Astrologia, ştiinţa cunoaşterii personale

default

Dimensiune font:

| 16-05-2013 06:00

* practicată încă din Antichitate, astrologia s-a instalat în timp printre cele mai importante ştiinţe * la început a mers alături de astronomie până în momentul în care descoperirea sistemului heliocentric şi dezicerea celui geocentric a schimbat total optica şi a stârnit mari controverse * în timp, adevărurile i-au fost răstălmăcite, iar la oameni au ajuns informaţii eronate, ceea ce a dat apă la moară şarlatanilor * au apărut falşii profeţi, iar oamenii nu au mai ştiut în cine să creadă – în astrologie ori în sfaturile mamei Omida?

 

Ca să folosim corect informaţia astrologică, este important să ştim ce este o astrogramă (o harta Cerului în raport cu poziţia Pământului pentru un anumit moment ales). Astrograma este rezultatul unor calcule matematice ce reflecta deplasarea corpurilor cereşti în spaţiu. În spatele acestui desen încărcat de simboluri se află, de fapt, un angrenaj complex, alcătuit din multe elemente. „Fiecare simbol-element are un mesaj (o semnificaţie – n.r.) pentru omul respectiv. El poate prelua mesajul şi poate încerca să-l valorifice. Dar, ceea ce descifrează el în astrograma proprie este de folos numai lui şi nimănui altcuiva, numai el poate transforma aceste informaţii în realitate şi doar el poate transforma realitatea sa cu ajutorul acestor informaţii. În acest mod, omul poate pătrunde sensul profund al experienţelor sale de viaţă, poate să le construiască şi să le transforme după cum alege şi poate să se bucure de aceste experienţe pe deplin”, ne-a explicat astrologul ieşean Anca Tăutu.

Anca Tăutu


În orice astrogramă se poate descifra un potenţial personal, ştiut şi neştiut încă, la momentul analizei, împreună cu instrumentele şi căile prin care acel potenţial poate fi transformat în realitate. „Printr-o analiză astrologică identificăm tendinţele de manifestare ale nativului respectiv în diferitele domenii de viaţă – tendinţele comportamentale, afective, de gândire, de interacţiune cu ceilalţi, posibile talente şi carenţe, direcţia de evoluţie şi lecţiile de viaţă prin care se poate realiza aceasta”.
Pe măsură ce acceptăm ideea procesului evolutiv, acesta ni se dezvăluie din ce în ce mai limpede şi informaţia circulă din ce în ce mai uşor. Efortul de conştientizare poate deveni astfel un mod de viata foarte avantajos.

Mama Omida şi ready-made

Dacă ar fi să dăm crezare tuturor răspunsurilor pe care le primim la o simplă navigare pe internet am putea crede că lumea este plină de astrologi. Din păcate, printre cei dedicaţi acestui studiu s-au amestecat şi persoane care au întrezărit un câştig facil de pe urma curiozităţii ori disperării unor oameni. Datul în bobi, cititul în cafea ori ghiocul au ajuns să fie metode aproape certificate de prezicere a viitorului. Astrologul nu este Mama Omida, iar confuzia apare din necunoaştere, din lipsa informării, din folosirea în mod nepotrivit a informaţiei. „Astrologia ne ajuta să înţelegem ce se întâmplă în planul energetic, acolo unde noi interacţionăm cu influenţele astrale, pe măsura ce planetele participa la traficul cosmic”, a completat Anca Tăutu.
Cei mai puţin familiarizaţi cu astfel de informaţii ar putea privi cu neîncredere analiza planetelor şi s-ar putea întreba cum ne influenţează viaţa. Nici aerul nu se vede, dar îl respirăm, are influenţă asupra noastră. „Nici undele radio nu le vedem. Dar mai toţi ascultăm acasă radioul. Sau, mai bine spus, schimbăm frecvenţele foarte des şi ascultăm mai multe posturi de radio într-o zi. Astrologul nu face decât să ofere clientului o altă perspectivă asupra lumii, o perspectivă profundă şi subtilă asupra energiilor diverse pe care Universul ni le oferă tuturor pentru a evolua. Cu mult înainte de dezvoltarea tehnologică şi de apariţia primelor telescoape, omul a privit spre cer şi a ştiut intuitiv că e precum în Cer, aşa şi pe Pământ”, spune astrologul sucevean Ada Cocoş, un jurnalist pasionat de studiul Cerului.

Ada Cocoş


Dezvoltarea tehnologică a uşurat mult viaţa omului, dar l-a dezobişnuit să lucreze cu sine, l-a îndepărtat de lumea spirituală nevăzută şi l-a înfipt bine în societatea de consum. Avem nevoie de ceva, cumpărăm. „Într-un anumite sens, se poate face o paralelă foarte bună cu mama Omida şi alte vindecătoare de neam care par să poată remedia miraculos orice neajuns. Într-un fel, mama Omida încurajează în noi latura aceea care preferă produsul ready-made, gata făcut, încurajează stagnarea, lenea, autojustificarea. Nu ne merge bine în căsnicie? Nu putem avea omul iubit lângă noi? Nu găsim loc de muncă sau avem probleme cu colegii? Toate acestea sunt semnale foarte clare că am rămas restanţi la anumite capitole ale vieţii noastre, că ne-am rătăcit, că este momentul să ne oprim şi să ne întrebăm unde suntem faţă de noi înşine, faţă de ceilalţi, faţă de lume, faţă de Dumnezeu? În ce tip de atitudine şi de mentalitate păguboasă ne-am blocat?”, se întreabă Ada Cocoş.

Planetele şi şoaptele îngerilor

Faţă de mama Omida, astrologia are un avantaj: măcar stelele şi planetele sunt vizibile pe cer. Totuşi, oamenilor le este greu să facă asocierea dintre o stea îndepărtată şi un eveniment real din viaţa lor. Se întreabă: „Ce are de a face Saturn cu cariera mea? Sau cum m-ar putea influenta Venus în dragoste? Sunt atât de îndepărtate, şi la urma urmei, sunt doar nişte bolovani imenşi...”. „Aici se află ceea ce căutăm noi. Ne putem întreba: ce e o planetă? O putem percepe că este ceva dincolo de noţiunea de bolovan imens sau nor de gaze uriaş?”, a punctat Laszlo Fulop, lector la Şcoala de Astrologie „Fidelia”, cea mai cunoscută din România. Răspunsul îl găsim în antropozofia lui Rudolf Steiner. „Să ne imaginăm un mecanism uriaş, invizibil, de natura astrală. Putem să-l înţelegem ca pe un ceas. Planeta este doar limba arătătoare din acel ceas astral. Mecanismul inteligent este ascuns privirii umane, dar este perceptibil cu inima, cu intuiţia. Să luam nişte exemple concrete. Primul şi cel mai elocvent exemplu este Luna, fiindcă este cel mai apropiat astru de Pământ. Ea se roteşte în jurul Pământului. Să ne imaginăm că prin această mişcare de rotaţie ea descrie un imens disc spaţial, care este ceasul de mai sus. Discul desenat de Lună este, de fapt, câmpul de acţiune al Îngerilor. În acest disc locuiesc Îngerii şi influenţează viaţa fiinţelor vii de pe Pământ. Ceea ce percepem noi ca influenţă a Lunii, este, de fapt acţiunea nemijlocita a Îngerilor, pe care îi cunoaştem din creştinism. Apoi, să-l luăm ca exemplu pe Mercur. El se roteşte în jurul Soarelui, dar vom lua în considerare tot discul desenat în jurul Pământului. Acesta este câmpul de acţiune al Arhanghelilor, cunoscuţi tot din creştinism. La fel se întâmplă şi cu Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun şi Pluton. Conştient sau nu, un astrolog traduce mesajul Îngerilor, Arhanghelilor, Arheilor, Puterilor, Virtuţilor, Dominarilor, Tronurilor, Heruvimilor şi Serafimilor. Ne dăm seama că astrologul transmite mai departe graiul Universului”, a explicat Laszlo Fulop.

Laszlo Fulop


Omul este tentat să creadă că este un corp fizic înzestrat cu simţire şi inteligenţă. El crede că aceasta simţire şi inteligenţă este ascunsă în interiorul lui şi nu depinde decât de el însuşi. „Fiecare fiinţă umană înţelege, la un moment dat, că în interiorul lui trăieşte o fiinţă sensibilă, situată dincolo de imaginea pe care şi-o construieşte fiecare în păienjenişul social. Astrologul nu intervine direct, ci explica sugestiile corurilor angelice. El oferă clientului său o libertate de acţiune totală”, a conchis Laszlo Fulop. Asta face diferenţa cu Mama Omida.

Studiul Cerului, o meserie acreditată

Un astrolog bun are nevoie de studiu. La început este curiozitatea, care se transformă în pasiune, însă nimic nu duce la performanţă fără aplecare asupra cărţilor. „În România sunt foarte mulţi astrologi buni şi avem o reprezentare bună şi la nivel internaţional. Meseria de astrolog este inclusă în COR, există şi un Standard Ocupaţional, ceea ce ne permite să organizăm cursuri recunoscute de către Ministerul Muncii. Aşadar, cine doreşte să înveţe are acces la informaţii de calitate”, a punctat Mihaela Dicu, preşedintele de onoare al Asociaţiei Astrologilor din România. Din păcate, nu prea există tradiţie în România fiindcă până în 1990 această ocupaţie nu s-a derulat la nivel public. „Recuperăm frumos prin tot ceea ce facem, ne mişcăm repede. Avem colaborări foarte bune cu astrologi de renume din străinătate, organizăm două mari evenimente anual, Congresul de Astrologie de la Bucureşti, din toamnă, şi Astro-festivalul de la Craiova. Suntem invitaţi la evenimente internaţionale de prestigiu, cum a fost Congresul International Astrology Days, din Turcia (derulat în martie- n.r.). Este important să oferim cursuri de calitate, să traducem din literatura de specialitate, să scriem articole bune şi originale, să facem cercetare”, a adaugat Mihaela Dicu, ea însăşi traducător şi autor de carte, având semnate până acum patru volume - trei de astrologie şi unul de numerologie.

Mihaela Dicu

La şcoala de astrologi

Ca să studiezi hărţile Cerului trebuie să simţi acea „chemare”, să trăieşti fascinaţia descoperirii misterului care este astrologia, spune şi prof. Firicel Ciarnău, fondatorul Şcolii „Fidelia”, prima înfiinţată în România. „După 1989 oamenii au putut, în sfârşit, să studieze liberi astrologia. Au studiat-o cum au putut, au învăţat singuri, autodidacţi, fără o metodă sau un parcurs coerent, ci numai după cum reuşeau să ajungă la informaţii. Şcoala de astrologie Fidelia s-a născut din dorinţa de a oferi pasionaţilor o cale coerentă de a învăţa, în mod organizat, după principii pedagogice, prin lecţii clare, dependente unele de altele într-o succesiune logică, pentru a-şi construi în minte o imagine corectă şi sănătoasă despre astrologie”, a spus profesorul Ciarnău.
Nu a fost uşor ca după o perioadă în care astrologia a fost interzisă, în care mulţi oameni nici nu au auzit de ea, să faci în aşa fel încât să o prezinţi ca pe ceva serios şi folositor. „Este un drum anevoios, suntem o ţară în care astrologia a renăscut de curând, aşa încât se poate intui unde se găseşte şcoala românească de astrologie faţă de ţările care au deja tradiţie. Dar, ne mândrim cu faptul că suntem foarte originali, avem modul nostru de a practica şi avem activitate din plin, chiar mai multă decât unele ţări cu tradiţie, în care astrologia nu a fost interzisă. Putem spune că viitorul se arată a fi luminos”, este convins prof Firicel Ciarnău.

Firicel Ciarnău


Astrologia este o ştiinţă relativ tânără. Încă nu a avut timp să aibă un impact semnificativ. Oamenii se raportează la ea din instinct şi o caută atunci când se află în „ochiul furtunii” şi vrea să-şi cunoască adevăratul destin.


Maura Anghel
 

 

„Ce încerc să fac eu, ca lector? Pur şi simplu, încerc să incurajez oamenii să gândească singuri. Manifest încredere totală în ei. Le spun că sunt minunaţi, încerc să hrănesc încrederea lor în sine până încep să fie conştienţi de acest lucru. Încrederea în ceilalţi şi prietenia profundă, deşi sunt lucruri simple, au efecte magice, trezesc fiinţa divină din interiorul fiecărui om” – Laszlo Fulop

Asociaţia Astrologilor din România are peste o suta de membri, toţi mari iubitori de
astrologie. „Suntem foarte serioşi şi ne propunem mereu doar standarde înalte” -
Mihaela Dicu

 

Acum ne poți urmări și pe FACEBOOK

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Se zdruncină serios imaginea Poliției Române! O polițistă oferea informații din interiorul instituției unei rețele de proxenetism
07/11/2019 10:34

 În dosar apare si numele unei politiste din localitatea Drăgănesti Vlasca, al cărei transfer la IGPR a fost negociat sub presiunea traficantilor, pentru a oferi retelei informatii din interiorul ...

Judeţele Moldovei, campioane la defrişări ilegale
11/10/2017 05:15

Pădurile Moldovei dispar sub privirile neputincioase ale autorităţilor, iar sute de tăieri ilegale sunt inregistrate prin aplicaţiile dedicate ori cele descoperite de organele abilitate. Potrivit ultimului ...

Topul bolilor provocate de stres
19/07/2017 16:25

Stresul este inamicul public numărul 1 al zilelor noastre. Ritmul alert de zi cu zi, presiunea socio-economică, varietatea stimulilor la care oamenii sunt expuşi astăzi in permanenţă, - toţi aceşti fact ...

O boală greu de controlat afectează întreaga Românie
19/04/2017 06:00

Fenomenul dependenţei de alcool face ravagii şi ii devin victime de la copii, pană la persoane in varstă. Tot mai mulţi ajung in ultima vreme cu probleme de sănătate, dar şi cu familiile distruse din ca ...

Modificările care au dus la degringolada în Educaţie
22/02/2017 05:48

 Pavel Năstase, ministrul Educaţiei, a declarat că pană la sfarşitul anului va fi pregătită o nouă Lege a Educaţiei. „Conform programului de guvernare, pană la sfarşitul anului 2017 trebui ...

Regii licitaţiilor trucate
14/09/2016 06:00

În ultimul raport al Curţii de Conturi, judeţul Iaşi este menţionat de cele mai multe ori, fiind oaia neagră la capitolul cheltuirea banului public. Fie că este vorba de licitaţii publice, infuzii ...

Jumătate de secol în spital!
07/09/2016 18:21

Cine nu are bătrani, să-şi cumpere, spune o vorbă veche. Atat de veche, incat acum a căpătat un sens opus. Cine are bătrani, le vinde casele şi-i abandonează. Aceasta e realitatea cruntă infruntată d ...

Condamnare Voiculescu. Sentința în dosarul Telepatia. Minuta integrală
08/08/2014 21:41

  Dan Voiculescu a fost condamnat. Zece ani. Bunuri confiscate. Sechestru pe bani. Este, insă, doar unul din cei 12 condamnati in dosarul Telepatia.      Iată cum arată minuta d ...

Contabila grupării Corduneanu, expert bancar pentru milionarii irlandezi
24/07/2014 22:07

Secretele financiare ale unor milionari irlandezi au ajuns pe mainile unei contabile din Romania, pusă oficial sub acuzare pentru fraudarea mai multor bănci, in dosarul clanului ”Corduneanu”.  ...

Credinţă şi turism pe bani europeni FOTO
17/02/2014 11:45

Zeci de spaţii cu potenţial turistic din Moldova au fost transformate radical in urma unor ample proiecte cu finanţare europeană. Fie că au fost depuse de mediul de business din regiune, de autorităţi pu ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei