War Rock – RePlay Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 15:27

War Rock – RePlay Review

La data lansării, deja infamul Counter-Strike nu numai cǎ a însemnat o revoluţie în ceea ce privește multiplayer-ul în echipǎ, dar pentru unii a reprezentat un nou mod de viaţǎ, respectivii trǎind practic pentru a juca CS. Furorile jocului încǎ mai persistǎ (la mai mult de 9 ani de la lansare), fiind în continuare unul dintre cele mai populare titluri online. Avântul Counter-Strike s-a mai domolit însă de-a lungul timpului, dat fiind că după el au apărut mai multe jocuri similare, considerate ce-i drept mai „hardcore”, cum ar America’s Army sau seria Battlefield. Cea din urmă a popularizat foarte mult folosirea claselor specializate de jucători, beneficiind şi de actualizări constante, de la primul episod din 2002, având drept temă cel de-al Doilea Război Mondial, ajungându-se la sumbrul viitor al anului 2142.

War Rock este un first person shooter online tactic ce reprezintă o combinaţie între cele două modele enumerate mai sus, împrumutând elemente atât din popularul Counter-Strike, cât şi din seria Battlefield. Spre deosebire de Battlefield, War Rock este “Free2Play”; cu alte cuvinte, el este disponibil pentru download şi poate fi jucat gratuit, dar în cazul în care doriţi anumite facilităţi suplimentare (cum ar fi alte arme) sunteţi nevoiţi să plătiţi o anumită sumă de bani.

Înainte de a porni jocul, este necesară crearea unui cont pe site-ul oficial, cont cu care apoi vă veți autentifica din meniul War Rock, asemănător sistemului din America’s Army. Toată experiența acumulată sau resursele financiare vor fi înregistrate în acest cont, deoarece sistemul jocului este alcătuit în aşa fel încât după fiecare rundă puteţi câştiga (sau pierde) experienţă, precum şi sume de bani in-game (dinari) în funcţie de performanţele personale. Experienţa acumulată ajuta la avansarea în nivel a personajului propriu (maxim 100), deblocând diverse arme şi abilităţi pe parcurs. Totodată, acest nivel de experienţă va fi cerut pe multe servere “cu pretenţii”, fiind necesar un anumit rang pentru a putea juca pe ele.

Cu toate că War Rock este Free2Play, publisher-ul K2 Networks a inclus mai multe pachete “premium” disponibile contra cost, alături de versiunea gratuită. Primul este pachetul Bronze (5.95$), urmat de cel Silver (9.95$) şi în final – cel mai scump – pachetul Gold (14.95$). Fiecare conţine pentru o perioadă lunară acces prioritar la autentificarea pe serverele oficiale (nu va mai trebui să staţi la coadă), posibilitatea de a vă proteja propriile servere cu o parolă, un număr de hărţi suplimentare pe care puteți juca, un al cincilea slot pentru arme, bonusuri de experienţă, reduceri pentru preţurile item-urilor din marketplace, precum şi sume de dinari cu care puteţi “închiria” diferite arme pentru o perioadă de timp.

Acest sistem dă naştere însă unui paradox. Chiar dacă la prima vedere el pare cea mai bună alegere pentru un astfel de joc, la o studiere mai amănunţită se va observa că majoritatea jucătorilor noi care vor încerca War Rock vor cădea pradă veteranilor şi celor cu conturi premium. Iar asta datorită faptului că în scurt timp vor ajunge ţinte “sigure” pentru cei cu arme superioare şi cu un nivel foarte ridicat de experienţă. Perfect adevărat, acest lucru se întâmplă în mai toate jocurile de acest gen (de câte ori nu aţi întâlnit în Counter-Strike sau Battlefield asemenea cazuri?), însă aici problema este puţin diferită, deoarece practic unii jucători plătesc pentru a avea acces la nişte arme foarte puternice în faţa altor jucători care folosesc doar resursele iniţiale oferite de joc. Cu toate că e un pic exagerată comparaţia, se poate numi că aceşti jucători folosesc de cheat-uri “pe bani” pentru a înainta mai uşor în nivel, cei care nu cotizează fiind constrânşi ori să abandoneze jocul, ori să plătească şi ei la rândul lor pentru a avea acces la arme şi mai multă experienţă.

Şi fiindcă tot veni vorba de cheat-uri, din păcate acestea îşi fac simţită prezenţa şi în titlul de faţă, din cauza numeroaselor bug-uri; chiar dacă jocul beneficiază de ajutorul Punkbuster, totuşi unii jucători au găsit numeroase metode de a-l păcăli cu succes, lucru nu tocmai plăcut.

Lăsând la o parte filozofia sistemului Free2Play, în ceea ce priveşte clasele, acestea sunt în număr de cinci: medic, inginer, lunetist, soldat de asalt şi heavy infantry, cea din urmă folosind lansatoarele de rachete împotriva infanteriei şi tancurilo. Dacă pentru celelalte clase se mai pot găsi întrebuinţări de bun simţ într-o armată, heavy infantry este cam de umplutură, neputându-se apăra cu succes împotriva vehiculelor grele (ai la dispoziție doar 2-3 proiectile care nici pomeneală să doboare un tanc din prima). Armele, în funcţie de alegerea fiecăruia şi de partea financiară, pot varia de la clasicele MP5, M16 sau AK-47 la arme de asalt mult mai puternice– AWM Sniper rifle, Winchester Shotgun, arme anti-tanc, sau mini “tunuri” M134.

Povestea din War Rock este mai mult de mântuială, lucru specific de altfel unui astfel de shooter online; acţiunea se desfăşoară într-o ţară fictivă, pe nume Derbaran, în care tocmai a izbucnit războiul civil. Rebelii (sau teroriştii mai pe scurt) sunt reprezentați de forța militară “Independența Națională” (National Independence Unit) care se luptă împotriva forțelor armate ale guvernului. Fiecare grup se poate distinge printr-o culoare proprie a uniformelor (lucru de bun simţ de altfel), alături de obiectivele diferite, existenţa lor fiind justificată doar de nevoia unui motiv de ciondăneală.

Ciondăneală care se derulează în trei moduri de joc. Close Quarters Combat (o clonă veritabilă de Counter-Strike) este bun pentru maxim 16 jucători, ce se pot înfrunta pe hărți oarecum reduse ca dimensiune și în care scopul este fie să detonezi bomba, fie să o dezarmezi într-un timp predefinit, în funcţie de tabăra aleasă. Urban Ops oferă un maxim de 24 de jucători, iar cel mai mare mod este Battle Group, în care se pot înfrunta până la 32 de jucători. Urban Ops şi Battle Group sunt asemănătoare stilului de joc Battlefield (scopul fiind capturarea succesivă a steagurilor facţiunii adverse) în care datorită spaţiilor deschise îşi fac apariţia şi vehiculele. Iar ăn cazul bătăliilor cu adevărat mari, există posibilitatea grupării în echipe diferite – Alpha Squad, Bravo Squad, Delta Squad.

Vehiculele sunt numeroase, de la cele de uscat (Humvie-uri cu lansatoare de rachetă anti-tanc montate, diferite tancuri sau motociclete), la numeroase tipuri de bărci şi amfibii pentru partea navală. În ceea ce priveşte asaltul aerian, se pot pilota celebrele F-15, A-10 sau elicopterele Blackhawk. Varietatea vehiculelor este binevenită, mai ales în cadrul hărţilor de dimensiuni mari, cu peste 25 de jucători. Şi spre deosebire de Battlefield, unde pentru a pilota un avion sau elicopter era nevoie de oarecare experienţă, în War Rock toate tipurile de vehicule sunt foarte uşor de menţinut în parametrii normali, realismul nefiind neapărat punctul forte al acestui titlu.

Engine-ul folosit de producători se numeşte Jindo. Iar la ora actuală, este depăşit din toate punctele de vedere şi în mod evident nu se poate compara cu cele ale concurenţei. Nu există iluminare dinamică, anti-aliasing, suport pentru rezoluţii wide-screen, texturile sunt low-resolution iar modelele de arme şi vehicule sunt pătrăţos realizate. Cele mai păcatoase sunt şi bug-urile întâlnite, care atunci când sunt activate anumite opţiuni (de exemplu umbrele pe detalii maxime) dau naştere la adevărate probleme grafice. Cu toate acestea, s-a fi putut măcar “strecura” câteva combinaţii de culori atractive, salvând măcar aparenţele de critica acidă a jucătorilor. Iar dacă pentru unii jucători grafica poate fi un minus decisiv, totuşi pentru alţii se poate dovedi unul dintre cele mai puternice atuuri, deoarece cerinţele de sistem sunt printre cele mai reduse la ora actuală pentru un shooter; chiar şi cu un sistem cu specificaţii low-end veţi putea juca War Rock la un framerate bun.

Ironic sau nu, framerate-ul decent este neutralizat însă în cel mai barbar mod cu putinţă de lag-ul de pe servere. Chiar şi cu o conexiune foarte bună la Internet, susţinută de cele mai recente actualizări ale jocului, această problemă va persista, fiind necesară restartarea serverului sau a conexiunii către acel server. Bineînţeles, de cele mai multe ori acest lucru va atrage după sine frustrare şi nervi, mai ales după runde în care te-ai chinuit să obţii un scor cât mai mare pentru a avansa în nivel, doar ca să fii nevoit să reporneşti jocul.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

13:00

Reacţie dură a Moscovei după anularea legii care conferă limbii ruse statut special în Republica Moldova
23/01/2021 00:01

 Konstantin Kosaciov, preşedintele Comisiei pentru relaţii internaţionale din Consiliul Federaţiei, camera superioară a parlamentului rus, a criticat vineri in termeni virulenţi decizia din urmă cu ...

Ungaria cumpără 2 milioane de doze de vaccin Sputnik / Comisia Europeană dezaprobă decizia Budapestei de a autoriza vaccinul rusesc
22/01/2021 23:56

Ungaria a anunţat vineri că va achiziţiona două milioane de doze de vaccin rusesc Sputnik V, fiind prima ţară din UE care cumpără vaccinuri anti-Covid-19 in afara schemei gestionate de Comisia European ...

Compania Pfizer, lovitură dură pentru România. Ce se întâmplă cu vaccinurile care urmau să sosească în țară
22/01/2021 20:55

Veste proastă pentru Romania, dar si alte state din Europa. Compania Pfizer va trimite doar jumătate din dozele pe care trebuia să le trimită săptămana aceasta, ceea ce inseamnă că vaccinarea va fi afec ...

FOAMETEA lovește SUA: Băncile de alimente sunt copleşite de amenicanii aflați în pragul inaniției
22/01/2021 20:41

Noul preşedinte american Joe Biden va aborda vineri una dintre consecinţele cele mai vizibile ale crizei economice provocate de pandemia de COVID-19, promiţand un ajutor imediat milioanelor de americani făr ...

Pensia lui Donald Trump pentru funcţia de preşedinte este mai mică decât cea mai mare pensie din România
22/01/2021 16:51

Fostul preşedinte american Donald Trump are dreptul de a incasa aşa-numita pensie pentru foştii preşedinţi, in valoare de 221.400 de dolari pe an, adică 18.450 de dolari pe lună, ceea ce il poziţioneaz ...

Un copil de un an și jumătate și-a împușcat vărul de 5 ani
22/01/2021 12:30

Un copil de 5 ani a fost impuscat mortal de vărul său de doar un an si jumătate Scenele de groază s-au petrecut in orasul american Detroit, statul Michigan, miercuri, 20 ianuarie, in jurul orei locale 9. ...

Bărbat tăiat de tren la Pitești
22/01/2021 12:16

 Un bărbat in varstă de 62 de ani, din comuna damboviţeană Conţeşti, a avut parte de o moarte fulgerătoare. Acesta a traversat prin loc nepermis calea ferată şi a fost lovit de un tren. Incidentul ...

Și-a dorit să moară acasă, dar visul i s-a frânt. Bolnavă de cancer, o româncă a murit în Marea Britanie
22/01/2021 12:08

Andreea, romanca din Marea Britanie diagnosticată cu cancer in ultima fază, nu si-a mai văzut visul cu ochii: acela de a muri acasă, inconjurată de cei dragi.Tanăra s-a stins din viată, joi, la ora 16.00 ...

Franta cere europenilor, inclusiv romanilor, un test PCR negativ la intrarea in tara. Masura intra in vigoare duminica
22/01/2021 10:49

Cetatenii Uniunii Europene si cei din afara blocului care calatoresc in Franta sunt obligati sa prezinte un test PCR negativ la intrarea in tara, efectuat cu cel mult 72 de ore, incepand de duminica. Masura a ...

India a vaccinat peste 1 milion de lucrători din domeniul sănătății în mai puțin de o săptămână
22/01/2021 10:47

India a inceput vaccinarea in masă a lucrătorilor din domeniul sănătătii. India a vaccinat un total de 1.043.534 de lucrători din domeniul sănătătii pană in prezent in prima fază a unei actiuni d ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei