The Lord of the Rings: War in the North – RePlay Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 15:44

The Lord of the Rings: War in the North – RePlay Review

După succesul trilogiei lui Peter Jackson, era de aşteptat ca febra The Lord of the Rings să cuprindă și industria jocurilor. Dar cum relația dintre cinematografie și jocurile video nu este încă ideală, seria în cauză nu a avut încă parte de o capodoperă, așa cum de exemplu a primit universul Batman.

Au existat titluri bune – Battle for Middle-Earth, Lord of the Rings Online, dar nimic cu adevărat extraordinar. Iar înainte ca mania The Hobbit să ne cuprindă în decembrie, Snowblind Studios au încercat apele Pământului de Mijloc cu un hack and slash cooperativ.

Anyways, you need people of intelligence on this sort of… mission… quest… thing

The Lord of the Rings: War in the North spune povestea a trei eroi mai puțin cunoscuți, aparent foarte buni prieteni ai lui Aragorn, într-o aventură adiacentă celei principale plină de dezmembrări și decapitări. Andriel, Farin și Eradan – teoretic Mage, Warrior, respectiv Ranger/Rogue – își încep saga în Bree, la hanul The Prancing Pony, cu ceva timp înainte ca Aragorn să se întâlnească cu Frodo.

În Bree lucrurile stau destul de bine din punct de vedere al potențialului. Atmosfera nu debordează de intensitate, dar este suficientă pentru a garanta un RPG decent, dialogurile nu te fac să vrei să treci cât mai repede de vorbărie, iar vocile sunt peste medie. În afară de sarcinile pe care le propune Aragorn, mai sunt de rezolvat doar două questuri care totalizează maxim trei-patru minute pentru finalizare, moment în care devine clar că War in the North (WitN) nu va arunca în direcția noastră probleme grave de logică sau morală.

Dar jocul încearcă să fenteze inițial. Sistemul de dialoguri se prezintă sub forma celor din Mass Effect/Dragon Age 2 – însă în niciun caz nu se pune problema unor arbori complecși de dialog sau a modificării cursului poveștii. În partea stângă sunt replicile pentru cei care vor mai multe informații despre situația tărâmului iar în dreapta replicile care avansează acțiunea… doar că acestea sunt în general clasicele „Da, rezolv” și „Nu, n-am chef”.

Nu că în ME și DA2 se ajunge mereu la vreo modificare esențială a aventurii, dar cel puțin iluzia face loc de multe ori unei alegeri mai mult sau mai puțin importante. Astfel că după două-trei conversații, WitN lasă impresia unui „Dragon Age dietetic”, abordare ce se extinde la toate capitolele, pentru că nu iese de fapt în evidență cu absolut nimic.

There's no strength left in the world of men

Abia după plecarea din Bree îi descoperi adevărata faţă şi esență, cea din care este constituit aproape în totalitate și fără de care nu are altceva de oferit: grind-ul. Majoritatea secvențelor de luptă se prezintă după șablonul leneș „zonă restrânsă – grămezi de inamici, dintre care mulți foarte rezistenți – cale de ieșire ce va deveni disponibilă doar după nimicirea hoardei”.

Şi este trist să constat că un joc LotR a primit un astfel de tratament, cu atât mai mult cu cât nici aspectele care țin de luptă nu sunt atât de dezvoltate încât să țină plictiseala departe pe durata celor aproximativ 10 ore de agitație. Iar ineditul confruntărilor, în puțina măsură în care el există, dispare după maxim 2 ore, restul fiind mai mult sau mai puțin suportabil în funcție de rezistența fiecăruia la sesiunile de grind.

Spuneam în treacăt că cei trei protagoniști sunt reprezentanți ai unor clase mai mult în teorie, pentru că în practică sărăcia jocului se întinde treptat ca o molimă. Toți trei beneficiază de două atacuri de apropiere, unul rapid și altul mai încet și puternic, plus o formă de atac la distanță cu ajutorul arcului, arbaletei sau a toiagului magic.

Pe lângă acestea, fiecare mai are la dispoziție câteva abilități speciale prin care se delimitează mai clar în privința abordării conflictelor, însă și numărul acestor opţiuni este incredibil de mic, probabil și pentru a nu supăra numărul restrâns de butoane de pe controllere. Cea mai interesantă (și la care au acces toți trei) este abilitatea de a-l chema în ajutor pe Beleram, vulturul cu voce impunătoare pe care îl eliberezi la un moment dat de acoliții lui Sauron și care trebuia pus, chiar ajutat de alte zburătoare imense, să arunce inelul afurisit în vulcan.

Aproape că singura diferențiere esențială între eroi este damage-ul, Farin fiind cel mai letal în privința luptelor melee, Eradan – cel cu care am jucat cel mai mult – fiind decent, iar Andriel descurcându-se cel mai bine de la distanță. Dintre abilitățile speciale ale fiecăruia, cele mai importante ar fi vraja de vindecare și protecție a lui Andriel, War Cry-ul (mai exact un buff de damage) lui Farin și cunoștințele de furișare ale lui Eradan. Luptele cer atenție datorită unui sistem firav de combo-uri și „fatalități” care aduc experiență în funcție de cât de complexe sunt. Iar în pretențiile lui de RPG, jocul combină aceste abilități în ceea ce se dorește a fi un set de câte trei skill-trees pentru fiecare, care cel puțin la prima vedere pare că aduce complexitate în modalitățile speciale de eliminare a inamicilor, însă până la urmă și aici alegerile se reduc în special la cantități suplimentare de damage.

Cei trei sunt mereu împreună, fie că jocul este abordat cooperativ sau nu, AI-ul ocupându-se foarte mecanic de cei care nu beneficiază de un păpușar uman. Ordinele de atac și apărare care pot fi date coechipierilor controlaţi de AI nu contează mai deloc: Andriel se grăbește mereu să te ajute cu Sanctuary atunci când se apropie sfârșitul, iar Farin binecuvântează imediat locul cu un War Cry imediat ce abilitatea devine disponibilă. Dacă lucrurile au mers într-adevăr prost și ai fost dovedit de orci și goblini, AI-ul încearcă să ajungă imediat la tine pentru resuscitare, indiferent de orice altceva explodează pe câmpul de luptă.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei