fiecare pentru a nu intocmi dosar penal suspectului, L.G.D., pe care l-au depistat in trafic conducand cu permis necorespunzator categoriei, un autoturism ce tracta o remorca pe care se afla ambarcatiunea in care se gasea cantitatea de aproximativ 3 kg. cocaina, din marfa recuperata din apele Marii Negre", arata procurorii DIICOT.

Cocaina in valoare de 600 de milioane de euro

Autoritatile sustin ca data fiind puritatea (gradul de concentratie deosebit de ridicat, in jur de aproximativ 90%) cocainei depistate (1.797,399 kilograme in total), valoarea de piata a acesteia este de aproximativ 200.000.000 euro en gros, respectiv aproximativ 600.000.000 euro en detail, astfel cum rezulta si din datele furnizate de catre Agentia Nationala Antidrog, potrivit Raportului anual cu privire la traficul si consumul de droguri in anul 2018 in Romania.

"Sheik-ul", retinut in Brazilia

Nasrallah Eddine Nor Joseph, zis "Sheik-ul", este unul dintre cei mai cunoscuti traficanti/distribuitori de droguri din America de Sud, si, potrivit procurorilor DIICOT nu a recunoscut savarsirea infractiunilor retinute in sarcina sa cu ocazia audierii efectuate de catre procurorii DIICOT - Structura Centrala in Brazilia, la data de 19 decembrie 2019.

Mai mult decat atat, a incercat sa justifice formularea acuzatiilor impotriva sa prin notorietatea pe care o are in lumea traficantilor internationali de droguri.

Potrivit informatiilor transmise de catre Interpol Brazilia, N.E.N.J. a fost arestat la data de 21 octombrie 2019 si se afla incarcerat in Brazilia, in Penitenciarul "Paulo Luciano Campos" din statul Sao Paulo, oras Avare, fiind condamnat la o pedeapsa de 22 ani inchisoare pentru trafic de droguri.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
Germania include Bucureștiul și alte 10 județe din România pe lista „zonelor de risc”
13/08/2020 09:04

 Autorităţile din Germania au actualizat lista „zonelor de risc” din Romania stabilită in contextul pandemiei de Covid-19, pe aceasta fiind adăugate atat Bucureştiul cat si alte 10 judeţe ...

Maria, fiica lui Vladimir Putin care a testat vaccinul anti-coronavirus
13/08/2020 08:26

 Ambele fete au iesit de pe scena publică, cel putin ca fiicele lui Vladimir Putin, incă din 1999, cand tatăl lor a preluat functia de premier si, apoi, a ajuns la presedintie la sfarsitul anului. Maria ...

Creditul cu buletinul devine creditul cu buletinul fals. Rețeaua care a reușit să ia credite de 2 milioane de lei cu acte false
12/08/2020 20:31

 Miercuri, politistii şi procurorii au efectuat miercuri, 45 de percheziţii domiciliare la suspecţi cercetaţi pentru infracţiuni de inşelăciune, fals in inscrisuri sub semnătură privată, fals mat ...

NELU IORDACHE ÎȘI PROTEJEAZĂ AFACERILE CU GUNOAIE DIN CĂLĂRAȘI ȘI ȘANTAJEAZĂ FUNCȚIONARII PUBLICI
12/08/2020 17:34

 Atat presa din Romania cat si presa internatională au publicat si publică in continuare o serie nesfarsită de articole prin care se arată că Nelu Iordache a fost trimis in judecată pentru nu mai put ...

  HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL
12/08/2020 09:00

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Lovitură de teatru: Obligația de a purta o mască în spațiile în aer liber încalcă articolul 8 CEDO, a decis o instanță din Franța
12/08/2020 08:27

Obligatia de a purta o mască in spatiile in aer liber reprezintă o interferentă in exercitarea dreptului la respectarea vietii private, in sensul Articolului 8 din Conventia europeană pentru protectia drept ...

Executarea lucrarilor de constructie pentru Autostrada de Centura Bucuresti a fost autorizata de Ministerul Transporturilor
12/08/2020 05:14

 Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor (MTIC) a autorizat, marti 11 august 2020, executarea lucrarilor de construire pentru Autostrada de Centura Bucuresti, sectorul de pe raza loca ...

Vin banii pentru autostradă şi aeroport!
10/08/2020 00:00

  Prezentă la Iaşi la sfarşitul săptămanii trecute, alături de miniştrii Costel Alexe şi Marcel Boloş, vicepremierul Raluca Turcan a precizat că infrastructura spre Moldova şi dinspre Moldova v ...

Declarații HALUCINANTE ale primarilor PSD chemați de șefii PNL ca să trădeze: 'Nu am trăit aşa vremuri de presiuni, să nu ne întoarcem la comunism'
08/08/2020 08:27

 Preşedintele executiv al PSD Giurgiu, Marian Mina, a declarat vineri, in cadrul unei conferinţe de presă, că asupra primarilor PSD din judeţ se fac presiuni pentru a trece la alte partide, dar foarte ...

Hogeweyk, „orașul” în care toată lumea suferă de demență
02/08/2020 18:51

 La o primă vedere, Hogeweyk, situat la aproximativ 20 de kilometri de Amsterdam, arată ca orice alt oras olandez. Locuitorii isi duc viata in mod normal, fac cumpărături, merg la film si se intalnesc ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!