Tom Clancy’s EndWar – Xbox 360 – RePlay Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 19:27

Tom Clancy’s EndWar – Xbox 360 – RePlay Review

Real Time Strategy. O denumire destul de simplă pentru un gen atât de complex şi greu de de stăpânit. Născut pe PC şi definit prin serii precum Dune, Warcraft sau Command & Conquer, mult timp s-a crezut că va rămâne pentru totdeauna în patria mouse-ului şi a tastaturii. Dar odată cu apariţia actualei generaţii de console, RTS-urile au devenit încetul cu încetul din ce în ce mai atrăgătoare pentru publisheri, mai ales că oferta este extrem de săracă.

Însă principala problemă cu un RTS pe console a fost întotdeauna sistemul de control, deoarece un controller nu se poate compara cu binecunoscutul combo mouse + tastatură. Unii producători au încercat să combată acest lucru prin tot felul de combinaţii complicate de butoane, dar pentru EndWar Ubisoft a decis să încerce o nouă variantă: decât să reinventeze roata, mai bine ar fi să ofere o alternativă, chiar dacă una aparent radicală: comenzile vocale.

World War III

Acţiunea din EndWar este plasată într-un viitor nu foarte îndepărtat, în care în anul 2016 un atac nuclear omoară milioane de oameni în Arabia Saudită şi distruge cele mai importante rafinării, aruncând în aer şi preţul barilului de petrol. Un an mai târziu, pentru a preveni un holocaust nuclear, Statele Unite şi Federaţia Europeană (toate statele Europei unite sub un singur acoperiş, mai puţin Marea Britanie şi Irlanda) se înţeleg să lanseze în spaţiu sateliţi care pot distruge ICBM-urile (Intercontinental Ballistic Missile). La rândul ei, Rusia creează şi ea propriul sistem de apărare, iar rachetele nucleare devin astfel inutile.

În tot acest timp, Rusia devine producătorul numărul unu de petrol şi de gaz natural, astfel încât se bucură de o situaţie financiară mai mult decât favorabilă. Ruşii folosesc aceste resurse pentru a se înarma masiv, fapt care declanşează diferite reacţii pe tot Globul. Ca răspuns, Statele Unite intenţionează să lanseze în spaţiu Freedom Star, o platformă orbitală de unde trei detaşamente de puşcaşi marini pot fi trimise oriunde pe Glob în cel mult 90 de minute.

Reacţia internaţională este extrem de negativă la această mişcare, fiecare având propriile temeri. Ruşii se tem că americanii vor deveni mai puternici decât ei, iar europenii văd în această mişcare un mod de a scurtcircuita tratatul anti-nuclear. În semn de protest, europenii se retrag din NATO, iar acum fiecare facţiune se pregăteşte cum poate mai bine pentru războiul final.

La arme!

După ce ne obişnuim cu sistemul de control, unităţile şi modurile de joc misiunile tutorial din „Prelude to War”, suntem puşi în faţa unei hărţi a lumii cu diferite teritorii ce pot fi cucerite. Pentru a câştiga, trebuie ori să capturăm toate capitalele, ori să controlăm 28 de teritorii. Mutările pe harta mondială sunt turn-based, astfel încât poţi ataca doar un teritoriu per tură, fapt ce subliniază importanţa deciziilor luate. Poţi să te implici într-o bătălie costisitoare pe parcursul a trei ture pentru o metropolă sau să ataci teritoriile din jurul ei care îi asigură proviziile.

Odată aleasă ţinta, lupta propriu-zisă se desfăşoară în timp real. Dacă însă o bătălie este pierdută o poţi relua cu un ajutor suplimentar constând în câteva unităţi. Acest lucru poate fi făcut ori de câte ori vrei, deoarece jocul nu se va termina până nu ai îndeplinit condiţiile victoriei finale. Diferenţa constă în cantitatea de bani încasată la sfârşitul misiunii, astfel încât terminarea misiunilor repede şi eficient este mult mai benefică din punct de vedere financiar.

Înainte de a începe ostilităţile va trebui să alegem una din cele trei facţiuni, fiecare cu avantajele ei. Joint Strike Force-ul american se bazează pe unităţi mici şi rapide care lovesc cu precizie şi este specializat în tehnologii stealth şi roboţi de teren. Membrii European Enforcer Corps sunt experţi în războiul urban şi folosirea armelor electronice, vehiculele lor fiind extrem de mobile. Guards Brigade-ul rusesc merge pe clasica filozofie sovietică, cu arme mari şi armuri pe măsură. De asemenea, fiecare facţiune are mai multe batalioane din care se poate alege, fiecare bazându-se pe un anumit tip de luptă sau unitate.

Victory!

În single-player, în funcţie de teren şi de accesibilitate, misiunile sunt de patru tipuri: conquest, assault, siege şi raid.

Conquest este cel mai comun mod de joc. Se începe cu doar trei unităţi, având posibilitatea să chemi altele sub formă de întăriri. Scopul este capturarea a mai mult de jumătate din punctele de control (uplinks) într-o perioadă de cinci minute sau distrugerea în totalitate a forţelor inamice. Când mai mult de jumătate din uplinks sunt controlate, se iniţiază faza „Defcon One” şi echipei adverse i se permite accesul la arme de distrugere în masă. La capătul opus este Assault, unde singurul obiectiv este anihilarea armatei inamice.

Raid seamănă cu Conquest, dar pentru victorie trebuie sabotate mai mult de jumătate din punctele de control inamice în mai puţin de zece minute, sau invers: să păstrezi mai mult de jumătate din clădiri pentru zece minute.

În cele din urmă, Siege este dedicat atacurilor asupra capitalelor, unde atacatorii sunt nevoiţi să captureze un uplink principal, ceva mai mare decât restul punctelor de control. Din nou, acesta trebuie capturat în zece minute, în caz contrar cel care se apără primind în ajutor o armată impresionantă, caz în care misiunea devine mult mai dificilă. Pe de altă parte, până la expirarea timpului apărătorul nu poate chema întăriri sau elicoptere care să evacueze unităţile rănite.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
Nicolas Sarkozy, fostul presedinte francez, judecat in dosarul
23/11/2020 18:09

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy este judecat la Tribunalul Corectional din Paris, incepand de luni si pana la 10 decembrie, cu privire la coruptie si trafic de influenta in dosarul "interceptaril ...

Sindicatul Europol: Rugăm hoţii să nu fure după ora 18:00
23/11/2020 14:40

Potrivit sindicaliştilor de la Europol, şefii de la IPJ Harghita i-au anunţat pe subalterni că de acum incolo vor munci cate 12 ore, de luni pană sambătă, intre 06:00 - 18:00. În cazul unor urgen ...

Angajații Spitalului Județean de Urgență Bacău se tem de vaccinul anti-COVID
23/11/2020 13:15

Directia de Sănătate Publică Bacău a inceput interogarea personalului medical din toate spitalele, a celui din centrele de asistentă socială, angajatilor din ambulatorii de specialitate, policlinici, di ...

Suedia, mesaj dur către populație: „Anulați, reprogramați și amânați
23/11/2020 12:15

Premierul Suediei, Stefan Lofven, a transmis un mesaj clar cetăţenilor, in contextul pandemiei. În fata unei mortalităti considerabil mai mari decat in ​​alte tări nordice, Suedia incearcă o var ...

„Beţi câte 50 de grame şi mergeţi mai departe”, sfatul lui Dodon după pierderea alegerilor
23/11/2020 12:00

Igor Dodon, incă preşedinte in funcţie al Republicii Moldova după ce a pierdut alegerile im faţa Maiei Sandu, merge in localităţile in care a obţinut cele mai multe voturi la scrutinul prezidenţial şi ...

Europa va ridica în ianuarie restricţiile de zbor impuse avioanelor Boeing 737 MAX
23/11/2020 11:45

Europa va ridica in ianuarie restricţiile de zbor impuse avionului Boeing 737 MAX, după ce autoritatea de reglementare americană (FAA) a pus capăt consemnării la sol din ultimele 20 de luni. Modelul Boein ...

Procurorii din Germania cercetează aproximativ 20.000 de cazuri de infracţiuni legate de noul coronavirus
23/11/2020 11:35

Procurorii din Germania anchetează aproximativ 20.000 de cazuri de infracţiuni legate de noul coronavirus, relatează luni cotidianul german Die Welt, citat de DPA. Comercializarea de măşti sanitare contra ...

Peste 25.000 de copii au fost uciși în Afganistan
23/11/2020 11:25

În perioada 2005-2019 in conflictele din Afganistan au fost ucişi sau răniţi 26.025 de copii, arată un raport al organizaţiei caritabile britanice Salvaţi Copiii, preluat de dpa. Numai anul trecut, ...

Țara care anunță relaxarea restricțiilor
23/11/2020 10:45

În prezent, Franţa se află sub carantină la nivel naţional, insă autorităţile promit că vor incepe eliminarea treptată a restricţiilor ce au fost impuse pentru limitarea transmiterii COVID-19. ...

Alte trei localități au intrat în carantină. Cine sunt românii afectați
23/11/2020 09:55

Romania este lovită crunt de pandemia de coronavirus. Avem parte de mii de cazuri noi in fiecare zi, iar restrictiile sunt pe măsură. Autoritătile au decis carantinarea altor localităti importante. Decizii ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei