Singularity Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 17:15

Singularity Review

Cu toate că a fost una dintre cele mai interesante şi tensionate perioade din istoria recentă a omenirii, Războiul Rece nu s-a bucurat de foarte multă atenţie din partea producătorilor de jocuri, mai ales dacă-l comparăm cu fratele său mai mare, WW2. Lucru cel puţin ciudat, deoarece având în vedere secretomania din perioada respectivă şi ideile uneori vecine cu nebunia care erau explorate pentru a avea un avantaj în faţa adversarului, el poate oferi o libertate considerabilă în privinţa creativităţii, ancorând în acelaşi timp toată acţiunea într-o eră în care nimic nu părea imposibil.

Dacă e să ne luăm după evenimentele prezentate în Singularity, la începutul anilor ’50 cercetătorii Uniunii Sovietice descoperă pe insula Katorga-12 Elementul 99, o sursă incredibilă de energie, dar şi foarte instabilă. Încurajaţi de rezultatele extraordinare obţinute în primele experimente, sovieticii continuă să studieze Elementul 99, însă totul se termină abrupt cu un eveniment catastrofal care duce la abandonarea insulei şi eliminarea ei din orice document oficial. Însă în 2010 o emisie de radiaţii din aceeaşi zonă atrage atenţia Statelor Unite, care trimit o echipă specială să investigheze situaţia, echipă din care face parte şi alter-ego-ul tău, căpitanul Nathaniel Renko.

Odată ajuns în apropiere de Katorga-12, elicopterul în care te afli este doborât de un puls electromagnetic şi te trezeşti pe o insulă care ar fi trebuit să fie nelocuită, dar care va reveni brusc la viaţă din cauza unui simplu gest de samaritean din partea ta. Integritatea corporală nu-ţi este pusă în pericol chiar de la început şi afli câteva informaţii despre ceea ce odată era cel mai important laborator de cercetare din Uniunea Sovietică, iar odată ce schimbi (fără să-ţi dai seama la momentul respectiv) istoria, vei putea observa nişte diferenţe subtile faţă de ceea ce aflaseşi cu câteva momente înainte. De aici mai departe misiunea ta este să repari cu orice preţ linia temporală, fiindcă viitorul pe care l-ai creat nu este teribil de atrăgător.

Old turns to new

Pe de altă parte, în noul 2010 o să beneficiezi de ajutorul aşa-numitului Time Manipulation Device (TMD), un gizmo care-ţi va permite să interacţionezi în moduri deosebite cu inamicii, mediul înconjurător sau obiectele care au intrat în contact cu Elementul 99. O să poţi „îmbătrâni” sau „întineri” obiecte, încetini timpul într-o anumită zonă, emite un puls foarte puternic de energie sau chiar reconstrui structuri considerabil mai mari cu ajutorul unor staţii de amplificare a puterii TMD-ului.

Deoarece adversarii umani ştiu să folosească elementele de decor pentru a se adăposti de gloanţe, una dintre utilizările TMD-ului va fi transformarea respectivelor obstacole în scrum. Acest lucru nu va fi posibil întotdeauna, dar atunci când merge îţi va face viaţa mult mai uşoară, iar îmbătrânirea accelerată este o opţiune bună când încarci arma şi te trezeşti în faţă cu un soldat apărut de te miri unde. Mai departe, soldaţii care folosesc scuturi îţi pot pune probleme dacă nu-i poţi împuşca direct în picior sau nu arunci artistic nişte grenade, aşa că cel mai simplu e să le smulgi din mâini scutul folosind TMD-ul, după care să-l arunci după ei. Buteliile, butoaiele explozive sau rezervoarele cu azot se pot transforma şi ele în proiectile foarte eficiente, dar trebuie să ai mare grijă şi să scapi de ele repede când încep să zboare gloanţele, fiindcă sunt extrem de volatile şi te pot omorî la fel de uşor ca pe adversari.

Încetinirea timpului într-o anumită zonă (Deadlock) este poate cea mai interesantă „putere” pe care o ai la dispoziţie şi cea mai fun de folosit, mai ales dacă prinzi în bula temporală mai mulţi inamici. Însă nu vei putea s-o foloseşti abuziv, deoarece cantitatea de energie pe care o ai la dispoziţie pentru TMD este limitată (mai puţin spre finalul jocului), iar dacă nu ai fiole speciale care să-ţi încarce imediat rezervele, te poţi trezi brusc în mijlocul unei confruntări că nu mai eşti betmen, betmen™. Dacă vrei să economiseşti muniţie şi energie, poţi transforma soldaţii în monştri, caz în care nefericiţii respectivi vor ataca orice le stă în cale; o soluţie foarte eficientă când ai de-a face cu grupuri compacte de inamici şi ţi-e lene să-i omori pe toţi. Iar pentru cei care nu ştiu încotro s-o ia mai departe, TMD-ul îţi arată şi pe unde trebuie să mergi, în cel mai pur stil Pantera Roz.

TMD-ul de altfel este cam singura „armă” neconvenţională pe care o ai la dispoziţie, restul arsenalului fiind format din suspecţii de serviciu – pistol, shotgun, puşcă de asalt, lansator de grenade, puşcă cu lunetă – plus nişte intruşi mai deosebiţi, cum ar fi Seeker-ul, care-ţi permite să „pilotezi” glonţul către ţintă sau Spikeshot-ul. Pe de altă parte, deşi pot fi recunoscute imediat ca model, armele au şi ceva specific realităţii alternative în care au fost dezvoltate: slow-motion pentru puşca cu lunetă sau posibilitatea de a controla o grenadă ca pe o bilă incandescentă de bowling.

De asemenea, anumite caracteristici ale acestora (recomand damage-ul ca primă opţiune) pot fi îmbunătăţite folosind componente speciale pe care le găseşti sub denumirea foarte originală de Weapon Tech, în timp ce moneda de schimb a jocului – E99 Tech – poate fi cheltuită pe muniţie, îmbunătăţiri pentru TMD sau propriul personaj (mai multă viaţă şi energie pentru TMD, eficienţă sporită pentru trusele medicale, rezistenţă sporită împotriva gloanţelor ş.a.m.d) .

Îmbunătăţirile pentru TMD sau bonusurile pentru personaj le găseşti sub forma unor schiţe tehnice (Blueprints), care odată descoperite sunt incluse în lista unor staţii speciale (Augmentor) plasate în puncte cheie ale anumitor niveluri. La acest capitol mi-a plăcut faptul că deşi Singularity este un corridor-shooter, producătorii şi-au dat totuşi silinţa să creeze şi zone mai ferite, pe care nu e obligatoriu să le descoperi dacă vrei să termini jocul, dar care-ţi oferă muniţie, truse medicale, E99 Tech sau chiar şi Weapon Tech dacă-ţi dai interesul să le cauţi.

Hârciogii obsesivi ca mine nu vor aprecia în schimb închiderea automată a uşilor când treci de un anumit punct, care cumulată cu sistemul de salvare bazat pe checkpoints o să ducă uneori la strigăte înduioşătoare de genul NU, n-am vrut, IARTĂ-MĂĂĂĂ! dacă n-ai apucat să explorezi tot.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:01


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
FOTO/VIDEO - Cine este copilul anului, ales de revista Times
04/12/2020 12:30

Un om de stiintă si inventator in varstă de 15 ani a fost numit pentru prima dată „copil al anului” de revista Time, relatează The Guardian. Gitanjali Rao, din Denver, Colorado, a inventat noi t ...

FOTO - Cum a ajuns Hitler președinte peste africani
04/12/2020 12:22

Un politician african numit după Adolf Hitler a castigat alegerile locale din Namibia, scrie Daily Mail. Acesta spune că nu are legături cu partidul nazist si nici nu plănuieste să cucerească lumea. Coinc ...

GHIDUL votantului: TOATE regulile pe care trebuie să le respectați dacă ieșiți duminică la urne
04/12/2020 10:34

Alegătorii care se prezintă duminică la urne pentru a-şi alege reprezentanţii in noul Legislativ sunt obligaţi să respecte măsurile speciale de protecţie stabilite de autorităţi in contextul pandemie ...

Aproximativ 100 de milioane de americani urmeaza sa fie vaccinati impotriva COVID-19 pana la sfarsitul lunii februarie 2021
03/12/2020 13:00

Administratia presedintelui american in exercitiu Donald Trump preconizeaza vaccinarea a 100 de milioane de oameni impotriva COVID-19 in Statle Unite - pana la sfarsitul lui februarie - cu doua vaccinuri, repre ...

76 de moschei din Franța vor fi verificate
03/12/2020 11:36

Autoritătile din Franta vor face controale amănuntite la multe moschei, pentru a căuta dovezi legate de islamistii radicalizati.     76 de moschei din Franta vor fi verificate de autoritătile d ...

Percheziții AMPLE în București și alte trei județe într-un dosar de evaziune fiscală: Prejudiciul adus statului - 100.000 de euro
03/12/2020 08:43

Joi dimineată, politistii de investigare a criminalitătii economice din Olt efectuează 31 de perchezitii, in judetele Olt, Prahova, Ilfov si in municipiul Bucuresti, la sediile mai multor firme si locuintele ...

Doliu național în Franța. Fostul președinte Valéry Giscard d’Estaing Autor a murit de COVID
03/12/2020 08:26

Fostul preşedinte al Frantei Valéry Giscard d'Estaing a murit miercuri seara „ca urmare a COVID-19”, la 94 de ani. Înmormantarea sa va avea loc „in cea mai strictă intimitate ...

Avocații cer să fie incluși pe lista vaccinărilor prioritare anti-COVID
03/12/2020 06:01

Uniunea Natională a Barourilor din Romania (UNBR) a transmis ministrului Sănătătii, Nelu Tătaru, o adresă semnată de av. dr. Traian-Cornel Briciu, presedintele structurii. Avocaţii solicită să fie inc ...

FOTO - Imaginea unui medic care îmbrățișează un bolnav de COVID a devenit virală
02/12/2020 11:49

Un medic in combinezon albastru, cu mănusi si vizieră, privind in gol in timp ce tine in brate un bărbat epuizat de boală. Este o imagine care a devenit virală pe retelele de socializare si a cărei pove ...

Bebeluș născut prematur cu câteva ore înainte ca mama lui să moară de COVID
02/12/2020 11:17

Un bebelus s-a născut cu doar cateva ore inainte ca mama lui să moară răpusă de COVID-19. Svetlana Sorocinskaia, 36 de ani, s-a imbolnăvit cu virusul ucigaş după ce l-a vizitat la spital pe tatăl ei, ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei