The Lord of the Rings: War in the North – RePlay Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 15:44

The Lord of the Rings: War in the North – RePlay Review

După succesul trilogiei lui Peter Jackson, era de aşteptat ca febra The Lord of the Rings să cuprindă și industria jocurilor. Dar cum relația dintre cinematografie și jocurile video nu este încă ideală, seria în cauză nu a avut încă parte de o capodoperă, așa cum de exemplu a primit universul Batman.

Au existat titluri bune – Battle for Middle-Earth, Lord of the Rings Online, dar nimic cu adevărat extraordinar. Iar înainte ca mania The Hobbit să ne cuprindă în decembrie, Snowblind Studios au încercat apele Pământului de Mijloc cu un hack and slash cooperativ.

Anyways, you need people of intelligence on this sort of… mission… quest… thing

The Lord of the Rings: War in the North spune povestea a trei eroi mai puțin cunoscuți, aparent foarte buni prieteni ai lui Aragorn, într-o aventură adiacentă celei principale plină de dezmembrări și decapitări. Andriel, Farin și Eradan – teoretic Mage, Warrior, respectiv Ranger/Rogue – își încep saga în Bree, la hanul The Prancing Pony, cu ceva timp înainte ca Aragorn să se întâlnească cu Frodo.

În Bree lucrurile stau destul de bine din punct de vedere al potențialului. Atmosfera nu debordează de intensitate, dar este suficientă pentru a garanta un RPG decent, dialogurile nu te fac să vrei să treci cât mai repede de vorbărie, iar vocile sunt peste medie. În afară de sarcinile pe care le propune Aragorn, mai sunt de rezolvat doar două questuri care totalizează maxim trei-patru minute pentru finalizare, moment în care devine clar că War in the North (WitN) nu va arunca în direcția noastră probleme grave de logică sau morală.

Dar jocul încearcă să fenteze inițial. Sistemul de dialoguri se prezintă sub forma celor din Mass Effect/Dragon Age 2 – însă în niciun caz nu se pune problema unor arbori complecși de dialog sau a modificării cursului poveștii. În partea stângă sunt replicile pentru cei care vor mai multe informații despre situația tărâmului iar în dreapta replicile care avansează acțiunea… doar că acestea sunt în general clasicele „Da, rezolv” și „Nu, n-am chef”.

Nu că în ME și DA2 se ajunge mereu la vreo modificare esențială a aventurii, dar cel puțin iluzia face loc de multe ori unei alegeri mai mult sau mai puțin importante. Astfel că după două-trei conversații, WitN lasă impresia unui „Dragon Age dietetic”, abordare ce se extinde la toate capitolele, pentru că nu iese de fapt în evidență cu absolut nimic.

There's no strength left in the world of men

Abia după plecarea din Bree îi descoperi adevărata faţă şi esență, cea din care este constituit aproape în totalitate și fără de care nu are altceva de oferit: grind-ul. Majoritatea secvențelor de luptă se prezintă după șablonul leneș „zonă restrânsă – grămezi de inamici, dintre care mulți foarte rezistenți – cale de ieșire ce va deveni disponibilă doar după nimicirea hoardei”.

Şi este trist să constat că un joc LotR a primit un astfel de tratament, cu atât mai mult cu cât nici aspectele care țin de luptă nu sunt atât de dezvoltate încât să țină plictiseala departe pe durata celor aproximativ 10 ore de agitație. Iar ineditul confruntărilor, în puțina măsură în care el există, dispare după maxim 2 ore, restul fiind mai mult sau mai puțin suportabil în funcție de rezistența fiecăruia la sesiunile de grind.

Spuneam în treacăt că cei trei protagoniști sunt reprezentanți ai unor clase mai mult în teorie, pentru că în practică sărăcia jocului se întinde treptat ca o molimă. Toți trei beneficiază de două atacuri de apropiere, unul rapid și altul mai încet și puternic, plus o formă de atac la distanță cu ajutorul arcului, arbaletei sau a toiagului magic.

Pe lângă acestea, fiecare mai are la dispoziție câteva abilități speciale prin care se delimitează mai clar în privința abordării conflictelor, însă și numărul acestor opţiuni este incredibil de mic, probabil și pentru a nu supăra numărul restrâns de butoane de pe controllere. Cea mai interesantă (și la care au acces toți trei) este abilitatea de a-l chema în ajutor pe Beleram, vulturul cu voce impunătoare pe care îl eliberezi la un moment dat de acoliții lui Sauron și care trebuia pus, chiar ajutat de alte zburătoare imense, să arunce inelul afurisit în vulcan.

Aproape că singura diferențiere esențială între eroi este damage-ul, Farin fiind cel mai letal în privința luptelor melee, Eradan – cel cu care am jucat cel mai mult – fiind decent, iar Andriel descurcându-se cel mai bine de la distanță. Dintre abilitățile speciale ale fiecăruia, cele mai importante ar fi vraja de vindecare și protecție a lui Andriel, War Cry-ul (mai exact un buff de damage) lui Farin și cunoștințele de furișare ale lui Eradan. Luptele cer atenție datorită unui sistem firav de combo-uri și „fatalități” care aduc experiență în funcție de cât de complexe sunt. Iar în pretențiile lui de RPG, jocul combină aceste abilități în ceea ce se dorește a fi un set de câte trei skill-trees pentru fiecare, care cel puțin la prima vedere pare că aduce complexitate în modalitățile speciale de eliminare a inamicilor, însă până la urmă și aici alegerile se reduc în special la cantități suplimentare de damage.

Cei trei sunt mereu împreună, fie că jocul este abordat cooperativ sau nu, AI-ul ocupându-se foarte mecanic de cei care nu beneficiază de un păpușar uman. Ordinele de atac și apărare care pot fi date coechipierilor controlaţi de AI nu contează mai deloc: Andriel se grăbește mereu să te ajute cu Sanctuary atunci când se apropie sfârșitul, iar Farin binecuvântează imediat locul cu un War Cry imediat ce abilitatea devine disponibilă. Dacă lucrurile au mers într-adevăr prost și ai fost dovedit de orci și goblini, AI-ul încearcă să ajungă imediat la tine pentru resuscitare, indiferent de orice altceva explodează pe câmpul de luptă.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:04

1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
Nicolas Sarkozy, fostul presedinte francez, judecat in dosarul
23/11/2020 18:09

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy este judecat la Tribunalul Corectional din Paris, incepand de luni si pana la 10 decembrie, cu privire la coruptie si trafic de influenta in dosarul "interceptaril ...

Sindicatul Europol: Rugăm hoţii să nu fure după ora 18:00
23/11/2020 14:40

Potrivit sindicaliştilor de la Europol, şefii de la IPJ Harghita i-au anunţat pe subalterni că de acum incolo vor munci cate 12 ore, de luni pană sambătă, intre 06:00 - 18:00. În cazul unor urgen ...

Angajații Spitalului Județean de Urgență Bacău se tem de vaccinul anti-COVID
23/11/2020 13:15

Directia de Sănătate Publică Bacău a inceput interogarea personalului medical din toate spitalele, a celui din centrele de asistentă socială, angajatilor din ambulatorii de specialitate, policlinici, di ...

Suedia, mesaj dur către populație: „Anulați, reprogramați și amânați
23/11/2020 12:15

Premierul Suediei, Stefan Lofven, a transmis un mesaj clar cetăţenilor, in contextul pandemiei. În fata unei mortalităti considerabil mai mari decat in ​​alte tări nordice, Suedia incearcă o var ...

„Beţi câte 50 de grame şi mergeţi mai departe”, sfatul lui Dodon după pierderea alegerilor
23/11/2020 12:00

Igor Dodon, incă preşedinte in funcţie al Republicii Moldova după ce a pierdut alegerile im faţa Maiei Sandu, merge in localităţile in care a obţinut cele mai multe voturi la scrutinul prezidenţial şi ...

Europa va ridica în ianuarie restricţiile de zbor impuse avioanelor Boeing 737 MAX
23/11/2020 11:45

Europa va ridica in ianuarie restricţiile de zbor impuse avionului Boeing 737 MAX, după ce autoritatea de reglementare americană (FAA) a pus capăt consemnării la sol din ultimele 20 de luni. Modelul Boein ...

Procurorii din Germania cercetează aproximativ 20.000 de cazuri de infracţiuni legate de noul coronavirus
23/11/2020 11:35

Procurorii din Germania anchetează aproximativ 20.000 de cazuri de infracţiuni legate de noul coronavirus, relatează luni cotidianul german Die Welt, citat de DPA. Comercializarea de măşti sanitare contra ...

Peste 25.000 de copii au fost uciși în Afganistan
23/11/2020 11:25

În perioada 2005-2019 in conflictele din Afganistan au fost ucişi sau răniţi 26.025 de copii, arată un raport al organizaţiei caritabile britanice Salvaţi Copiii, preluat de dpa. Numai anul trecut, ...

Țara care anunță relaxarea restricțiilor
23/11/2020 10:45

În prezent, Franţa se află sub carantină la nivel naţional, insă autorităţile promit că vor incepe eliminarea treptată a restricţiilor ce au fost impuse pentru limitarea transmiterii COVID-19. ...

Alte trei localități au intrat în carantină. Cine sunt românii afectați
23/11/2020 09:55

Romania este lovită crunt de pandemia de coronavirus. Avem parte de mii de cazuri noi in fiecare zi, iar restrictiile sunt pe măsură. Autoritătile au decis carantinarea altor localităti importante. Decizii ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei