Time of Defiance Review

default

Dimensiune font:

| 24-10-2012 15:05

Time of Defiance Review

Nu sunt genul de persoana care doarme mult, insa odata cu trecerea anilor am ajuns sa am nevoie, din cand in cand, de sapte-opt ore de somn pentru a ma simti odihnit. Si totusi, nu inseamna ca nu mai fac cate un maraton de doua-trei zile non-stop in fata computerului atunci cand am mult de lucru sau cand ma joc, activitati care, de altfel, in cazul meu, se suprapun. Cum am devenit mai exigent in materie de jocuri, comparativ cu perioada cand eram la liceu sau la facultate, si cum asistam in general la o deteriorare calitativa a acestora, anul acesta un singur joc a reusit sa ma faca sa uit de toti si de toate: Gothic 2. Insa acum, dupa trei zile si doua nopti nedormite si aproximativ 15 ore de odihna, am realizat cu imensa bucurie ca am intalnit un al doilea joc, la fel de captivant, si anume Time of Defiance.

 

Spre deosebire de alte titluri massive multiplayer online, Time of Defiance nu are o durata nelimitata, ci fiecare sesiune de joc poate fi de pana la 21-28 de zile. Exista mai multe tipuri de joc: demo, blitz, skirmish, begginer, intermediate, advanced, tipuri ce se diferentiaza atat in functie de skill-ul jucatorilor, dar si de viteza cu care sunt colectate resursele sau construite cladirile. Scopul fiecarei sesiuni este de a acumula cat mai multe puncte, clasandu-te cat mai sus posibil in ierarhia jucatorilor, puncte al caror numar este influentat de marimea imperiului, de numarul de unitati/cladiri inamice doborate, de numarul de cladiri/unitati proprii construite, precum si de resursele colectate.
Raportat la un singur jucator, principiile care guverneaza Time of Defiance sunt cele caracteristice oricarui joc clasic de strategie. Trebuie sa strangi resurse pe care le investesti in productia de unitati si cladiri, trebuie sa explorezi, sa te extinzi si, in ultima instanta, sa cuceresti. O prima particularitate intalnita la Time of Defiance este aceea ca poti construi doar in anumite locatii, caci universul jocului este alcatuit dintr-un numar impresionant de insule suspendate in spatiu (cateva mii pe sesiune), nimic altceva decat ramasite ale unei planete disparute in urma cu un milion de ani.

 

Initial, Nespanona era o planeta asemanatoare Pamantului, foarte bogata in resurse. Gratie descoperirilor stiintifice, civilizatia Nespanienilor ajunsese la un grad foarte mare de dezvoltare. Si totusi, tehnologia deschiderii unor gauri de vierme in orice colt al Universului, altul decat cele din preajma planetei lor, le ramasese necunoscuta. Experimentele facute in acest sens s-au soldat cu un dezastru: Nespanona urma sa colapseze ireversibil intr-o planeta mica de marimea unei luni. Pentru a castiga timpul necesar construirii unor nave spatiale si evacuarii populatiei, Nespanienii au construit zeci de mii de dispozitive antigravitationale pe care le-au fixat de suprafata planetei. Iata de ce universul din Time of Defiance este compus din mii si mii de insule suspendate in spatiu, unele avand o marime de cativa metri, altele intinzandu-se pe sute de kilometri.
In joc sunt doua rase, Cog si Shadoo Alliance. Pe cat de barbari, necivilizati si razboinici sunt primii, pe atat de pasnici, dedicati stiintei si culturii sunt Shadoo. Cog sunt impartiti in triburi numite Case, fiecare reprezentand o intreaga familie cu un trecut istoric impresionant. Cea mai importanta este Eight House care, datorita cercetarilor stiintifice facute asupra unor relicve Nespaniene, Quantum Gates, pot asigura deplasarea rapida si in siguranta a celorlalte Case, desigur, contra unei sume de bani. Si totusi, Eight House nu sunt singurii detinatori ale unor secrete ale civilizatiei Nespaniene. In timpul experimentelor facute cu Quantum Gates au dat peste Shadoo care au facut si ei la randul lor descoperiri importante in directia descifrarii tainelor Nespanienilor.

 

O a doua particularitate a jocului consta in numarul si rolul resurselor care sunt in numar de sase: coal, metal, stone, wood, water si crystal moss. Cladirile Cog se construiesc la Headquarter folosindu-se wood, metal si stone. O astfel de cladire este Vehicle Constructor unde se fabrica toate vehiculele Cog utilizandu-se wood si metal. Totusi, cea mai importanta resursa pentru Cog este coal ce serveste drept combustibil pentru toate vehiculele, indiferent ca este vorba de nave de razboi, de Mining Transports sau de Scouts. Pe langa rolul pe care il au (ofensiv, defensiv, economic, de explorare), fiecare vehicul este caracterizat prin viteza, armura, capacitatea de inmagazinare a combustibului, precum de rapiditatea cu care acesta se consuma. Astfel, este recomandat sa va dezvoltati in asa fel economia incat niciodata sa nu duceti lipsa de coal. Nimic nu este mai umilitor decat situatia in care sa nu va puteti apara sau ataca deoarece flota voastra de nave a ramas fara combustibil intr-un colt indepartat al hartii din cauza ca nu ati asigurat o linie de aprovizionare eficienta a acestora.
Desi nu puteti juca decat din perspectiva Cog, puteti avea acces la tehnologii mai avansate, atat Cog, cat si Shadoo prin intermediul Eight House. La inceputul fiecarei sesiuni, in majoritatea cazurilor, porniti cu o insula ce contine HQ gata construit, cateva unitati si cladiri adiacente, dar si un Quantum Gate. Daca v-ati extins si pe alte insule, pierderea celei initiale nu este o tragedie asa de mare, insa va trebui sa faceti tot posibilul pentru a nu pierde Quantum Gate. De ce? Deoarece doar cu ajutorul acestei porti veti putea vizita Eight House unde puteti cumpara noi tehnologii, informatii deosebit de pretioase referitoare la ceilalti jucatori, transporturi incarcate cu resurse, precum si coordonatele locului unde puteti deschide o alta gaura de vierme, toate acestea in schimbul celorlalte doua resurse: water si crystal moss. Cum Cog nu pot extrage direct crystal moss, atunci cand ati strans o cantitate suficienta de apa, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa achizionati de la Eight House un Crystal Moss Miner. Astfel, pentru o economie eficienta, va trebui sa aveti in orice moment cat mai multe Mining Transports pentru primele cinci resurse si cat mai multe Crystal Moss Miners pentru crystal moss. Importanta acestei resurse nu rezida numai din rolul de moneda de schimb, ci si din faptul ca, asa cum coal este combustibilul pentru toate navele Cog, crystal moss asigura propulsia tuturor navelor Shadoo pe care le veti cumpara. Datorita vitezei, armurii si eficientei superioare a acestor vehicule, este aproape imposibil sa progresati, sa castigati un joc fara a apela la aceasta tehnologie, astfel ca va trebui sa incepeti productia de crystal moss cat mai repede posibil.
Este adevarat ca puteti produce crystal moss si prin alte cai, fie din apa (cu ajutorul Crystal Moss Distilery), fie din piatra (prin intermediul Stone Processor), insa raportul dintre aceste resurse si cantitatea de crystal moss obtinuta este atat de disproportionat (8:1, respectiv 20:1), incat este indicat sa nu recurgeti la aceste metode la inceputul jocului, deoarece atunci va vor trebui toate resursele, singura exceptie in acest caz fiind situatiile in care efectiv aveti nevoie disperata de cat mai mult crystal moss.

 

Cantitatile acumulate de water si de crystal moss pot fi stocate in contul vostru personal din Eight House prin doua metode. Daca trebuie sa cumparati ceva urgent, va trebui sa construiti unul sau mai multe Quantum Traders prin care puteti varsa imediat in cont cantitati de pana la 80t water sau 20t crystal moss, vehiculele respective fiind retinute definitiv de Eight House. O a doua metoda este depozitarea lenta, in timp, a acestor doua resurse cu ajutorul Quantum Communicators, cladiri care mai au rolul de a transporta toate cele sase resurse, la fel de lent, de pe o insula pe alta. Astfel, daca distantele dintre insule sunt prea mari si doriti sa strangeti resursele intr-unul sau mai multe puncte, va trebui ca fiecare insula indepartata sa aiba cate un Quantum Communicator care va depozita resursele intr-una din bazele voastre principale, cu conditia sa aveti construit in acele locatii cel putin un Quantum Receiving Silo, iar distanta dintre un Communicator si un Receiving Silo sa nu depaseasca 250 km.
Incetineala cu care se transfera resursele in acest fel este o caracteristica generala a intregului joc, fie ca este vorba de construirea de cladiri si vehicule sau de deplasarea acestora ori de colectarea propriu-zisa a resurselor. De aceea, de cele mai multe ori, nu va trebui sa petreceti o perioada indelungata de timp in joc. Pur si simplu apasati alt-tab, va verificati e-mail-ul, navigati pe web, va vedeti de proiectele voastre si reveniti din cand in cand in joc pentru a mai construi o nava, pentru a mai pune stapanire pe o insula sau pentru a construi inca o cladire. Si totusi, exista imprejurari in care va trebui sa fiti cat mai mult timp online, pentru a va apara sau a va ataca inamicii, caci, daca aveti putin ghinion, va puteti trezi inconjurat de adversari, neputandu-va extinde pe cat de repede doriti. Din fericire, producatorii au introdus un sistem de chat prin care puteti vorbi cu ceilalti jucatori, incheind, temporar sau nu, armistitii sau aliante. De asemenea, pentru a va conduce cat mai eficient imperiul, exista un sistem de queue privind construirea cladirilor si a vehiculelor, puteti seta rute automate de aprovizionare cu resurse si va puteti juca si dintr-o perspectiva mai larga numita Empire View.

 

In momentul in care treceti din perspectiva 3D (Detail View) in cea 2D (Empire View), veti avea o perspectiva de ansamblu a intregii harti ce este impartita sectoare compuse din patru patrate cu latura de 50 de km pe care sunt reprezentate insulele si vehiculele voastre, dar si cele inamice. Fiecare patrat pe care il explorati va avea o culoare in functie de statutul sau. Daca detineti controlul asupra unui patrat, acesta va fi verde. Cele neutre sunt albastre (daca nu contin nici o insula), in caz contrar fiind galbene, cele rosii simbolizeaza zonele detinute de adversari, iar portocalii cele aflate in posesia aliatilor. In orice patrat explorat puteti amplasa markere pentru a memora descoperirea unei insule ori a unei nave inamice ori aparitia unor evenimente speciale, cum ar fi quantum disturbances, asteroizi, travelling miners, travelling salesmen sau nespan probes. De mentionat ca aliatii nu pot face schimb numai de resurse, ci si de markere, fapt care faciliteaza descoperirea de noi patrate, aliate sau inamice, scutindu-va de efortul de a mai folosi scouti pentru explorare.
Ca in orice joc de strategie, obtinerea victoriei nu este garantata doar de o economie solida si o armata puternica. Un rol la fel de important il joaca si explorarea si de aceea va trebui sa folositi in permanenta scouti, printre cele mai valoroase unitati din joc. In primul rand, datorita vitezei lor mari, va pot oferi inca de la inceputul jocului informatii referitoare la insulele din vecinatate, contribuind decisiv asupra modului si momentului in care doriti sa va extindeti. In al doilea rand, in cazul in care nu ati folosit un One Shot Scout, vehicul foarte rapid care insa dupa o perioada de timp se autodistruge, ci simplul Scout care, chiar daca nu mai are combustibil, poate stationa intr-un anumit patrat, datorita acestuia, veti primi in permanenta (pana cand va fi descoperit si distrus) informatii despre tot ceea ce se petrece in respectiva locatie. Astfel, daca ati descoperit cinci nave inamice intr-un loc si nu ati pastrat nici un vehicul in acel patrat, veti avea surpriza, atunci cand veti reveni cu o unitate in acea zona, sa observati o flota inamica considerabila. In afara de faptul ca va poate informa si cu privire la resursele unei insule, atunci cand dispune de resursele necesare, un Scout poate amplasa pe insula respectiva un outpost, situatie in care acea insula nu poate fi luata in stapanire de inamic cu un alt scout, ci doar daca va aduce o unitate ofensiva pentru a distruge outpostul.
Este foarte important sa detineti cat mai multe insule. Nu numai ca va vor ajuta sa decideti directia in care va veti extinde, in functie de resursele decoperite, dar cucerirea unei insule inseamna controlarea intregului patrat si, deci, faptul ca puteti observa tot ce se intampla in acea regiune. Daca sunt, de exemplu, sunt doua insule, una a voastra, iar cealalta aflata in posesia inamicului, aceste informatii vor fi valabile pentru amandoi.

 

Construirea de cladiri pe alte insule se face cu ajutorul Coloniser-ului care se desface in HQ, cladire ce se poate transforma inapoi in Coloniser, ambele operatii necesitand o anumita cantitate de resurse. Daca va puteti permite sa cumparati de la Eight House un Shadoo Coloniser, atunci veti putea construi cladiri Shadoo, dar mai ales Shadoo Rail Gun, cea mai puternica constructie defensiva din joc. Cum nu puteti fi tot timpul online, nu trebuie sa neglijati nici importanta celor doua structuri defensive Cog: Defence Turrets si Long Range Artillery ce se pot transforma, in urma unui upgrade, in Reinforced Turrets. Trebuie sa calculati cu mare grija cate cladiri defensive construiti, deoarece fiecare insula are un anumit spatiu rezervat cladirilor, existand riscul sa nu aveti loc pentru Resource Mine sau Vehicle Constructor. Totodata, trebuie luat in considerare ca, spre deosebire de Defence Turrets, Long Range Artillery au o raza mai mare de actiune, insa consuma stone.
Luptele au loc folosind si vehiculele speciale: Mothership este o nava imensa care lanseaza de la distanta mai multe fightere pe care le poate repara sau construi la loc daca sunt suficiente resurse, IIBM Deployments (Inter-Island-Ballistic-Missile) asezata pe o insula poate trage cu rachete pe o raza de 150 de km, One Shot Bombs pot produce mari stricaciuni in apararea inamica, Salvage Vessel recicleaza vehicule si structuri extragand o anumita cantitate de resurse, iar Boarding Party poate captura vehiculele adverse nepazite.
Controlarea vehiculelor poate fi derutanta la inceput, deoarece in locul clasicelor “move” si “attack” din celalalte jocuri de strategie exista “Head in Direction” sau “Move to island”, respectiv “Intercept”. Activarea primelor doua comenzi are drept rezultat aparitia unui mini-radar unde se poate seta destinatia dorita. Datorita modului in care a fost gandita, pentru a functiona, “Intercept” are nevoie de o stabilirea unei tinte, cladire sau vehicul, neputandu-se da “atac in spate”, de exemplu ca si in cazul lui Warcraft III. Astfel, atunci cand tinta respectiva nu se afla in acelasi patrat cu propria unitate, jucatorul este nevoit sa penduleze intre Detail View si Empire View. In schimb, pentru un atac eficient, vehiculele mai lente pot fi legate de cele mai rapide, se pot alcatui formatii, iar existenta meniului unde se pot alege diferite grade de comportament ale anumitor unitati sau cladiri va fereste sa trageti in aliati, dar va ofera posibilitatea de a lovi doar cladirile sau unitatile non-tactice adverse. Selectarea vehiculelor si structurilor se poate face combinand zoom-ul cu rotirea si miscarea camerei in toate celei trei directii si efectuand click pe prima litera a numelor lor.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei