0000   0141700

Dimensiune font:

10 aeroporturi insulare superbe din lumea întreagă

| 28-11-2019 11:49

 Iată câteva dintre cele mai interesante aeroporturi insulare și pistele spectaculoase pe care ai putea să aterizezi în următoarea ta vacanță exotică.

Bine ai venit în lumea aeroporturilor înconjurate de valuri! Aeroporturile insulare, ridicate de obicei pe recife de coral naturale sau pe insule construite artificial, fac accesibile pentru milioane de turiști destinații tropicale sau convenționale, dar care pur și simplu s-au confruntat cu lipsa spațiului.

1. Aeroportul Internațional Ibrahim Nasir, din Maldive

aeroporturi insulare
Foto: Pinterest

Cunoscut și ca Aeroportul Internațional Male, acesta este principalul aeroport internațional din Maldive. Se află pe Insula Hulhule din regiunea cunoscută ca Atolul Male de Nord și sute de mii, dacă nu milioane de turiști, trec prin porțile sale în fiecare an, după cum arată The World Geography.

Aeroportul a fost construit pe un recif de corali nu departe de capitala Maldivelor, Male. Aeroportul se află la o „altitudine” de doi metri deasupra nivelului mării și are o singură pistă, lungă de 3.200 metri și lată de 45 metri.

2. Aeroporturi insulare: Chubu Centrair, din Japonia

aeroporturi insulare
Foto: Pinterest

Poate că nu consideri Japonia o destinație tropicală și nici măcar o insulă, însă guvernul nipon se bazează aproape în întregime pe aeroporturi insulare pentru a-și face țara accesibilă pe calea aerului.

Aeroportul a fost construit pe o insulă artificială numită Ise Bay, din provincia Aichi. Este considerat un aeroport de primă clasă și este principala poartă internațională de acces spre regiunea centrală a Japoniei.

Peste un milion de pasageri trec prin acest aeroport în fiecare an.

 

3. Aeroportul Maamigili, din Maldive

aeroporturi insulare
Foto: Pinterest

Acesta este un alt aeroport minunat din Maldive aflat în mijlocul unor ape albastre și limpezi precum cristalul. Aeroportul se află pe Insula Maamigili și s-a deschis publicului în octombrie 2011.

Pe acest aeroport este mai puțin trafic decât pe Aeroportul Internațional Nasir și are o pistă mult mai mică. Dacă vei ajunge pe această insulă mică din Maldive, trebuie să ai încredere în pilotul avionului, fiindcă priveliștea văzută de deasupra pistei poate să-ți zguduie nervii!

4. Aeroporturi insulare: Kobe, Japonia

aeroporturi insulare
Foto: Pinterest

Acesta este încă unul dintre numeroasele aeroporturi insulare ale Japoniei, aflat pe coasta orașului Kobe. Aeroportul se ocupă în primul rând cu zboruri interne, așa că s-ar putea să nu ajungi aici dacă nu te afli la bordul unei curse charter luxoase.

De obicei, aeroportul nu primește zboruri din afara țării fiindcă are pista mai scurtă decât cele mai multe aeroporturi internaționale. Guvernul a limitat la 30 numărul de zboruri care pot pleca zilnic din Kobe, pentru a preveni „supraaglomerarea” insulei.

5. Aeroportul Internațional din Hong Kong, China

aeroporturi insulare
Foto: Pinterest

Aceasta nu este o insulă mică! Aeroportul Internațional Hong Kong se află pe Insula Chek Lap Kok și este unul dintre cele mai mari aeroporturi insulare construite vreodată.

A fost terminat în 1998 și a devenit un centru important de transport al mărfurilor și o poartă pentru destinații din China și restul Asiei. Astăzi, este cel mai aglomerat punct de transport al mărfurilor din lume și unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi pentru pasageri.

6. Aeroporturi insulare: Henderson, SUA

aeroporturi insulare
Foto: Pinterest

Aerodromul Henderson este unul dintre puținele aeroporturi insulare din SUA, aflat pe Insula Sand din Atolul Midway. Aerodromul este adeseori folosit drept punct de deviere de urgență pentru Administrația Federală a Aviației.

Însă aeroportul nu are punct de control al traficului, ceea ce înseamnă că piloții care zboară spre aerodromul Henderson trebuie să-și coordoneze din timp avioanele pentru a evita accidentele.

Sosirile și plecările au loc numai pe timpul nopții în perioada octombrie – august, atunci când albatroșii sunt prezenți în zonă datorită rutei lor de migrație.

7. Aeroportul Kitakyushu, din Japonia

aeroporturi insulare
Foto: Pinterest

După cum probabil ți-ai dat deja seama, Asia este centrul mondial al aeroporturilor insulare. Dacă ar exista un premiu pentru cel mai izolat aeroport insular, acesta ar fi câștigat de aeroportul Kitakyushu.

Aeroportul se află în Fukoka, Japonia, și a fost construit pe o insulă artificială aflată la trei kilometri de zona principală a orașului. Insula se află în ape puțin adânci și arhitecții plănuiesc acum să extindă aeroportul.

8. Aeroporturi insulare: Macao, China

Foto: Pinterest

 

 În acest paradis al jocurilor de noroc nu trebuie să intri în cazinou pentru a experimenta senzații tari. Aeroportul se află în capătul estic al Insulei Taipa.

Pista a fost construită pe o fâșie de pământ care a fost smulsă din ghearele mării. Aeroportul poate face față unui aflux de șase milioane de pasageri pe an, însă mult mai mulți îi trec, de fapt, pragul.

9. Aeroportul Internațional Kansai, din Japonia

Foto: Pinterest

Aflat pe o insulă artificială în mijlocul Golfului Osaka, acest aeroport este un centru internațional de sosire și plecare din Japonia pentru compania națională Nippon Airways. Construcția a început în 1987 și peste 21 de milioane de metri cubi au fost excavați, o muncă deloc ușoară!

S-a prezis că insula se va scufunda cu aproximativ 5.7 metri. Până acum, s-a scufundat cu aproximativ 8.2 metri, mult mai mult decât fusese estimat.

 

 A devenit unul dintre cele mai scumpe proiecte de lucrări civile din istoria modernă: a fost nevoie de 20 de ani de planificare și construcție și de mai multe miliarde de dolari în investiții.

10. Aeroportul Internațional din Nagasaki, Japonia

Foto: Pinterest

Aeroportul din Nagasaki este situat la circa 18 kilometri nord-vest de orașul cu același nume. O pistă se află pe insulă și alta pe suprafața terestră principală. Acest aeroport a fost un pionier al aeroporturilor insulare, fiind construit în 1975.

Puncte difuzare "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi:


Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Primăria Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi, scoate la vânzare în data de 14.08.2020, ora 10, la sediul său din Comuna Tomeşti, suprafaţa 268 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 10, Parcela Arabil 455/5, nr. cadastral 66629, la ora 10:30, suprafața de 247 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 47, Parcela Arabil 2489/8, nr. cadastral 66957, iar la ora 11, suprafața de 147 mp, situată în intravilan Sat Vlădiceni, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 5, Parcela Arabil 114. Terenurile se află în domeniul privat al Comunei Tomeşti. Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 13.08.2020, ora 15, la sediul Primăriei Tomești, într-un exemplar. Taxa de participare la licitaţie este de 50 lei. Garanţia de participare este de 3% din preţul de pornire la licitaţie pentru întreaga suprafaţă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 268 mp,3000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 247 mp, și 3292 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 147 mp. Prezentul anunț se va transmite pentru publicare instituțiilor publice abilitate, în data de 14.07.2020. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi. Tel. 0232/290434, int.211.
1.Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Primaria Comunei Sipote, cu sediul in comuna Sipote, cod postal: 707485, Alexandru Lapusneanu, nr. 1, judetul Iasi, telefon: 0232/238.333, fax: 0232/238.320, e-mail: primariasipote@yahoo.ro, cod fiscal: 4045291, 2. Informatii generale privind obiectul vanzării, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 3 apartamente impreuna cu cotele indivize teren si cotele parte teren intravilan, proprietate privata a Comunei Sipote, identificate astfel: - Apartamentul numarul 2, in suprafata de 64,99 mp. nr. cadastral: 60009-C1-U1, impreuna cu cota indiviza de 151 mp. din terenul de sub bloc si suprafata de 549 mp. – gradina, nr, cadastral 60535, situat in intravilanul satului Chiscareni, comuna Sipote, jud. Iasi; - Apartamentul numarul 3, in suprafata de 64,84 mp. nr. cadastral: 60009-C1-U3, impreuna cu cota indiviza de 151 mp. din terenul de sub bloc si suprafata de 543 mp. – gradina, nr, cadastral 60536, situat in intravilanul satului Chiscareni, comuna Sipote, jud. Iasi; - Apartamentul numarul 4, in suprafata de 64,99 mp. nr. cadastral: 60009-C1-U2, impreuna cu cota indiviza de 151 mp. din terenul de sub bloc si suprafata de 622 mp. – gradina, nr, cadastral 60537, situat in intravilanul satului Chiscareni, comuna Sipote, jud. Iasi; conform HCL 85/10.07.2020 si temeiului legal: O.U.G. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Serviciul Administrare Patrimoniu sau se poate consulta pe site-ul: www.primariasipote.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Serviciul Administrare Patrimoniu din cadrul Primariei Comunei Sipote, Alexandru Lapusneanu, nr. 1, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Daca se ridica de la sediul institutiei: 50 lei / exemplar, ce se achita in numerar la casieria concedentului sau cu ordin de plata in contul nr. RO95 TREZ 24A7 0500 0200 130X Trezoreria Municipiului Iasi. 3.4. Data limita privind solicitarea clarificarilor: 29.07.2020, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data limita de depunere a ofertelor: 04.08.2020, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primaria Comunei Sipote, Alexandru Lapusneanu, nr. 1, judetul Iasi, registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 04.08.2020, ora 12.00, Primaria Comunei Sipote, Alexandru Lapusneanu, nr. 1, judetul Iasi, Cladire Camin Cultural – sala . 6. Instanta competenta in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: JUDECATORIA HARLAU, cu sediul in Str. Gheorghe Doja, nr, 1, Ors. Hirlau, Jud. Iasi, telefon 0232 722 344, fax 0232 722 622, e-mail jud-hirlau-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre instantele abilitate, in vederea publicarii: 10.07.2020.
Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate în România
14/07/2020 14:52

Registrul Auto Roman a transmis marti că de la 1 ianuarie 2021, dar numai dacă perioada de tranzitie dintre UK si Uniunea Europeană nu va fi prelungită, omologarea de tip emisă de Regatul Unit nu va mai fi ...

Austria interzice cursele aeriene directe din România, începând de joi, din cauza COVID-19
14/07/2020 13:14

Austria va interzice incepand de joi, 16 iulie, cursele aeriene regulate directe din zece state, printre care Romania şi toate ţările din Balcanii de Vest, conform unui ordin al ministrului sănătăţii, Ru ...

Poliția a intrat pe fir după ce Raed Arafat a fost amenințat cu moartea
14/07/2020 13:05

 „În baza articolului 55 din Constituţia Romaniei, declar public: Avand in vedere că Raed Arafat este condamnat la moarte in Palestina şi datorită crimelor pe care le-a comis impotriva cet ...

Motociclist, la un pas să fie DECAPITAT pe un traseu din Cluj
14/07/2020 10:19

 Un motociclist a fost la un pas de a muri decapitat după ce, aflandu-se pe un traseu din Cluj, s-a lovit de o sarmă legată de doi copaci. Incidentul a avut loc pe un traseu des folosit de către motoci ...

PERICOL pentru şoferi. Ploaie torenţială pe A2 şi A4
13/07/2020 11:23

 Plouă torenţial, la această oră, pe autostrăzile A2 şi A4.          Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Romane informează că, la această oră ...

FOTO Intervenție DE URGENȚĂ pe șosea: 12 persoane, între care cinci copii, rănite într-un accident rutier
12/07/2020 15:47

 Două maşini s-au ciocnit, duminică, in judeţul Covasna, 12 persoane, intre care cinci copiii, fiind rănite. Toate persoanele au fost transportate la spitale, fiind conştiente, anuntă news.ro. Pomp ...

Poliția anunță rute alternative pentru turiștii care se întorc de la munte și de la mare, spre București
12/07/2020 11:29

 Sunt asteptate valori mari de trafic, duminică, in ziua cand cei mai multi dintre turistii care au petrecut pe litoral sau in statiunile de pe Valea Prahovei se intorc spre Capitală, În acest cont ...

Accident violent în drum spre mare. Maşină suspendată pe parapetul autostrăzii
12/07/2020 09:51

Un accident violent a avut loc pe autostrada Soarelui, in apropiere de Cernavodă.          Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informează c ...

O mașină a luat foc, în mers, pe Autostrada A1
11/07/2020 13:19

 O masină a luat foc, sambătă, in mers, pe A1, pe sensul Lugoj-Timisoara. Nu au fost persoane rănite, dar masina a ars in proportie de 80%.   Potrivit ISU Timis, pompierii au fost solicita ...

Coloană de maşini pe DN1, între Ploiești și Brașov
11/07/2020 13:07

 Centrul Infotrafic anuntă că, sambătă dimineata, traficul rutier este intens pe sensul de urcare al DN1 Brasov-Ploiesti si că pe unele tronsoane se circulă in coloană.       &n ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!