10 aeroporturi insulare superbe din lumea întreagă

0000   0141700

Dimensiune font:

| 28-11-2019 11:49

 Iată câteva dintre cele mai interesante aeroporturi insulare și pistele spectaculoase pe care ai putea să aterizezi în următoarea ta vacanță exotică.

Bine ai venit în lumea aeroporturilor înconjurate de valuri! Aeroporturile insulare, ridicate de obicei pe recife de coral naturale sau pe insule construite artificial, fac accesibile pentru milioane de turiști destinații tropicale sau convenționale, dar care pur și simplu s-au confruntat cu lipsa spațiului.

1. Aeroportul Internațional Ibrahim Nasir, din Maldive

aeroporturi insulare
Foto: Pinterest

Cunoscut și ca Aeroportul Internațional Male, acesta este principalul aeroport internațional din Maldive. Se află pe Insula Hulhule din regiunea cunoscută ca Atolul Male de Nord și sute de mii, dacă nu milioane de turiști, trec prin porțile sale în fiecare an, după cum arată The World Geography.

Aeroportul a fost construit pe un recif de corali nu departe de capitala Maldivelor, Male. Aeroportul se află la o „altitudine” de doi metri deasupra nivelului mării și are o singură pistă, lungă de 3.200 metri și lată de 45 metri.

2. Aeroporturi insulare: Chubu Centrair, din Japonia

aeroporturi insulare
Foto: Pinterest

Poate că nu consideri Japonia o destinație tropicală și nici măcar o insulă, însă guvernul nipon se bazează aproape în întregime pe aeroporturi insulare pentru a-și face țara accesibilă pe calea aerului.

Aeroportul a fost construit pe o insulă artificială numită Ise Bay, din provincia Aichi. Este considerat un aeroport de primă clasă și este principala poartă internațională de acces spre regiunea centrală a Japoniei.

Peste un milion de pasageri trec prin acest aeroport în fiecare an.

 

3. Aeroportul Maamigili, din Maldive

aeroporturi insulare
Foto: Pinterest

Acesta este un alt aeroport minunat din Maldive aflat în mijlocul unor ape albastre și limpezi precum cristalul. Aeroportul se află pe Insula Maamigili și s-a deschis publicului în octombrie 2011.

Pe acest aeroport este mai puțin trafic decât pe Aeroportul Internațional Nasir și are o pistă mult mai mică. Dacă vei ajunge pe această insulă mică din Maldive, trebuie să ai încredere în pilotul avionului, fiindcă priveliștea văzută de deasupra pistei poate să-ți zguduie nervii!

4. Aeroporturi insulare: Kobe, Japonia

aeroporturi insulare
Foto: Pinterest

Acesta este încă unul dintre numeroasele aeroporturi insulare ale Japoniei, aflat pe coasta orașului Kobe. Aeroportul se ocupă în primul rând cu zboruri interne, așa că s-ar putea să nu ajungi aici dacă nu te afli la bordul unei curse charter luxoase.

De obicei, aeroportul nu primește zboruri din afara țării fiindcă are pista mai scurtă decât cele mai multe aeroporturi internaționale. Guvernul a limitat la 30 numărul de zboruri care pot pleca zilnic din Kobe, pentru a preveni „supraaglomerarea” insulei.

5. Aeroportul Internațional din Hong Kong, China

aeroporturi insulare
Foto: Pinterest

Aceasta nu este o insulă mică! Aeroportul Internațional Hong Kong se află pe Insula Chek Lap Kok și este unul dintre cele mai mari aeroporturi insulare construite vreodată.

A fost terminat în 1998 și a devenit un centru important de transport al mărfurilor și o poartă pentru destinații din China și restul Asiei. Astăzi, este cel mai aglomerat punct de transport al mărfurilor din lume și unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi pentru pasageri.

6. Aeroporturi insulare: Henderson, SUA

aeroporturi insulare
Foto: Pinterest

Aerodromul Henderson este unul dintre puținele aeroporturi insulare din SUA, aflat pe Insula Sand din Atolul Midway. Aerodromul este adeseori folosit drept punct de deviere de urgență pentru Administrația Federală a Aviației.

Însă aeroportul nu are punct de control al traficului, ceea ce înseamnă că piloții care zboară spre aerodromul Henderson trebuie să-și coordoneze din timp avioanele pentru a evita accidentele.

Sosirile și plecările au loc numai pe timpul nopții în perioada octombrie – august, atunci când albatroșii sunt prezenți în zonă datorită rutei lor de migrație.

7. Aeroportul Kitakyushu, din Japonia

aeroporturi insulare
Foto: Pinterest

După cum probabil ți-ai dat deja seama, Asia este centrul mondial al aeroporturilor insulare. Dacă ar exista un premiu pentru cel mai izolat aeroport insular, acesta ar fi câștigat de aeroportul Kitakyushu.

Aeroportul se află în Fukoka, Japonia, și a fost construit pe o insulă artificială aflată la trei kilometri de zona principală a orașului. Insula se află în ape puțin adânci și arhitecții plănuiesc acum să extindă aeroportul.

8. Aeroporturi insulare: Macao, China

Foto: Pinterest

 

 În acest paradis al jocurilor de noroc nu trebuie să intri în cazinou pentru a experimenta senzații tari. Aeroportul se află în capătul estic al Insulei Taipa.

Pista a fost construită pe o fâșie de pământ care a fost smulsă din ghearele mării. Aeroportul poate face față unui aflux de șase milioane de pasageri pe an, însă mult mai mulți îi trec, de fapt, pragul.

9. Aeroportul Internațional Kansai, din Japonia

Foto: Pinterest

Aflat pe o insulă artificială în mijlocul Golfului Osaka, acest aeroport este un centru internațional de sosire și plecare din Japonia pentru compania națională Nippon Airways. Construcția a început în 1987 și peste 21 de milioane de metri cubi au fost excavați, o muncă deloc ușoară!

S-a prezis că insula se va scufunda cu aproximativ 5.7 metri. Până acum, s-a scufundat cu aproximativ 8.2 metri, mult mai mult decât fusese estimat.

 

 A devenit unul dintre cele mai scumpe proiecte de lucrări civile din istoria modernă: a fost nevoie de 20 de ani de planificare și construcție și de mai multe miliarde de dolari în investiții.

10. Aeroportul Internațional din Nagasaki, Japonia

Foto: Pinterest

Aeroportul din Nagasaki este situat la circa 18 kilometri nord-vest de orașul cu același nume. O pistă se află pe insulă și alta pe suprafața terestră principală. Acest aeroport a fost un pionier al aeroporturilor insulare, fiind construit în 1975.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:04

1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
Experiment: Un zbor „fără Covid” a aterizat la Londra. Iată ce s-a întâmplat la bord
21/11/2020 07:15

 Un zbor transatlantic de pasageri, chiar si in epoca Covid-19, poate fi un zbor sigur pentru pasageri. Zborul 14 al companiei United Airlines din Newark, care a aterizat pe aeroportul Heathrow marti devre ...

VIDEO Al doilea oras din Romania, dupa Bucuresti, care va avea centura rutiera completa:
12/11/2020 18:08

 Asociatia Pro Infrastructura a anuntat intr-o postare pe Facebook ca varianta ocolitoare a unei localitati din nordul Romania se apropie de finalizare. Este a doua centura rutiera completa in ju ...

Compania aeriana HiSky din Republica Moldova si-a deschis baza pe Aeroportul International Iasi
07/11/2020 20:26

Prima aeronava de tip Airbus A320 a companiei HiSky a aterizat vineri pe Aeroportul International Iasi, acesta devenind baza companiei aeriene din Republica Moldova. "Reprezentantii companiei aeriene HiSk ...

Autostradă construită în mijlocul unei zone rezidențiale la 50 cm de blocuri  GALERIE FOTO
05/11/2020 13:40

Un pasaj rutier, parte dintr-o autostradă, este construit de către autoritătile egiptene la doar 50 cm de blocuri de locuinte. Imaginile au devenit deja virale pe retele de socializare, dar autoritătile nu ...

ANVELOPE  de iarnă 2020: Tot ce trebuie să știi
03/11/2020 21:29

 Vremea rece se face simtită tot mai pregnant in toate regiunile tării, asa că a devenit clar că a sosit momentul potrivit pentru a ne gandi la cauciucuri de iarnă in 2020. Iată tot ce trebuie să st ...

VIDEO Imagini din dronă: Cum arată acum tronsonul din autostrada Sebeș - Turda pe care Transporturile speră să-l deschidă până la finalul anului
03/11/2020 21:00

 Pe cei 17 km de autostradă de la Sebes la Alba Iulia Nord ministrul Transporturilor speră să-i deschidă pană la finalul anului. Lucrările avansează, insă deschiderea in 2020, chiar si partială, c ...

Cod rutier 2020. Ce amendă îți iei dacă ai roțile mai mari decât scrie în cartea mașinii
31/10/2020 18:53

Cod rutier 2020. S-a aflat ce amendă iti iei dacă ai rotile mai mari decat scrie in cartea masinii. Soferii care circulă cu roti mai mari sau mai mici decat cele mentionate in cartea autovehiculului trebuie ...

VIDEO Cand se va putea circula pe cei 40 de kilometri de autostrada de la Sebes la Aiud. Stadiul lucrarilor
24/10/2020 09:31

 Autostrada A10 Sebes-Turda, care face legatura intre A1 si A3, intre Sebes si Turda, este in santier pe primii 40 de kilometri de mai bine de 4 ani. Loturile 3 si 4 au fost finalizate in 2018, dar pr ...

Cum foloseşti corect banda de urgenţă de pe autostradă. Ştiai?
21/10/2020 23:50

Banda de urgenţă de pe autostradă poate fi folosită doar cu motiv bine intemeiat. În afara cazurilor de urgentă – medicală, defectiuni tehnice etc, este strict interzisă oprirea masinilor ...

Cirulatia in SENSUL GIRATOR
19/10/2020 18:06

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei