Starpoint Gemini – RePlay Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 16:43

Starpoint Gemini – RePlay Review

Întrucât nu mai sunt un gamer tinerel de ceva vreme, am tendința să încep fiecare articol într-o notă de nostalgie față de titlurile care m-au fermecat la vremea lor. În episodul de azi, nu pot să nu amintesc de bătrânul Elite, cu grafica lui pătrățoasă, dar sugestivă şi gameplay-ul repetitiv, dar fascinant. Este o amintire care mă invadează negreşit de fiecare dată când joc un titlu care aspiră, chiar dacă nu o recunoaşte, la gloria acelor pixeli grosolani ai anilor ’80.

Aşa se face că studiourile independente Little Green Men au încercat şi ele marea cu degetul în domeniul simulatoarelor spaţiale cu iz de RPG, şi cum în ultima vreme am dobândit un respect deosebit pentru aceste încercări non-corporatiste, nu am putut decât să trag cât se poate de serios cu ochiul la primul lor titlu, Starpoint Gemini.

Deşi industria entertainment-ului ne-a cam servit tot ce se putea servi în materie de scenarii hollywoodiene, totuşi nu pot să nu remarc un strop de originalitate în firul epic. Starpoint Gemini este un sistem solar vast şi îndepărtat, parte a giganticului Imperiu Terran, unde iau naştere mişcări secesioniste ce duc la un mare scandal interstelar. Milițienii Imperiali, văzându-se cam puşi la colț de rebeli, decid să distrugă poarta stelară care făcea legătura cu restul coloniilor, dând însă naştere unei „mici” explozii care ia prin surprindere pe toată lumea, distruge majoritatea flotelor şi aruncă acel colț de univers în haos. La 20 de ani după acest eveniment, Jared Hunt, un căpitan în timpul acelui conflict ce a fost prins în anomalia spațială creată de explozia menţionată, se trezeşte într-o altă lume, în care noi facțiuni îşi dispută supremația şi unde ideea de independență a lăsat loc celei de profit material.

Avem astfel toate condițiile unor aventuri interesante: meandrele unui univers bazat pe interese, un conflict care încă mocneşte şi multe jucării spațiale. În funcţie de preferinţe, putem urma firul campaniei sau ne putem vedea de profitul personal, mai ales că în afară de campania oficială avem la dispoziție şi un mod sandbox, unde suntem aruncați în… nicio văltoare, ci doar cu câteva credite, o navă cam ruginită şi mult entuziasm.

Pe lângă mustață şi ochelari, protagonistului i se pot alege şi perk-uri – cum ar fi un boost la armele energetice sau un bonus la rezistența împotriva radiațiilor – precum şi skill-uri care pot fi îmbunătăţite la fiecare nivel. Aceste skill-uri sunt de fapt „manevre” ce pot fi executate în timpul luptelor, cum ar fi un bonus la accelerație sau încărcarea ceva mai rapidă a scuturilor. Producătorii au promis posibilitatea de a folosi un întreg echipaj pentru manipularea diverselor sisteme ale navei, însă din aceste promisiuni nu au rămas decât ofițerii, respectiv NPC-uri ce pot fi angajate la bord. Aceştia sunt destul de utili totuşi, întrucât pot adăuga skilluri noi (chiar şi perk-uri) sau le pot îmbunătăți pe cele vechi.

Atracția jocului provine din opțiunile pe care le avem pentru a obţine profit sau de a aduna medalii şi glorie. Putem plimba mărfuri de colo-colo pentru un comision, putem stoarce asteroizi de minerale prețioase sau putem alege să îndeplinim diverse misiuni pentru facțiunile prezente în colţişorul nostru din univers: Consorţiul Nyxian, Republica Baeldor şi Triumviratul Korkyran. Aceste misiuni (cam limitate ca diversitate) au şi rolul de a ne creşte reputația în ochii respectivelor facțiuni, însă e destul de uşor să te pui bine cu mai toți chiar şi fără ajutorul lor. În plus, odată ce ai devenit şerif stelar nu îți va mai păsa atât de mult de gura lumii, întrucât poți face singur legea cu pumnul în sectoarele ostile.

Dacă tot veni vorba, sunt disponibile aproape 60 de sectoare legate prin aşa-zisele T-Gates şi fiecare astfel de sector are propriul mini-univers. Avem de-a face cu o economie dinamică¸reprezentată prin diverse nave de transport, curtate de obicei de pirați, stații spațiale care oferă o gamă largă de servicii, precum şi forţele de ordine ale facțiunilor de care vorbeam. Una peste alta, lumea jocului prezintă o vitalitate care se împleteşte destul de bine cu liniştea specifică spațiului cosmic, şi cu toate că mi-aş fi dorit să văd ceva mai multă acțiune à la Space Rangers, nu mă pot plânge de singurătate.

Pentru toate aceste acțiuni vei avea nevoie de o navă capabilă, iar aici trebuie să recunosc o treabă bine făcută de producători. Avem aproape 50 de modele disponibile, de la cargoboturi la crucişătoare, cu mai bine de 300 de piese pentru sub-sisteme (scuturi, arme, generatoare etc) ce pot fi îmbunătăţite şi cu care ne putem modifica nava după pofta inimii. Această alergătură după cel mai nou model de fregată sau după cele mai bune subansamble este de altfel unul din plusurile jocului, pentru că efortul depus pentru a câştiga creditele necesare cumpărăturilor se echilibrează în mod natural cu cheltuielile şi noile oferte tehnologice.

Fiecare navă posedă şi o abilitate specială (cum ar fi posibilitatea de a folosi baterii anti-rachetă) însă tot farmecul vine din diversele combinații oferite de către acele componente, întrucât oferta este foarte variată: avem generatoare de scuturi care resping anumite tipuri de atacuri, pentru că avem desigur o sumedenie de tipuri de arme, dar şi generatoare de diverse culori, motoare şi afterburners, precum şi lasere miniere sau roboței care ajută cu reparațiile.

Complexitatea gestionării navelor nu se opreşte însă aici. Toate aceste sub-sisteme au locul lor bine stabilit în şasiul navei, lucru important mai ales pentru arme, întrucât amplasarea acestora va trebui să țină cont şi de unghiul lor de tragere. Astfel, un rocket launcher din coada navei nu va putea niciodată să lanseze ceva către adversari până nu-ţi arăți dosul inamicului, adaugând insultei şi o lovitură.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei