Red Faction: Armageddon Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 16:15

Red Faction: Armageddon Review

Un fost coleg spunea, după ce-i oferise un măreţ 10 lui Half-Life 2, că nu există jocuri perfecte, ci doar cele a căror sumă de probleme este atât de mică, încât devine ignorabilă, acoperită de măreţia gameplay-ului şi a poveştii. Jocul de faţă are şi el astfel de momente superbe, însă defectele nu sunt chiar ignorabile, mai ales că ar fi putut fi evitate destul de uşor.

Al patrulea titlu al unei serii cu mulţi ani în spate, Red Faction: Armageddon ni-l pune în spatele puştii pe Darius Mason, nepotul lui Alec Mason, protagonistul din Red Faction: Guerilla. Darius, un magnet cel puţin la fel de mare pentru dezastre precum bunicul său, reuşeşte să rateze salvarea instalaţiei care ajuta la teraformarea planetei Marte, a doua casă a umanităţii printre stele.

Ani mai târziu, „ajutat” de un rebel fanatic, el eliberează o rasă marţiană antică, decisă să elimine cam tot ce înseamnă picior de om pe Planeta Roşie. Evident, Mason este la celălalt capăt al firului, încercând să elimine şi monştrii, dar şi rebelul trădător, eventual „împiedicându-se” pe drum şi de ceva drame, iubire şi trădări, aşa cum îi stă bine oricărei naraţiuni.

Toate bune şi frumoase, dacă toată această poveste n-ar fi fost spusă într-un mod atât de steril. Nicio clipă nu eşti dispus să-ţi pese cu adevărat de personaje, prea multe lucruri sunt extrem de evidente, iar tot ce înseamnă naraţiune vine în secvenţe cinematice; nu tu dialoguri in-game, nici măcar prea multă vorbăraie prin radio-comunicaţii. Ai văzut filmul, ai obiectivul misiunii, lasă că-ţi ajunge. Ce-i drept, dacă ai răbdare să treci de jumătatea celor 10-12 ore de campanie, există şi interludii extrem de interesante, unde folosirea roboţilor şi vehiculelor atenuează plictiseala acţiunii repetitive: împuşcă, dărâmă, împuşcă iar, reconstruieşte poduri şi platforme pentru a ajunge în altă zonă unde iei totul de la capăt cam în aceeaşi ordine.

Ca în orice Red Faction, cea mai interesantă parte este distrugerea mediului înconjurător, un element care a pus seria pe harta jocurilor care au făcut istorie. Engine-ul GeoMod 2.0 permite distrugerea clădirilor realizate de om (şi a cuiburilor de monştri, dar aici e obligativitate, nu mai e doar distracţie) în două moduri: fie folosind un ciocan uriaş (Maul) care sfarmă ziduri, metal, carne de monstru şi ţeste de rebeli, fie cu Magnet Gun-ul. Acţiunile chiar pot fi spectaculoase şi, sinceră să fiu, ţi se umflă inima când vezi cum un butoi exploziv aruncat cu Magnet Gun-ul distruge o clădire întreagă în care s-au baricadat nişte nefericiţi care credeau că sunt în siguranţă.

Acesta din urmă poate fi considerat un fel de văr al Gravity Gun-ului din Half-Life 2: ataşezi un magnet de un obiect, apoi încă unul de alt obiect şi te uiţi cum cele două se lovesc intens, de preferinţă făcând carne tocată şi din nişte inamici. Ce-i drept, e puţin mai greu în mijlocul unei bătălii să vânezi gândaci cu magnetul, pentru că au o viteză demnă de un alergător olimpic şi te vânează nu doar de pe jos, ci şi de pe tavane sau pereţi. Dar poţi folosi liniştit bucăţi de clădiri pentru a-i storci, asta când nu apelezi la metodele convenţionale ale armelor de foc.

Arsenalul este variat şi arme noi apar pe tot parcursul jocului, putând fi transferate şi în multiplayer, unde un Nano-Rifle dezintegrează extrem de eficient gândacii. De la shotgun şi… parcă le-aş zice mitraliere, deşi nu par din punct de vedere al dimensiunilor, se ajunge la puşti futuriste cu puls electromagnetic sau plasmă, aruncătoare de grenade şi lansatoare de rachete. Muniţie se găseşte din belşug, iar la strâmtoare poţi folosi şi ciocanul, doar precizie în lovituri să ai. Armele sunt cu atât mai impresionante cu cât sunt însoţite şi de sunete excelente; nu poţi confunda shotgun-ul cu plasma gun-ul nici dacă vrei, grenadele şuieră într-un mod nu tocmai plăcut pentru integritatea ta corporală şi pot garanta că nu e deloc indicat să priveşti în „ochi” o rachetă ce se îndreaptă spre tine.

Un loc special îl ocupă Nano-forge-ul, un dispozitiv moştenit de Mason capabil să reconstruiască tot ce ai distrus cu câteva minute înainte pentru a ajunge în locurile înalte, pe platforme sau scări pe care tocmai le-ai ruinat ca să nu mai vezi gândaci mişunând în jurul tău. Mai mult, pe măsură ce acumulezi materii prime (Salvage), dispozitivul poate fi îmbunătăţit şi cu abilităţi ofensiv-defensive, de la un Shockwave care trimite inamicii într-un zbor neajutorat până la un fel de scut electric care respinge atacurile de aproape.

Pentru a-ţi putea alege diversele upgrade-uri (împărţite pe niveluri, în funcţie de avansul în poveste) există un fel de staţii dedicate (albastre, cele roşii servind la schimbarea arsenalului alcătuit din maxim patru arme) cu o ofertă variată: viaţă mai multă, putere de foc sporită, precizie mai bună, mărimea încărcătoarelor, cantitatea de muniţie obţinută din lăzile răspândite prin joc, posibilitatea de a vedea bara de viaţă a monştrilor etc. Fiecare upgrade costă 1000 salvage şi, chiar dacă nu ajungi să le obţii pe toate, fiecare este bine balansat pentru a nu te lăsa în fundul gol în faţa inamicilor.

Din păcate, varietatea ţintelor este foarte redusă: practic ai cam 3-4 tipuri de monştri, de dimensiuni şi rezistenţe variate, plus câţiva boşi ce prezintă ceva mai multă dificultate. În rest, nu se poate discuta de AI în mod deosebit: gândacii ţopăie pe tavane şi pereţi, iar unii dintre ei se teleportează într-o ceaţă extrem de enervantă; inamicii umani, Marauders, au aflat doar de dodge pentru a se feri din calea gloanţelor, partea de folosire a cover-ului fiind oricum aproape inutilă din moment ce orice obiect poate fi distrus. Avantaj pentru Mason însă (mai ales în luptele interioare cu vreun boss), el poate reconstrui lăzile protectoare pentru a-şi putea regenera viaţa în spatele lor.

În toată frenezia luptelor, cele mai interesante părţi sunt cele în care controlezi un robot sau un vehicul. De la un simplu exoschelet folosit în activităţi miniere, Mason trece la un adevărat mech dotat cu mitraliere şi rachete infinite, un deliciu al transformării monştrilor în piftie. La fel, vehiculele cu aspect de păianjen au şi ele arme cu laser şi rachete, excelente când vine vorba de prăbuşit clădiri întregi în capul inamicilor de la o distanţă relativ sigură.

Aceste părţi sunt însă destul de puţine faţă de cele din Guerilla, iar combinaţia cu nivelurile liniare duce rapid la plictiseală. Practic, a dispărut lumea deschisă în care puteai să distrugi totul în jur, acum ai parte de tuneluri, peşteri, diverse complexe de factură industrială şi ceva zone exterioare, dar limitate la culoare printre stânci. Personal, la cât de banale şi maro-roşcate sunt zonele de exterior, le-aş fi eliminat liniştită; pe de altă parte, nu poţi avea pretenţii de junglă luxuriantă de la o planetă deşertică bântuită de furtuni mortale…

Oricum, design-ul grafic are şi momente plăcute ochiului, în special în peşterile infestate de gândaci, cu sacii lor de creaturi care se înmulţesc la infinit dacă nu-i distrugi cât mai repede. Restul zonelor sunt însă gri-maronii, piatră şi barăci precare, zone industriale cu generatoare, pompe, turnuri şi relee numai bune de pus la pământ. Nimic spectaculos ca detaliu, nici măcar modelele personajelor şi cu atât mai puţin aspectul secvenţelor cinematice, parcă prăfuite de o furtună de nisip marţian.

Partea sonoră excelează la capitolul arme, muzică ambientală, şuierături şi scheunături monstruoase, dar coboară spre decentă la vocile actorilor; iar în privinţa dialogurilor, lip sync-ul n-a fost inventat încă. Motorul grafic se poate lăuda cu suport pentru DirectX 11, dar poate utiliza şi DirectX 9 pentru a oferi un framerate decent şi jucătorilor cu PC-uri mai slabe. Din fericire, cu toate opţiunile la maximum în DX11 n-am avut nicio problemă. Exploziile sunt extrem de spectaculoase, deseori însoţite de uriaşe distrugeri ale nivelurilor, astfel că o oarecare lipsă de poligoane este compensată din plin de măreţia haosului creat.

Mult mai distractiv este multiplayer-ul, chiar dacă nu avem un mod adversativ în adevăratul sens al cuvântului. Infestation este un Survival de fapt, unde patru jucători fac echipă pentru a rezista la maxim 30 de valuri de monştri. Cum armele şi upgrade-urile se moştenesc din single-player, dacă ai tot arsenalul e aproape o joacă de copii să treci ca prin brânză prin măcar 10-20 de asalturi, asta presupunând că nu te plictiseşti înainte. Serverele nu par a fi nici ele foarte populate, pentru că am aşteptat cel puţin 4-5 minute de fiecare dată pentru a se completa numărul de jucători, dar din punct de vedere tehnic totul a mers ireproşabil.

Ruin în schimb este un mod Challenge, contra timp sau free play, în care trebuie să distrugi cât mai mult şi cât mai repede o hartă. Ca să poţi debloca toate nivelurile trebuie să egalezi un număr minim de puncte, iar existenţa clasamentelor face lucrurile extrem de dinamice şi în acelaşi timp te provoacă să mai baţi un record şi să experimentezi ca să vezi ce arme sunt mai eficiente în materie de distrugere la minut.

Armageddon însă nu reuşeşte să treacă de nivelul unui joc decent, pentru că a reuşit să se faulteze singur. Ideile de design sunt bune, doar că punerea lor în practică a rezultat într-o poveste fără credibilitate şi misiuni banale în niveluri limitate ca întindere, plus lupte intense, dar lipsite de varietate. Adrenalină ai din plin, dar nu şi consistenţă pentru a menţine ridicat nivelul de motivare, aspect care se reflectă parţial şi în multiplayer. Dar chiar şi aşa, pentru o porţie serioasă de măcelo-distrugere, într-adevăr a venit sfârşitul lumii pe Marte.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
Vremea in weekend. Se racoreste si va ploua  HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL
14/08/2020 09:00

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Germania: Elevii care nu poartă masca la orele de curs riscă să fie exmatriculați.
14/08/2020 08:33

 În cel mai populat land german, Renania de Nord-Westfalia (NRW), elevii sunt obligati să poarte masca inclusiv la orele de curs. Cine nu respectă această măsură de protecţie se poate aştepta ...

Noul coronavirus poate fi transmis prin alimente? OMS a dat răspunsul așteptat de toată lumea
13/08/2020 23:03

OMS a apreciat joi că noul coronavirus nu poate fi transmis prin alimente, după ce China a anunţat că a descoperit virusul care provoacă noua boală COVID-19 in alimente de import, relatează agenţiile in ...

Anuntul facut de Grecia: nimeni nu mai intra in tara fara testul COVID-19 negativ. Noile restrictii valabile pana pe 31 august
13/08/2020 22:59

 Republica Elena a inasprit conditiile de intrare in tara. Astfel, incepand cu data de 17 august 2020, masura prezentarii unui test molecular negativ pentru infectia cu SARS-CoV-2, prelevat cu 72 ore inain ...

Perchezitii multiple la traficantii de heroina din Bucuresti. Ce captura au facut procurorii la clanurile Zoicarenii, Tobosarii si Cocalarii
13/08/2020 20:52

 Oficialii DIICOT au mediatizat joi, 13 august, efectuarea mai multor perchezitii la traficantii de heroina din Bucuresti si Ilfov. Anchetatorii vorbesc despre 19 perchezitii domicil ...

Trei angajați SMURD, confirmați cu noul coronavirus, în Neamț
13/08/2020 17:14

Trei angajati ai SMURD din cadrul ISU Neamt au fost confirmati cu noul coronavirus. Potrivit ISU Neamt, cei trei isi desfăsoară activitatea la Detasamentul Piatra-Neamt si sunt asimptomatici. După primirea ...

Probleme mari și în Bulgaria. Încep să se închidă hoteluri pe măsură ce turiștii sunt tot mai puțini
13/08/2020 16:58

În statiunea Albena a inceput inchiderea treptată a hotelurilor. Motivul este numărul tot mai scăzut de turisti, după ce zborurile charter au fost suspendate si Germania a declarat coasta de nord a M ...

Germania include Bucureștiul și alte 10 județe din România pe lista „zonelor de risc”
13/08/2020 09:04

 Autorităţile din Germania au actualizat lista „zonelor de risc” din Romania stabilită in contextul pandemiei de Covid-19, pe aceasta fiind adăugate atat Bucureştiul cat si alte 10 judeţe ...

Maria, fiica lui Vladimir Putin care a testat vaccinul anti-coronavirus
13/08/2020 08:26

 Ambele fete au iesit de pe scena publică, cel putin ca fiicele lui Vladimir Putin, incă din 1999, cand tatăl lor a preluat functia de premier si, apoi, a ajuns la presedintie la sfarsitul anului. Maria ...

Executarea lucrarilor de constructie pentru Autostrada de Centura Bucuresti a fost autorizata de Ministerul Transporturilor
12/08/2020 05:14

 Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor (MTIC) a autorizat, marti 11 august 2020, executarea lucrarilor de construire pentru Autostrada de Centura Bucuresti, sectorul de pe raza loca ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!