Scenariu roşu pentru şcolile din 17 localități ale Moldovei

1scoliMD3

Dimensiune font:

| 08-02-2021 00:01

 

Deși nu există situații de carantină decât în localitatea botoșăneană Havîrna, unde incidența cazurilor de COVID este în continuare în jurul valorii de 10 la mia de locuitori, nu toate școlile din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est vor începe semestrul al doilea în bănci. Esistă, însă, pe lângă sutele de școli în scenariul galben și unități școlare din 17 localități care se vor afla, cel puțin pentru următoarele săptămâni, în scenariul roșu. Cele mai multe dintre acestea se regăsesc în judeţul Botoşani – 5, Suceava şi Vaslui – câte 4,  Iaşi - 2, Bacău şi Neamţ câte una

 

* IAŞI * Scenariu roşu la Probota şi Valea Lupului

Raportat la incidența epidemiologică a judeţului, dintr-un total de 98 de unități teritorial adminstrative, 76 sunt în scenariul verde, 20 în scenariul galben și 2 în scenariul roșu. Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori în Probota și Valea Lupului (scenariul roșu), între 1 și 3/1000 de locuitori în municipiul Iași, Aroneanu, Belcești, Ciurea, Erbiceni, Golăiești, Gorban, Heleșteni, Holboca, Ion Neculce, Miroslava, Miroslovești, Oțeleni, Rediu, Românești, Tătăruși, Tomești, Trifești, Vânători, Victoria (scenariul galben), sub 1/1000 de locuitori în celelalte localități (scenariul verde). În conformitate cu Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași, se înregistrează următoarea situație:

-390 de unități de învățământ în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

-256 de unități de învățământ în Scenariul 2 (galben): participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, și participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

- 6 unități de învățământ în Scenariul 3 (roșu): participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, și participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

* SUCEAVA * Restricții la școlile din Rădăuți, Vatra Dornei, Forăști și Moara

Astăzi, unitățile de învățământ din Rădăuți, Vatra Dornei, Forăști și Moara vor funcționa în scenariul roșu, urmând să fie prezenți fizic la cursuri doar preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, restul participând în sistem online. În scenariul galben sunt incluse unitățile de învățământ din 54 localități, printre care Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Siret, Iacobeni, Dolhești, Solca, Ipotești, Șcheia, Bosanci și Milișăuți. În aceste localități se vor prezenta fizic la ore preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, elevilor din clasele a VIII–a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal. 56 localități din județul Suceava vor începe semestrul II școlar în scenariul verde, printre care Liteni, Dolhasca, Adâncata, Pătrăuți, Dumbrăveni, Salcea, Baia, Pojorâta, Cornu Luncii, Vadu Moldovei, Drăgușeni, Bogdănești, Verești, Frasin, Boroaia, Râșca, Cârlibaba și Izvoarele Sucevei.

* VASLUI * 4 unităţi de învăţământ în scenariul roșu

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui monitorizează începerea semestrului al II-lea al anului şcolar 2020-2021 în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ. Cele 640 de unităţi de învăţământ vor funcţiona astfel:

490 unităţi de învăţământ în Scenariul verde - participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară; 141 unităţi de învăţământ în scenariul galben - participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII- a, a XlI-a, a XlII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal şi participarea zilnică în sistem Online a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu; 9 unităţi de învăţământ din patru localităţi în scenariul roșu - participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară şi participarea zilnică în sistem online a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu.

 * BACĂU * Scenariu roșu la Măgura

În 21 de localități, printre care municipiile Bacău, Onești și Moinești se deschid în scenariul galben, adică doar nivelul preșcolar, clasele primare și cele de final de ciclu. În alte 71 de unități administrativ teritoriale, școlile sunt în scenariul verde, adică toți copiii merg la ore. Autoritățile continuă să impună pentru redeschiderea în siguranță, menținerea distanței între elevi, purtarea măștii de toți profesorii, elevii, personalul din școli, aerisirea frecventa a spațiilor. În continuare se va face triajul epidemiologic observational la intrarea în unitate. La primele semne de boală, copiii pot fi testați cu teste rapide, doar după acordul părinților, care se obține pe loc. Ei rămân izolați separat până la venirea părinților. La apariția unui caz, rămâne în izolare întreaga clasa. Singura localitate roșie din județul Bacău este Măgura pentru ca rata de infectare este peste 3 la mia de locuitori. Aici vor merge la școală doar clasele primare și copiii de grădiniță.

* BOTOŞANI * Şcoală exclusiv online doar la Havârna

Mai mult de o jumătate din totalul celor 133 de unităţi de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică din judeţ vor relua astăzi cursurile după scenariul galben, potrivit unei hotărâri adoptate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Botoşani. Potrivit documentului aprobat de CJSU, 75 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, cu 142 de structuri arondate, vor începe şcoala după scenariul 2, în timp ce alte 53 de unităţi de învăţământ, cu 181 de structuri arondate, vor începe şcoala după scenariul 1. De asemenea, patru unităţi cu personalitate juridică, cu 17 structuri arondate, vor aplica scenariul 3. O singură unitate de învăţământ, cea din comuna Havârna, căreia îi sunt arondate cinci structuri, va desfăşura activitatea didactică exclusiv online. Localitatea Havârna, unde rata de infectare cu COVID-19 era vineri de 6,74 cazuri la 1.000 de locuitori, se află în carantină de joia trecută. 

* NEAMŢ * Scenariu galben în 17 localităţi

Unităţile de învăţământ din 65 de localităţi ale judeţului Neamţ se vor deschide, pe 8 februarie, în scenariul verde, a declarat prefectul George Lazăr la finalul şedinţei de vineri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Totodată, în 17 localităţi, între care în municipiul Piatra-Neamţ, oraşul Târgu Neamţ şi oraşul Bicaz, unităţile şcolare îşi desfăşura activitatea în scenariul galben. O singură localitate, respectiv comuna Moldoveni, se află în scenariul roşu, cu o incidenţă de peste trei cazuri de COVID-19 la o mie de locuitori. Dintre cele 326 unităţi şcolare din Neamţ, 216 sunt în scenariul verde, 108 în scenariul galben şi una în scenariul roşu. Daniel BACIU

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

 

Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iași, șos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iași, tel: 0232-243.864; fax: 0232-212.231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Starmod S.A. Suceava cu sediul social în mun. Suceava, str. Universității, nr. 29, jud. Suceava, nr. înregistrare în Registrul Comerţului J33/69/1991 , C.U.I. RO3177717, numită potrivit Sentinţei Civile nr. 19 din data de 25.01.2022, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 9819/86/2010**, invită toți agenții economici interesați ca, până la data de 11.11.2022, ora 16:00, să depună o ofertă financiară și o ofertă tehnică pentru efectuarea lucrărilor cadastrale de reglementare a situațiilor tehnico-cadastrale pentru bunurile imobile din patrimoniul societății Starmod S.A. Suceava. Condiții de formă: Ofertele vor fi depuse la sediul lichidatorului judiciar MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAȘI S.P.R.L., din Iași, str. Aleea Nicolina, nr. 82, într-un plic închis şi sigilat prin aplicarea ștampilei ofertantului, ce va conţine documentele de participare mai jos menţionate. Plicul va menţiona în mod obligatoriu şi limitativ: numele/denumirea ofertantului, adresa domiciliului/sediului social al ofertantului, precum şi menţiunea „ofertă servicii cadastrale, a nu se deschide înainte de data de 11.11.2022, ora 16.00”. Solicităm ca oferta financiară să conţină următoarele elemente obligatorii: -Preț (va fi exprimat în lei, fără T.V.A.); -Acordul expres al ofertantului ca plata prețului să se efectueze în conformitate cu dispozițiile Legii 85/2006, pe măsură ce se vor obține fonduri din valorificari de active din patrimoniul societății debitoare. Solicităm ca oferta tehnică să conţină următoarele elemente obligatorii: -Termen de execuţie; -Lista serviciilor cadastrale ce vor fi prestate pentru reglementarea situațiilor tehnico-cadastrale pentru bunurile imobile din patrimoniul societății Starmod S.A. Suceava. -Certificatul de atestare din care reiese că ofertantul este calificat şi atestat în vederea efectuării de operațiuni/servicii cadastrale. Va fi descalificată automat orice ofertă care nu conţine toate documentele sus-menţionate. Pentru cuantificarea preţului de executare a lucrării, accesul în incinta societăţii debitoare se face cu programare (48 de ore) şi este condiţionat de semnarea unui Protocol de vizitare a acesteia care cuprinde clauze de confidenţialitate. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232-243.864 sau e-mail iasi@insolventa.ro intenţia de vizitare. Relații suplimentare se pot obține de la: -tel. 0232-243.864 0755.132.473 -fax: 0232-212.231 -email: secretariat@insolventa.ro
VANZARE TEREN SI CONSTRUCTII PIATA NEAMT str. Piata Garii, nr.7, loc. Piatra Neamt, jud. Neamt. Subscrisa BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. desemnata in calitate de administrator judiciar al debitoarei PERLA INVEST S.R.L., in reorganizare, prin Incheierea de sedinta nr. 236 din data de 19.04.2016, pronuntata in Dosarul nr. 2699/103/2015/a4, de Tribunalul Neamt – Sectia a II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, organizeaza in data de 23.11.2022, ora 13:00, la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., din Bucuresti, Str. Invingatorilor nr. 24, Victory Business Center, Et. 4, Sector 3, sedinta de licitatie publica cu strigare pentru vanzarea, in bloc, a proprietatii imobiliare compuse din: -teren intravilan, in suprafata de 1.000 mp, inscris in CF nr.54618 a Mun.Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618; -constructie in suprafata utila de 567,46 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U1 a Mun. Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618-C1-U1; -constructie in suprafata utila de 1.707,65 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U2 a Mun. Piatra Neamt, avand nr.cadastral 54618-C1-U2 situate in Mun. Patra Neamt, str. Piata Garii, nr.7, jud. Neamt. Pretul de pornire al sedintei de licitatie 1.379.000 EUR, exclusiv TVA. Detalierea componentei acelor blocuri de active poate fi solicitata administratorului judiciar la adresa de e-mail business.restructuring@bdo.ro. Ofertantii care doresc sa participe la licitatie trebuie sa depuna la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., cel tarziu cu o zi lucratoare inaintea sedintei de licitatie publica la care doresc sa participe, personal sau prin curier, ora 17:00, toate documentele specificate in cuprinsul Caietului de sarcini, ce poate fi achizitionat de la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. pentru suma de 1.000 Lei, exclusiv TVA. Plata Caietului de sarcini se va realiza prin transfer bancar in contul unic de insolventa al societatii PERLA INVEST S.R.L., pe baza facturii comunicate de catre administratorul judiciar. Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la numarul 021.319.94.76 sau e-mail business.restructuring@bdo.ro.
Sute de blocuri din toate sectoarele Capitalei, fără apă caldă și căldură / Anunțul lui Nicușor Dan
28/11/2022 20:41

 Sute de blocuri din toate sectoarele Capitalei sunt nealimentate cu apă caldă si căldură, problemele accentuandu-se de săptămana trecută. Primarul Nicusor Dan a reactionat luni seară printr-un mes ...

Un incendiu de proporții a mistuit un restaurant, în Galați. Intervenție de amploare a pompierilor, 23 au fost chemați din tura liberă
28/11/2022 18:58

Incediul a izbucnit in această dimineată la un restaurant din localitatea Vanători din judetul Galati. Focul s-a extins cu repeziciune si a cuprins si o casă din apropiere. 15 persoane au reusit să se au ...

Neamt:Patru traficanti de droguri, arestati preventiv;procurorii DIICOT au efectuat 7 perchezitii domiciliare
28/11/2022 18:55

Patru persoane cu varste intre 30 şi 43 de ani au fost arestate preventiv, vineri, de judecătorii Tribunalului Neamţ, sub acuzaţiile de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi efectu ...

Zece persoane, arestate preventiv pentru trafic de droguri;18 perchezitii efectuate in  patru judete
28/11/2022 18:54

Zece persoane au fost arestate preventiv pentru că ar fi comercializat droguri consumatorilor din judeţul Iaşi, in cauză fiind efectuate 18 percheziţii domiciliare in Iaşi, Neamţ, Galaţi şi Timiş. ...

Opt cetăţeni sirieni, prinşi când încercau să intre ilegal în România ascunşi într-un microbuz, printre marfă.
28/11/2022 18:52

Poliţiştii de frontieră de la Giurgiu au găsit opt cetăţeni sirieni care incercau să intre ilegal in Romania, ascunşi intr-un locaş special amenajat al unui microbuz, printre marfa transportată. Şo ...

Saptamana aceasta,Bucurestiul - capitala diplomatiei europene si euroatlantice
28/11/2022 18:49

Bucureştiul devine, in perioada 28 - 30 noiembrie, capitala diplomaţiei europene şi euroatlantice. Marţi şi miercuri, va avea loc, la Bucureşti, Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor me ...

Tulcea:Casa Avramide-cladirea de patrimoniu care spune povestea unui oras
28/11/2022 18:48

Casa colecţiilor sau Casa Avramide, cum i se spune acum pe scurt, a fost construită in anul 1897 de armatorul grec Alexe Avramide şi a supravieţuit regimului comunist, datorită gradului avansat de degrad ...

Seulul a lansat primul său autobuz fără şofer
28/11/2022 18:47

Seulul a lansat vineri prima sa linie de autobuz autonom, in cadrul unui experiment care, potrivit inginerilor care l-au conceput, are ca scop să crească increderea oamenilor in vehiculele fără şofer, re ...

Tragica moarte a unui artist complet: de ce ar fi fost ucis, de fapt, Ioan Luchian Mihalea, fondatorul Song și Minisong
28/11/2022 18:44

Ioan Luchian Mihalea a fost un talentat si apreciat artist roman care, din nefericire, a avut parte de un sfarsit tragic si, in mod sigur, nedemn. Ioan Luchian Mihalea s-a născut in data de 15 decembrie 195 ...

„Gripa cămilei”, pericolul de la Cupa Mondială. Este mai periculoasă decât COVID!
28/11/2022 18:39

E posibil să nu ne cuprindă numai febra fotbalului in timpul acestei Cupe Mondiale la Fotbal, ci si cea reală, cand temperatura corpului creste si apar si alte simptome de răceală. Si asta din cauza unui ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei