Warhammer 40.000: Dawn of War 2 – Chaos Rising Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 17:33

Warhammer 40.000: Dawn of War 2 – Chaos Rising Review

Îmbrăcat ceva mai frumos decât Queen în videoclipul de la “I want to break free”, expansion pack-ul și-a târât imensul aspirator după el și a început să facă curățenie în toate colțurile pline de igrasie ale predecesorului. Ceea ce înseamnă că fanii DoW II o să primească cu brațele deschise acest mic copil al Chaos-ului, în timp ce nostalgicii care încă militează pentru reintroducerea conceptului de base-building în seria Warhammer o să rămână în continuare cu buza umflată.

Chaos Rising pune sare și piper cam pe orice putea să îți placă la Warhammer 40.000: Dawn of War II, asigurându-se de data aceasta că este ceva mai sensibil cu nervii utilizatorului. Adică toate rugăciunile insistente v-au fost ascultate și puteți acum sări peste filmulețul introductiv fără să mai umblați în linia de comandă Steam, precum și peste secvențele din cadrul jocului care trebuiau savurate înjurate romantic în modul cooperativ. Dar credeți-mă, asta nu înseamnă nimic pentru coechipierii voștri din multiplayer, care înainte trebuiau să aștepte jumătate de oră ca să terminați voi misiunea single-player, fiindcă nu puteați salva progresul.

Lucrurile stau acum ceva mai bine, în sensul că puteți accepta invitația într-un meci multiplayer și situaţia din cadrul misiunilor va fi salvată pentru când vă întoarceți. Puteți și să mai cochetați puțin cu lumea reală, că jocul va ține credincios minte cum stă treaba. Dar era loc și de mai bine. De exemplu, nu aveți mai multe slot-uri de salvare și dacă pierdeți o misiune va trebui să o reluați fiindcă astea sunt regulile: cafteala nu se reia de la ultimul checkpoint, fiindcă datele sunt șterse.

Şi din a chaos-ului văi…

Capitolul la care excelează cu adevărat Chaos Rising este cel al elementelor RPG, combinate armonios cu povestea mult mai îmbârligată, care aduce încă un omagiu lore-ului Warhammer 40.000. Nici nu s-a așternut bine colbul de Tyranid că o nouă primejdie se întrevede la orizont: dispărută ani de-a rândul în spațiul plin de anomalii al Warp-ului, planeta Aurelia s-a întors acum în sub-sectorul omonim, colcăind de forțele demonice ale Chaos-ului. Şi este datoria Space Marine-ilor Blood Ravens să înfrunte viscolele de pe planetă ca să afle ce se întâmplă. Ca să nu vă stric surpriza, o să menționez doar că de aici încolo vorbim despre o poveste a trădării, dublei trădări și infinitei trădări, dacă lăsați voi lucrurile să evolueze într-o anumită direcție. Important este că deciziile pe care le luați o să afecteze mult mai dramatic firul narativ decât erați obișnuiți.

Primul aspectul care m-a impresionat mult la începerea Chaos Rising a fost eleganța cu care producătorii au tratat continuitatea între campania originală și cea din expansion. E adevărat că la nivel narativ evenimentele nu au prea mare legătură, dar esențial este că, dând un singur click, puteți să folosiţi vechile personaje de care v-ați atașat în lupta cu Tyranizii. Fiindcă limita de nivel a fost extinsă până la fabulosul număr 30, protagoniştii își păstrează toate abilitățile, precum și obiectele din inventar (cu singura restricție că armurile tip Terminator sunt acum stricate pentru a fi reparate ulterior). Dacă în schimb alegeți să începeți jocul ”de la 0”, veți avea de investit puncte în abilități până la nivelul 17 și veți primi un echipament de luptă generic.

Nimic să vă supere, mai ales când o să conștientizați că toate bunătățile importate sunt niște scobitori pe lângă cel mai banal drop din Chaos Rising. Și de data aceasta producătorii s-au și asigurat că nu ne vom plictisi de varietatea arsenalului, care a fost îmbogățit cu noi tipuri de arme și obiecte, printre care unele nu pot fi obținute decât orbește prin donațiile pentru Librarium. Cum am jucat pe cel mai înalt grad de dificultate, am avut și misiuni pe care a trebuit să le repet de trei ori, iar de fiecare dată obiectele obținute erau altele – și la fel de atrăgătoare.

Alegerea misiunilor se face prin același sistem de călătorii interplanetare, jucătorul fiind capabil să își aleagă un număr de patru echipe din cele șase deja cunoscute pe care să le livreze pachet de pe orbită. O să apară și un nou membru în gașca de marineri ai spațiului, despre care nu o să spun altceva decât că este echivalentul Science Fiction al vrăjitorului, că doar nu vreau să îmi dea nimeni în cap că am măcănit prea mult și le-am stricat plăcearea de a descoperi jocul. Inventarul magicianului este asemănător cu cel al celorlate echipe, dar sistemul său de abilități este niţel mai flexibil, fiindcă depine de așa-zisele tome-uri (care deblochează abilități noi) și de relicve (ce îmbunătățesc abilitățile existente).

Odată ajuns la suprafața planetelor (pe care deja le cunoașteți din campania principală, cu excepția decorurilor înzăpezite ale Aureliei) veți ajunge la concluzia că universul Warhammer a deveni mult mai gălăgios. Confruntările între diferitele facțiuni au devenit în sfârșit lupte la scară macro, duduind de explozii și efecte vizuale care să paralizeze ochiul (dar nu și placa video, căci engine-ul Essence 2.0 este foarte scalabil) și nu mai au impresia aia de meci WCW frumos regizat în ring.

Producătorii au încercat și să ofere nivelurilor o structură puțin mai labirintică, astfel încât să existe mai multe moduri de a îndeplini obiectivele misiunilor (chiar dacă asta înseamnă de multe ori doar oglindirea drumurilor accesibile). Obiectivele au fost diversificate și nu se mai reduc doar la cucerirea de puncte, liniștirea unui orc mai cu moț sau apărarea unui cătun amărât. La un moment dat veți vizita o navă spațială părăsită și infestată de Tyranizi pentru a aduna relicve, iar în alt caz va trebui să vă furișați fără să fiți detectați. Și când mai dați și de un amărât de monstru ce trebuie redus la tăcere, de cele mai multe ori el nu mai stă pe loc în aria de detecție, ci pleacă la plimbare spre punctul unde vă așteptați voi întăririle, ca să nu mai puteți exploata atât de ușor AI-ul tâmp.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:04

1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
Nicolas Sarkozy, fostul presedinte francez, judecat in dosarul
23/11/2020 18:09

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy este judecat la Tribunalul Corectional din Paris, incepand de luni si pana la 10 decembrie, cu privire la coruptie si trafic de influenta in dosarul "interceptaril ...

Sindicatul Europol: Rugăm hoţii să nu fure după ora 18:00
23/11/2020 14:40

Potrivit sindicaliştilor de la Europol, şefii de la IPJ Harghita i-au anunţat pe subalterni că de acum incolo vor munci cate 12 ore, de luni pană sambătă, intre 06:00 - 18:00. În cazul unor urgen ...

Angajații Spitalului Județean de Urgență Bacău se tem de vaccinul anti-COVID
23/11/2020 13:15

Directia de Sănătate Publică Bacău a inceput interogarea personalului medical din toate spitalele, a celui din centrele de asistentă socială, angajatilor din ambulatorii de specialitate, policlinici, di ...

Suedia, mesaj dur către populație: „Anulați, reprogramați și amânați
23/11/2020 12:15

Premierul Suediei, Stefan Lofven, a transmis un mesaj clar cetăţenilor, in contextul pandemiei. În fata unei mortalităti considerabil mai mari decat in ​​alte tări nordice, Suedia incearcă o var ...

„Beţi câte 50 de grame şi mergeţi mai departe”, sfatul lui Dodon după pierderea alegerilor
23/11/2020 12:00

Igor Dodon, incă preşedinte in funcţie al Republicii Moldova după ce a pierdut alegerile im faţa Maiei Sandu, merge in localităţile in care a obţinut cele mai multe voturi la scrutinul prezidenţial şi ...

Europa va ridica în ianuarie restricţiile de zbor impuse avioanelor Boeing 737 MAX
23/11/2020 11:45

Europa va ridica in ianuarie restricţiile de zbor impuse avionului Boeing 737 MAX, după ce autoritatea de reglementare americană (FAA) a pus capăt consemnării la sol din ultimele 20 de luni. Modelul Boein ...

Procurorii din Germania cercetează aproximativ 20.000 de cazuri de infracţiuni legate de noul coronavirus
23/11/2020 11:35

Procurorii din Germania anchetează aproximativ 20.000 de cazuri de infracţiuni legate de noul coronavirus, relatează luni cotidianul german Die Welt, citat de DPA. Comercializarea de măşti sanitare contra ...

Peste 25.000 de copii au fost uciși în Afganistan
23/11/2020 11:25

În perioada 2005-2019 in conflictele din Afganistan au fost ucişi sau răniţi 26.025 de copii, arată un raport al organizaţiei caritabile britanice Salvaţi Copiii, preluat de dpa. Numai anul trecut, ...

Țara care anunță relaxarea restricțiilor
23/11/2020 10:45

În prezent, Franţa se află sub carantină la nivel naţional, insă autorităţile promit că vor incepe eliminarea treptată a restricţiilor ce au fost impuse pentru limitarea transmiterii COVID-19. ...

Alte trei localități au intrat în carantină. Cine sunt românii afectați
23/11/2020 09:55

Romania este lovită crunt de pandemia de coronavirus. Avem parte de mii de cazuri noi in fiecare zi, iar restrictiile sunt pe măsură. Autoritătile au decis carantinarea altor localităti importante. Decizii ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei