Terminator Salvation: The Videogame – RePlay Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 18:43

Terminator Salvation: The Videogame – RePlay Review

Întrucât e puţin probabil ca vreun fan SF să nu fi văzut sau auzit până acum de seria Terminator, o să sar peste descrierea celor trei filme care l-au avut în rolul principal pe Arnold Schwarzenegger, fiindcă nu mai e nimic de zis. „I’ll be back”, urmăriri spectaculoase, efecte speciale de calitate, the end. A venit însă momentul schimbării distribuției (nea Swartzi e guvernator și bătrân de acum), iar Christian Bale, actorul care a făcut furori în Batman Begins și The Dark Knight, a intrat în pielea lui John Connor.

Cum era de așteptat, trebuia să facă cineva și un joc după cel mai nou Terminator, să mai câștige și Warner Bros o pâine. Iar la câte eşecuri de acest gen au apărut până acum, nu se aștepta nimeni să avem un Terminator Salvation de calitate, ca joc video. Deşi implicarea studiourilor GRIN, responsabile printre altele şi pentru seria Advanced Warfighter, ar fi putut să ofere câteva raze de speranţă.

Începutul sfârşitului

Din păcate pentru titlul de faţă, încă din primele secunde apar semne de întrebare în privinţa calităţii, deoarece John Connor nici nu seamănă cu și nici nu are vocea lui Christian Bale, aducând mai mult a comandantul Shepard din Mass Effect. Ori așa ceva nu se face dacă produci un joc bazat pe un blockbuster. Ironic e că personajele secundare importante (Blaire și Barnes) care sunt prezente şi în film au parte de vocile actorilor respectivi (Moon Bloodgood şi Lonnie Rashid Lynn Jr, aka Common).

Şi măcar de ar fi asta singura lui problemă. Cea mai mare e că se termină în 3 ore și un pic; nici n-apuci să-ţi dai seama despre ce-i vorba că ai și ieșit. De fapt, e mai bine așa, deoarece la cât de repetitiv e, dacă aș fi stat mai mult în el adormeam. Degeaba produci un joc fără probleme tehnice, cu un gameplay care funcționează dacă efectiv nu ai ce face în el. Mai bine te uiți două ore la filmul pe care este bazat și ieși mai câștigat.

Gameplay type T-1000

Terminator Salvation nu are nimic care să atragă, iar în jumătate din timp o să distrugi Aerostats, drone care sunt bune mai mult pentru detectare decât pentru luptă și T-7-T, niște gândaci uriași cu armură foarte puternică, ce trebuie flancați întotdeauna. Din păcate, luptele cu ei devin o de-a v-ați ascunselea lungită până peste poate, mai ales când sunt în număr mare. Vestiții și înspăimântătorii T-600 sunt întâlniți doar la sfârșit și nu sunt chiar așa de tari precum ar trebui. Rezistă la gloanțe, dar avem grenade şi lansatoare de rachete care fac distrugerea lor foarte facilă. Mai avem și aşa-numiţii Skin Jobs, T-600 deghizați, dar care în afara înfăţişării nu sunt cu nimic mai speciali decât fraţii lor.

Ca să aducă un pic de varietate într-un joc lung de 3 ore, producătorii au introdus și niște urmăriri (aka secvenţe „pe şine”) care în mod ironic sunt cele mai intense și interesante momente din toată acţiunea. Și ele sunt scurte, dar măcar au un farmec aparte și amintesc un pic de urmăririle din Terminator 2: Judgment Day.

Pe de altă parte, dacă nu ar fi existat sistemul de cover, jocul ar fi fost mult prea greu, asta deoarece inamicii au ceva putere de foc și armură din plin. Văzând cum un T-600 vine direct spre tine fără vreo remușcare, vei fugi și utiliza opțiunea de cover foarte des. Cu toate că acesta nu este perfect, el își face treaba de fiecare dată când e nevoie și merită o bilă albă. E drept că e același sistem pe care tot l-am mai văzut prin diverse jocuri, dar combinarea lui cu mișcarea continuă face luptele mult mai antrenante.

Dacă e să vorbim despre AI-ul inamicilor, comportamentul roboţilor se potrivește cu puterea ce o inspiră, dar nu debordează de inteligenţă. La început chiar ai impresia că inamicii au un motoraș care le spune ce să facă, dar în scurt timp te prinzi cum stă treaba şi jocul devine o rutină, pierzându-se acel sentiment de frică pe care-l ai când vezi că vin mai mulți roboţi spre tine.

Cât despre personajele care te însoţesc, acestea nu prea ajută. Au fost cazuri când nu mai aveam gloanțe și mi-au oferit muniţie, dar se poate întâmpla ca tot într-un astfel de moment nimeni să nu te bage în seamă, caz în care trebuie să aștepți mult și bine ca aliații să doboare roboții, în special pe T-7-T, care nu-și expun prea des spatele, singura lor parte vulnerabilă. În astfel de situații se vede clar că AI-ul aliaților e practic degeaba și că ar fi fost mult mai simplu să joci singur, dar cu ceva mai multă muniție.

De altfel, armele sunt destul de bine modelate și trag precis. Dar ce te faci când de multe ori nu au cu ce trage? Chiar îmi era dor de jocuri în care să fie muniție puțină pe care să o gestionezi bine, dar în Terminator Salvation acest lucru nu-i neapărat de bun augur din cauza însoţitorilor. Trebuie să golești încărcătoare întregi și câte două-trei rachete pe T-600, iar ceilalți inamici nu sunt nici ei prea departe de „norma” asta. Ori dacă tu nu poţi să-i dobori, până reuşeste AI-ul aliaţilor să o facă…

Ca şi cum cele de mai sus n-ar fi de ajuns, o misiune durează 5 minute, după care te trezeşti brusc în ecranul de loading. Fără explicații, fără nimic. Acţiunea se desfăşoară într-o zi din viața lui John, cu ceva timp înaintea evenimentelor din film și joci 5 minute, mai înaintezi o oră, mai joci un pic şi tot aşa până se facă seară şi ajungi la sfârșitul jocului. Iar puținele filmulețe și dialoguri lasă totul în ceață.

La plimbare prin Los Angeles

Cei care se aşteptau ca grafica să iasă din acest trend al mediocrităţii vor fi dezamăgiţi. Da, putem vedea cum ar arăta Los Angeles după Ziua Judecăţii, nivelurile fiind realizate destul de ok, dar există şi multe texturi de rezoluţie slabă care sabotează impresia artistică. Şi nu, nu le puteţi îmbunătăţi umblând la opţiunile grafice, pentru că acestea nu există. Rezoluţie, luminozitate şi Aspect Ratio, pentru cei cu monitoare widescreen. Şi atât, că ce-i mult strică.

Sunetul e decent, dar cu foarte mare măsură. Dialogurile sunt puţine la număr, iar atmosfera pierde mult prin lipsa lui Bale. Dacă asta nu era de ajuns, efectele sonore nu impresionează şi chiar aș putea spune că în timpul urmăririlor prin oraș, coliziunile „sună” cel puțin ciudat. Doar muzica mai salvează situația, fiind cât de cât ok.

Dat fiind faptul că eşti însoţit de câteva personaje pe parcursul aventurii, un mod co-op ar fi fost binevenit. El există… însă doar local. Aşa că dacă vreţi să distrugeţi roboţi împreună cu un amic, va trebui să-i puneţi un gamepad în braţe, fiindcă nu există mod online. La fel cum nu există niciun fel de achievement sau conţinut extra care să justifice o eventuală rejucare sau o explorare mai atentă a nivelurilor. Nici o secvenţă behind-the-scenes, niciun concept art sau imagini promoţionale, nimic. Doar satisfacţia că ai terminat şi mai repede jocul şi nu ai mai fost la mila AI-ului dacă rămâneai fără muniţie.

Concluzia? Dacă o să vă întrebe vreodată cineva de ce daţi ochii peste cap când auziţi de încă un joc bazat pe un blockbuster, puteţi să-i oferiţi fără probleme Terminator: Salvation ca exemplu elocvent. Un titlu fără pic de farmec, lansat doar ca să mai stoarcă nişte bani din buzunarele fanilor.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei