Split/Second: Velocity Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 17:24

Split/Second: Velocity Review

Din fruntea plutonului pe locul opt în doar două secunde. Cam aşa ar putea fi rezumat titlul de faţă. În acest interval de câteva clipe, maşina ţi se rostogoleşte de vreo trei ori, te loveşti de parapeţi, cazi în prăpastie sau rămâne doar o carcasă înnegrită de explozia unui butoi plin cu dinamită. Desigur, de la un astfel de joc de curse nebune nu poţi avea pretenţii de realism, din contră, inspiraţia lui se trage clar din serii ca Burnout, cu accentul pus pe eliminarea cât mai spectaculoasă a rivalilor de pe traseu.

Producătorii lui Split/Second, Black Rock, au mai realizat un joc asemănător, Pure, dar cu ATV-uri şi curse off-road, iar pe vremea când se numeau Climax Racing erau la cârma seriei Moto GP. Deci nu le lipseşte experienţa în materie de spectacol, lucru care se vede în Split/Second chiar de la prima cursă (sau din tutorialul ascuns pe undeva prin coada meniului principal).

Spre deosebire de alte arcade-uri, Split/Second vine şi cu o încercare de poveste, structurând campania single-player pe modelul unui reality show televizat, împărţit în 12 episoade a câte şase curse cu câte opt concurenţi. Traseele sunt special create pentru ca rivalii nu doar să se întreacă pentru un loc pe podium, ci să se şi arunce unii pe alţii în aer în moduri cât mai spectaculoase. Desigur, finalul primului sezon lasă loc de mai mult şi nu m-am putut împiedica să nu salivez cu gândul la o eventuală continuare în care să poţi controla şi vehicule de mare tonaj sau, cine ştie, chiar avioane.

Cum să rămâi pe locul întâi

Dincolo de a conduce bine maşina, principalul element care te poate duce în frunte sau, din contră, arunca la coada plutonului, este power play-ului. Practic, prin drifting (luarea de curbe controlate), drafting (mers la aspiraţie în spatele altei maşini) sau salturi se umplu trei bare aflate la baza maşinii. Doar cu una sau două pline pline se pot activa, în anumite zone prestabilite de pe traseu, diverse evenimente, de la explozii până la bene de buldozere uriaşe care mătură totul în cale.

Cele mai banale sunt taxiurile care sar în aer sau butoaiele cu explozibili aruncate pe şosea de elicoptere ce supraveghează traseul. Aceleaşi elicoptere cară însă camioane uriaşe cu care mătură şoseaua, macarale care îşi trec cupa peste maşinile ghinioniste şi există chiar şi o bilă de demolări pe care nu vrei sa o vezi înfundată în vehiculul tău.

Pe aceeaşi cale se pot deschide şi diverse scurtături, tuneluri (sau un avion tăiat în jumătate) ce rămân deschise doar câteva secunde. De ajuns ca să te strecori prin ele, iar în urma ta alte trei, patru maşini să se strivească de poarta închisă.

Umplerea completă a sloturilor oferă acces la „puteri” de nivelul al doilea, ceea ce implică, pe de o parte, distrugeri mult mai mari ale nivelurilor, dar şi completa lor remodelare. Când vezi icon-ul roşu care îţi arată o săgeată, nu ezita să apeşi butonul declanşator pentru a schimba total faţa traseului. Vapoare uriaşe mătură docurile, se prăbuşesc în apă şi lasă în urmă o cale nouă, plină de resturi arzânde; trenuri se prăbuşesc de pe linii direct în capul adversarilor şi formează o nouă „şosea” unde ai ocazia să arunci în aer tiruri, autobuze sau clădiri întregi; avioane aterizează forţat şi explodează, se prăbuşesc turnuri de apă, furnale sau chiar o copie destul de fidelă a Space Needle (turnul de televiziune din Seattle).

Preferatul meu este de departe barajul care poate fi complet distrus, de preferinţă în două etape: la început doar în două zone, pentru a arunca în hău doi, trei adversari; în a doua tură a cursei, cu un power play de nivel doi, prăbuşit complet pentru ca apoi să apară o zonă cu vreo trei salturi consecutive. Atenţie însă la aterizări, un bloc luat în botul maşinii e cam dureros pentru clasament şi creditele câştigate.

Astfel, chiar daca traseele sunt puţine la număr, felul în care pot fi remodelate ajută mult la rejucabilitate prin factorul surpriză. Chiar dacă ştii exact unde sunt punctele destructibile şi efectul lor, nu poţi şti când sau dacă vor fi activate de rivali. În multiplayer, mai ales, acest neprevăzut joacă un rol extrem de important, un jucător uman ştiind mult mai bine cum să-şi programeze power play-urile pentru maximă eficienţă.

Evident, o explozie declanşată aiurea poate să nu nimerească niciun oponent sau să îţi distrugă doar maşina proprie, chestiune de multe ori echivalentă cu pierderea cursei sau clasarea pe un loc apropiat de coadă. Cele mai spectaculoase momente au fost însă debandada şi ciocnirea multiplă cauzate de un power play de nivelul doi, cu bolovani uriaşi în mijlocul drumului, poduri remodelate de-a curmezişul traseului şi autostrăzi prăbuşite. E aproape imposibil să eviţi toate aceste obstacole, dar reuşita se răsplăteşte cu umplerea barei de power play prin „close call”. Adică aproape ai fost nimicit, dar ai scăpat ca prin urechile acului.

Absolut toate evenimentele de pe traseu pot fi declanşate şi de adversari, astfel că nu eşti niciodată sigur că îţi vei păstra locul fruntaş până la linia de sosire. Şi nici acolo nu eşti prea în siguranţă, deoarece există trasee unde un elicopter îţi trimite un butoi în cap fix în faţa panourilor care marchează finişul. Pentru că am jucat în această perioadă, în paralel, şi Blur, mi-ar fi plăcut să fie şi în Split/Second preluată ideea de a folosi „puterile” şi în spatele tău. Aşa n-ai mai sta în permanenţă cu teama că îţi pică avionul în cap şi tu nu poţi încerca decât să-l eviţi, fără posibilitatea de a te răzbuna dacă ai reuşit să scapi întreg.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei