The Witcher: Enhanced Edition – RePlay Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 14:30

The Witcher: Enhanced Edition – RePlay Review

Ceea ce a împiedicat The Witcher să fie catalogat ca un RPG de excepţie au fost anumite deficienţe legate de gameplay şi partea tehnică. Iar cele câteva patch-uri apărute în lunile următoare lansării au arătat că este loc de îmbunătăţiri decente în ambele direcţii.

Au fost reparate multe bug-uri privind diverse quest-uri şi item-uri, timpii enormi de încărcare a zonelor au fost reduşi substanţial, iar numărul CTD-urilor (Crash To Desktop) a scăzut şi el. Mai mult decât atât, cei de la CD Prokect Red s-au angajat să aducă jocului modificări ceva mai profunde care până la urmă s-au concretizat într-o nouă versiune retail, denumită foarte sugestiv Enhanced Edition.

Efortul producătorilor de a adăuga voci şi subtitrări pentru mai multe limbi străine este impresionant, dar ce mi-a plăcut a fost că versiunea în engleză a fost refăcută, personajele beneficiind acum de mai multe linii de dialog şi de un vocabular ceva mai bogat. De asemenea, s-a lucrat şi la animaţiile personajelor cu rol important în poveste, limbajul corpului din timpul cut-scene-urilor fiind ceva mai apropiat de realitate.

O altă îmbunătăţire vizibilă este că înfăţişarea anumitor creaturi este mai diversificată din punct de vedere al culorilor. Mai mult, numărul personajelor care arătau identic, dar aveau linii de dialog diferite, a fost redus prin introducerea unor noi piese de vestimentaţie. De altfel, unele scene din Enhanced Edition au acum o paletă de culori mai vie, cu impact pozitiv asupra peisajelor ce conţin răsărituri şi apusuri de soare.

Cine a jucat versiunea originală ştie că timpii de încărcare numeroşi şi lungi erau o adevărată problemă care te putea determina să renunţi şi să dezinstalezi jocul fără nici un regret. Acum, perioadele de încărcare au scăzut considerabil, astfel că pendularea între diverse zone este mai rapidă, iar vizitarea interiorului unei case are loc instantaneu. În plus, opţiunea de autosave este acum opţională.

Pe de altă parte, în ciuda îmbănătăţirilor aduse, frecvenţa CTD-urilor încă rămâne un motiv serios pentru a da cu pumnul în masă şi de a înjura pentru timpul de joc pierdut de la ultima salvare. Totodată, deşi jocul este pe ansamblu mai fluid, scăderile de framerate sunt cam la fel de drastice în timpul scenelor populate cu multe NPC-uri, ceea ce arată limitările tehnologice ale engine-ului Aurora legate de scalabilitatea acestuia în raport cu performanţele crescute ale PC-urilor actuale.

Pathfinding-ul creaturilor a fost şi el îmbunătăţit, în special cel al lui Geralt, dar tot mai există probleme când trebuie să ajungă din punctul A în B trecând printr-o diferenţă de altitudine. De asemenea, există în continuare acel bug care face ca anumite creaturi să-şi dea duhul mult mai greu decât e cazul şi acest lucru se poate verifica în timpul luptelor cu mai mulţi adversari identici, luându-i la rost pe fiecare parte. Veţi fi surprinşi de cantitatea considerabilă de damage pe care o poate suporta un inamic ai cărui tovarăşi cu aceleaşi statistici au căzut din câteva lovituri de sabie.

Şi sistemul de dialog a rămas neschimbat. Ca şi în versiunea originală, recomand ca alegerea liniilor de dialog să se facă de jos în sus. Prima opţiune din meniu este cea mai importantă şi alegerea ei poate duce la dispariţia celorlalte, absenţă care poate închide definitiv anumite alegeri legate de relaţia cu personajul respectiv şi deci posibile quest-uri. De menţionat că această metodă nu este necesară când este vorba de discuţiile care influenţează povestea principală.

Modificări consistente se observă şi la dice poker. De exemplu, nu am mai întâlnit situaţii în care NPC-urile au trei zaruri de cinci şi nu schimbă decât un zar în loc de două, partidele fiind astfel mult mai antrenante. Pe de altă parte, ca şi în jocul original, o metodă de a obţine ceva mai mulţi bani este să-ţi laşi adversarul să câştige câteva partide. El va începe să liciteze sume tot mai mari, iar după ce îi vei goli buzunarele, vei constata că suma câştigată depăşeşte totalul compus din banii puşi de tine în joc şi cei avuţi de el iniţial.

Continuând cu modificările importante, inventarul lui Geralt a fost mărit, acum fiind împărţit în două secţiuni, prima de uz general şi a doua dedicată exclusiv alchimiei. Atât Satchel, cât şi Alchemy Sack au acum un buton de sortare a diferitelor obiecte şi ingrediente, ceea ce asigură un management mai eficient atunci când inventarul este plin şi nu sunteţi decişi ce obiecte să aruncaţi.

În continuare însă, nu poţi stoca în inventar alte arme în afară de cele aflate în sloturile disponibile (patru la număr). De altfel, cum doar cele două săbii sunt legate de stiluri de luptă ale lui Geralt, utilizarea celorlalte arme este inutilă. Acelaşi lucru este valabil şi pentru vrăji. În afară de Aard şi Igni, celalalte trei "semne" au o utilitate practică apropiată de zero, chiar şi pe cel mai ridicat nivel de dificultate.

Mai mult, ca şi în versiunea originală, varietatea armelor şi a armurilor este foarte mică considerând întinderea jocului, iar drop-urile care nu au legătură cu quest-urile importante sunt de toată jena. Rolul lor este unul pur economic, dar numai atunci când e vorba de cantităţi mari. Din fericire, nu mai e nevoie să scotoceşti fiecare cadavru, ci e suficient să ţii apăsat CTRL şi cu un click de mouse drop-urile sunt transferate automat în inventar.

Tot la capitolul nemulţumiri intră şi perspectiva High Isometric care a rămas neschimbată, adică puţin prea apropiată de nivelul solului. Ca şi acum un an, au existat situaţii în care am simţit nevoia de a avea o perspectivă mai îndepărtată de personaj. Un alt lucru deranjant este că poţi scotoci nestingherit prin case, fără ca locatarii acestora să se supere câtuşi de puţin. Credibilitatea jocului scade şi mai mult atunci când găseşti obiecte destul de valoroase în cufere şi dulapuri, în condiţiile în care posesorii se plâng că sunt săraci şi mor de foame.

Dincolo de toate aceste modificări aduse versiunii originale, The Witcher Enhanced Edition vine şi cu două noi aventuri, The Price of Neutrality şi Side Effects. Ambele pot fi jucate indiferent dacă aţi terminat jocul sau nu, deoarece nu este posibilă importarea eroului din single-player-ul propriu-zis. În schimb, vi se vor da un anumit număr de talente cu care îl puteţi personalize pe Geralt, ceea ce subliniază faptul că cele două aventuri reprezintă entităţi separate, chiar dacă povestea lor se leagă de cea principală.

Într-un fel e de înţeles această decizie a producătorilor. Jocul, în funcţie de numărul quest-urilor, orelor de gameplay şi al gradului de dificultate, poate fi terminat cu valori ale nivelului personajului principal cuprinse între 32 şi 50. Să echilibrezi cele două aventuri în funcţie de acest aspect ar fi fost, dacă nu dificil, atunci cel puţin o activitate care ar fi necesitat o perioadă mare de timp.

The Witcher Enhanced Edition este o achiziţie excelentă pentru fanii RPG care nu au intrat în contact cu universul creat de Andrzej Sapkowski. Cei care au terminat The Witcher nu vor avea motive să reia jocul de la capăt, dar pe lângă cele două aventuri, vor primi câteva materiale specifice versiunilor Collector’s Edition.

Printre acestea se numără harta şi coloana sonoara a jocului, un DVD "Making of" şi editorul D’jinii cu ajutorul căruia sperăm să vedem cât mai multe aventuri create de comunitate. Iar faptul că toate aceste materiale (mai puţin nuvela scrisă de Andrzej Sapkowski) sunt disponibile gratuit pentru jucătorii care au cumpărat versiunea iniţială este încă lucru lăudabil din partea producătorilor.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
 Moarte suspectă la Ankara. Poliția, acuzată de ascunderea unor probe
01/10/2020 18:41

  O fată de 21 de ani, Aleyna Cakir, a murit in mod suspect in luna iunie, la Ankara, iar părintii acesteia acuză politia de musamalizarea crimei. Fata a fost găsită spanzurată in apartamentul ...

RECORD NEGRU În ultima săptămână, peste 770 de copii au fost diagnosticaţi cu COVID-19: Nelu Tătaru spune că România nu va ajunge la 3.000 de cazuri zilnice
01/10/2020 18:02

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că, din evaluările autorităţilor, in ultima săptămană s-au inregistrat "in jur de 276 de copii care sunt intre 0-9 ani şi 495 de copii care sunt intre ...

 COVID face dezastru în Rusia. 9.000 de îmbolnăviri într-o zi
01/10/2020 15:49

  Rusia a inregistrat joi aproape 9.000 de cazuri de coronavirus pentru a doua zi consecutiv, ceea ce inseamnă o creştere de peste 460 faţă de cifrele raportate cu o zi in urmă, potrivit datelor furn ...

UE va sancționa Marea Britanie pentru încălcarea normelor Brexit
01/10/2020 14:01

 Autorităţile de la Londra au in acest moment in dezbatarea parlamentul un proiect de lege care reglementează piaţa sa internă post-Brexit, dar care incalcă acordul de ieşire din Uniunea Europeană. ...

Spania isi inchide Capitala: Madridul intra in carantina.
01/10/2020 13:18

 3,3 milioane de locuitori ai Madridului vor intra in carantina, pentru a doua oara in acest an. Anuntul a fost facut de ministrul spaniol al Sanatatii, care a spus ca masura se va aplica si pentru unele z ...

Mașină de Poliție, în flăcări
01/10/2020 08:27

  O autospecială de poliţie a luat foc in urma unui accident produs in municipiul Campulung Muscel, cei trei ocupanţi fiind răniţi uşor. „O autospecială de poliţie din cadrul Secţiei ...

1 octombrie. Vreme capricioasa in toata tara Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
01/10/2020 08:00

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

DOCUMENTE Proiectele de modificare a legilor justiției, puse în dezbatere publică până în 31 martie 2021: Dispare Secția Specială, mandatul funcțiilor de conducere crește de la 3 la 4 ani
30/09/2020 20:26

 Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat punerea in dezbatere publică, pană in 31 martie 2021, a propunerilor de modificare a celor trei legi ale Justiţiei. Printre modificările propuse se ...

Guvernul slovac aproba instituirea starii de urgenta de la 1 octombrie, timp de 45 de zile
30/09/2020 15:38

 Guvernul slovac a aprobat miercuri instituirea starii de urgenta incepand de joi, 1 octombrie, ca reactie la cresterea numarului de infectari cu coronavirus, a anuntat premierul Igor Matovic pe  ...

 Ploi și vânt în toată țara!
30/09/2020 11:45

  ANM anunţă pentru intervalul miercuri ora 10:00 - vineri ora 10.00, Cod galben de ploi in vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi in zona de munte. Va ploua şi se vor acumula cantităţi de ap ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei