SiN Episodes: Emergence Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 18:44

SiN Episodes: Emergence Review

  În ultimele zile am tot auzit diverşi spunând “SiN! Ce joc mişto!” Sigur, şi acum îmi amintesc, la vremea când a apărut… chiar nu m-a interesat deloc. Corect! Nu l-am jucat niciodată. Eram probabil ocupat cu altceva. Acum, sunt un adult foarte ocupat cu jocurile. Hmm, greşit, dar adevărat. Revenind la SâN. Pentru producători, a fost o experienţă destul de tristă. Când a fost lansat, a avut o mulţime de bug-uri şi Half-Life făcea deja furori. Aşadar, acum avem de a face cu sequel-ul, care este de fapt primul episod dintr-un total de nouă şi are doar singleplayer. Ce-i drept, am înţeles că producătorii vor introduce şi un mod multiplayer în curând.

SIN Episodes: Emergence SIN Episodes: Emergence SIN Episodes: Emergence

     Veţi intra în rolul colonelului John Blade, aka şeful lui JC şi Jessica, partenerii voştrii în această operaţiune. Acţiunea are loc în Freeport City, o metropolă controlată parţial de mega-corporaţia SinTEK, condusă de Elexis Sinclair, un biochimist nebun dar în acelaşi timp şi o fată “obraznică” cu multe daruri de la natură. Uneori, chiar îmi doream să fie reali. Jocul începe cu Blade pe o masă de operaţie într-un laborator ce aparţine lui Elexis, aceasta injectându-l cu o substanţă misterioasă. Tot acum veţi vedea şi “tunurile” ei, şi pe cuvânt că sunt mari. Nu veţi apuca să savuraţi însă prea mult priveliştea, deoarece Jessica vine să vă salveze distrugând tot laboratorul. Cam atât cu experienţa voastră de şoarece de laborator.

     După aceasta, în timp ce vă aflaţi în maşină cu Jessica, care din păcate nu prea ştie să conducă dacă e să fim sinceri, vă veţi pierde cunoştinţa, moment în care o veţi vedea pe Elexis în toată splendoarea ei. Trebuie să mărturisesc că Elexis, sub forma în care ne este prezentată acum, este una dintre cele mai frumoase personaje negative feminine întâlnite vreodată într-un joc. Din păcate, acesta este un moment unicat în Episode 1, aşa că va trebui să sperăm că vom petrece mai mult timp “de calitate” în compania lui Elexis în episoadele următoare.

SIN Episodes: Emergence SIN Episodes: Emergence SIN Episodes: Emergence

   Restul jocului constă doar în împuşcături. Practic, îl veţi urmări pe Radek, mâna dreaptă a lui Elexis, pentru a le descoperi planurile diabolice. Nu veţi afla de fapt ce au de gând, însă vă veţi lupta cu nişte monştri destul de duri. Da, avem şi aici stereotipul “omoară monstrul de pe acoperiş când ajungi la sfârşitul nivelului”. Visul lui Elexis este să reconstruiască societatea umană după viziunea ei nebună, aşa că în următoarele episoade veţi întâlni aceşti monştri în tot oraşul. Sper că totuşi să avem acces la mai multe arme, ca să putem trimite respectivii monştrii pe alte lumi mult mai uşor.

     Este adevărat că acum nu veţi avea decât un pistol Magnum, un shotgun – denumit scattergun – şi o puşcă de asalt. Da, au şi moduri secundare de folosire, dar sunt totuşi doar trei. Prima dată mi-am zis că acest lucru nu este ok, dar apoi am realizat că Emergence este totuşi de abia primul episod, nu un joc complet. ªi pe deasupra, nici nu veţi avea nevoie de mai multe arme, vă veţi descurca foarte bine cu ce aveţi. De asemenea, veţi avea la dispoziţie şi grenade incendiare şi butoaie explozibile, care pot produce nişte “focuri de artificii” impresionante, mai ales în combinaţie cu sistemul fizic.

SIN Episodes: Emergence SIN Episodes: Emergence SIN Episodes: Emergence

     Vorbind de fizică, un moment hilar din joc îl reprezintă doborârea unui soldat care zboară folosind un jet-pack. Dacă sunt doi, factorul fun creşte exponenţial. Sistemul de damage localizat îşi face bine treaba, ceea ce înseamnă că puteţi elimina un inamic cu un singur head-shot sau îl puteţi împuşca în picior pentru a-l imobiliza. Există însă şi inamici mult mai duri în joc. Aceştia sunt Chaingunnerii de elite SinTEK şi sunt echipaţi cu o armură foarte rezistentă, motiv pentru care sunt foarte greu de ucis. Recomandare: nu consumaţi muniţia Magnum-ului, folosiţi shotgun-ul sau grenadele, mişcându-vă în acelaşi timp pe cât posibil.

     Ajuns în acest punct, trebuie să discut un pic şi despre sistemul de dificultate. Practic, nu există moduri easy, medium sau hard. Jocul va determina automat cât de buni sunteţi şi va ajusta automat nivelul de dificultate, pentru a vă oferi o provocare constantă. Astfel, indiferent cât de buni sunteţi în ceea ce priveşte 3d shooter-le, nu veţi simţi niciodată că Emergence este prea uşor. Uneori, jocul va plasa 3 sau 4 soldaţi în aceeaşi locaţie, însoţiţi de un chaingunner, ceea ce s-ar putea să fie o problemă la prima vedere, însă o grenadă şi câteva head-shot-uri vor rezolvă imediat situaţia. Mai târziu în joc veţi găsi câţiva inamici mult mai puternici. Shotgun-ul va fi arma voastră preferată dacă vreţi să supravieţuiţi. De asemenea, este recomandat să fiţi atenţi şi să vânaţi triggerele – jocul este foarte scriptat, iar comportamentul inamicilor se modifică dacă treceţi de anumite puncte cheie dintr-un nivel.

SIN Episodes: Emergence SIN Episodes: Emergence SIN Episodes: Emergence

   AI-ul este un amalgam de bine şi rău. Uneori, inamicii sunt destul de deştepţi. Dacă vă aud, însă au impresia că îi campaţi de la distanţă, vor folosi grenade pentru a vă forţa să abandonaţi locul în care vă aflaţi. Ei încearcă să folosească elementele de decor pentru a se feri de gloanţele voastre, însă nu i-am văzut să încerce să împuşte butoaiele de explozibil, să mă flancheze sau să folosească rute alternative. Probabil că AI-ul nu este atât de avansat, însă nici bătut în cap nu e. După ce curăţaţi o cameră de inamici, nu vă grăbiţi să folosiţi health-device-ul din apropiere, deoarece e posibil să mai fie câţiva monştri prin zonă. Nu veţi întâlni puzzle-uri, însă va trebui să găsiţi “baterii” pentru health-device. Rugaţi-vă doar să nu le găsiţi într-un sertar. Eu nu am reuşit să scot o baterie din sertar. Trebuie să folosiţi tasta E şi să manevraţi obiectul aşa cum o făceaţi în Half-Life 2, însă ceva nu merge cum trebuie. În acest caz, va trebui să distrugeţi “bateria” şi să staţi în norul albastru ce se formează pentru a vă reface viaţa.

SIN Episodes: Emergence SIN Episodes: Emergence SIN Episodes: Emergence

     Emergence foloseşte engine-ul Source, însă performanţa este mult mai bună decât cea din Half-Life 2. Nu ştiu dacă e din cauza driverilor mai noi sau a optimizărilor ulterioare a engineului. L-am rulat în rezoluţia standard widescreen de 1440×900 şi a mers excelent cu toate detaliile la maxim, fără AA şi AF, pe un deja învechit 6800GT. Am ales să-l rulez cu V-Sync on iar framerate-ul a fost maxim aproape tot timpul. Nu există HDR rendering în joc, însă nu aveţi nevoie de el ca să vă placă cum arată Emergence. Există o mulţime de locaţii exterioare foarte detaliate, şi de fiecare dată când parcurgeţi una dintre ele veţi avea impresia că aţi ieşit la o plimbare lejeră, de vară. Atmosfera este foarte relaxantă şi paşnică, cu toate că voi împuşcaţi practic tot ce mişcă în jurul vostru.

     Poziţionarea spaţială a sunetului este şi ea foarte bună şi dacă aveţi un sistem audio bun veţi “simţi” fiecare glonţ şi grenadă aruncată în direcţia voastră. Voice acting-ul însă este excelent, potrivindu-se perfect cu fiecare personaj în parte. Vocea lui Radek are acel accent specific personajelor negative, iar Elexis are un mod atât de plăcut de a vorbi, cu toate că este nebună de legat. Jessica în schimb vorbeşte ca un căţeluş speriat în timp ce JC mai are de lucru la accentul său de “I’m so fucking cool”. Blade în schimb nu vorbeşte deloc, şi probabil că în ultimul episod vom afla că este de fapt fratele lui Gordon Freeman.

SIN Episodes: Emergence SIN Episodes: Emergence SIN Episodes: Emergence

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei