default

Dimensiune font:

Split/Second: Velocity Review

| 22-10-2012 17:24

Split/Second: Velocity Review

Din fruntea plutonului pe locul opt în doar două secunde. Cam aşa ar putea fi rezumat titlul de faţă. În acest interval de câteva clipe, maşina ţi se rostogoleşte de vreo trei ori, te loveşti de parapeţi, cazi în prăpastie sau rămâne doar o carcasă înnegrită de explozia unui butoi plin cu dinamită. Desigur, de la un astfel de joc de curse nebune nu poţi avea pretenţii de realism, din contră, inspiraţia lui se trage clar din serii ca Burnout, cu accentul pus pe eliminarea cât mai spectaculoasă a rivalilor de pe traseu.

Producătorii lui Split/Second, Black Rock, au mai realizat un joc asemănător, Pure, dar cu ATV-uri şi curse off-road, iar pe vremea când se numeau Climax Racing erau la cârma seriei Moto GP. Deci nu le lipseşte experienţa în materie de spectacol, lucru care se vede în Split/Second chiar de la prima cursă (sau din tutorialul ascuns pe undeva prin coada meniului principal).

Spre deosebire de alte arcade-uri, Split/Second vine şi cu o încercare de poveste, structurând campania single-player pe modelul unui reality show televizat, împărţit în 12 episoade a câte şase curse cu câte opt concurenţi. Traseele sunt special create pentru ca rivalii nu doar să se întreacă pentru un loc pe podium, ci să se şi arunce unii pe alţii în aer în moduri cât mai spectaculoase. Desigur, finalul primului sezon lasă loc de mai mult şi nu m-am putut împiedica să nu salivez cu gândul la o eventuală continuare în care să poţi controla şi vehicule de mare tonaj sau, cine ştie, chiar avioane.

Cum să rămâi pe locul întâi

Dincolo de a conduce bine maşina, principalul element care te poate duce în frunte sau, din contră, arunca la coada plutonului, este power play-ului. Practic, prin drifting (luarea de curbe controlate), drafting (mers la aspiraţie în spatele altei maşini) sau salturi se umplu trei bare aflate la baza maşinii. Doar cu una sau două pline pline se pot activa, în anumite zone prestabilite de pe traseu, diverse evenimente, de la explozii până la bene de buldozere uriaşe care mătură totul în cale.

Cele mai banale sunt taxiurile care sar în aer sau butoaiele cu explozibili aruncate pe şosea de elicoptere ce supraveghează traseul. Aceleaşi elicoptere cară însă camioane uriaşe cu care mătură şoseaua, macarale care îşi trec cupa peste maşinile ghinioniste şi există chiar şi o bilă de demolări pe care nu vrei sa o vezi înfundată în vehiculul tău.

Pe aceeaşi cale se pot deschide şi diverse scurtături, tuneluri (sau un avion tăiat în jumătate) ce rămân deschise doar câteva secunde. De ajuns ca să te strecori prin ele, iar în urma ta alte trei, patru maşini să se strivească de poarta închisă.

Umplerea completă a sloturilor oferă acces la „puteri” de nivelul al doilea, ceea ce implică, pe de o parte, distrugeri mult mai mari ale nivelurilor, dar şi completa lor remodelare. Când vezi icon-ul roşu care îţi arată o săgeată, nu ezita să apeşi butonul declanşator pentru a schimba total faţa traseului. Vapoare uriaşe mătură docurile, se prăbuşesc în apă şi lasă în urmă o cale nouă, plină de resturi arzânde; trenuri se prăbuşesc de pe linii direct în capul adversarilor şi formează o nouă „şosea” unde ai ocazia să arunci în aer tiruri, autobuze sau clădiri întregi; avioane aterizează forţat şi explodează, se prăbuşesc turnuri de apă, furnale sau chiar o copie destul de fidelă a Space Needle (turnul de televiziune din Seattle).

Preferatul meu este de departe barajul care poate fi complet distrus, de preferinţă în două etape: la început doar în două zone, pentru a arunca în hău doi, trei adversari; în a doua tură a cursei, cu un power play de nivel doi, prăbuşit complet pentru ca apoi să apară o zonă cu vreo trei salturi consecutive. Atenţie însă la aterizări, un bloc luat în botul maşinii e cam dureros pentru clasament şi creditele câştigate.

Astfel, chiar daca traseele sunt puţine la număr, felul în care pot fi remodelate ajută mult la rejucabilitate prin factorul surpriză. Chiar dacă ştii exact unde sunt punctele destructibile şi efectul lor, nu poţi şti când sau dacă vor fi activate de rivali. În multiplayer, mai ales, acest neprevăzut joacă un rol extrem de important, un jucător uman ştiind mult mai bine cum să-şi programeze power play-urile pentru maximă eficienţă.

Evident, o explozie declanşată aiurea poate să nu nimerească niciun oponent sau să îţi distrugă doar maşina proprie, chestiune de multe ori echivalentă cu pierderea cursei sau clasarea pe un loc apropiat de coadă. Cele mai spectaculoase momente au fost însă debandada şi ciocnirea multiplă cauzate de un power play de nivelul doi, cu bolovani uriaşi în mijlocul drumului, poduri remodelate de-a curmezişul traseului şi autostrăzi prăbuşite. E aproape imposibil să eviţi toate aceste obstacole, dar reuşita se răsplăteşte cu umplerea barei de power play prin „close call”. Adică aproape ai fost nimicit, dar ai scăpat ca prin urechile acului.

Absolut toate evenimentele de pe traseu pot fi declanşate şi de adversari, astfel că nu eşti niciodată sigur că îţi vei păstra locul fruntaş până la linia de sosire. Şi nici acolo nu eşti prea în siguranţă, deoarece există trasee unde un elicopter îţi trimite un butoi în cap fix în faţa panourilor care marchează finişul. Pentru că am jucat în această perioadă, în paralel, şi Blur, mi-ar fi plăcut să fie şi în Split/Second preluată ideea de a folosi „puterile” şi în spatele tău. Aşa n-ai mai sta în permanenţă cu teama că îţi pică avionul în cap şi tu nu poţi încerca decât să-l eviţi, fără posibilitatea de a te răzbuna dacă ai reuşit să scapi întreg.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
ANUNT privind organizarea licitatiei publica-pasune domeniul public. 1. Informatii generale privind autoritatea contractanta: UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALA MIRONEASA cu sediul administrativ in Mironeasa, cod postal 707300, judetul Iasi, cod fiscal 4540453, telefon 0232228600, fax: 0232228652, e-mail: contact@primariamironeasa.ro. 2. Informatii generale privind obiectul inchirierii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Proprietati publice, teren pasune, 2 loturi, identificate astfel: 1. Lotul I - 30.00 ha - CF 61847/1; 3. Lotul III - 0.45 ha CF 60701. Inchirierea se face conform art. 333, art. 335 din O.G. 57/2019 si conform HCL nr. 84/07.06.2020; 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Primariei Comunei Mironeasa. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul autoritatii contractante, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Primariei Comunei Mironeasa, comuna Mironeasa, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 150 lei, ce se achita cu numerar la casierie. 3.4. Data limita privind solicitarea clarificarilor: 31.07.2020, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data limita de depunere a ofertelor: 07.08.2020, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primaria Comunei Mironeasa, registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 07.08.2020, ora 10.00, Primaria Comunei Mironeasa, judetul Iasi. 5. Instanta competenta in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalulu Iasi, Strada Elena Doamna, nr. 1A, cod postal 700398, telefon: 0332403642, fax: 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro. 6. Data transmiterii anuntului de licitatie catre instantele abilitate, in vederea publicarii: 16.07.2020.
Primăria Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi, scoate la vânzare în data de 14.08.2020, ora 10, la sediul său din Comuna Tomeşti, suprafaţa 268 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 10, Parcela Arabil 455/5, nr. cadastral 66629, la ora 10:30, suprafața de 247 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 47, Parcela Arabil 2489/8, nr. cadastral 66957, iar la ora 11, suprafața de 147 mp, situată în intravilan Sat Vlădiceni, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 5, Parcela Arabil 114. Terenurile se află în domeniul privat al Comunei Tomeşti. Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 13.08.2020, ora 15, la sediul Primăriei Tomești, într-un exemplar. Taxa de participare la licitaţie este de 50 lei. Garanţia de participare este de 3% din preţul de pornire la licitaţie pentru întreaga suprafaţă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 268 mp,3000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 247 mp, și 3292 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 147 mp. Prezentul anunț se va transmite pentru publicare instituțiilor publice abilitate, în data de 14.07.2020. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi. Tel. 0232/290434, int.211.
Coronavirus Romania. 823 de cazuri noi si 19 decese in ultimele 24 de ore. Record de pacienti la Terapie Intensiva: 419
03/08/2020 14:32

 Numarul cazurilor noi de coronavirus raportat luni, 3 august, este de 823, iar cel al deceselor de 19. De la inceputul pandemiei pana acum, in Romania au fost confirmate 54.009 de cazuri de p ...

Australienii au scapat de sub control epidemia de COVID-19 - Stare de dezastru în statul Victoria
03/08/2020 09:18

Statul Victoria, al doilea cel mai populat din Australia, a declarat duminică stare de dezastru şi a impus o intedicţie de circulaţie pe timp de noapte in capitala Melbourne, in cadrul celor mai stricte res ...

Record de temperatura de 44,5 grade HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL
02/08/2020 21:00

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Hogeweyk, „orașul” în care toată lumea suferă de demență
02/08/2020 18:51

 La o primă vedere, Hogeweyk, situat la aproximativ 20 de kilometri de Amsterdam, arată ca orice alt oras olandez. Locuitorii isi duc viata in mod normal, fac cumpărături, merg la film si se intalnesc ...

Coronavirus Romania. 1.075 de cazuri noi si 34 de decese, in ultimele 24 de ore. Record la Terapie Intensiva: 412 pacienti
02/08/2020 18:35

 Nu mai putin de 1.075 de cazuri noi si 34 de decese au fost inregistrate in ultimele 24 de ore, conform raportului autoritatilor prezentat de duminica, 2 august. La ATI sunt internati 412 pacienti, dum ...

Belgia interzice calatoria in anumite zone din Romania si in alte cinci tari. Care sunt judetele considerate
02/08/2020 10:44

 Ministerul afacerilor Externe din Belgia a publicat sambara lista cu zonele din sase tari in care sunt interzise calatoriile, tinand cont de cresterea numarului de cazuri de infectie cu noul cuc ...

Bilanț NEGRU în SUA: peste 1000 de morți și peste 60.000 de cazuri, pentru a cincea zi consecutiv
02/08/2020 10:41

Statele Unite au inregistrat mai mult de 60.000 de noi cazuri de coronavirus pentru a cincea zi consecutiv sambătă, potrivit unui bilanţ realizat de Universitatea Johns Hopkins, anunţă AFP.   Au ...

Criza sanitara provocata de COVID-19. Peste 680.000 de decese au fost inregistrate la nivel global, de la inceputul epidemiei
01/08/2020 19:58

 Pandemia de coronavirus a provocat cel putin 680.014 morti in lume de cand biroul Organizatiei Mondiale a Sanatatii a anuntat boala la sfarsitul lui decembrie, potrivit unui bilant sta ...

Criza coronavirus: noi restrictii in Grecia. Ce trebuie sa stie romanii care merg in vacanta
01/08/2020 19:54

Criza coronavirus: noi restrictii in Grecia. Ce trebuie sa stie romanii care merg in vacanta   Grecia a extins obligativitatea purtarii mastii pentru a include pe oricine aflat in toate spatiile publice ...

Gafă de proporţii uriaşe a conducerii PNL şi USR Prahova ! Ploieştiul în pericol să piardă clădirea primăriei !
31/07/2020 14:04

 Anunţată de ieri, astăzi a avut loc conferinţa de presă a conducerilor judeţene a PNL şi USR Prahova, menită să anunţe alianţe electorale locale.   Iar locul „ochit” de cele ...