War Rock – RePlay Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 15:27

War Rock – RePlay Review

La data lansării, deja infamul Counter-Strike nu numai cǎ a însemnat o revoluţie în ceea ce privește multiplayer-ul în echipǎ, dar pentru unii a reprezentat un nou mod de viaţǎ, respectivii trǎind practic pentru a juca CS. Furorile jocului încǎ mai persistǎ (la mai mult de 9 ani de la lansare), fiind în continuare unul dintre cele mai populare titluri online. Avântul Counter-Strike s-a mai domolit însă de-a lungul timpului, dat fiind că după el au apărut mai multe jocuri similare, considerate ce-i drept mai „hardcore”, cum ar America’s Army sau seria Battlefield. Cea din urmă a popularizat foarte mult folosirea claselor specializate de jucători, beneficiind şi de actualizări constante, de la primul episod din 2002, având drept temă cel de-al Doilea Război Mondial, ajungându-se la sumbrul viitor al anului 2142.

War Rock este un first person shooter online tactic ce reprezintă o combinaţie între cele două modele enumerate mai sus, împrumutând elemente atât din popularul Counter-Strike, cât şi din seria Battlefield. Spre deosebire de Battlefield, War Rock este “Free2Play”; cu alte cuvinte, el este disponibil pentru download şi poate fi jucat gratuit, dar în cazul în care doriţi anumite facilităţi suplimentare (cum ar fi alte arme) sunteţi nevoiţi să plătiţi o anumită sumă de bani.

Înainte de a porni jocul, este necesară crearea unui cont pe site-ul oficial, cont cu care apoi vă veți autentifica din meniul War Rock, asemănător sistemului din America’s Army. Toată experiența acumulată sau resursele financiare vor fi înregistrate în acest cont, deoarece sistemul jocului este alcătuit în aşa fel încât după fiecare rundă puteţi câştiga (sau pierde) experienţă, precum şi sume de bani in-game (dinari) în funcţie de performanţele personale. Experienţa acumulată ajuta la avansarea în nivel a personajului propriu (maxim 100), deblocând diverse arme şi abilităţi pe parcurs. Totodată, acest nivel de experienţă va fi cerut pe multe servere “cu pretenţii”, fiind necesar un anumit rang pentru a putea juca pe ele.

Cu toate că War Rock este Free2Play, publisher-ul K2 Networks a inclus mai multe pachete “premium” disponibile contra cost, alături de versiunea gratuită. Primul este pachetul Bronze (5.95$), urmat de cel Silver (9.95$) şi în final – cel mai scump – pachetul Gold (14.95$). Fiecare conţine pentru o perioadă lunară acces prioritar la autentificarea pe serverele oficiale (nu va mai trebui să staţi la coadă), posibilitatea de a vă proteja propriile servere cu o parolă, un număr de hărţi suplimentare pe care puteți juca, un al cincilea slot pentru arme, bonusuri de experienţă, reduceri pentru preţurile item-urilor din marketplace, precum şi sume de dinari cu care puteţi “închiria” diferite arme pentru o perioadă de timp.

Acest sistem dă naştere însă unui paradox. Chiar dacă la prima vedere el pare cea mai bună alegere pentru un astfel de joc, la o studiere mai amănunţită se va observa că majoritatea jucătorilor noi care vor încerca War Rock vor cădea pradă veteranilor şi celor cu conturi premium. Iar asta datorită faptului că în scurt timp vor ajunge ţinte “sigure” pentru cei cu arme superioare şi cu un nivel foarte ridicat de experienţă. Perfect adevărat, acest lucru se întâmplă în mai toate jocurile de acest gen (de câte ori nu aţi întâlnit în Counter-Strike sau Battlefield asemenea cazuri?), însă aici problema este puţin diferită, deoarece practic unii jucători plătesc pentru a avea acces la nişte arme foarte puternice în faţa altor jucători care folosesc doar resursele iniţiale oferite de joc. Cu toate că e un pic exagerată comparaţia, se poate numi că aceşti jucători folosesc de cheat-uri “pe bani” pentru a înainta mai uşor în nivel, cei care nu cotizează fiind constrânşi ori să abandoneze jocul, ori să plătească şi ei la rândul lor pentru a avea acces la arme şi mai multă experienţă.

Şi fiindcă tot veni vorba de cheat-uri, din păcate acestea îşi fac simţită prezenţa şi în titlul de faţă, din cauza numeroaselor bug-uri; chiar dacă jocul beneficiază de ajutorul Punkbuster, totuşi unii jucători au găsit numeroase metode de a-l păcăli cu succes, lucru nu tocmai plăcut.

Lăsând la o parte filozofia sistemului Free2Play, în ceea ce priveşte clasele, acestea sunt în număr de cinci: medic, inginer, lunetist, soldat de asalt şi heavy infantry, cea din urmă folosind lansatoarele de rachete împotriva infanteriei şi tancurilo. Dacă pentru celelalte clase se mai pot găsi întrebuinţări de bun simţ într-o armată, heavy infantry este cam de umplutură, neputându-se apăra cu succes împotriva vehiculelor grele (ai la dispoziție doar 2-3 proiectile care nici pomeneală să doboare un tanc din prima). Armele, în funcţie de alegerea fiecăruia şi de partea financiară, pot varia de la clasicele MP5, M16 sau AK-47 la arme de asalt mult mai puternice– AWM Sniper rifle, Winchester Shotgun, arme anti-tanc, sau mini “tunuri” M134.

Povestea din War Rock este mai mult de mântuială, lucru specific de altfel unui astfel de shooter online; acţiunea se desfăşoară într-o ţară fictivă, pe nume Derbaran, în care tocmai a izbucnit războiul civil. Rebelii (sau teroriştii mai pe scurt) sunt reprezentați de forța militară “Independența Națională” (National Independence Unit) care se luptă împotriva forțelor armate ale guvernului. Fiecare grup se poate distinge printr-o culoare proprie a uniformelor (lucru de bun simţ de altfel), alături de obiectivele diferite, existenţa lor fiind justificată doar de nevoia unui motiv de ciondăneală.

Ciondăneală care se derulează în trei moduri de joc. Close Quarters Combat (o clonă veritabilă de Counter-Strike) este bun pentru maxim 16 jucători, ce se pot înfrunta pe hărți oarecum reduse ca dimensiune și în care scopul este fie să detonezi bomba, fie să o dezarmezi într-un timp predefinit, în funcţie de tabăra aleasă. Urban Ops oferă un maxim de 24 de jucători, iar cel mai mare mod este Battle Group, în care se pot înfrunta până la 32 de jucători. Urban Ops şi Battle Group sunt asemănătoare stilului de joc Battlefield (scopul fiind capturarea succesivă a steagurilor facţiunii adverse) în care datorită spaţiilor deschise îşi fac apariţia şi vehiculele. Iar ăn cazul bătăliilor cu adevărat mari, există posibilitatea grupării în echipe diferite – Alpha Squad, Bravo Squad, Delta Squad.

Vehiculele sunt numeroase, de la cele de uscat (Humvie-uri cu lansatoare de rachetă anti-tanc montate, diferite tancuri sau motociclete), la numeroase tipuri de bărci şi amfibii pentru partea navală. În ceea ce priveşte asaltul aerian, se pot pilota celebrele F-15, A-10 sau elicopterele Blackhawk. Varietatea vehiculelor este binevenită, mai ales în cadrul hărţilor de dimensiuni mari, cu peste 25 de jucători. Şi spre deosebire de Battlefield, unde pentru a pilota un avion sau elicopter era nevoie de oarecare experienţă, în War Rock toate tipurile de vehicule sunt foarte uşor de menţinut în parametrii normali, realismul nefiind neapărat punctul forte al acestui titlu.

Engine-ul folosit de producători se numeşte Jindo. Iar la ora actuală, este depăşit din toate punctele de vedere şi în mod evident nu se poate compara cu cele ale concurenţei. Nu există iluminare dinamică, anti-aliasing, suport pentru rezoluţii wide-screen, texturile sunt low-resolution iar modelele de arme şi vehicule sunt pătrăţos realizate. Cele mai păcatoase sunt şi bug-urile întâlnite, care atunci când sunt activate anumite opţiuni (de exemplu umbrele pe detalii maxime) dau naştere la adevărate probleme grafice. Cu toate acestea, s-a fi putut măcar “strecura” câteva combinaţii de culori atractive, salvând măcar aparenţele de critica acidă a jucătorilor. Iar dacă pentru unii jucători grafica poate fi un minus decisiv, totuşi pentru alţii se poate dovedi unul dintre cele mai puternice atuuri, deoarece cerinţele de sistem sunt printre cele mai reduse la ora actuală pentru un shooter; chiar şi cu un sistem cu specificaţii low-end veţi putea juca War Rock la un framerate bun.

Ironic sau nu, framerate-ul decent este neutralizat însă în cel mai barbar mod cu putinţă de lag-ul de pe servere. Chiar şi cu o conexiune foarte bună la Internet, susţinută de cele mai recente actualizări ale jocului, această problemă va persista, fiind necesară restartarea serverului sau a conexiunii către acel server. Bineînţeles, de cele mai multe ori acest lucru va atrage după sine frustrare şi nervi, mai ales după runde în care te-ai chinuit să obţii un scor cât mai mare pentru a avansa în nivel, doar ca să fii nevoit să reporneşti jocul.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:02

Victorie uriașă pentru Trump.  Judecătoarea Barrett a fost confirmată la Curtea Supremă
27/10/2020 07:16

  Cu opt zile inaintea alegerilor, preşedintele american, Donald Trump, a inregistrat o uriaşă victorie odată cu confirmarea magistratei conservatoare Amy Coney Barrett la Curtea Supremă a Statelor U ...

Italia înregistrează 17.012 noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore și 141 decese
26/10/2020 20:41

 Italia a raportat luni 17.012 noi infecţii cu coronavirus, precum si 141 de decese, cu 13 mai multe fată de duminică. Numărul cazurilor noi este mai mic in comparatie cu zilele trecute, insă s-au fă ...

Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogati oameni ai lumii, a murit la 38 de ani. Motivul misterios al decesului FOTO
26/10/2020 20:32

 Printul Azim, fiul sultanului din Brunei, a murit la finalul saptamanii trecute, la numai 38 de ani, in urma unei suferinte indelungate. Azim era al doilea fiu al sultanului Hassanal Bolkiah, conside ...

 VIDEO - Un film despre colaborarea preoților în regimul comunist, premiat la Film Fest Gent
26/10/2020 16:45

  „Servitorii/ Servants”, regizat de Ivan Ostrochovský, un film noir despre colaborarea preoţilor cu regimul totalitar, cu Vlad Ivanov in distribuţie, a caştigat in weekend premiul & ...

 VIDEO - Strat de gheață de o jumătate de metru într-un sat din Constanța bătut de grindină
26/10/2020 13:50

  Localitataea Palazu Mic din judeţul Constanţa a fost acoperită, luni, de un strat consistent de grindină, care in unele zone a atins un metru grosime. Pompierii au intervenit după ce cinci persoane ...

GRAFIC Incidența cazurilor de coronavirus, peste 3 la mie în București și 5 județe
26/10/2020 13:31

 Bucurestiul a ajuns la o incidentă a cazurilor de coronavirus de 3,51 la mia de locuitori in ultimele 14 zile, pragul de 3 la mie care aduce noi măsuri de restrictie fiind depăsit si in cinci judete. ...

CORONAVIRUS Romania. Cele mai afectate zone din tara. Situatie alarmanta in Bucuresti si in alte noua judete
26/10/2020 13:23

Conform datelor facute publice luni, 25 octombrie, de catre autoritati, pe teritoriul Romaniei au fost confirmate 212.492 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 151.811 de pacienti au f ...

 VIDEO - Peste 1,3 milioane de vietnamezi vor fi evacuați din cauza inundațiilor
26/10/2020 12:43

  Vietnamul se pregăteşte de evacuarea a circa 1,3 milioane de locuitori, ca măsură de precauţie luată inaintea sosirii taifunului Molave care a lovit in cursul nopţii Filipine, unde cel puţin 12 ...

 Hillary Clinton: „Doar gândul că Donald Trump va fi reales îmi provoacă greaţă. Mulţi republicani îl vor dat jos dar nu au curaj să o spună public”
26/10/2020 12:14

  Hillary Clinton a impărtăşit, incă o dată, părerea sa despre leadership-ul lui Donald Trump, inainte de marele moment pentru americani: alegerea preşedintelui. „Mi se face rău fizic cand ...

 Cum era să rateze DNA flagrantul în cazul polițistului care ar fi cerut 1,1 milioane de euro
26/10/2020 11:57

Detalii incredibile se regăsesc in dosarul de mare coruptie al politistului judiciarist economic Marius Aurelian Fleancu, cel care ar fi cerut 1,1 milioane de euro unui om de afaceri cercetat la PICCJ cu pro ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei