Sam and Max: Season One – RePlay Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 16:32

Sam and Max: Season One – RePlay Review

   Tratarea jocurilor ca episoade separate nu este o idee nouă, popularizarea acesteia fiind făcută de cei de la Valve prin lansarea Half-Life 2 Episode 1. Conceptul conform căruia jocurile pot fi create asemenea unui serial aduce câteva avantaje pe care industria s-a grăbit să le menţioneze: e mai ieftin să faci un joc mai scurt, cu încasările primului episod se poate continua realizarea urmatoarelor iar fanii nu vor trebui să aştepte ani buni pentru lansarea următorului capitol. În plus, astfel de episoade pot fi benefice pentru dezvoltarea distribuţiei digitale.
       Din păcate, nu întotdeauna socoteala din casa producătorilor se potriveşte cu cea din târgul episodic, aşa că acest sistem a fost hulit de unii clienţi care se simţeau duşi cu zăhărelul. Durata mare dintre Episode 1 şi Episode 2, precum şi unele apariţii cel puţin mediocre, gen Sin: Episodes (care până la urmă a rămas Sin: Episode) au slăbit într-o oarecare măsură entuziasmul iniţial. Totuşi, avem în faţă un exemplu care vine dintr-o zonă a gaming-ului neaşteptată şi care reprezintă o reuşită: o continuare în 6 episoade a unui joc vechi de aproape 15 ani care, pe deasupra, face parte dintr-un gen a cărui moarte a fost anunţată de mai multe ori de voci prăpăstioase precum bocitoarele plătite: adventure.
       Ca să ne facem o idee despre perioada în care a fost lansat Sam & Max Hit the Road, este suficientă menţiunea că a fost lansat pentru DOS, iar una dintre versiuni era pusă la dispoziţia clienţilor pe floppy disk-uri. Prin prezenţa dialogurilor savuroase, a folosirii unei interfeţe îmbunătăţite faţă de produsele anterioare LucasArts şi a particularităţii personajelor, jocul a devenit un clasic. Urmarea acestuia a fost în lucru la Lucas pâna când, în 2004, s-a decis anularea proiectului din cauza perspectivelor reduse de vânzări. O parte dintre angajaţii implicaţi ]n proiect au format Telltale Games, Steve Purcell (creatorul personajelor) a început colaborarea cu acest studio şi Season One a pornit la drum.

       Primul dintre cele şase episoade, Culture Shock, ne aruncă în acelaşi birou cu care eram obişnuiţi din primul titlu, cu mici modificări aduse mobilierului şi interacţiunii cu mediul. Personajele au devenit 3D, dar sistemul de joc general nu diferă mult faţă de predecesor. Interfaţa a fost cosmetizată şi este acum mai uşor de folosit, click-ul stânga al mouse-ului fiind suficient pentru controlarea personajelor şi folosirea obiectelor. S-au păstrat multe detalii din primul joc, fiind evidentă dorinţa producătorilor de a nu ştirbi farmecul acestuia, ci de a continua aventurile celor doi atipici eroi. Pe tot parcursul episoadelor se remarcă o coloană sonoră care se potriveşte extraordinar de bine cu personajele şi atmosfera, fiind o combinaţie de jazz, big-band şi rock’n’roll care este o frunză verde de inovaţie într-o pădure maronie de sunete ce provin din baze de date preînregistrate, cum se întâmplă la alte titluri.
       Culture Shock aduce în prim-plan o conspiraţie de control a minţii care poate înfăptuită cu ajutorul a trei foste staruri de sitcom, The Soda Poppers, al căror rol este să răspândească casete video cu un mesaj subliminal. La această intrigă ciudată adăugaţi şi faptul că starurile sunt de fapt foşti copii minune ai micului ecran şi veţi obţine o încrengătură care necesită o soluţie complet originală.
       Primul personaj cu care veţi face cunoştinţă este Bosco, patron de magazinaş de cartier, obsedat de sisteme de securitate contra furtului şi care se confruntă cu o situaţie la care nu se aştepta: se încearcă introducerea de obiecte în magazin, nu scoaterea acestora. Bosco este de asemenea cel care oferă diferite dispozitive care par că ne vor fi de folos, dar care se dovedesc de o simplitate debordantă, pentru un preţ ce pare că are un adaos mai mare decât taxele pe benzină. Apoi o veţi cunoaşte pe Sybil Pandemik, care îşi schimbă slujba în fiecare episod şi a cărei „carieră” este mereu importantă pentru rezolvarea misterului din episodul respectiv, în Culture Shock ea fiind psihoterapeut, prilej pentru dialoguri de un umor rafinat, bazate pe teoria Freudiană şi pe teste Rorschach. În Culture Shock puzzle-urile nu sunt foarte dificile, dar se păstrează inventivitatea de rezolvare şi bucuria pe care o obţii când intuieşti anumite soluţii.

   Al doilea episod, Situation Comedy, este o critică la adresa tabloidizării presei, atât cea scrisă, cât şi de pe micul ecran. Sybil renunţă la sclipitoarea carieră ca terapeut şi porneşte un ziar de scandal. Sam şi Max sunt trimişi într-un studio unde gazda celui mai de succes talk show îşi ţine publicul ostatic. Pentru a ajunge în studio li se cere să îndeplinească trei condiţii care par şi la noi garanţia ajungerii la o astfel de emisiune: să fie implicaţi într-un scandal, să scoată un album pe piaţă şi să fi avut un rolişor, indiferent de televiziune. Încercarea lui Max de a înlocui rolul în filme cu faptul că au un joc video dedicat se loveşte de un refuz categoric: jocurile îţi strică ochii, sunt sub orice critică! E bine de ştiut.
       Astfel se împământeneşte cu această ocazie un alt obicei care se regăseşte şi în alte episoade, şi anume că trebuie să îndeplineşti trei condiţii, care sunt de fapt baza scenariului din episodul respectiv, cifră care pare împrumutată din mitologia românească (3 ciobănei, 3 fete avea împăratul, 3 preşedinţi a avut România până acum, dintre care unul 3 mandate etc). Pentru a se conforma, detectivii trec printr-un sitcom de joasă speţă, printr-un concurs gen American Idol (sau, pe limba noastră, Megastar), un game-show de genul „Ştii şi câştigi” şi printr-un scandal de presă. În episodul doi ne este prezentat şi un personaj important pentru viitoarele aventuri, Hugh Bliss, care este prezentat ca magician/filozof ce propovăduieşte auto-ajutorarea şi fericirea permanentă.

       Situaţia este salvată, dar tema controlului minţii se regăseşte şi în a treia parte, The Mole, The Mob and the Meatball, în care avem de-a face chiar cu mafia italiană, slefuită desigur pentru a se integra în universul creat de Purcell. Astfel, există un contrast bizar între voice-actingul foarte bun, asemănător filmelor cu mafioţi italieni cu care suntem obişnuiţi şi felul în care aceştia sunt portretizaţi în joc, cu costume în dungi verticale, dar cu faţa acoperită cu capete de ursuleţi de jucărie enormi. Suntem iniţiaţi în tainele pokerului indian şi ale aparatelor cu fise din cazinouri, totul pentru a descoperi ce s-a întâmplat cu un agent infiltrat în mafie. Donnie Brasco, dar cu personaje animate! Pătrunderea în Cosa Nostra (de fapt, Ursa Nostra) se face tot după îndeplinirea a trei sarcini, Bosco mai scoate de sub tejghea un dispozitiv absolut necesar şi extrem de scump, iar Sybil sare din nou pe o altă direcţie carieristică, martor profesionist.
       Al patrulea episod se bazează pe sistemul electoral american şi pe murdăriile din spatele acestuia, precum şi pe uşurinţa cu care publicul poate fi manipulat în cazul alegerilor de către oamenii din umbră. Abe Lincoln Must Die îl are ca personaj principal pe reînviatul preşedinte american care intră într-o cursă electorală cu… Max. Soda Poppers reapar şi sunt guvernatorii statelor South Dakota, North Dakota şi West Dakota (?!) în timp ce obsesia cu focoasele nucleare contribuie din plin la un cocktail exploziv pe care Max nu ezită să îl prepare. Personajul nou care apare în acest episod este agentul secret, perfect antrenat, care nu se abate de la misiune decât conform procedurilor şi a cărui menire este apărarea preşedintelui conform ordinelor, indiferent cât de absurde sunt acestea. Şi aici Bosco „creează” un dispozitiv fără de care povestea nu ar putea avansa, iar Sybil trece în barca matrimonialelor, dar aceste schimbări, deşi previzibile, sunt atât de neaşteptate ca formă încât constituie unul dintre principalele motive pentru care următorul episod este şi mai aşteptat.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:22

BANCUL ZILEI

00:33

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
 „Legea românească
18/09/2020 21:08

 „Legea romanească", aplicată in Zaragoza - a spart usa chiriasului rău-platnic Un roman din Spania a spart cu ciocanul usa apartamentului pe care il detine intr-un bloc din Zaragoza, supăr ...

 Peste 90 de urmăriți național și internațional, prinși în urma a 200 de percheziții
18/09/2020 20:55

  Peste 200 de percheziţii au fost efectuate de poliţişti, in ultima săptămană, in dosare care vizează, printre altele, fapte de contrabandă, trafic de droguri, furt, ameninţare şi şantaj, in u ...

 Trei suspecți în cazul crimei de la Chiajna au fost prinși într-o cabană izolată din Prahova
18/09/2020 20:37

  Trei bărbaţi care erau daţi in urmărire generală in cazul tentativei de omor petrecută pe data de 23 iulie in localitatea ilfoveană Chiajna au fost prinşi de poliţişti intr-o cabană izolată ...

BOMBĂ -  Copile dintr-un orfelinat, obligate să facă sex între ele
18/09/2020 16:40

  Într-un centru de plasament din judetul Arges a izbucnit un scandal monstru. Politia a intrat pe fir si investighează deja cazul. Este vorba despre două minore care au fost obligate să int ...

 Captură de țigări de contrabandă, de peste 250.000 de lei
18/09/2020 16:01

  Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei au confiscat la frontiera de nord a ţării, 25.948 pachete cu ţigări de provenienţă ucrainean ...

 La Brașov se redeschid locurile de picnic
18/09/2020 14:26

  Locurile de picnic, dar si cele pentru jocurile colective si de societate, se redeschid in Brasov. Comitetul Local pentru Situatii de Urgentă Brasov a decis că, incepand de vineri, se redeschid l ...

 A murit autorul romanului „Forrest Gump”
18/09/2020 11:50

  Winston Groom, autorul romanului „Forrest Gump”, care a stat la baza filmului hollywoodian cu acelaşi nume, cu Tom Hanks in rolul principal, a murit la varsta de 77 de ani, relatează viner ...

 Şapte morţi şi cel puţin 177 de persoane infectate după o nuntă, în SUA
18/09/2020 11:42

  Micul stat american Maine, in apropiere de Canada, a cunoscut un eveniment „ultra-propagator” de COVID-19, care a reamintit pericolele virusului unei regiuni care credea că se află in ...

 DEZASTRU - Cehia a înregistrat peste 3000 de cazuri de COVID-19 într-o zi
18/09/2020 11:25

  Numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut in ritm accelerat in Republica Cehă, care a raportat vineri peste 3.000 de cazuri intr-o singură zi, relatează Reuters.Cu o zi inainte, autorită ...

Dosarul „Colectiv”, o nouă amânare
18/09/2020 11:15

 Dosarul tragediei de la clubul Colectiv a ajuns astăzi la Curtea de Apel Bucureşti, insă cu puţin timp in urmă instanţa a decis să amane judecarea, la solicitarea avocaţilor. Noul termen este 30 s ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei