TMNT: The Video Game Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 17:59

TMNT: The Video Game Review

   Odatã cu lansarea noului film de animaţie Teenage Mutant Ninja Turtles, Ubisoft nu a putut să rateze ocazia de a lansa concomitent şi un joc bazat pe realizarea cinematografică a studiourilor IMAGI, ţinta acestui nou titlu TMNT fiind în principal jucãtorii de vârste mai mici. Din păcate, nici măcar renumele publisherului francez nu a putut face miracole. Povestea jocului o urmãreşte îndeaproape pe cea a filmului, cu câteva mici modificãri pentru a facilita gameplay-ul. Acţiunea se desfãşoarã pe parcursul a 16 misiuni single-player, misiuni care însumeazã aproximativ 6 ore de joc, ceea ce este foarte puţin indiferent din ce punct de vedere ai privi problema. În cea mai mare parte a timpului veţi escalada clãdiri, sãrind de pe un acoperiş pe altul şi folosindu-vã de abilitãţile acrobatice ale ţestoaselor ninja. Pentru a mai diminua monotonia, din când în când, în locuri predefinite, vã veţi confrunta cu valuri de inamici a căror unic scop este să vă opreascã din drum.
        Sãrituri acrobatice, colectarea de monezi şi lupte în stil ninja, sunã bine în teorie pentru un arcade, dar în practicã apar probleme. Aşa cum am spus, cea mai mare parte a jocului se bazeazã pe sãrituri şi diverse acrobaţii în stilul unui mini-Prince of Persia. Pe lângã lipsa creativitãţii în design-ul stagiilor (cu vreo 2-3 excepţii ce-i drept) elementele care ruineazã aceastã parte a jocului sunt sistemul de control şi camera, probleme caracterstice unei dezvoltări multi-platformă a jocului. Astfel, spre exemplu, din cauza rotirii automate a camerei, stânga poate deveni dreapta în timpul unei sãrituri (în aer) ceea ce poate crea probleme în anumite situaţii.

        Pe parcursul campaniei single-player veţi juca pe rând cu toate cele patru ţestoase binecunoscute fanilor – Raphael, Donatello, Leonardo şi Michelangelo – plus Night Watcher, având de asemenea posibilitatea să schimbaţi controlul între ţestoase în timp real în anumite misiuni. Desigur, fiecare ţestoasã are un anumit stil de luptã şi mişcãri speciale unice, la care se adaugã câte o mişcare specialã executatã în doi. Bãtãliile în TMNT au loc în locuri predefinite, şi ca orice alt element al jocului, şi ele suferã din pãcate de o simplitatea mult prea mare.
        După cum am menţionat, fiecare ţestoasă are parte de mişcãri individuale de atac dar acestea sunt executate prin apãsarea repetatã a unui singur buton, jucãtorul neavând un control exact asupra mişcărilor ce urmeazã să fie executate. Pe lângã butonul de atac, mai avem încã douã, unul pentru blocarea atacurilor şi respectiv pentru executarea unei lovituri de picior pentru nãucirea inamicilor. Dar, luând în considerare faptul cã adversarii din joc sunt mai mult ţinte mobile, neoferind nici un fel de provocare, veţi realiza rapid cã în bãtãlii este suficientã numai apãsarea repetată a butonului de atac, indiferent de numãrul inamicilor cu care aveţi de-a face. Din păcate, confruntãrile cu bossi nu sunt nici ele foarte grele, în general pentru a-i învinge mai uşor fiind necesarã folosirea mişcãrilor speciale.
        Probabil că majoritatea celor care citesc acest articol fãrã a fi încercat încã jocul se întreabã de ce tot menţionez simplitatea excesivă într-un joc arcade. Da, simplitatea poate fi consideratã unul din punctele forte ale unui joc arcade, dar atunci când aceasta este dusã la extrem lucrurile stau altfel. Pentru a înţelege mai bine, pe lângã dificultatea extrem de scãzutã (camera haoticã ce împiedicã executarea anumitor sãrituri din prima încercare nu poate fi considerat un plus al dificultãţii) intervine şi lipsa pericolului. De exemplu, în timpul bătăliilor din TMNT nu puteţi muri. Atunci când viaţa vã scade la zero veţi fi reînviat (a se citi ridicat de la pãmânt) prin apãsarea repetatã a unei taste şi veţi putea continua exact din locul în care aţi rãmas. Astfel jocul nu oferã nici un fel de provocare în campania single-player, ceea ce-l face plictisitor pânã la final, chiar şi cu o durată de joc de numai 6 ore.

       La sfârşitul fiecãrui nivel jucãtorii vor fi notaţi în funcţie de cum s-au descurcat în bãtãlii, timpul necesar pentru terminarea stagiului respectiv, monedele colectate şi lucrul în echipã (adicã executarea cu succes a loviturilor şi acrobaţiilor în grup de cãtre ţestoase). La obţinerea notei maxime veţi debloca o hartã de tip challenge. Stilul grafic al acestor hãrţi este în genul Tron (însă ceva mai simplist), obiectivul fiind terminarea nivelului într-o anumită limitã de timp. Cu cât terminaţi nivelul mai repede cu atât obţineţi mai multe puncte, puncte care pot fi folosite ulterior pentru deblocarea unor filmuleţe, artwork-uri şi câteva cheaturi amuzante precum capete mari pentru ţestoase. Pe lângã faptul cã aceste challenge-uri mãresc timpul de joc ele aduc o provocare în plus pentru jucãtorii suficient de rãbdãtori sã le deblocheze.
        Chiar şi aşa însă, simplitatea jocului are în final un impact mult mai mare asupra impresiei generale. Un lucru cel puţin ciudat este şi faptul cã, deşi se pune accent pe lucrul în echipã şi familie atât în ceea ce priveşte povestea dar şi notarea de la sfârşitul stagiilor, totuşi TMNT nu are parte de un mod cooperativ sau multiplayer. Introducerea unui mod cooperativ ar fi fost un mare plus în ceea ce priveşte longevitatea jocului, cât şi a distracţiei oferite. E vorba de o echipã de 4 ţestoase şi totuşi nu ni se oferã posibilitatea de a juca îmrepună cu prietenii?!

        Grafica în TMNT este surprinzător de slabă, chiar şi pentru un joc adresat în special celor de vârste mai mici. Chiar dacă aratã decent în comparaţie cu titlurile mai vechi, marea problemã este lipsa detaliilor şi a opţiunilor grafice. Astfel, nici măcar mărirea rezoluţiei nu ajută foarte mult. Un mic plus pentru realizarea artistică însă este faptul că majoritatea filmuleţelor de început de stagiu sunt prezentate sub forma unei cãrţi de benzi desenate, fiind strecurate pe ici pe colo şi câteva secvenţe din film. Din păcate, partea sonoră a jocului este şi ea mediocră, neavând prea multe de oferit, dar cel puţin replicile amuzante ale ţestoaselor mai scad din monotonie.
        Personal, TMNT m-a dezamãgit atât prin calitatea scãzutã, cât mai ales prin faptul cã, în opinia mea, acest titlu avea un potenţial mult mai mare. Din cauza simplitãţii exagerate TMNT poate fi recomandat copiilor de 10 ani, fanii ţestoaselor ninja cu vârste mai înaintate fiind în mod cert dezamãgiţi. Defapt, pentru cei din urmã aş recomanda mai degrabã vizionarea filmului pentru o întoarcere în lumea ţestoaselor ninja, din cauza faptului cã, din pãcate, acest joc nu are prea multe de oferit pentru ei.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:03

1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
Nicolas Sarkozy, fostul presedinte francez, judecat in dosarul
23/11/2020 18:09

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy este judecat la Tribunalul Corectional din Paris, incepand de luni si pana la 10 decembrie, cu privire la coruptie si trafic de influenta in dosarul "interceptaril ...

Sindicatul Europol: Rugăm hoţii să nu fure după ora 18:00
23/11/2020 14:40

Potrivit sindicaliştilor de la Europol, şefii de la IPJ Harghita i-au anunţat pe subalterni că de acum incolo vor munci cate 12 ore, de luni pană sambătă, intre 06:00 - 18:00. În cazul unor urgen ...

Angajații Spitalului Județean de Urgență Bacău se tem de vaccinul anti-COVID
23/11/2020 13:15

Directia de Sănătate Publică Bacău a inceput interogarea personalului medical din toate spitalele, a celui din centrele de asistentă socială, angajatilor din ambulatorii de specialitate, policlinici, di ...

Suedia, mesaj dur către populație: „Anulați, reprogramați și amânați
23/11/2020 12:15

Premierul Suediei, Stefan Lofven, a transmis un mesaj clar cetăţenilor, in contextul pandemiei. În fata unei mortalităti considerabil mai mari decat in ​​alte tări nordice, Suedia incearcă o var ...

„Beţi câte 50 de grame şi mergeţi mai departe”, sfatul lui Dodon după pierderea alegerilor
23/11/2020 12:00

Igor Dodon, incă preşedinte in funcţie al Republicii Moldova după ce a pierdut alegerile im faţa Maiei Sandu, merge in localităţile in care a obţinut cele mai multe voturi la scrutinul prezidenţial şi ...

Europa va ridica în ianuarie restricţiile de zbor impuse avioanelor Boeing 737 MAX
23/11/2020 11:45

Europa va ridica in ianuarie restricţiile de zbor impuse avionului Boeing 737 MAX, după ce autoritatea de reglementare americană (FAA) a pus capăt consemnării la sol din ultimele 20 de luni. Modelul Boein ...

Procurorii din Germania cercetează aproximativ 20.000 de cazuri de infracţiuni legate de noul coronavirus
23/11/2020 11:35

Procurorii din Germania anchetează aproximativ 20.000 de cazuri de infracţiuni legate de noul coronavirus, relatează luni cotidianul german Die Welt, citat de DPA. Comercializarea de măşti sanitare contra ...

Peste 25.000 de copii au fost uciși în Afganistan
23/11/2020 11:25

În perioada 2005-2019 in conflictele din Afganistan au fost ucişi sau răniţi 26.025 de copii, arată un raport al organizaţiei caritabile britanice Salvaţi Copiii, preluat de dpa. Numai anul trecut, ...

Țara care anunță relaxarea restricțiilor
23/11/2020 10:45

În prezent, Franţa se află sub carantină la nivel naţional, insă autorităţile promit că vor incepe eliminarea treptată a restricţiilor ce au fost impuse pentru limitarea transmiterii COVID-19. ...

Alte trei localități au intrat în carantină. Cine sunt românii afectați
23/11/2020 09:55

Romania este lovită crunt de pandemia de coronavirus. Avem parte de mii de cazuri noi in fiecare zi, iar restrictiile sunt pe măsură. Autoritătile au decis carantinarea altor localităti importante. Decizii ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei