Restricted Area Review
Dimensiune font:
Restricted Area Review
Cand am ocazia sa vizionez un film frantuzesc, sunt cel mai fericit om pe care il cunosc. Sunt satul de dezastre cu happy-end, de adaptari dupa mari scriitori ai genului SF sau de asa zisele filme cu teme istorice. M-am saturat pana si de Discovery sau Animal Planet. Asa se face ca, de fiecare data cand imi cade in mana un film produs in Europa, il savurez cu cea mai mare placere. Din pacate insa, industria jocurilor de pe la noi nu se poate lauda cu aceleasi succese pe care le inregistreaza cinematografia europeana in ziua de azi. Producatori de jocuri avem si in Franta, si in Spania, si in Italia, si in Germania, ba chiar si in Cehia, Ungaria sau Romania, insa numarul jocurilor de succes autohtone (a se intelege europene) este minuscul in comparatie cu ceea ce se produce peste ocean. Banii? Experienta? Cine stie!?!?!
Restricted Area vine din Germania. Tin mortis sa spun asta pentru ca tot din Germania au mai venit cateva titluri care pana la urma s-au devedit a fi extrem de apreciate. De aceasta data insa, nu cred ca situatia este la fel de roza, asta pentru ca Restricted Area este o clona. Suntem in anul 2083, moment in care planeta noastra este transformata intr-un cos de gunoi, fapt datorat in mare parte corporatiilor avide de putere, tehnologie, informatii si bani. Pardon, credite. Primul lucru pe care il aveti de facut este de a va alege un personaj din cele patru puse la dispozitie de catre producatori. Johnson este specialistul in arme de foc imbracat in parpalac negru si dotat cu ochelari de soare, ca si cum toate catacombele nu ar fi fost destul de intunecate, in timp ce Kenji manuieste sabia ca nimeni altul, insa nu e in stare sa puna pe el nici macar un tricou, asa ca se avinta cu pieptul dezgolit in mijlocul mutantilor, mai ceva ca soldatii din epopeele comuniste de acum cincizeci de ani. Victoriei numai marimea sanilor ii intrece puterile magice, iar Jessica este l33t h4x0r cu un mic droid pe post de pet.
Off we go! Zona de unde incepeti toate misiunile contine tot ceea ce aveti nevoie, adica un doctor specialist in implanturi si modificari corporale, o specialista in arme, un vagabond care va mai furnizeaza informatii din cand in cand si niste tipi la patru ace care va dau misiunile pe care va trebui sa le duceti la bun sfirsit pentru a castiga experienta, bani si eventual obiecte si arme. Odata ce ati obtinut o misiune (sau mai multe), va duceti frumusel la pilotul navei din zona respectiva si il rugati sa va transporte pana la locul cu pricina. Aici veti avea surpriza ca de fiecare data va trebui sa intrati in ceea ce poarta denumirea generica de dungeon. Practic ele pot fi depozite, inchisori, laboratoare, etc, insa de fiecare data vor avea mai multe nivele, la ultimul aflindu-se boss-ul si/sau obiectivul misiunii voastre. Misiunile sunt destul de variate in ceea ce priveste obiectivul acestora, insa gameplay-ul bazat pe clicuri interminabile de mouse pur si simplu nu mai e la moda. Pe de alta parte, experienta se dobandeste destul de greu, medikit-uri sunt extrem de putine, iar inamicii vin girla, asa ca primele nivele au fost pur si simplu groaznice. Cu asa un inceput cred si eu ca iti dispare tot cheful.
In momentul in care gasesc intr-o incapere 4-5 monstrii de acelasi nivel cu mine plus o elita, viata imi scade mai repede decat mi se umple daca folosesc medikiturile, iar metoda hit `n run nu prea e pe placul meu. Solutia este de a omori doar monstrii de la inceputul nivelului, a te intoarce in oras, pentru ca apoi sa revii si sa omori aceiasi monstrii, asta pana cand ajungi la un nivel acceptabil care sa-ti permita sa duci la bun sfarsit misiunea. Poate va intrebati de ce nu am incercat celelalte misiuni pe care le aveam la dispozitie. Pur si simplu pentru ca pateam exact acelasi lucru, adica imi luau glanda.
Trebuie sa recunosc ca se simte trecerea de la un nivel la celalalt, insa veti fi nevoiti sa va imbunatatiti membrele si organele. Mainile, picioarele, ochii, creierul (????) plus inca alte trei organe interne pot fi schimbate cu altele mai bune. Suna destul de ciudat „Mi-am schimbat creierul in timpul luptei”, insa e posibil. Aceste parti se gasesc in cutiile imprastiate prin nivelele pe care le parcurgi in timpul misiunilor, dar mai are si doctorul cate ceva. Unele sunt insa atit de scumpe, incat foarte greu iti permiti sa te atingi de ele. Daca mai pui la socoteala si ca toate armele sau partile pe care le ai asupra ta se pot upgrada si ca aceste upgrade-uri costa o caruta de bani, atunci e clar ca trebuie sa-ti calculezi fiecare mutare. Din fericire, medikiturile sunt destul de ieftine, asa de multe ori veti avea asupra voastra o groaza. Interesant este faptul ca ele nu ocupa un loc special in inventar ceea ce va da posibilitatea de a strange mai multe parti corporale sau arme pe care mai apoi le puteti folosi sau vinde.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau