The Last Remnant Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 19:05

The Last Remnant Review

Înainte să arătaţi acuzator cu degetul spre coafurile îndrăzneţe, ochii mari şi umezi sau replicile spuse incantatoriu în scene redate cu încetinitorul, trebuie să vă atrag atenţia că The Last Remnant nu este nici pe departe un produs cu iz şintoist. Are mai mult de-a face cu China-town-ul american, cu mituri reciclate de o umanitate universală, care urlă de la o poştă: comercial!

Să nu avem impresia totuşi că noul JRPG al celor de la Square Enix a fost înghiţit în totalitate de capitalism. Marea sagă japoneză încă există şi se manifestă viu. Doar că povestea ambiţioasă a fost decorată cu ceva panouri publicitare şi firme de neon care să facă turistul american să se simtă ca acasă. Aşa că producătorii ne familiarizează din start cu destinul-clişeu al unui copil deosebit, Rush Sykes. Aproape de condiţia orfanului, Rush îşi duce cuminte viaţa pe o insulă împreună cu sora sa Irina, aşteptându-şi părinţii să se întoarcă acasă, aceştia din urmă fiind cercetători care încearcă să descifreze secretele aşa-ziselor Remnants, artefacte puternice rămase din alte timpuri.

Însă experimentele ultra-secrete ale părinţilor reuşesc să îi bage şi pe copii în bucluc, în momentul în care Irina este răpită de o creatură demonică necunoscută. Jucătorii vor controla astfel acţiunile lui Rush pentru a-l reuni cu sora sa şi vor descoperi, inevitabil, secretele sumbre ale Remnants-urilor. Şi ca în orice JRPG veritabil, din primele momente ne vom mânji mânuţele cu intrigi politice, fanatism religios şi eterna confruntare bine-rău.

De fapt, Rush nimereşte din start într-o luptă între două armate, din care el se alege cu un nou prieten, marchizul David Nassau, ocazie cu care înţelegem şi noi complexitatea lumii în care suntem treptat asimilaţi. Universul anonim înfăţişat aici nu este unul exclusiv uman, ci găzduieşte şi rase unice, precum felinele cu patru braţe Sovanni, sau micii reptilieni Qsiti.

Aceste creaturi sunt însă complet subjugate de puterea Remnants-urilor tăcute, pe care le slăvesc pentru a fi protejate. Iar credinţa lor oarbă în aceste artefacte a determinat şi structura socială; toată lumea trăieşte în oraşe-stat controlate de marchizi, oameni în directă legătură cu Remnants-urile şi împuterniciţii acestora, deciziile superioare fiind luate la nivelul unui consiliu regional.

Final Fantasy?!

Complexitatea atinge nişte graniţe greu de imaginat, unele caracteristici ale universului fiind pe atât de inexplicabile, pe cât sunt de penibile. De exemplu, toţi cârmuitorii oraşelor sunt copii care nici nu au încă probleme cu coşurile, în timp ce inamicii par să fi căzut precum Obelix în ceaunul cu poţiune magică (a se citi steroizi) când erau mici.

Mai mult, The Last Remnant încearcă în toate momentele să acopere o multitudine de aspecte umane, de la dragoste şi trădare la datoria faţă de supuşi. În lipsa unui glosar însă, sau măcar a unui jurnal care să treacă în revistă buchetul consistent de personaje, toate temele secundare se pierd undeva în neant, jucătorul fiind tentat să uite uşor orice nu ţine de firul narativ principal.

Iar asta e una dintre marile probleme, deoarece aventurierii nu sunt lăsaţi să îşi construiască universul în direcţia dorită, ci li se aminteşte mereu de salata atotcuprinzătoare din fundal. Degeaba doreşti să îţi vezi liniştit de poveste, fiindcă înaintarea anevoioasă în nivel te va forţa de multe ori să îndeplineşti orice obiectiv secundar, indiferent cât de subţire şi superficial modelat, pentru a merge mai departe.

Modul în care este prezentat acest univers este şi el unul dintre punctele cele mai slabe ale jocului. Producătorii au optat pentru aceleaşi peşteri fade când vine vorba de misiunile secundare, feţele NPC-urilor care îţi cer ajutorul se repetă ca într-un coşmar urât, iar oraşele, cu toate că sunt străjuite fiecare de un Remnant impunător, sunt de cele mai multe ori hărţi de 4X4 în care sunt înghesuite ghilda, magazinele şi taverna din care culegi misiuni. Iar în afară de a merge îndârjit cu povestea mai departe, jocul chiar nu te îmbie la prea multe activităţi adiacente.

Explorarea nivelurilor te răsplătește de multe ori cu texturi gri și fade, în deplin contrast cu cultura ce răzbate din scenele narațiunii. Obiectivele din ghildă sunt inutile, manifestându-se mai mult ca nişte achievementuri pe care nu le înţelegi decât odată ce le-ai dobândit. Conversațiile cu NPC-urile sunt la fel de concentrate ca niște știri și este ciudat cum orice personaj cu care spargeți gheața vă varsă automat întreaga poveste a vieții sale, sau măcar a orașului de care aparține. În anumite momente ai impresia că producătorii s-au chinuit atât de mult să facă mecanismele RPG mai interesante, încât au complicat inutil şi ceea ce ar fi trebuit să funcţioneze firesc.

De exemplu, îmbunătăţirea arsenalului se face prin colecţionarea materiei prime fie din mediu, fie de pe inamicii învinşi. Dar elementele necesare, precum şi locul în care pot fi găsite nu sunt dezvăluite, astfel încât veţi sfârşi cu multe obiecte în inventar, pe care nici nu ştiţi dacă trebuie să le vindeţi. Mai trist este că veți umple inventarul doar cu gunoaie, fiindcă exceptând plantele medicinale sau cărbuni, de pe inamici vă mai poate „pica” cel mult o armă sau un talisman.

Armura lui Rush nu poate fi schimbată decât prin evoluția firului narativ, el primind la un momentat dat o armură ceremonială drept cadou. Şi colac peste pupăză, în The Last Remnant loot-ul este direct proporţional cu nivelul de dificultate al confruntării. Mai rău ca la farmatul din World of Warcraft. Păcat că nici măcar această promisiune nu este destul de tentantă pentru a îţi complica existenţa în acest univers.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:40

BANCUL ZILEI

06:03


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
Sinagoga Yetev Lev din New York,amendată cu 15.000 de dolari pentru organizarea unei nunți cu mii de participanți
25/11/2020 07:15

Primarul New York-ului, Bill de Blasio, a anunţat amendarea unei sinagogi acuzate că a incălcat regulile sanitare in condiţiile in care metropola se luptă cu o revenire a epidemiei de COVID-19 deoarece a p ...

FOTO/VIDEO - Friganele umplute cu brânză
25/11/2020 07:09

 Ingrediente   12 bucăti Felii de paine 250 g Branză de vaci 100 ml ...

Fostul rege spaniol Juan Carlos ar fi ascuns milioane de euro in doua banci din Elvetia
24/11/2020 23:30

Fostul rege spaniol Juan Carlos a ascuns in doua banci elvetiene milioane de euro obtinute in urma unor tranzactii cu actiuni, prin conturi ale Fundatiei Zagatka, societatea pe care ar fi folosit-o pentru a dis ...

S-a descoperit un nou simptom al COVID
24/11/2020 16:46

Cercetătorii americani sustin că au găsit un simptom al infectării cu Sars-Cov-2. După ce s-a aflat deja că multe dintre persoanele infectate isi pierd gustul si mirosul, acum specialistii vorbesc despre ...

Viitorul secretar de stat de la Washington, fiul unuia dintre cei mai tineri supravieţuitori ai Holocaustului. Este francofon, iubește rockul și are maniere impecabile
24/11/2020 16:30

Antony Blinken, nominalizat luni de preşedintele ales al SUA, Joe Biden, pentru funcţia de secretar de stat in viitorul guvern de la Washington, este francofon şi pasionat de chitară, remarcă AFP. Consili ...

ȘOCANT: Polițist de frontieră, găsit mort, având gâtul tăiat cu flexul. S-ar fi sinucis pe fondul unei depresii declanșate după ce s-a vindecat de COVID-19
24/11/2020 12:33

Un poliţist de frontieră din Berezeni a fost găsit, luni, mort in propria locuinţă, avand gatul tăiat cu flexul. Potrivit anchetatorilor, bărbatul de 43 de ani si-ar fi pus capăt zilelor. Acesta fusese ...

Panică la Palat. Regele Spaniei se află în carantină
24/11/2020 08:45

Regele Spaniei Felipe al VI-lea se află in carantină după ce a intrat in contact cu o persoană care a fost testată pozitiv pentru COVID-19, a anunţat Palatul Regal, relatează AFP. „O persoană cu ...

Sindicatul Europol: Rugăm hoţii să nu fure după ora 18:00
23/11/2020 14:40

Potrivit sindicaliştilor de la Europol, şefii de la IPJ Harghita i-au anunţat pe subalterni că de acum incolo vor munci cate 12 ore, de luni pană sambătă, intre 06:00 - 18:00. În cazul unor urgen ...

Angajații Spitalului Județean de Urgență Bacău se tem de vaccinul anti-COVID
23/11/2020 13:15

Directia de Sănătate Publică Bacău a inceput interogarea personalului medical din toate spitalele, a celui din centrele de asistentă socială, angajatilor din ambulatorii de specialitate, policlinici, di ...

Suedia, mesaj dur către populație: „Anulați, reprogramați și amânați
23/11/2020 12:15

Premierul Suediei, Stefan Lofven, a transmis un mesaj clar cetăţenilor, in contextul pandemiei. În fata unei mortalităti considerabil mai mari decat in ​​alte tări nordice, Suedia incearcă o var ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei