Starpoint Gemini – RePlay Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 16:43

Starpoint Gemini – RePlay Review

Întrucât nu mai sunt un gamer tinerel de ceva vreme, am tendința să încep fiecare articol într-o notă de nostalgie față de titlurile care m-au fermecat la vremea lor. În episodul de azi, nu pot să nu amintesc de bătrânul Elite, cu grafica lui pătrățoasă, dar sugestivă şi gameplay-ul repetitiv, dar fascinant. Este o amintire care mă invadează negreşit de fiecare dată când joc un titlu care aspiră, chiar dacă nu o recunoaşte, la gloria acelor pixeli grosolani ai anilor ’80.

Aşa se face că studiourile independente Little Green Men au încercat şi ele marea cu degetul în domeniul simulatoarelor spaţiale cu iz de RPG, şi cum în ultima vreme am dobândit un respect deosebit pentru aceste încercări non-corporatiste, nu am putut decât să trag cât se poate de serios cu ochiul la primul lor titlu, Starpoint Gemini.

Deşi industria entertainment-ului ne-a cam servit tot ce se putea servi în materie de scenarii hollywoodiene, totuşi nu pot să nu remarc un strop de originalitate în firul epic. Starpoint Gemini este un sistem solar vast şi îndepărtat, parte a giganticului Imperiu Terran, unde iau naştere mişcări secesioniste ce duc la un mare scandal interstelar. Milițienii Imperiali, văzându-se cam puşi la colț de rebeli, decid să distrugă poarta stelară care făcea legătura cu restul coloniilor, dând însă naştere unei „mici” explozii care ia prin surprindere pe toată lumea, distruge majoritatea flotelor şi aruncă acel colț de univers în haos. La 20 de ani după acest eveniment, Jared Hunt, un căpitan în timpul acelui conflict ce a fost prins în anomalia spațială creată de explozia menţionată, se trezeşte într-o altă lume, în care noi facțiuni îşi dispută supremația şi unde ideea de independență a lăsat loc celei de profit material.

Avem astfel toate condițiile unor aventuri interesante: meandrele unui univers bazat pe interese, un conflict care încă mocneşte şi multe jucării spațiale. În funcţie de preferinţe, putem urma firul campaniei sau ne putem vedea de profitul personal, mai ales că în afară de campania oficială avem la dispoziție şi un mod sandbox, unde suntem aruncați în… nicio văltoare, ci doar cu câteva credite, o navă cam ruginită şi mult entuziasm.

Pe lângă mustață şi ochelari, protagonistului i se pot alege şi perk-uri – cum ar fi un boost la armele energetice sau un bonus la rezistența împotriva radiațiilor – precum şi skill-uri care pot fi îmbunătăţite la fiecare nivel. Aceste skill-uri sunt de fapt „manevre” ce pot fi executate în timpul luptelor, cum ar fi un bonus la accelerație sau încărcarea ceva mai rapidă a scuturilor. Producătorii au promis posibilitatea de a folosi un întreg echipaj pentru manipularea diverselor sisteme ale navei, însă din aceste promisiuni nu au rămas decât ofițerii, respectiv NPC-uri ce pot fi angajate la bord. Aceştia sunt destul de utili totuşi, întrucât pot adăuga skilluri noi (chiar şi perk-uri) sau le pot îmbunătăți pe cele vechi.

Atracția jocului provine din opțiunile pe care le avem pentru a obţine profit sau de a aduna medalii şi glorie. Putem plimba mărfuri de colo-colo pentru un comision, putem stoarce asteroizi de minerale prețioase sau putem alege să îndeplinim diverse misiuni pentru facțiunile prezente în colţişorul nostru din univers: Consorţiul Nyxian, Republica Baeldor şi Triumviratul Korkyran. Aceste misiuni (cam limitate ca diversitate) au şi rolul de a ne creşte reputația în ochii respectivelor facțiuni, însă e destul de uşor să te pui bine cu mai toți chiar şi fără ajutorul lor. În plus, odată ce ai devenit şerif stelar nu îți va mai păsa atât de mult de gura lumii, întrucât poți face singur legea cu pumnul în sectoarele ostile.

Dacă tot veni vorba, sunt disponibile aproape 60 de sectoare legate prin aşa-zisele T-Gates şi fiecare astfel de sector are propriul mini-univers. Avem de-a face cu o economie dinamică¸reprezentată prin diverse nave de transport, curtate de obicei de pirați, stații spațiale care oferă o gamă largă de servicii, precum şi forţele de ordine ale facțiunilor de care vorbeam. Una peste alta, lumea jocului prezintă o vitalitate care se împleteşte destul de bine cu liniştea specifică spațiului cosmic, şi cu toate că mi-aş fi dorit să văd ceva mai multă acțiune à la Space Rangers, nu mă pot plânge de singurătate.

Pentru toate aceste acțiuni vei avea nevoie de o navă capabilă, iar aici trebuie să recunosc o treabă bine făcută de producători. Avem aproape 50 de modele disponibile, de la cargoboturi la crucişătoare, cu mai bine de 300 de piese pentru sub-sisteme (scuturi, arme, generatoare etc) ce pot fi îmbunătăţite şi cu care ne putem modifica nava după pofta inimii. Această alergătură după cel mai nou model de fregată sau după cele mai bune subansamble este de altfel unul din plusurile jocului, pentru că efortul depus pentru a câştiga creditele necesare cumpărăturilor se echilibrează în mod natural cu cheltuielile şi noile oferte tehnologice.

Fiecare navă posedă şi o abilitate specială (cum ar fi posibilitatea de a folosi baterii anti-rachetă) însă tot farmecul vine din diversele combinații oferite de către acele componente, întrucât oferta este foarte variată: avem generatoare de scuturi care resping anumite tipuri de atacuri, pentru că avem desigur o sumedenie de tipuri de arme, dar şi generatoare de diverse culori, motoare şi afterburners, precum şi lasere miniere sau roboței care ajută cu reparațiile.

Complexitatea gestionării navelor nu se opreşte însă aici. Toate aceste sub-sisteme au locul lor bine stabilit în şasiul navei, lucru important mai ales pentru arme, întrucât amplasarea acestora va trebui să țină cont şi de unghiul lor de tragere. Astfel, un rocket launcher din coada navei nu va putea niciodată să lanseze ceva către adversari până nu-ţi arăți dosul inamicului, adaugând insultei şi o lovitură.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
Party privat, intr-un restaurant din Capitala. Participantii au fost amendati, iar patronul, dus la politie pentru audieri
29/11/2020 23:25

 Politistii au amendat duminica seara 26 de persoane care participau la un eveniment privat organizat intr-un restaurant din Bucuresti. Patronul localului a fost dus la politie pentru a ...

Prima ieșire televizată a lui Donald Trump după alegerile prezidențiale: Am câștigat detașat. Alegerile au fost trucate
29/11/2020 22:46

Preşedintele in exerciţiu american Donald Trump a afirmat - duminică - că "nu-şi va schimba opinia" privind acuzaţiile sale fără probă de fraudă electorală, in cursul primului său interviu ...

Topul județelor după noua raportare de cazuri COVID-19: București are peste 880 de cazuri în ultima zi / Prahova și Brașov, circa 350
29/11/2020 15:27

 Nu mai putin de 10 judete, aproape un sfert din total, au raportat peste 200 de cazuri de imbolnăviri cu COVID-19 in ultimele 24 de ore. De departe cel mai mare număr se regăseste in continuare in Capi ...

Constanța a ajuns la cea mai mare rată de infectare din țară, deși reședința și alte localități sunt în carantină
29/11/2020 14:16

Rata de infectare a explodat in Constanta in luna noiembrie, iar judetul de la malul mării a ajuns să aibă cea mai mare rată de infectare din tară, in timp ce municipiul si alte 8 localităti au fost car ...

Pensiuni în flăcări la Moeciu
29/11/2020 14:13

  Trei pensiuni au luat foc, sambătă, in statiunea Moeciu din judetul Brasov. Turistii cazati acolo s-au autoevacuat, astfel că nimeni nu a fost rănit, potrivit reprezentantilor ISU. Incendiul a porn ...

Alegeri in SUA: Curtea Suprema a statului Pennsylvania respinge o plangere a lui Trump. Echipa miliardarului inregistreaza 20 de infrangeri judiciare
29/11/2020 14:03

Curtea Suprema a statului Pennsylvania a respins o noua plangere a campaniei lui Donald Trump, prin care denunta nereguli in alegerile prezidentiale de la 3 noiembrie, reducand astfel aproape definitiv posibili ...

Instantele anuleaza majoritatea amenzilor date de autoritati pentru nepurtarea mastii. Politistul trebuie sa constate personal contraventia
29/11/2020 11:41

Avocatii au constatat ca, in majoritate, instantele de judecata admit plangerile petentilor care contesta amenzile aplicate pentru nepurtarea mastii. "Majoritatea instantelor se pronunta favorabil petenti ...

Atenție! S-a schimbat legea! Poliția nu mai are dreptul să te amendeze dacă nu ai buletinul la tine!
29/11/2020 11:36

De la sfarsitul lunii ianuarie 2020, romanii nu mai pot fi amendati pentru că nu au actul de identitate la ei. Desi legea s-a schimbat in luna ianuarie a acestui an, sunt si acum politisti locali care nu cunos ...

Cod galben de ninsori, luni, în 8 județe din Muntenia și Dobrogea   Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
29/11/2020 11:33

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

FOTO/VIDEO - Polițist, la un pas de moarte din cauza unui șofer nervos. Bărbatul l-a izbit cu mașina și a dispărut
29/11/2020 11:17

Un poliţist a fost lovit violent, cu maşina, de un şofer care a staţionat neregulamentar in zona Gării de Nord, a anunţat Sindicatul Europol, sambătă, pe Facebook.       "Poliţi ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei