Team Fortress 2 Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 16:17

Team Fortress 2 Review

Ştiţi care e cel mai mare chin pentru un redactor de jocuri când i se dă pe mână un titlu extrem de bun? Efortul de a se opri din jucat suficient de mult timp ca să poată scrie articolul în care laudă jocul respectiv. Review-ul de faţă ar fi trebuit să fie pus pe site săptămâna trecută, dar Team Fortress 2 a reuşit să mă prindă într-un mod în care foarte puţine jocuri au reuşit s-o facă până acum, gândul de a nu juca zilnic măcar o oră-două fiind de neconceput. Până la urmă a fost nevoie să-mi fie schimbată parola contului de Steam pentru a mă convinge să scriu aceste rânduri. Bastards.

Trebuie să menţionez din start că nu am jucat primul Team Fortress sau Team Fortress Classic, aşa că perspectiva mea asupra succesorului este cea a unui n00bian™ get-beget. Un pic jenantă situaţia, ţinând cont de faptul că Team Fortress este titlul care a pus noţiunea de class în jocurile class-based. Interesant este că Team Fortress 2 ar fi trebuit să aibă o tentă militară foarte serioasă, spre deosebire de produsul pe care-l avem acum în faţă, durata sa de dezvoltare (aproape 9 ani de zile) rivalizând-o fără probleme pe cea a (încă) infamului Duke Nukem Forever. Ce a rezultat însă din acest proces anevoios a depăşit orice aşteptări.

Dacă ar fi să numesc două elemente cheie care fac din Team Fortress 2 unul dintre cele mai bune jocuri lansate până acum, acestea ar fi umorul şi accesibilitatea. Este că v-aţi aşteptat să zic gameplay revoluţionar şi grafică spectaculoasă? Haide, fiţi sinceri, câţi dintre voi mai apreciază în ziua de azi la un joc capacitatea acestuia de a vă aduce un zâmbet pe faţă? Now it’s all pixel shaders and high-res textures bitc… er, baby.

Primul lucru pe care-l veţi remarca atunci când veţi lua contact cu Team Fortress 2 va fi stilul grafic inedit: stilizat, cu o puternică tentă cartoonish, efecte de shading din plin şi personaje care vă vor aduce aminte de eroii din The Incredibles. De altfel, această realizare a personajelor va fi unul dintre motivele pentru care veţi juca întotdeauna cu zâmbetul pe buze, chiar şi când veţi primi un glonţ în dinţi din capătul opus al hărţii. La care se mai adaugă ironiile savuroase aruncate adversarilor, strigătele disperate după ajutor şi momentele Kodak, în care te lupţi de zor cu un soldat inamic şi la un moment dat sunteţi depăşiţi în viteză de un inginer, acesta fiind alergat de un Pyro cu masca de gaze pe faţă şi un topor în mâini. Priceless.

Însă pe lângă factorul LOL, stilul cartoonish din TF2 are un rol mult mai important, acela de a-ţi indica la o privire sumară care este rolul fiecărei clase în parte şi posibilitatea de a le identifica imediat într-o luptă. Asta deoarece una dintre problemele titlurilor class-based este tocmai perioada de acomodare, în care trebuie s-o iei cu încetişorul şi să vezi exact ce face fiecare clasă, care sunt abilităţile speciale, dacă se mulează pe stilul tău de joc sau nu etc. În TF2 însă, chiar şi un novice va ştii în linii mari cine ce face încă din meniul iniţial de selectare, primind şi câteva ponturi care să-i facă viaţa mai uşoară; totul servit sub forma unei lecţii predată la şcoală, lucru valabil şi pentru cele trei moduri de joc – Control Point, Capture the Flag şi Territorial Control. Acest mod de prezentare, cu toate că poate fi considerat de cârcotaşi ca fiind realizat pentru moruni™, va fi unul dintre principalele avantaje ale jocului pe termen lung.

Starurile din Team Fortress 2 sunt însă fără discuţie cele 9 clase, ele fiind împărţite în trei ramuri: ofensivă, defensivă şi suport. Cercetaşul  este cea mai rapidă clasă din joc şi singura care poate efectua un double-jump, aceşti vitezişti cu accent de Brooklyn fiind foarte dificil de nimerit. Această mobilitate sporită însă vine cu preţul unui număr redus de hit-points, scout-ul fiind printre cele mai fragile personaje din joc; mai ales că în Team Fortress 2 nu există armuri. Soldatul este o alegere foarte bună pentru novici, având o toleranţă la damage decentă, fiind în acelaşi timp capabil să împartă suficientă durere-n jurul său, mulţumită lansatorului de rachete şi shotgun-ului. Pyro-ul este poate cea mai amuzantă clasă dintre toate, având în vedere că masca lui de gaze face ca toate replicile sale să fie distorsionate şi extrem de ilare. Nu la fel de ilar este însă şi aruncătorul de flăcări din dotare, care este letal în luptele close-quarter, Pyro-ul fiind capabil să dea foc întregii echipe adverse dacă o prinde la înghesuială, după care să stea la adăpost şi să observe liniştit cum creşte kill count-ul.

Trecând pe ramura defensivă, Demoman-ul este singurul care poate folosi grenade – paradoxal, una dintre cele mai puternice arme ofensive – el având ca rezervă bombe care pot fi lipite de orice suprafaţă şi apoi detonate de la distanţă; o soluţie excelentă când trebuie să protejaţi un control point de cercetaşii inamici. Heavy-ul este exact ce spune numele – ditai namila de om cu un minigun pe măsură, el fiind recomandat pentru secerarea grupurilor compacte de inamici sau blocarea temporară a unei căi de acces cu o ploaie de gloanţe. Inginerul se află la graniţa între defensivă şi suport, el având posibilitatea să contruiască turele ce pot fi îmbunătăţite (coşmarul oricărui cercetaş), tonomate care pot vindeca şi reaproviziona coechipierii cu muniţie, cât şi teleportoare care să faciliteze deplasarea echipei. Adăugând la acestea shotgun-ul, vă puteţi da seama de ce inginerul este una dintre cele mai îndrăgite clase din TF2.

Când vine vorba de suport 100% însă, Medicul este rege, serviciile sale fiind întotdeauna apreciate de coechipieri şi temute de inamici. Pe lângă faptul că poate vindeca coechipierii, medicul le poate creşte acestora temporar viaţa la 150%, cea mai importantă abilitate a sa fiind însă Overcharge-ul: invulnerabilitate temporară pentru el şi coechipierul pe care-l vindecă, care se poate dovedi suficientă pentru a sparge o defensivă formată din turele, Pyros, Ingineri şi Soldaţi. De aceea, oricine se încumetă să joace Medic poate considera că are desenată pe spate o ţintă imensă pe care scrie „Kill me first”.

Deoarece medicii sunt de obicei bine protejaţi de cei pe care-i vindecă, sarcina de a-i scoate din luptă cade de multe ori pe umerii lunetiştilor sau spionilor. Lunetiştii sunt indivizi foarte simpatici, cu accent australian şi o pălărie specifică iubitorilor de canguri, care vă pot trimite în ecranul de respawn fără să vă daţi seama în primă fază din ce direcţie aţi fost executaţi. Astfel, un headshot este de multe ori suficient pentru a trimite la sol orice altă clasă, mai ales dacă zoom-ul este folosit suficient de mult pentru ca glonţul să primească un bonus substanţial de damage, indicat lângă cross-hair. Principalul dezavantaj al lunetistului îl reprezintă însă chiar raza laser care-l ajută să ţintească, deoarece îi poate deconspira prezenţa înainte ca acesta să-şi omoare victima.

Şi aşa am ajuns să vorbim despre Spion, poate cea mai greu de stăpânit clasă din joc, dar şi cea mai rewarding. Stilat îmbrăcaţi (că doar sunt francezi) şi cu cagulă pe cap, spionii sunt cei care pot crea un adevărat haos în tabăra inamică, sabotând turele, distrugând teleportoare şi omorând lunetişti, medici şi ingineri după bunul plac. Pentru aceasta, ei au la dispoziţie şi cele mai interesante gadget-uri din joc: un dispozitiv care le permite să devină invizibili pentru o scurtă perioadă de timp, sabotor electronic pentru distrugerea utilitarelor şi turelelor construite de ingineri cât şi posibilitatea de a se camufla, preluând identitatea unei clase din tabăra adversă.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei