World in Conflict: Soviet Assault – RePlay Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 19:07

World in Conflict: Soviet Assault – RePlay Review

Ajuns pe piaţă în toamna lui 2007, WiC a fost extrem de apreciat atât de pasionaţii de strategii real-time, cât şi de presa de specialitate, cu toate că nu a introdus foarte multe lucruri noi. Cartea câştigătoare a producătorilor a fost faptul că au reuşit să compenseze acest lucru cu un fir epic foarte bine prezentat, o grafică reuşită, o cameră ce nu dădea bătăi de cap şi un mod multiplayer bine realizat.

Chiar şi aşa, au fost numeroase voci care şi-au exprimat dorinţa de a juca şi de cealaltă parte a baricadei, nu doar ca membru al forţelor NATO, iar Soviet Assault vine ca un răspuns la această dorinţă, el permiţând acum jucătorilor să conducă spre victorie şi armatele Mamei Rusii.

Celor care care nu ştiu despre ce-i vorba le recomand să citească acest review, dar pe scurt, World in Conflict e un joc de tactică în timp real a cărui acţiune se desfăşoară într-un ipotetic Război Rece (devenit până la urmă „cald”), unul în care URSS invadează SUA în anul 1989.

Şi deoarece nu avem posibilitatea de a construi o bază şi strânge resurse ca în jocurile clasice de strategie, gameplay-ul constă în controlul unor detaşamente de infanterie, blindate, tancuri, artilerie, precum şi aviaţie uşoară/grea (depinzând de situaţie) pe care trebuie să le folosim cât mai eficient împotriva adversarului.

Cum Soviet Assault este mai degrabă o nouă perspectivă asupra poveştii principale prezentată de fratele său mai mare, nici conţinutul nu este schimbat fundamental. Misiunile de partea ruşilor sunt introduse direct în campania principală din WiC, fiind în număr de şase (Liberation, Harvest Insurgents, Lighting Strike for the Motherland şi Fratricide), dar compensează numărul redus prin varietatea obiectivelor, de la atacul propriu-zis asupra forţelor NATO de pe teritoriul SUA/Europa şi protejarea unui convoi, până la bombardarea unor obiective strategice cu ajutorul aviaţiei sau a artileriei.

În cadrul acestora trebuie folosite constant resursele adiţionale disponibile, cum ar fi artileria sau bombardamentele cu napalm, pentru a “elibera” de exemplu pădurile de infanteria inamică, sau distruge tancurile care formează avangarda unui contraatac. Din păcate, unităţile ruseşti sunt o simplă oglindire a celor NATO, singurele mici diferenţe fiind legate strict de puterea de foc şi denumirea lor.

La fel ca în WiC, cut scene-urile sunt de calitate şi foarte bine regizate, personajele fiind din nou în centrul atenţiei, lucru care duce la o experienţă mult mai personală. La care contribuie şi sentimentul (foarte ciudat uneori) de “real” creat de atmosfera jocului, ce poate da uneori fiori reci celor care au studiat sau chiar trăit în perioada Războiului Rece.

Camera permite în continuare mişcarea fără constrângeri pe hartă, nivelul de zoom permiţând observarea detaliilor de la firul ierbii sau priviri de ansamblu asupra câmpului de luptă. De altfel, Soviet Assault păstrează tradiţia de „manevrabilitate” impusă de fratele său, mai ales în situaţiile limită din multiplayer, când o vedere panoramică a ostilităţilor poate decide soarta unui meci.

AI-ul a rămas neschimbat, problemele de pathfinding (comune de altfel tuturor strategiilor de gen) fiind în continuare prezente, în timp ce agresivitatea creşte direct proporţional cu nivelul de dificultate ales. Ceea ce poate scoate totuşi AI-ul din culpă este faptul că durata medie de viată a unităţilor este foarte scurtă, drept pentru care în mijlocul confruntărilor inteligenţa artificială nu va conta chiar atât de mult.

Grafica şi efectele sonore sunt aproape identice, lucru deloc surprinzător, dar în ceea ce priveşte ritmul muzical din noile misiuni, el este mult mai alert şi distinctiv, dând o notă mai antrenantă acţiunii. Şi cu toate că engine-ul folosit nu este versiunea 2.0, asta nu înseamnă că jocul nu arată în continuare bine (sau chiar mai bine, în cadrul noilor misiuni).

Luptele reprezintă în continuare un deliciu, cu explozii spectaculoase, unităţi alergând frenetic în fiecare direcţie şi cu spaţiul aerian încolţit de elicoptere şi avioane supersonice de toate tipurile. O altă veste bună e că acum mai mulţi jucători îl vor putea rula cu detalii maxime, deşi WiC rămâne în continuare unul dintre titlurile care pot fi folosite ca benchmark pentru noile plăci video.

În ceea ce priveşte multiplayer-ul, exceptând două hărţi (Airport şi Bocage) şi câteva modificări aduse serverelor, Soviet Assault nu se poate lăuda cu prea multe noutăţi nici în această privinţă. Ori luând acest lucru în considerare, întrebarea inevitabilă este dacă acest add-on merită să fie cumpărat ca un produs separat.

Deoarece indiferent pe ce parte întorci problema, 15 euro pentru şase misiuni single-player şi două hărţi multiplayer care pot fi descărcate gratuit nu prea e o afacere. Mai ales că Ubisoft a lansat şi ediţia Complete a jocului, care conţine atât World in Conflict, cât şi Soviet Assault.

Pe aceasta din urmă o pot recomanda fără probleme celor care nu au încercat până acum World in Conflict şi vor să joace o strategie de calitate, dar pentru cei care-l au deja în colecţie, semnul întrebării pus deasupra acestui add-on va fi unul destul de mare.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
Frontierele Canadei vor ramane inchise, pana pe 21 ianuarie, pentru strainii a caror prezenta nu este considerata esentiala
30/11/2020 08:51

 Canada a anuntat duminica o noua prelungire, pana la 21 ianuarie 2021, a inchiderii frontierelor sale pentru strainii a caror prezenta nu este considerata esentiala, informeaza AFP. Din luna marti ...

Cum a fost omorat
30/11/2020 08:47

 Agentia de stiri iraniana Farsi lanseaza o ipoteza potrivit careia, "creierul" programului nuclear iranian, omul de stiinta Mohsen Fakhrizadeh, ar fi fost ucis de la distanta, cu ajutorul unei m ...

Cod galben de ninsori, luni, în 8 județe din Muntenia și Dobrogea   Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
30/11/2020 08:33

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

Party privat, intr-un restaurant din Capitala. Participantii au fost amendati, iar patronul, dus la politie pentru audieri
29/11/2020 23:25

 Politistii au amendat duminica seara 26 de persoane care participau la un eveniment privat organizat intr-un restaurant din Bucuresti. Patronul localului a fost dus la politie pentru a ...

Prima ieșire televizată a lui Donald Trump după alegerile prezidențiale: Am câștigat detașat. Alegerile au fost trucate
29/11/2020 22:46

Preşedintele in exerciţiu american Donald Trump a afirmat - duminică - că "nu-şi va schimba opinia" privind acuzaţiile sale fără probă de fraudă electorală, in cursul primului său interviu ...

Topul județelor după noua raportare de cazuri COVID-19: București are peste 880 de cazuri în ultima zi / Prahova și Brașov, circa 350
29/11/2020 15:27

 Nu mai putin de 10 judete, aproape un sfert din total, au raportat peste 200 de cazuri de imbolnăviri cu COVID-19 in ultimele 24 de ore. De departe cel mai mare număr se regăseste in continuare in Capi ...

Constanța a ajuns la cea mai mare rată de infectare din țară, deși reședința și alte localități sunt în carantină
29/11/2020 14:16

Rata de infectare a explodat in Constanta in luna noiembrie, iar judetul de la malul mării a ajuns să aibă cea mai mare rată de infectare din tară, in timp ce municipiul si alte 8 localităti au fost car ...

Pensiuni în flăcări la Moeciu
29/11/2020 14:13

  Trei pensiuni au luat foc, sambătă, in statiunea Moeciu din judetul Brasov. Turistii cazati acolo s-au autoevacuat, astfel că nimeni nu a fost rănit, potrivit reprezentantilor ISU. Incendiul a porn ...

Alegeri in SUA: Curtea Suprema a statului Pennsylvania respinge o plangere a lui Trump. Echipa miliardarului inregistreaza 20 de infrangeri judiciare
29/11/2020 14:03

Curtea Suprema a statului Pennsylvania a respins o noua plangere a campaniei lui Donald Trump, prin care denunta nereguli in alegerile prezidentiale de la 3 noiembrie, reducand astfel aproape definitiv posibili ...

Instantele anuleaza majoritatea amenzilor date de autoritati pentru nepurtarea mastii. Politistul trebuie sa constate personal contraventia
29/11/2020 11:41

Avocatii au constatat ca, in majoritate, instantele de judecata admit plangerile petentilor care contesta amenzile aplicate pentru nepurtarea mastii. "Majoritatea instantelor se pronunta favorabil petenti ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei