default

Dimensiune font:

Too Human – Xbox 360 – RePlay Review

| 22-10-2012 19:19

Too Human – Xbox 360 – RePlay Review

Dacă te apuci să împarţi un joc în elementele sale constitutive, le pui într-un fișier de Excel organizat frumos pe categorii distincte, sortabile, cu valori dictate de o scală necunoscută de nimeni în afară de tine, ce se aranjează singure printr-un minunat pivot table, color coded, cu funcţii suficient de avansate încât să-şi ia singure datele din sheet-urile constitutive, cu pie chart-uri, conditional formatting, data validation la fiecare bucăţică de text…am pierdut şirul.

Dacă iei orice, o maşină, un carton cu ouă, o pisică, orice, o spargi în 16 şi notezi fiecare categorie, poţi avea surpriza să constaţi că nota, sa zicem, pisicii, este foarte mică, deşi sărmanul ghemotoc de blană este un companion devotat, moale şi scump. Păi unde mai este logica? Ce importanţă are ca rinichii bietei feline au nota 6 pe scala lui X-ulescu?

Gamerii sunt o naţie de oameni care trăiesc într-un astfel de Excel ce împarte pisica în bucăţi. Pe sheet-ul de “hack & slash cu aromă de RPG” toate checkbox-urile sunt de pe vremea lui nentu’ Diablo. Tot. „Randomizare”, loot table, durată de joc, multiplayer, design, PvP… te pierzi în definiţii şi în enumerări. Vine pretendentul la tron, să-i zicem, Costel (sau Too Human, după gust), moment în care îi faci un sheet nou şi compari. Sfinte Pafnutie, campania se termină în 15 ore, sistemul de ţintire este “nu ştiu cum” și jocul per total nu este distractiv pentru că aşa zic eu!

Lăsând aluziile la o parte, Internetul, simbolizat în cazul de faţă printr-o fatidică notă de 6.5 pe Metacritic, m-a făcut să ocolesc acest titlu timp de aproape un an de zile, deşi iniţial eram extrem de interesat de ce ar avea de oferit. Întâmplarea a făcut să intru totuşi în posesia lui, după care m-am pus pe jucat şi m-am umplut de nervi. Nu pentru că e prost, ci pentru că am crezut ce zice Internetul. Ceea ce este oarecum ironic, dat fiind faptul că şi voi faceţi fix acelaşi lucru acum, citind acest articol.

În opinia subsemnatului, longevitatea unui hack & slash este dată de motivaţia de a continua să joci. Este puţin probabil să poţi genera atâta conţinut încât să justifici sute de ore (nici măcar MMO-urile nu reuşesc acest lucru), motiv pentru care, de regulă, se recurge la alte artificii menite să ţină jucătorul în priză. De cele mai multe ori este vorba de o itemizare beton pentru a menţine interesul, un skill tree atractiv, plus o oarecare formă de aleator în structura designului nivelurilor.

Ei bine, Too Human nu are nici aleator, nici skill tree complex şi nici un milion de niveluri prin care să poţi avansa. Dimpotrivă, este linear, poate fi terminat în aproximativ 13 ore, nu are “Nightmare” sau “Hell” după şi mai mult decât atât, are tupeul să-ţi arunce în faţă aceeiaşi inamici tot timpul, ce nu se diferenţiază de primul playthrough decât prin faptul că dau mai tare și rezistă la “chestii” mai mult timp.

Evident, o asemenea situaţie ar justifica în universul tabelului Excel o notă foarte mică, lucru care de altfel s-a şi întâmplat. Ce te faci totuşi cu restul? Din punctul meu de vedere este destul de important că, de exemplu, Too Human are o poveste bună. Cu multe cutscene-uri decente care bat spre excelent, bazate pe mitologia nordică transpusă într-un univers SF, cyberpunk, cu zeii mitologici scandinavi prezentaţi drept fiinţe evoluate pe baza unei tehnologii avansate și protectori ai omenirii.

Deşi nivelurile sunt familiare celor care au pus mâna pe o carte la viaţa lor, personajele sunt cunoscute şi evenimentele care într-un final duc spre Ragnarok sunt oarecum common knowledge, este destul de… ei bine, cool, să îi redescoperi pe respectivii zei ca supereroi ai unei lumi devastate de război, să vizitezi atâtea zone legendare (la propriu), să poţi dialoga cu Thor, să îl priveşti în ochi pe Loki şi să îţi pleci capul (metaforic vorbind, desigur) când Odin se adresează mesenilor.

Nu poţi să nu fii măcar un pic încântat de modul în care controlezi un personaj ce nu poate fi descris altfel decât prin extrem de englezescul “badass”, înarmat cu un ciocan cât toate zilele, îmbrăcat într-o armură atât de bine realizată din punct de vedere conceptual, în timp ce trimiţi spre de altfel vizitabilul Hellheim hoarde întregi de inamici.

E foarte ok şi nu este deloc penibil, tras de păr, pueril, hollywood-izat, sau orice altceva. Povestea are sens, la fel și universul, postura personajelor ca “zei” funcţionează, multe evenimente mitologice sunt explicate cu bun simţ în contextul de faţă şi cu toate că evoluează încet, povestea merită urmărită.

Nota bene, deci. Universul, designul si povestea sunt extrem de bine introduse şi armonizate cu jocul efectiv.

Apoi, motivul pentru care multe titluri din breaslă au ratat drumul spre măreţia aureolată de Diablo 2 a fost loot system-ul. Fie prea anemic, fie prea aleator, fie prea rar, în toate instanţele posibile era prezentă o problemă. În cazul Too Human, jumătate din joc va fi petrecută în inventar. Loot-ul este abundent, gândit atent, per level, per clasă, per raritate. Pică des, este util, arată foarte bine, are stats-uri logice care te ajută şi îţi oferă motivaţie să continui, presupunând că un asemenea gameplay te atrage.

Poţi construi singur armuri pe bază de schiţe, le poţi îmbunătăţi cu rune, ai charm-uri care nu se activează decât după ce sunt construite şi apoi îndeplineşti un quest aferent, ai extrem de multe tipuri de arme, melee sau ranged, plus o tonă de armuri. Normale, rare, epice, sau legendare. Pe scurt, loot table-ul în întregul său este foarte, foarte bun. Îţi munceşti armura, o îmbunătăţeşti constant şi primeşti feedback pentru ea atât din punct de vedere estetic, cât şi din punct de vedere al statisticilor.

Din păcate însă, armura este strâns legată de dificultate. Presupunând că ignori acest aspect, te vei trezi că jocul devine în scurtă vreme imposibil de greu. Nu ştiu dacă ar fi corect să-i spun level scaling (poate item scaling), dar dacă vrei să ajungi la nivelul maxim de 50 (prima oară când termini eşti în jurul nivelului 26, 27, urmând ca după nivelul 30 să te chinui niţel), ar fi cazul să fii foarte atent la echipament.

Se simte că itemizarea este baza şi nu abilităţile tale, câte hitpoints ai, sau altceva. După cum spuneam, nu există o setare clară a dificultăţii, iar acest lucru devine enervant după ce ai terminat jocul şi vrei să continui. Mai mult, sistemul care-ţi permite să faci acest lucru este idiot.

Termini povestea şi ai mai multe posibilităţi. Dai New Game şi o iei de la cap, absolut identic ca prima oară, cu cutscene-uri, tot. Opţiunea 2: dai New Game în co-op (maxim doi jucători) şi te trezeşti că, dacă alegi acest lucru din start fără să termini în prealabil single-player-ul, nu ai filme, story, nimic. Opţiunea 3: dai New Game, astepţi să intri în primul “nivel”, dai “town portal” şi din oraş accesezi un meniu unde poţi selecta ce şi unde vrei să rejoci.

Ei bine, de-abia atunci inamicii sunt pozitionaţi altfel, de-abia atunci totul devine mai dificil, de-abia atunci simţi că joci ceva cât de cât diferit. Nu înţeleg sub nici o formă de ce este nevoie de atâţia paşi pentru a continua. Nu înţeleg de ce în meniul principal nu ai nişte opţiuni foarte clare pentru a selecta exact ce, cum şi unde butonezi, odată ce campania a fost terminată.

În această harababură opţiuneristică intră şi “cyberspace-ul”, un… hai să-i zicem tărâm digital, ce reprezintă lumea Too Human așa cum era ea odată. Zonă ce serveşte ca ajutor pentru avansarea în campanie, descoperirea unor niveluri secrete și bonusuri de colectat. Să presupunem că ajungi în faţa unei uşi blocate. Previzibil, un “puţ” pentru accesarea cyberspace-ului există în apropiere. Îl activezi şi în cadrul lui arunci cu un bolovan virtual printr-o poartă de lemn, lucru care simbolizează deblocarea uşii în lumea reală. Nu foarte complex, nu foarte inspirat, dar merge.

Problema este că nimeni nu se oboseşte să-ţi spună că anumite acţiuni din cyberspace (cum ar fi aruncatul ăsta de pietre) nu sunt disponibile decât după ce ai terminat o dată jocul, caz în care… a se reciti pasul 3 de mai sus. La care mai trebuie să adăugaţi alţi doi paşi după town portal. Și uite așa te pierzi și te enervezi din cel mai stupid motiv: opţiunile jocului post-terminare, deşi prezente la modul evoluat, sunt prost plasate, greu accesibile şi haotice chiar și după ce faci acelaşi lucru cu vreo trei personaje.

Continuând pe linia opţiunilor prost plasate şi implementate, mi-a luat trei ore să-mi dau seama că, odată ce personajul meu a facut alegerea între cibernetic şi uman (bonusuri diferite, alte obiecte pentru personaj) mi se deblochează și al doilea skill tree în care pot băga puncte! Noul tree este atât de bine ascuns în opţiuni, încât ori ai nevoie de alt păţit să-ţi spună, ori ai ochii mai ageri decât subsemnatul. În orice caz, help-ul nu zice nimic, iar manualul nici atât. COME ON!

În aceeaşi linie generală, meniurile sunt extrem de amatoricesc realizate. Navighezi greu prin ele, multe opţiuni sunt ori ascunse, ori prost explicate şi până nu visezi ce face fiecare garantat te vei umple de nervi. Singura secţiune explicită şi ok este cea în care îţi echipezi efectiv personajul. În rest, Dumnezeu cu mila, pentru că de exemplu m-a luat disperarea până am reuşit să-mi dau seama cum faci un charm să funcţioneze.

Aşadar, lumea gameplay-ul este excelentă, dar lumea meniurilor nu. Deşi nu sună foarte grav, în Too Human vei pierde o tonă de timp folosind interfaţa, aranjând echipamente, îmbunătăţind armuri, navigând dintr-un loc în altul. Ce prostie de minus; să fii capabil să concepi corect jocul, să-i trânteşti ditamai povestea şi să te poticneşti ca berbecul în meniuri.

Cu toate astea, gameplay-ul compensează. Perspectiva 3rd person, uşor de sus, este foarte bine aplicată şi de altfel binevenită în condiţiile în care Baldur (personajul tău) foloseşte ca metodă principală de atac “zborul” de la un inamic la altul. Nu ai nevoie de multe lovituri pentru a da pe cineva jos (cu excepţia unor monştri mai speciali şi a boşilor), motiv pentru care planezi din inamic în inamic (în special după ce avansezi în nivel) împărţind dreptate scandinavă™ în toate direcţiile. Păcat totuşi că sistemul nu este fără bubă.

În Too Human nu controlezi camera folosind stick-ul dreapta; dimpotrivă, îl foloseşti pentru atacuri direcţionale. Te obişnuieşti foarte repede şi te asigur că sistemul este extrem de eficient şi spectaculos odată ce îl prinzi, dar pe cuvânt dacă aş avea de comentat dacă cineva ar zice că nu-i place, aşa… doar pentru ca nu îi pică bine lui în mână. Dezavantajele schemelor mai noi si “inventive” de control, presupun.

Un minus indiscutabil însă îl constituie ţintirea de la distanţă pentru clasele care se bazează pe aşa ceva, sau pentru situaţiile unde este imperios necesar să împarţi dreptatea scandinavă™ de la vreo 200 de metri depărtare. Eşti zeu, nimic de zis, dar inamicii care fac “boom” când mor nu sunt deloc simpatici. Revenind, sistemul de ţintire e varză pentru că ia în colimator pe cine vrea muşchiu’ lui şi nu pe cine vrea muşchiu’ meu.

Poate fi controlat şi convins să atace un anumit monstru sau o anumită zonă a unui boss, dar aş fi preferat să fie mai simplu, pentru ca nu am chef sa fac patinaj cu stick-ul în condiţiile în care mai am o biată liniuţă de viaţă şi chiar vreau achievement-ul de “Complete the chapter without dying”. Din fericire, aceste probleme de interfaţă pot fi depăşite prin repetiţie, ajungându-se la un fel de “second nature” extrem de eficient mai încolo.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
Avertizare ANM: Averse, grindină şi vijelii în 10 județe
08/08/2020 18:47

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sambătă, mai multe avertizări nowcasting Cod galben de averse, grindină şi vijelii, valabile in localităţi din 10 judeţe.     As ...

Zonele din Romania in care pandemia este tinuta sub control. Judetul care a raportat un singur caz nou
08/08/2020 14:59

 Romania a inregistrat in ultimele 24 de ore peste 1.300 de cazuri noi de COVID-19. In timp ce in unele judete sunt inregistrate in fiecare zi zeci de cazuri noi, unele judete raporteaza mai putin de cinci ...

CORONAVIRUS Numarul de cazuri noi si decese continua sa ramana ridicat: 1.350 de infectii si 43 de decese, raportate in ultimele 24 de ore. 448 de pacienti, internati la ATI
08/08/2020 13:02

 Autoritatie romane au facut publice ultimele date cu privire la numarul noi de cazuri de COVID-19, numarul deceselor si al pacientilor aflati la ATI. Pana astazi, 8 august, pe teritoriul Romaniei, au f ...

ULTIMA ORĂ Germania a decis să introducă 7 județe din România în ZONA DE RISC: Care sunt noile condiții de intrare pentru români
08/08/2020 12:39

Sapte judete din Romania au fost incluse de autoritătile Republicii Federale Germania in lista „zonelor de risc“. Partea germana a informat partea romana cu privire la măsurile luate, pe canale di ...

Declarații HALUCINANTE ale primarilor PSD chemați de șefii PNL ca să trădeze: 'Nu am trăit aşa vremuri de presiuni, să nu ne întoarcem la comunism'
08/08/2020 08:27

 Preşedintele executiv al PSD Giurgiu, Marian Mina, a declarat vineri, in cadrul unei conferinţe de presă, că asupra primarilor PSD din judeţ se fac presiuni pentru a trece la alte partide, dar foarte ...

 Record de decese si de cazuri noi: 50 de oameni au murit. Sunt 1.378 de cazuri noi. La ATI sunt 446 de pacienti
07/08/2020 13:16

 Record de decese si de cazuri noi: 50 de oameni au murit. Sunt 1.378 de cazuri noi. La ATI sunt 446 de pacienti  In 24 de ore din cauza COVID-19. De asemenea au fost inregistrate 1.378 de cazuri noi ...

Cod galben de caniculă și vânt puternic în jumătate de țară  HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL
07/08/2020 10:00

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Coronavirus: Peste 19 milioane de cazuri în lume (bilanţ AFP)
07/08/2020 08:31

Peste 19 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost inregistrate in lume, dintre care un milion in patru zile, potrivit unui bilanţ efectuat de France Presse din surse oficiale joi la ora 23.0 ...

Hogeweyk, „orașul” în care toată lumea suferă de demență
02/08/2020 18:51

 La o primă vedere, Hogeweyk, situat la aproximativ 20 de kilometri de Amsterdam, arată ca orice alt oras olandez. Locuitorii isi duc viata in mod normal, fac cumpărături, merg la film si se intalnesc ...

Gafă de proporţii uriaşe a conducerii PNL şi USR Prahova ! Ploieştiul în pericol să piardă clădirea primăriei !
31/07/2020 14:04

 Anunţată de ieri, astăzi a avut loc conferinţa de presă a conducerilor judeţene a PNL şi USR Prahova, menită să anunţe alianţe electorale locale.   Iar locul „ochit” de cele ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!