Ardei umpluti de post cu ciuperci si bulgur

cea-mai-buna-reteta-in-postul-pastelui-ardei-umpluti-cu-bulgur-si-ciuperci-masa-delicioasa-pentru-to

Dimensiune font:

| 11-04-2021 11:43

Reteta de ardei umpluti de post pregatita cu ciuperci si bulgur este o alternativa sanatoasa a retetei clasice de ardei umpluti cu carne tocata. Nu doar ca se prepara mai usor, in timp redus, dar este si mai sanatoasa si mai usoara pentru digestie. Bulgurul, care in mod obisnuit are o usoara aroma de nuca, imprumuta si ceva din aroma ciupercilor, iar combinat cu pulpa de ardei usor crocanta, iti va incanta papilele gustative. Serveste ardeii umpluti cu putin sos de rosii si nimeni nu va mai face mofturi la masa, ai sa vezi!

Ingrediente reteta Ardei umpluti de post

10 ardei grasi verzi
700 g ciuperci proaspete
1 cana bulgur
2 cepe
1 lingura cu varf amestec de legume
2 linguri fulgi de drojdie inactiva
400 g pasta de rosii/rosii cuburi
2 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece

Mod de preparare reteta Ardei umpluti de post

Ciupercile se spala, se taie bucati si se fierb pentru 15 minute. Poti sa cumperi si ciuperci la conserva, gata fierte si atunci acest pas dispare. In acest timp, pregatesti restul ingredientelor pentru compozitia ardeiulor umpluti.
Ardeii se spala, se taie capacele de pe partea cu cotorul, se curata de seminte si se pun la scurs. Capacele nu se vor arunca, intrucat vom acoperi cu ele ardeii dupa ce ii umplem, inainte de a-i da la cuptor, pentru a nu se usca compozitia dinauntru.
Se curata cepele si se calesc intr-o cratita cu 2 linguri de ulei si putina apa.
Se amesteca ciupercile fierte si scurse bine cu ceapa calita, bulgurul, 1 lingura cu varf de amestec de legume, 2 linguri de fulgi de drojdie inactiva (folositi pe post de ou, pentru a lega componentele) si 2-3 linguri de pasta de rosii.
Cu acest amestec se umplu ardeii, dar numai pe trei sferturi, intrucat bulgurul isi va mari volumul si, daca ai umple ardeii complet, ingredientele din interior ar da pe afara.
Se pune la fiecare ardei capacelul propriu si se asaza intr-o cratita in picioare.
Adaugam in cratita, pe langa si peste ardei, pasta de rosii (sau rosiile cuburi in zeama) si mai completam apoi cu apa pana aproape de acoperirea ardeilor. Practic, toata partea in care exista compozitie trebuie sa fie in lichid. La final, dupa ce preparatul tau este gata, poti sa servesti ardeii umpluti la masa insotiti de cateva linguri de sos in care au fiert.
Se dau ardeii umpluti de post la cuptorul preincins, la foc mediu, timp de 30 de minute, sau pana cand constatam ca s-au rumenit usor deasupra.
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:56

%ANUNTSPECIAL%
1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Sipote, Strada Alexandru Lapusneanu, nr. 1, Sipote, județul Iasi, telefon: 0232/238.333, fax: 0232/238.320, e-mail: primariasipote@yahoo.ro, cod fiscal: 4540291 2. Informaţii generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: suprafata totala de 22,49 ha pasune comunala, conform caietului de sarcini, destinata pasunatului caprinelor si ovinelor din comuna Sipote, bun public situat administrativ pe teritoriul Unităţii Administrativ Teritoriale Comuna Şipote, judeţul Iaşi conform HCL 49/26.04.2021 și temeiului legal: O.U.G. 57/03.07.2019. 3. Informaţii privind documentaţia de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalităţile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentaţiei de atribuire: prin solicitarea scrisă, de la sediul Primăriei Comunei Sipote. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Registratura Primăriei Comunei Sipote, Strada Alexandru Lapusneanu, nr. 1, Sipote, județul Iasi 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentației de atribuire de 50 lei în numerar la casieria unitatii sau cu ordin de plata in contul concedentului: RO95TREZ24A705000200130X, deschis la Trezoreria Iasi, cod fiscal al concedentului: 4540291 . 3.4. Data limită pentru solicitarea clarificărilor: 11/05/2021, ora 15.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data limită de depunere a ofertelor: 19/05/2021, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Oferta va fi depusă la Registratura Primăriei Comunei Sipote, Strada Alexandru Lapusneanu, nr. 1, Sipote, județul Iasi 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar original și 1 exemplar copie. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor: 19/05/2021, ora 12.00, la sediul Primăriei Comunei Sipote, Strada Alexandru Lapusneanu, nr. 1, Sipote, județul Iasi 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Acțiunea în justiție se poate introduce la JUDECATORIA HARLAU, cu sediul in Str. Gheorghe Doja, nr, 1, Ors. Hirlau, Jud. Iasi, telefon 0232 722 344, fax 0232 722 622, e-mail jud-hirlau-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 26/04/2021
Cât costă cel mai scump condiment din lume. Un kilogram este echivalent cu prețul unei mașini de lux
05/05/2021 12:30

Sofranul, căruia i se mai spune si “aurul rosu”, este o plantă mediteraneană din care se extrage condimentul cu acelasi nume, cel mai scump din lume. Spania si India sunt cei mai mari producăt ...

Cele mai consumate mâncăruri pe timp de pandemie. Care a fost produsul cel mai prezent pe masa Românilor
04/05/2021 11:45

Compania Mastercard a realizat un studiu in 19 ţări cu privire la cele mai populare mancăruri de carantină şi cum am gătit pe timp de pandemie, scrie Magyar Nemzet, citată de Rador. Din studiu rezultă c ...

Ce este casu marzu și de ce este interzis în Statele Unite ale Americii
30/04/2021 20:12

Casu marzu (cunoscut si sub numele de casu modde, casu cundhídu, sau in italiană formaggio marcio) este un cascaval din regiunea Sardinia, Italia, deosebit prin faptul că este infestat de larve vii de ...

FOTO/VIDEO - Ce este pane carasau sau pâinea sardă
29/04/2021 12:14

Ca să tină mult, sarzii au ales o retetă de paine gata uscată, subtire, coaptă de două ori: il pane carasau. Este painea traditionala a ciobanilor din Sardinia. Sunt foi foarte subtiri, uscate, crocant ...

FOTO - Cozonacul perfect, rețeta lui Sorin Bontea
28/04/2021 08:42

Este stiut faptul că romanii sunt foarte implicati cand vine vorba de cozonacii de sărbători. Fiecare gospodină are reteta ei cu care se mandreste si se chinuie in fiecare an să o perfectioneze pentru a ...

FOTO - Sarmale cu foi de viță și mentă
27/04/2021 15:43

Pe taramul scaldat de Marile Egee, Ionica si Mediterana, menta este folosita atat la preparate vegetariene (gen faimosul “Chaniotiko Boureki”, un fel de gratin de cartofi si dovlecei, cu branza si m ...

FOTO/VIDEO - Cum se face cea mai bună friptură de Paști
27/04/2021 14:04

Friptura de miel la cuptor e perfecta pentru masa de Paste. Aromatizata cu rozmarin si usturoi, bine condimentata cu sare si piper si gatita la cuptor la foc molcom devine un adevarat deliciu.     ...

Topul rețetelor celebre care poartă numele creatorilor lor - ouă Benedict, piersici Melba, salata Cobb, pâinea Graham
27/04/2021 09:42

Multe dintre mancărurile pe care le apreciem au fost numite de creatorii lor sau inspirate de numele acestora. Există nenumărate mancăruri şi reţete ale căror denumiri au un inţeles, dar poate că sunte ...

Cum alegi mielul de Paște
27/04/2021 08:46

Carnea de miel este nelipsită de pe mesele romanilor, de Paşte şi se află deja in vitrinele măcelăriilor şi supermatketurilor. Dacă vrei să ştii exact ce vei manca, poţi alege mielul de la o stană a ...

Rețete boierești - Zalatină de toporași
27/04/2021 08:15

In cartea "200 de Retete Cercate", scoasa in Moldova pe la 1842 de catre Mihail Kogalniceanu si Costache Negruzzi, apare o minunata reteta numita "zalatina de toporasi". Pelteaua de toporas ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei