default

Dimensiune font:

Terminator Salvation: The Videogame – RePlay Review

| 22-10-2012 18:43

Terminator Salvation: The Videogame – RePlay Review

Întrucât e puţin probabil ca vreun fan SF să nu fi văzut sau auzit până acum de seria Terminator, o să sar peste descrierea celor trei filme care l-au avut în rolul principal pe Arnold Schwarzenegger, fiindcă nu mai e nimic de zis. „I’ll be back”, urmăriri spectaculoase, efecte speciale de calitate, the end. A venit însă momentul schimbării distribuției (nea Swartzi e guvernator și bătrân de acum), iar Christian Bale, actorul care a făcut furori în Batman Begins și The Dark Knight, a intrat în pielea lui John Connor.

Cum era de așteptat, trebuia să facă cineva și un joc după cel mai nou Terminator, să mai câștige și Warner Bros o pâine. Iar la câte eşecuri de acest gen au apărut până acum, nu se aștepta nimeni să avem un Terminator Salvation de calitate, ca joc video. Deşi implicarea studiourilor GRIN, responsabile printre altele şi pentru seria Advanced Warfighter, ar fi putut să ofere câteva raze de speranţă.

Începutul sfârşitului

Din păcate pentru titlul de faţă, încă din primele secunde apar semne de întrebare în privinţa calităţii, deoarece John Connor nici nu seamănă cu și nici nu are vocea lui Christian Bale, aducând mai mult a comandantul Shepard din Mass Effect. Ori așa ceva nu se face dacă produci un joc bazat pe un blockbuster. Ironic e că personajele secundare importante (Blaire și Barnes) care sunt prezente şi în film au parte de vocile actorilor respectivi (Moon Bloodgood şi Lonnie Rashid Lynn Jr, aka Common).

Şi măcar de ar fi asta singura lui problemă. Cea mai mare e că se termină în 3 ore și un pic; nici n-apuci să-ţi dai seama despre ce-i vorba că ai și ieșit. De fapt, e mai bine așa, deoarece la cât de repetitiv e, dacă aș fi stat mai mult în el adormeam. Degeaba produci un joc fără probleme tehnice, cu un gameplay care funcționează dacă efectiv nu ai ce face în el. Mai bine te uiți două ore la filmul pe care este bazat și ieși mai câștigat.

Gameplay type T-1000

Terminator Salvation nu are nimic care să atragă, iar în jumătate din timp o să distrugi Aerostats, drone care sunt bune mai mult pentru detectare decât pentru luptă și T-7-T, niște gândaci uriași cu armură foarte puternică, ce trebuie flancați întotdeauna. Din păcate, luptele cu ei devin o de-a v-ați ascunselea lungită până peste poate, mai ales când sunt în număr mare. Vestiții și înspăimântătorii T-600 sunt întâlniți doar la sfârșit și nu sunt chiar așa de tari precum ar trebui. Rezistă la gloanțe, dar avem grenade şi lansatoare de rachete care fac distrugerea lor foarte facilă. Mai avem și aşa-numiţii Skin Jobs, T-600 deghizați, dar care în afara înfăţişării nu sunt cu nimic mai speciali decât fraţii lor.

Ca să aducă un pic de varietate într-un joc lung de 3 ore, producătorii au introdus și niște urmăriri (aka secvenţe „pe şine”) care în mod ironic sunt cele mai intense și interesante momente din toată acţiunea. Și ele sunt scurte, dar măcar au un farmec aparte și amintesc un pic de urmăririle din Terminator 2: Judgment Day.

Pe de altă parte, dacă nu ar fi existat sistemul de cover, jocul ar fi fost mult prea greu, asta deoarece inamicii au ceva putere de foc și armură din plin. Văzând cum un T-600 vine direct spre tine fără vreo remușcare, vei fugi și utiliza opțiunea de cover foarte des. Cu toate că acesta nu este perfect, el își face treaba de fiecare dată când e nevoie și merită o bilă albă. E drept că e același sistem pe care tot l-am mai văzut prin diverse jocuri, dar combinarea lui cu mișcarea continuă face luptele mult mai antrenante.

Dacă e să vorbim despre AI-ul inamicilor, comportamentul roboţilor se potrivește cu puterea ce o inspiră, dar nu debordează de inteligenţă. La început chiar ai impresia că inamicii au un motoraș care le spune ce să facă, dar în scurt timp te prinzi cum stă treaba şi jocul devine o rutină, pierzându-se acel sentiment de frică pe care-l ai când vezi că vin mai mulți roboţi spre tine.

Cât despre personajele care te însoţesc, acestea nu prea ajută. Au fost cazuri când nu mai aveam gloanțe și mi-au oferit muniţie, dar se poate întâmpla ca tot într-un astfel de moment nimeni să nu te bage în seamă, caz în care trebuie să aștepți mult și bine ca aliații să doboare roboții, în special pe T-7-T, care nu-și expun prea des spatele, singura lor parte vulnerabilă. În astfel de situații se vede clar că AI-ul aliaților e practic degeaba și că ar fi fost mult mai simplu să joci singur, dar cu ceva mai multă muniție.

De altfel, armele sunt destul de bine modelate și trag precis. Dar ce te faci când de multe ori nu au cu ce trage? Chiar îmi era dor de jocuri în care să fie muniție puțină pe care să o gestionezi bine, dar în Terminator Salvation acest lucru nu-i neapărat de bun augur din cauza însoţitorilor. Trebuie să golești încărcătoare întregi și câte două-trei rachete pe T-600, iar ceilalți inamici nu sunt nici ei prea departe de „norma” asta. Ori dacă tu nu poţi să-i dobori, până reuşeste AI-ul aliaţilor să o facă…

Ca şi cum cele de mai sus n-ar fi de ajuns, o misiune durează 5 minute, după care te trezeşti brusc în ecranul de loading. Fără explicații, fără nimic. Acţiunea se desfăşoară într-o zi din viața lui John, cu ceva timp înaintea evenimentelor din film și joci 5 minute, mai înaintezi o oră, mai joci un pic şi tot aşa până se facă seară şi ajungi la sfârșitul jocului. Iar puținele filmulețe și dialoguri lasă totul în ceață.

La plimbare prin Los Angeles

Cei care se aşteptau ca grafica să iasă din acest trend al mediocrităţii vor fi dezamăgiţi. Da, putem vedea cum ar arăta Los Angeles după Ziua Judecăţii, nivelurile fiind realizate destul de ok, dar există şi multe texturi de rezoluţie slabă care sabotează impresia artistică. Şi nu, nu le puteţi îmbunătăţi umblând la opţiunile grafice, pentru că acestea nu există. Rezoluţie, luminozitate şi Aspect Ratio, pentru cei cu monitoare widescreen. Şi atât, că ce-i mult strică.

Sunetul e decent, dar cu foarte mare măsură. Dialogurile sunt puţine la număr, iar atmosfera pierde mult prin lipsa lui Bale. Dacă asta nu era de ajuns, efectele sonore nu impresionează şi chiar aș putea spune că în timpul urmăririlor prin oraș, coliziunile „sună” cel puțin ciudat. Doar muzica mai salvează situația, fiind cât de cât ok.

Dat fiind faptul că eşti însoţit de câteva personaje pe parcursul aventurii, un mod co-op ar fi fost binevenit. El există… însă doar local. Aşa că dacă vreţi să distrugeţi roboţi împreună cu un amic, va trebui să-i puneţi un gamepad în braţe, fiindcă nu există mod online. La fel cum nu există niciun fel de achievement sau conţinut extra care să justifice o eventuală rejucare sau o explorare mai atentă a nivelurilor. Nici o secvenţă behind-the-scenes, niciun concept art sau imagini promoţionale, nimic. Doar satisfacţia că ai terminat şi mai repede jocul şi nu ai mai fost la mila AI-ului dacă rămâneai fără muniţie.

Concluzia? Dacă o să vă întrebe vreodată cineva de ce daţi ochii peste cap când auziţi de încă un joc bazat pe un blockbuster, puteţi să-i oferiţi fără probleme Terminator: Salvation ca exemplu elocvent. Un titlu fără pic de farmec, lansat doar ca să mai stoarcă nişte bani din buzunarele fanilor.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
ANUNT privind organizarea licitatiei publica-pasune domeniul public. 1. Informatii generale privind autoritatea contractanta: UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALA MIRONEASA cu sediul administrativ in Mironeasa, cod postal 707300, judetul Iasi, cod fiscal 4540453, telefon 0232228600, fax: 0232228652, e-mail: contact@primariamironeasa.ro. 2. Informatii generale privind obiectul inchirierii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Proprietati publice, teren pasune, 2 loturi, identificate astfel: 1. Lotul I - 30.00 ha - CF 61847/1; 3. Lotul III - 0.45 ha CF 60701. Inchirierea se face conform art. 333, art. 335 din O.G. 57/2019 si conform HCL nr. 84/07.06.2020; 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Primariei Comunei Mironeasa. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul autoritatii contractante, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Primariei Comunei Mironeasa, comuna Mironeasa, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 150 lei, ce se achita cu numerar la casierie. 3.4. Data limita privind solicitarea clarificarilor: 31.07.2020, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data limita de depunere a ofertelor: 07.08.2020, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primaria Comunei Mironeasa, registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 07.08.2020, ora 10.00, Primaria Comunei Mironeasa, judetul Iasi. 5. Instanta competenta in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalulu Iasi, Strada Elena Doamna, nr. 1A, cod postal 700398, telefon: 0332403642, fax: 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro. 6. Data transmiterii anuntului de licitatie catre instantele abilitate, in vederea publicarii: 16.07.2020.
Primăria Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi, scoate la vânzare în data de 14.08.2020, ora 10, la sediul său din Comuna Tomeşti, suprafaţa 268 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 10, Parcela Arabil 455/5, nr. cadastral 66629, la ora 10:30, suprafața de 247 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 47, Parcela Arabil 2489/8, nr. cadastral 66957, iar la ora 11, suprafața de 147 mp, situată în intravilan Sat Vlădiceni, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 5, Parcela Arabil 114. Terenurile se află în domeniul privat al Comunei Tomeşti. Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 13.08.2020, ora 15, la sediul Primăriei Tomești, într-un exemplar. Taxa de participare la licitaţie este de 50 lei. Garanţia de participare este de 3% din preţul de pornire la licitaţie pentru întreaga suprafaţă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 268 mp,3000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 247 mp, și 3292 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 147 mp. Prezentul anunț se va transmite pentru publicare instituțiilor publice abilitate, în data de 14.07.2020. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi. Tel. 0232/290434, int.211.
VIDEO Profesorii din SUA cer ca școlile SĂ NU fie deschise: Proteste masive la New York, Chicago și Los Angeles, după declarațiile lui Donald Trump
04/08/2020 20:23

 Mai multe sindicate de profesori au protestat luni la New York impotriva eventualei redeschideri a centrelor de invăţamant pentru următorul an şcolar, in condiţiile in care cazurile de contagiere cu ...

Fostul monarh al Spaniei a luat calea exilului - Ce destinație exotică a ales regele Juan Carlos
04/08/2020 17:27

Fostul rege al Spaniei Juan Carlos a plecat in Republica Dominicană după ce şi-a anunţat plecarea in exil, in contextul in care este vizat de o anchetă de corupţie, dezvăluie marţi cotidienele La Vangua ...

În Giurgiu, închiderea teraselor și a păcănelelor după ora 23,00 a durat fix două zile
04/08/2020 15:29

 Măsura care prevedea inchiderea teraselor si a sălilor de jocuri de noroc intre orele 23,00 - 6,00 a fost valabilă doar două zile in judetul Giurgiu. Vineri, 31 iulie, Comitetul Judeţean pentru Si ...

Cine e Emi Pian, seful clanului Duduianu, executat in stil mafiot de un rival pe o strada din Capitala
04/08/2020 13:14

 Liderul clanului Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian, a fost executat in stil mafiot, in dimineata zilei de marti, 4 august, de un individ din clanul rival. Emi Pian, ucis in rafuiala din Sec ...

 ANM a emis o avertizare Cod galben de vijelii și ploi torențiale pentru zece județe   HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL
04/08/2020 12:00

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Avertizare ANM - Zece județe sub cod galben de furtuni
04/08/2020 11:04

ANM a emis o avertizare Cod galben de vijelii si ploi torentiale pentru zece judete ale tării, pană miercuri la ora 12.00. În acelasi timp, in regiunile vestice indicele temperatură-umezelă va atinge ...

Hogeweyk, „orașul” în care toată lumea suferă de demență
02/08/2020 18:51

 La o primă vedere, Hogeweyk, situat la aproximativ 20 de kilometri de Amsterdam, arată ca orice alt oras olandez. Locuitorii isi duc viata in mod normal, fac cumpărături, merg la film si se intalnesc ...

Gafă de proporţii uriaşe a conducerii PNL şi USR Prahova ! Ploieştiul în pericol să piardă clădirea primăriei !
31/07/2020 14:04

 Anunţată de ieri, astăzi a avut loc conferinţa de presă a conducerilor judeţene a PNL şi USR Prahova, menită să anunţe alianţe electorale locale.   Iar locul „ochit” de cele ...

BREAKING - Noi restricții anunțate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Mască în spații deschise, activități interzise noaptea și distanță pe plajă
28/07/2020 20:44

Comitetul National pentru Situatii de Urgentă a aprobat in sedinta desfăsurată astăzi, 28 iulie, Hotărarea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspandirii infectiilor cu SARS CoV-2 l ...

Putin își plasează arma supremă în Marea Neagră - Poate lovi România în câteva minute
27/07/2020 05:55

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat - duminică, la Sankt-Petersburg - că Marina militară rusă va fi dotată cu arme nucleare hipersonice şi cu drone submarine nucleare, acestea - potrivit Ministeru ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!