Ziua Z pentru Guvernul Dăncilă. Trece sau nu moțiunea de cenzură?

motiune-de-cenzura-octombrie-2019_90191000

Dimensiune font:

| 10-10-2019 08:56

Este ziua Z pentru Viorica Dăncilă. Soarta Guvernului se decide astăzi. La 10.00 începe ședința Parlamentului în care se va dezbate și vota moțiunea de cenzură. Este prima moțiune inițiată de Opoziție cu șanse reale să trimită Guvernul Dăncilă acasă. Emoții sunt în ambele tabere.

 

 Moțiune de cenzură octombrie 2019. Moţiunea de cenzură ”Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” a fost citită joia trecută în plenul Parlamentului, votul fiind programat pentru joia aceasta, la ora 10:00.

Dezertările de ultimă oră nu produc îngrijorare în tabăra Opoziţiei. Negocierile continuă în ritm alert. Potrivit unor surse parlamentare, liberalii negociază la rândul lor cu alți parlamentari din tabăra PSD care nu au fost luaţi în calcul până acum.

Calculele Opoziției de a dărâma guvernul Dăncilă au fost aruncate în aer de ultimele mișcări din Parlament.

Fostul deputat ALDE Remus Borza anunţă relansarea unei formaţiuni politice care să vină în sprijinul Executivului. Fostul consilier al premierului se laudă că îi vor veni alături 15 parlamentari, mulți dintre ei semnatari ai moțiunii. Şi aceasta nu e singura veste proastă pentru PNL.

Cei doi deputați PSD fugiți zilele trecute la Pro România au anunțat că revin în partidul de guvernământ. Pentru a fi sigură că nu vor fi trădări la vot, Viorica Dăncilă a convocat în această seară o întâlnire cu toți parlamentarii PSD

Cine a schimbat oficial tabăra?
Horia Nasra - deputat - a revenit în PSD, după ce săptămâna trecută a trecut la ProRomânia

Cornel Itu - deputat - a revenit în PSD, după ce săptămâna trecută a trecut la ProRomânia

Oana Bîzgan - deputat independent, a semnat moţiunea, va lipsi la vot (în delegaţie la Londra)

Alți posibili dezertori
Sorin Bota - deputat PSD - a semnat moţiunea, nu este convins că o va şi vota

Bădulescu Dorin - fost deputat PMP, ALDE, a semnat moţiunea

Moțiune de cenzură octombrie 2019. Liberarii se bazează pe 244 de voturi
Potrivit ultimelor calcule, liberalii se bazează pe 244 de voturi. Asta înseamnă că au cu 11 voturi mai mult numărul necesar de voturi pentru a răsturna Guvernul Dăncilă.

Ludovic Orban a declarat că în prezent toate formaţiunile politice care s-au angajat în susţinerea acestui demers sunt mobilizate la maximum pentru a asigura succesul moţiunii de cenzură".

Deşi UDMR nu va vota la vedere, liderul PNL a afirmat că nu are nicio emoţie în privinţa votului pe care îl vor da parlamentarii UDMR.

Acesta mai spune că are semnale că Guvernul încearcă prin diverse negocieri să împiedice votarea moţiunii şi a atras atenţia PSD că „reprezintă o infracţiune să ofere bani unor parlamentari pentru a le schimba poziţia politică pentru moţiune".

Moțiune de cenzură octombrie 2019. Dăncilă este convinsă că nu va pleca de la Guvern
De cealaltă parte, premierul Viorica Dăncilă este convin”Vom vota pentru binele nostru, al tuturor”
„Sunt destui colegi și deputați de la alte partide politice care își dau seama că, în fond, stabilitatea în România și modul în care ne raportăm la această moțiune este foarte importantă pentru România și pentru români. Dincolo de lupta politică trebuie să vedem și mai departe. Cred că asta nu au învățaț unii lideri politici”, a spus șefa PSD.

Moțiune de cenzură octombrie 2019. Propunerea Opoziției: un guvern cu 15 ministere
Potrivit textului moțiunii, Opoziția va propune un guvern suplu, format din maximum 15 ministere, după demiterea Cabinetului Dăncilă și ”investiții publice majore”.
”Această moţiune de cenzură porneşte de la o realitate incontestabilă. Guvernul nu mai are majoritate parlamentară şi nu mai are legitimitatea politică pentru a guverna ţara. În orice democraţie funcţională, atunci când Guvernul nu mai are susţinerea Parlamentului, prim-ministrul îşi dă demisia, fără să mai aştepte depunerea unei moţiuni de cenzură. Cel mai firesc ar fi fost ca Guvernul Dăncilă să plece imediat după votul din 26 mai, atunci când românii au dat cea mai zdravănă lecţie acestui guvern care a acţionat împotriva intereselor generale ale ţării, împotriva românilor”, se arată în debutul moțiunii de cenzură.


"fâlfâie" tot felul de ameninţări”
Moțiune de cenzură octombrie 2019. Cozmin Gușă, analiză privind moțiunea de cenzură
Consultantul politic Cozmin Gușă a făcut o analiză amplă privind rezultatul moțiunii de cenzură împotriva guvernului condus de Viorica Dăncilă, explicând, totodată, cine sunt câștigătorii și cine sunt perdanții, în ambele scenarii.

În contextul permutărilor și negocierilor de ultimă oră care se fac înaintea moțiunii de cenzură de mâine, Cozmin Gușă a început analiza astfel: "Cred ca suntem datori, totusi, avand in vedere ca la Realitatea ne ocupam de politica si dam mereu informatii si prognoze, sa facem in primul rand o prognoza si apoi sa prezint, in functie de scenariul castigator, cine sunt castigatorii si perdantii".

Moțiune de cenzură octombrie 2019. Cozmin Gușă: "55 la suta, motiunea trece si 45 la suta nu trece"
Consultantul politic a continuat: "Dupa toate analizele pe care le-am facut si vazand ce s-a intamplat in ultimele 48 de ore, eu consider, sigur, ochiometric, cu o anumita aproximatie, dar fiind fizician pot sa fac destul de bine aproximatiile, ca prognoza corecta pentru maine este in felul urmator: 55 la suta, motiunea trece si 45 la suta, motiunea nu trece.

Moțiune de cenzură octombrie 2019. Erau sanse mai multe in urma cu 24-48 de ore, insa, pana la urma, prin miscarile de racolare de parlamentari sau de regrupare, sansele sunt acum asa cum le-am spus: 55 la suta motiunea trece si 45 la suta motiunea nu trece".

"Acum, sigur, trebuie sa vedem si ce s-a intamplat. Pe de o parte, in tabara motiunii, nu am ce sa fac, trebuie sa il apreciez pe Ludovic Orban, care in ultimele doua luni a dus o munca de anduranta, si pe blocuri politice, si la firul ierbii, cu parlamentarii, pentru ca sa asigure majoritatea. Pe de alta parte, un grup din PSD, inca favorabil ramanerii la guvernare, pentru ca nu este unanimitate acolo, a recuperat foarte mult prin influenta si negocieri in ultimele zile, ajutand-o pe Viorica Dancila sa recupereze si sa poata sa spere in continuare la scaunul ei de prim ministru", a completat Cozmin Gușă.

Moțiune de cenzură octombrie 2019. Cine sunt câștigătorii și perdanții în cazul în care moțiunea trece și în cazul în care nu trece
Patronul Realitatea TV a explicat apoi cine sunt câștigătorii și cine sunt perdanții în ipoteza în care moțiunea trece.

"In varianta in care motiunea trece, evident, castigatorii de etapa sunt Klaus Iohannis si Ludovic Orban, cei care si-au asumat pe fata daramarea guvernului Dancila. Iar Ludovic Orban a muncit foarte mult pentru asta, cum spuneam mai devreme.

Insa exista si un castigator implicit, care se numeste Dan Barna, bineinteles statul paralel. Pentru ca in aceasta varianta i se deschide partia pentru a accede in turul doi, de unde poate sa ii creeze mari probleme lui Klaus Iohannis, mult mai mari decat i-ar pune Viorica Dancila", a spus Cozmin Gușă.

Moțiune de cenzură octombrie 2019. Apoi a adăugat: "Cine sunt perdantii? Perdantul clar este Viorica Dancila si grupul din jurul ei. Bineinteles, si PSD, care va avea sanse minime sa isi duca propriul candidat in turul II si atunci vor aparea in calitate de perdant la finalul acestei campanii. O Viorica Dancila fara insemnele de prim ministru va insemna mult mai putin in campanie. Nu este genul de candidat care sa stie sa se victimizeze si nici nu este asistata corespunzator. Eu i-am mai transmis de la distanta Vioricai Dancila ca, daca vrea sa faca ceva, trebuie sa isi concedieze consilierii formali si informali, lucru care nu s-a intamplat" să că nu va pleca de la Palatul Victoria. Viorica Dăncilă
a declarat că nu are emoţii în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură şi a afirmat că se bazează pe oamenii de bună-credinţă care ştiu ce înseamnă stabilitate în România. REALITATEA.NET

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei