Tom Clancy’s EndWar – Xbox 360 – RePlay Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 19:27

Tom Clancy’s EndWar – Xbox 360 – RePlay Review

Real Time Strategy. O denumire destul de simplă pentru un gen atât de complex şi greu de de stăpânit. Născut pe PC şi definit prin serii precum Dune, Warcraft sau Command & Conquer, mult timp s-a crezut că va rămâne pentru totdeauna în patria mouse-ului şi a tastaturii. Dar odată cu apariţia actualei generaţii de console, RTS-urile au devenit încetul cu încetul din ce în ce mai atrăgătoare pentru publisheri, mai ales că oferta este extrem de săracă.

Însă principala problemă cu un RTS pe console a fost întotdeauna sistemul de control, deoarece un controller nu se poate compara cu binecunoscutul combo mouse + tastatură. Unii producători au încercat să combată acest lucru prin tot felul de combinaţii complicate de butoane, dar pentru EndWar Ubisoft a decis să încerce o nouă variantă: decât să reinventeze roata, mai bine ar fi să ofere o alternativă, chiar dacă una aparent radicală: comenzile vocale.

World War III

Acţiunea din EndWar este plasată într-un viitor nu foarte îndepărtat, în care în anul 2016 un atac nuclear omoară milioane de oameni în Arabia Saudită şi distruge cele mai importante rafinării, aruncând în aer şi preţul barilului de petrol. Un an mai târziu, pentru a preveni un holocaust nuclear, Statele Unite şi Federaţia Europeană (toate statele Europei unite sub un singur acoperiş, mai puţin Marea Britanie şi Irlanda) se înţeleg să lanseze în spaţiu sateliţi care pot distruge ICBM-urile (Intercontinental Ballistic Missile). La rândul ei, Rusia creează şi ea propriul sistem de apărare, iar rachetele nucleare devin astfel inutile.

În tot acest timp, Rusia devine producătorul numărul unu de petrol şi de gaz natural, astfel încât se bucură de o situaţie financiară mai mult decât favorabilă. Ruşii folosesc aceste resurse pentru a se înarma masiv, fapt care declanşează diferite reacţii pe tot Globul. Ca răspuns, Statele Unite intenţionează să lanseze în spaţiu Freedom Star, o platformă orbitală de unde trei detaşamente de puşcaşi marini pot fi trimise oriunde pe Glob în cel mult 90 de minute.

Reacţia internaţională este extrem de negativă la această mişcare, fiecare având propriile temeri. Ruşii se tem că americanii vor deveni mai puternici decât ei, iar europenii văd în această mişcare un mod de a scurtcircuita tratatul anti-nuclear. În semn de protest, europenii se retrag din NATO, iar acum fiecare facţiune se pregăteşte cum poate mai bine pentru războiul final.

La arme!

După ce ne obişnuim cu sistemul de control, unităţile şi modurile de joc misiunile tutorial din „Prelude to War”, suntem puşi în faţa unei hărţi a lumii cu diferite teritorii ce pot fi cucerite. Pentru a câştiga, trebuie ori să capturăm toate capitalele, ori să controlăm 28 de teritorii. Mutările pe harta mondială sunt turn-based, astfel încât poţi ataca doar un teritoriu per tură, fapt ce subliniază importanţa deciziilor luate. Poţi să te implici într-o bătălie costisitoare pe parcursul a trei ture pentru o metropolă sau să ataci teritoriile din jurul ei care îi asigură proviziile.

Odată aleasă ţinta, lupta propriu-zisă se desfăşoară în timp real. Dacă însă o bătălie este pierdută o poţi relua cu un ajutor suplimentar constând în câteva unităţi. Acest lucru poate fi făcut ori de câte ori vrei, deoarece jocul nu se va termina până nu ai îndeplinit condiţiile victoriei finale. Diferenţa constă în cantitatea de bani încasată la sfârşitul misiunii, astfel încât terminarea misiunilor repede şi eficient este mult mai benefică din punct de vedere financiar.

Înainte de a începe ostilităţile va trebui să alegem una din cele trei facţiuni, fiecare cu avantajele ei. Joint Strike Force-ul american se bazează pe unităţi mici şi rapide care lovesc cu precizie şi este specializat în tehnologii stealth şi roboţi de teren. Membrii European Enforcer Corps sunt experţi în războiul urban şi folosirea armelor electronice, vehiculele lor fiind extrem de mobile. Guards Brigade-ul rusesc merge pe clasica filozofie sovietică, cu arme mari şi armuri pe măsură. De asemenea, fiecare facţiune are mai multe batalioane din care se poate alege, fiecare bazându-se pe un anumit tip de luptă sau unitate.

Victory!

În single-player, în funcţie de teren şi de accesibilitate, misiunile sunt de patru tipuri: conquest, assault, siege şi raid.

Conquest este cel mai comun mod de joc. Se începe cu doar trei unităţi, având posibilitatea să chemi altele sub formă de întăriri. Scopul este capturarea a mai mult de jumătate din punctele de control (uplinks) într-o perioadă de cinci minute sau distrugerea în totalitate a forţelor inamice. Când mai mult de jumătate din uplinks sunt controlate, se iniţiază faza „Defcon One” şi echipei adverse i se permite accesul la arme de distrugere în masă. La capătul opus este Assault, unde singurul obiectiv este anihilarea armatei inamice.

Raid seamănă cu Conquest, dar pentru victorie trebuie sabotate mai mult de jumătate din punctele de control inamice în mai puţin de zece minute, sau invers: să păstrezi mai mult de jumătate din clădiri pentru zece minute.

În cele din urmă, Siege este dedicat atacurilor asupra capitalelor, unde atacatorii sunt nevoiţi să captureze un uplink principal, ceva mai mare decât restul punctelor de control. Din nou, acesta trebuie capturat în zece minute, în caz contrar cel care se apără primind în ajutor o armată impresionantă, caz în care misiunea devine mult mai dificilă. Pe de altă parte, până la expirarea timpului apărătorul nu poate chema întăriri sau elicoptere care să evacueze unităţile rănite.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului Normatos Construct S.R.L., cu sediul social în mun. Rădăuţi, str. Volovăţului, nr. 39, sc. A+B, parter, cod postal 5875, jud. Suceava, C.U.I. RO4604263, nr. de înreg. O.R.C. J33/1464/1993, conform Sentinței civile nr. 1184/17.09.2013, pronunţată în dosarul nr. 15337/86/2011, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr.108/02.04.2024 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Codului de Procedură Civilă, la data de 16.05.2024, ora 14.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Normatos Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1. Denumire şi descriere activ: APARTAMENT nr. 12 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U12, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.): 288.000 lei. Activ 2: APARTAMENT nr. 16 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U16, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. 295.000 lei. Activ 3: TEREN INTRAVILAN, curți construcții, cu suprafața de 5.031 mp, situat în mun. Rădăuți, str. Putnei, F.N., jud. Suceava, înscris în CF 31695 UAT Rădăuți, nr. Cad. 31695. Valoare: 1.325.300 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 15.05.2024, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 15.05.2024, ora 14.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 15.05.2024, ora 14.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei