Viking: Battle for Asgard – Xbox 360 Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 15:45

Viking: Battle for Asgard – Xbox 360 Review

 Consolele au avut o ascensiune fulminantă în ultimii ani, favorizată de anumite genuri de jocuri aproape exclusive pentru ele. Astfel, s-au format două tabere: gamerii care folosesc PC-ul ca sursă de distracţie au câştigat bătălia în ceea ce priveşte RTS-urile şi MMORPG-urile, dar consoliştii se pot lăuda cu exclusivităţi în domeniul JRPG, Arcade şi Hack and Slash (sau hack’n’slash), restul titlurilor importante fiind de obicei multi-platformă, chiar dacă intervine un decalaj între lansări. Seriile hack’n slash cele mai reprezentative pentru console sunt God of War, Devil May Cry şi Ninja Gaiden, God of War fiind fără doar şi poate cea mai cunoscută şi mai bine realizată.
       Cele mai recente apariţii ale acestui gen pentru Xbox 360 au fost Conan şi Devil May Cry 4 care, deşi titluri bune, au demonstrat că se putea mai bine, mai frumos, mai violent. Speculând această oportunitate, studiourile The Creative Assembly au lansat Viking: Battle for Asgard pentru a umple golurile lăsate de concurenţă.
       Viking tratează eternul razboi între bine şi rău, aici reprezentat de două zeiţe (frumoase ce-i drept) – Hel şi Freya – Hel fiind alungată în lumea morţilor, ca acum să se întoarcă cu o întreagă armată pentru a se răzbuna şi a cuceri tărâmul legendar al zeilor nordici, Asgard. Povestea nu este foarte originală, deci probabil v-aţi dat seama că veţi intra în pielea războinicului Skarin, ales de Freya să apere vikingii de zeiţa malefică.
       După un cut-scene inspirat din benzile desenate şi completat de o voce veritabilă de urmaş al zeului Thor, veţi porni în ţinutul Niflberg unde, asistaţi de shaman-ul Asta (tot o prezenţă feminină), va trebui să obţineţi informaţii despre misiunile ulterioare. Jocul este structurat pe trei insule, unde veţi avea de îndeplinit diferite quest-uri, pentru ca la sfârşit să purtaţi o luptă finală şi apoi să treceţi la insula următoare. Ideea principală este de a elibera diferite ţinuturi de sub stăpânirea zeiţei Hel şi de a strânge o armată pentru înfruntarea finală specifică fiecarei insule. Quest-urile secundare pot avea ca scop discuţiile cu diferite căpetenii pentru a le cere alianţă de razboi, obţinerea unor item-uri rare sau eliberarea unor soldaţi vikingi.

       Din păcate în Viking nu există nicio creatură pe care să o folosiţi pentru a parcurge distanţele mari ale insulelor, deci fanii World of Warcraft care apreciază hack’n’slash-urile de console vor fi uşor dezamăgiţi. Eu nu am fost, întrucât producătorii au implementat un sistem de teleportări bine pus la punct, pe hartă existând nişte pietre magice, numite Leystones, care vă permit să vă teleportaţi între ele. Pietrele sunt plasate mai mult decât decent, existând o distanţă potrivită între ele, astfel că nu m-am plictisit niciodată din cauza drumului pe care l-am avut de parcurs. În plus de asta, pe drum întâlniţi inamici care vă pot ţine ocupaţi pentru o vreme, mai eliberaţi nişte soldaţi sau pur şi simplu admiraţi natura, ascultând susurul izvoarelor şi cântecul păsărelelor. Un detaliu interesant este faptul că zonele controlate de Legiune (numele dat armatei zeiţei Hel) sunt întunecate, inducând o oarecare stare de teamă, deoarece paşiţi pe teren necunoscut, dar odată cu eliberarea lor de sub stăpânire inamică, răsare soarele, apar păsărelele, şi sosesc soldaţi aliaţi în acea regiune, conform zicalei „Apare soarele şi pe strada noastră”.
       Logistica este îmbunătăţită şi de o amuletă oferită cadou de Freya, care este echivalentul unui radar, prezentă întotdeauna pe ecran; ea vă va indica atât poziţia faţă de următorul obiectiv, cât şi NPC-urile sau inamicii din apropiere. De asemenea, puteţi cumpăra hărţi care să vă uşureze căutarea diferitelor comori sau săculeţi de bani – singurele surse de venit din Viking – acestea fiind afişate pe radar sub forma unor cerculeţe galbene, dacă sunteţi în apropierea lor.

     Ecranul de joc este destul de aerisit, interfaţa nefiind foarte încărcată. Pe lângă radarul de care vorbeam mai devreme mai există trei indicatoare, foarte subtil şi atent poziţionate, pentru ca jucătorul să aibă vizibilitate maximă. Primul este clasicul indicator de viaţă al personajului, al doilea este „rage” (furia lui Skarin) iar ultimul e un soi de energie care vă permite să executaţi diferite combo-uri învăţate în Battle Arena, bineînteles contra-cost. Chiar şi pe vremea vikingilor, banul era la putere…
       Despre Rage mai trebuie mentionat faptul că este folosită atunci când utilizaţi unul dintre cele trei tipuri de magie ale jocului: ice, fire sau lighting. Odată activată magia, sabia lui Skarin primeşte bonusuri specifice acestor elementele ale naturii: de exemplu, când folosiţi ice, inamicii îngheaţă pe loc când sunt loviţi, fiind astfel mult mai uşor de învins. Probabil că unii dintre voi le vor cumpăra pe toate, eu m-am axat doar pe două dintre cele trei, deoarece m-au cam uscat la buzunar.
       Că tot vorbim despre lovituri şi inamici, trebuie menţionat că cel mai important şi mai captivant element al jocului este reprezentat de bătălii. S-a acordat o atenţie deosebită luptelor de aproape, ele fiind realizate în cel mai brutal şi mai sângeros mod posibil. Skarin este echipat cu o sabie şi un topor, dar pe parcurs veţi putea cumpăra şi butoiaşe explozive sau toporişti pentru atacul de la distanţă. Am observat însă că eroul nostru posedă şi nişte cuţite, dar pe care nu le foloseşte niciodată.
        Luptele, deşi spectaculoase, nu sunt foarte complexe, butonul A fiind folosit pentru atacurile rapide, iar dacă ţineţi apăsat pe X veţi „încărca” o lovitură mai puternică, cu efecte pe măsură. Pisarea butoanelor de pe controller nu vă va ajuta în vreun fel, ceea ce nu a putut decât să mă bucure, astfel că alte două butoane vor fi folosite foarte des – Left Trigger (LT) pentru pararea atacurilor şi Right Button (RB) ca buton auxiliar în efectuarea unor lovituri speciale.

       Viaţa inamicilor nu este afişată pe ecran, dar în funcţie de aspectul scuturilor vă puteţi face o părere despre integritatea lor corporală şi cât mai trebuie să-i ciomăgiţi. Toată lumea va fi cucerită de faimoasele fatalităţi din Viking, care funcţionează destul de simplu, dar eficient: atunci când inamicii sunt aproape căzuţi la pământ, un X mare apare în dreptul lor, iar apăsarea acestui buton determină o serie de lovituri extrem de brutale în care Skarin decapitează, taie mâini sau înfige toporul în pieptul celor care-i stau in cale. Nu vă speriaţi, e pentru o cauză nobilă, voi doar le curmaţi suferinţa, ei oricum sunt pe moarte.
       Din păcate nu există prea multe tipuri de monştri în afară de două-trei specializate în lupta corp-la-corp, un fel de arcaşi, nişte hidoşenii care seamănă cu vampirii şi două tipuri de creaturi boss, giant şi champion. Aceştia sunt mai greu de învins, dar şi satisfacţia e pe măsură, nu de alta, dar sabia lor e de două ori mai mare decât Skarin, aşa că este foarte important să vă concentraţi la maxim în bătăliile cu aceşti inamici. Fatalităţile lor reprezintă mini-quest-uri asemănătoare cu cele din God of War, deoarece trebuie să apăsaţi exact butoanele afişate pe ecran în momentul respectiv, fiind o adevărată plăcere să vezi cum vikingul străpunge fără milă toate zonele vulnerabile ale champion-ilor, mai ales că este folosit şi un zoom automat, iar sabia însângerată apare în prim plan.
       Bătăliile trebuie luate în serios şi pentru că nu există nici o opţiune de a fugi de inamici. Atunci când apar în număr mare, singura soluţie este de a-i dovedi pe toţi. Dacă încercaţi să fugiţi, vă vor prinde cu siguranţă. Totuşi, nu întotdeauna este o idee bună să-i confruntaţi în plin, în multe dintre quest-uri fiind mai bună strategia de a-i răpune prin surprindere, dacă vă strecuraţi prin spatele lor opţiunea de fatalitate fiind disponibilă fără a-i lovi anticipat.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
 Moarte suspectă la Ankara. Poliția, acuzată de ascunderea unor probe
01/10/2020 18:41

  O fată de 21 de ani, Aleyna Cakir, a murit in mod suspect in luna iunie, la Ankara, iar părintii acesteia acuză politia de musamalizarea crimei. Fata a fost găsită spanzurată in apartamentul ...

RECORD NEGRU În ultima săptămână, peste 770 de copii au fost diagnosticaţi cu COVID-19: Nelu Tătaru spune că România nu va ajunge la 3.000 de cazuri zilnice
01/10/2020 18:02

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că, din evaluările autorităţilor, in ultima săptămană s-au inregistrat "in jur de 276 de copii care sunt intre 0-9 ani şi 495 de copii care sunt intre ...

 COVID face dezastru în Rusia. 9.000 de îmbolnăviri într-o zi
01/10/2020 15:49

  Rusia a inregistrat joi aproape 9.000 de cazuri de coronavirus pentru a doua zi consecutiv, ceea ce inseamnă o creştere de peste 460 faţă de cifrele raportate cu o zi in urmă, potrivit datelor furn ...

UE va sancționa Marea Britanie pentru încălcarea normelor Brexit
01/10/2020 14:01

 Autorităţile de la Londra au in acest moment in dezbatarea parlamentul un proiect de lege care reglementează piaţa sa internă post-Brexit, dar care incalcă acordul de ieşire din Uniunea Europeană. ...

Spania isi inchide Capitala: Madridul intra in carantina.
01/10/2020 13:18

 3,3 milioane de locuitori ai Madridului vor intra in carantina, pentru a doua oara in acest an. Anuntul a fost facut de ministrul spaniol al Sanatatii, care a spus ca masura se va aplica si pentru unele z ...

Mașină de Poliție, în flăcări
01/10/2020 08:27

  O autospecială de poliţie a luat foc in urma unui accident produs in municipiul Campulung Muscel, cei trei ocupanţi fiind răniţi uşor. „O autospecială de poliţie din cadrul Secţiei ...

1 octombrie. Vreme capricioasa in toata tara Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
01/10/2020 08:00

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

DOCUMENTE Proiectele de modificare a legilor justiției, puse în dezbatere publică până în 31 martie 2021: Dispare Secția Specială, mandatul funcțiilor de conducere crește de la 3 la 4 ani
30/09/2020 20:26

 Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat punerea in dezbatere publică, pană in 31 martie 2021, a propunerilor de modificare a celor trei legi ale Justiţiei. Printre modificările propuse se ...

Guvernul slovac aproba instituirea starii de urgenta de la 1 octombrie, timp de 45 de zile
30/09/2020 15:38

 Guvernul slovac a aprobat miercuri instituirea starii de urgenta incepand de joi, 1 octombrie, ca reactie la cresterea numarului de infectari cu coronavirus, a anuntat premierul Igor Matovic pe  ...

 Ploi și vânt în toată țara!
30/09/2020 11:45

  ANM anunţă pentru intervalul miercuri ora 10:00 - vineri ora 10.00, Cod galben de ploi in vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi in zona de munte. Va ploua şi se vor acumula cantităţi de ap ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei