The Last Remnant Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 19:05

The Last Remnant Review

Înainte să arătaţi acuzator cu degetul spre coafurile îndrăzneţe, ochii mari şi umezi sau replicile spuse incantatoriu în scene redate cu încetinitorul, trebuie să vă atrag atenţia că The Last Remnant nu este nici pe departe un produs cu iz şintoist. Are mai mult de-a face cu China-town-ul american, cu mituri reciclate de o umanitate universală, care urlă de la o poştă: comercial!

Să nu avem impresia totuşi că noul JRPG al celor de la Square Enix a fost înghiţit în totalitate de capitalism. Marea sagă japoneză încă există şi se manifestă viu. Doar că povestea ambiţioasă a fost decorată cu ceva panouri publicitare şi firme de neon care să facă turistul american să se simtă ca acasă. Aşa că producătorii ne familiarizează din start cu destinul-clişeu al unui copil deosebit, Rush Sykes. Aproape de condiţia orfanului, Rush îşi duce cuminte viaţa pe o insulă împreună cu sora sa Irina, aşteptându-şi părinţii să se întoarcă acasă, aceştia din urmă fiind cercetători care încearcă să descifreze secretele aşa-ziselor Remnants, artefacte puternice rămase din alte timpuri.

Însă experimentele ultra-secrete ale părinţilor reuşesc să îi bage şi pe copii în bucluc, în momentul în care Irina este răpită de o creatură demonică necunoscută. Jucătorii vor controla astfel acţiunile lui Rush pentru a-l reuni cu sora sa şi vor descoperi, inevitabil, secretele sumbre ale Remnants-urilor. Şi ca în orice JRPG veritabil, din primele momente ne vom mânji mânuţele cu intrigi politice, fanatism religios şi eterna confruntare bine-rău.

De fapt, Rush nimereşte din start într-o luptă între două armate, din care el se alege cu un nou prieten, marchizul David Nassau, ocazie cu care înţelegem şi noi complexitatea lumii în care suntem treptat asimilaţi. Universul anonim înfăţişat aici nu este unul exclusiv uman, ci găzduieşte şi rase unice, precum felinele cu patru braţe Sovanni, sau micii reptilieni Qsiti.

Aceste creaturi sunt însă complet subjugate de puterea Remnants-urilor tăcute, pe care le slăvesc pentru a fi protejate. Iar credinţa lor oarbă în aceste artefacte a determinat şi structura socială; toată lumea trăieşte în oraşe-stat controlate de marchizi, oameni în directă legătură cu Remnants-urile şi împuterniciţii acestora, deciziile superioare fiind luate la nivelul unui consiliu regional.

Final Fantasy?!

Complexitatea atinge nişte graniţe greu de imaginat, unele caracteristici ale universului fiind pe atât de inexplicabile, pe cât sunt de penibile. De exemplu, toţi cârmuitorii oraşelor sunt copii care nici nu au încă probleme cu coşurile, în timp ce inamicii par să fi căzut precum Obelix în ceaunul cu poţiune magică (a se citi steroizi) când erau mici.

Mai mult, The Last Remnant încearcă în toate momentele să acopere o multitudine de aspecte umane, de la dragoste şi trădare la datoria faţă de supuşi. În lipsa unui glosar însă, sau măcar a unui jurnal care să treacă în revistă buchetul consistent de personaje, toate temele secundare se pierd undeva în neant, jucătorul fiind tentat să uite uşor orice nu ţine de firul narativ principal.

Iar asta e una dintre marile probleme, deoarece aventurierii nu sunt lăsaţi să îşi construiască universul în direcţia dorită, ci li se aminteşte mereu de salata atotcuprinzătoare din fundal. Degeaba doreşti să îţi vezi liniştit de poveste, fiindcă înaintarea anevoioasă în nivel te va forţa de multe ori să îndeplineşti orice obiectiv secundar, indiferent cât de subţire şi superficial modelat, pentru a merge mai departe.

Modul în care este prezentat acest univers este şi el unul dintre punctele cele mai slabe ale jocului. Producătorii au optat pentru aceleaşi peşteri fade când vine vorba de misiunile secundare, feţele NPC-urilor care îţi cer ajutorul se repetă ca într-un coşmar urât, iar oraşele, cu toate că sunt străjuite fiecare de un Remnant impunător, sunt de cele mai multe ori hărţi de 4X4 în care sunt înghesuite ghilda, magazinele şi taverna din care culegi misiuni. Iar în afară de a merge îndârjit cu povestea mai departe, jocul chiar nu te îmbie la prea multe activităţi adiacente.

Explorarea nivelurilor te răsplătește de multe ori cu texturi gri și fade, în deplin contrast cu cultura ce răzbate din scenele narațiunii. Obiectivele din ghildă sunt inutile, manifestându-se mai mult ca nişte achievementuri pe care nu le înţelegi decât odată ce le-ai dobândit. Conversațiile cu NPC-urile sunt la fel de concentrate ca niște știri și este ciudat cum orice personaj cu care spargeți gheața vă varsă automat întreaga poveste a vieții sale, sau măcar a orașului de care aparține. În anumite momente ai impresia că producătorii s-au chinuit atât de mult să facă mecanismele RPG mai interesante, încât au complicat inutil şi ceea ce ar fi trebuit să funcţioneze firesc.

De exemplu, îmbunătăţirea arsenalului se face prin colecţionarea materiei prime fie din mediu, fie de pe inamicii învinşi. Dar elementele necesare, precum şi locul în care pot fi găsite nu sunt dezvăluite, astfel încât veţi sfârşi cu multe obiecte în inventar, pe care nici nu ştiţi dacă trebuie să le vindeţi. Mai trist este că veți umple inventarul doar cu gunoaie, fiindcă exceptând plantele medicinale sau cărbuni, de pe inamici vă mai poate „pica” cel mult o armă sau un talisman.

Armura lui Rush nu poate fi schimbată decât prin evoluția firului narativ, el primind la un momentat dat o armură ceremonială drept cadou. Şi colac peste pupăză, în The Last Remnant loot-ul este direct proporţional cu nivelul de dificultate al confruntării. Mai rău ca la farmatul din World of Warcraft. Păcat că nici măcar această promisiune nu este destul de tentantă pentru a îţi complica existenţa în acest univers.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei