“Tsunami” pe piața auto ieșeană

default

Dimensiune font:

| 09-09-2018 18:55

 “Tsunami” pe piaţa auto ieşeană

       Într-un an în care pe planşa de şah a industriei auto mondiale s-au făcut mutări semnificative, a venit momentul ca Grupul Mega Auto – ATI Motors Holding să facă propria mutare. Noutatea absolută este aceea că după 15 ani în care Mega Auto a reprezentat în cel mai bun mod posibil brandul Toyota în Iaşi, dealerul ieşean pune punct colaborării cu importatorul Toyota în România.  

          Dintre mai multe branduri care au fost în discuţie cu managementul Grupului Mega Auto – ATI Motors Holding, numele noului brand ce va fi preluat în portofoliu este Skoda. Astfel, pe lângă Ford şi Volvo, grupului ieşean i se mai adaugă un brand extrem de apreciat şi bine vândut la nivel naţional şi european.

           Cu siguranţă nu a fost uşoară decizia de a renunţa la brandul Toyota după 15 ani în care Mega Auto a fost cel mai bun dealer din reţeaua Toyota România, fiind dealerul din provincie cu cele mai mari vânzări şi cea mai bună activitate de service. Certificarea competenţelor echipei Mega Auto şi calitatea serviciilor oferite clienţilor s-a realizat şi la nivel european, prin câştigarea premiilor Total Quality Management, The Bizz, Ichiban – premii care au confirmat şi reconfirmat ulterior că Mega Auto avea cei mai mulţumiţi clienţi din reţeaua Toyota. În esenţă, aceasta a şi fost strategia Mega Auto în toţi aceşti ani: satisfacţia clienţilor pusă mereu pe primul loc, pentru a avea succes pe termen lung.

 Firma ieşeană nu va mai semna un nou contract de dealer cu importatorul Toyota din România, după expirarea celui existent la sfârşitul lunii septembrie, şi va vinde direct sub brandul Luxury Hybrid&Electric Cars modele hibrid, hibrid plug-in şi electrice. ”Toyota are în România o cotă de piaţă scăzută, de aproximativ 3% şi este importator independent, în timp ce Mega Auto a atins cote de piaţă de până la 9% şi a ocupat ani la rând o poziţie în top 3 branduri de import. În ultima perioadă, politica importatorului nu mai rezonează cu principiile Mega Auto”, a declarat Gabriel Manolache, preşedintele grupului Mega Auto – ATI Motors Holding.

Prezentăm în continuare declaraţia dealerului ieşean:

Viziunea noastră a fost mereu aceea de a deveni cea mai apreciată companie din domeniul auto, pentru produsele şi seviciile oferite, indiferent de zona în care ne desfăşurăm activitatea. Valorile pe care ne bazăm activitatea sunt: respectul pentru oameni, corectitudinea şi transparenţa.

Respectul pentru oameni a fost mereu prezent în activitatea noastră, atât pentru clienţi, cât şi pentru angajaţi. Ne-am respectat clienţii şi mediul în care ne desfăşurăm activitatea, am încercat să grăbim schimbarea mentalităţii şi am investit foarte mult în primul showroom dedicat exclusiv maşinilor de tip hibrid, însă trebuie să ne adaptăm pieţei în care vindem şi clienţilor cărora ne adresăm. Considerăm că este un dezavantaj la nivel de business să ai o gamă de motorizări şi modele care nu acoperă toate nevoile pieţei. Trebuie să ne respectăm şi angajaţii şi parteneriatul pe care îl avem cu ei pe termen lung, nu să imităm politica de business a importatorului, axată pe propriul profit. După experienţa multor dealeri din ţară care au intrat în insolvenţă sau au pierdut clădirile, noi alegem să mergem mai departe, făcând o schimbare benefică şi păstrând echipa care în aceşti 15 ani le-a oferit clienţilor cele mai înalte standarde de calitate.

Corectitudinea ne-a caracterizat mereu şi de aceea facem noi anunţul schimbării, asumându-ne faptul că alegem să mergem mai departe alături de brandul Skoda. Credem că este cea mai bună alegere, completând perfect brandurile existente în portofoliu: Ford şi Volvo. Cu siguranţă clienţii care vor să beneficieze în continuare de serviciile deosebite oferite de echipele noastre, vor avea de unde să îşi aleagă modelul care li se potriveşte.

Transparenţa este un principiu definitoriu pentru noi şi îl aplicăm atât în relaţiile cu clienţii, cât şi cu toţi partenerii noştri, în cel mai sincer mod. Am trecut peste ani de criză, de recall-uri la Toyota, dacă ne aducem aminte de perioada 2008-2009, acela fiind doar începutul, recall-urile continuând şi astăzi şi afectându-ne imaginea de brand dar şi activitatea din service şi profitabilitatea totodată. Mereu am fost transparenţi în relaţia cu clienţii şi le-am transmis toate informaţiile pe care le aveam. Inclusiv declaraţia aceasta este un exemplu de transparenţă.

Domeniul auto se va schimba radical în următoarea perioadă, iar grupul Mega Auto – ATI Motors Holding a fost deschizător de drumuri în multe privinţe când vorbim despre servicii şi produse oferite clienţilor. Grupul nostru a impus standarde greu de atins de concurenţă şi îşi propune să rămână prima opţiune când un client îşi doreste mobilitate.

Un exemplu relevant este situaţia din anul 2011, când am renunţat la brandul Honda, care avea 3,2% cotă de piaţă la Iaşi. La nivel european începuse declinul, astăzi cota aceluiaşi brand este de aproximativ 1% în Iaşi. În acelaşi an (2011) am preluat brandul Ford care avea o cotă de piaţă în Iaşi de aproximativ 4,5% şi astăzi are o cotă de piaţă de peste 9,5%.

Luxury Hybrid&Electric Cars, brand al grupului Mega Auto – ATI Motors Holding, cu o experienţă de peste 6 ani în comercializarea autoturismelor prietenoase cu mediul, continuă să ofere românilor şansa de a beneficia de noile tehnologii hibrid, hibrid plug-in şi electrice, prin afilierea la marii retaileri auto internationali, arondati direct producătorului, punând la dispoziţia clienţilor stocuri cu livrare imediată, la preţuri corecte, un mix de mărci şi modele cu niveluri de echipare în premieră.

Mediul de cumpărare şi obiceiul clientului sunt într-o dinamică permanentă, ceea ce ne provoacă şi pe noi să venim în întâmpinarea aşteptărilor clienţilor noştri prin implementarea unor noi metode şi instrumente online.

Suntem optimişti şi ştim că vom rămâne prima opţiune în mintea clienţilor atunci când aceştia îşi doresc servicii de calitate de la un partener în domeniul auto. Avem mare încredere în brandurile pe care le deţinem deja: Ford are o evoluţie impresionantă, înregistrând la nivel naţional creşteri spectaculoase, la Iaşi clasându-se pe prima poziţie la branduri de import din 2012 şi până în prezent, cu motoare extrem de competitive, producţie inclusiv în România şi o gamă de comerciale care este lider absolut la nivel european; Volvo are cel mai bun an din istoria sa – Volvo XC 40 a fost desemnată Maşina Anului în Europa, Volvo XC 60 a fost desemnată Maşina Anului în lume, iar XC 90 nu poate fi depăşit încă de alt model la nivel mondial privind standardele de siguranţă. Ne-am îndreptat atenţia către Skoda, un brand care după ce a fost preluat de grupul Volkswagen, s-a impus pas cu pas la nivel european şi surprinde prin noile modele şi calitatea produselor. Gama de modele şi motorizări este variată şi accesibilă şi credem că putem să îi reprezentăm în Iaşi la cel mai înalt nivel.

Dacă în anul 2017 am livrat către clienţii grupului Mega Auto – ATI Motors Holding peste 800 de maşini noi, anul acesta, datorită vânzărilor excepţionale înregistrate de Ford şi Volvo, vom livra către clienţii noştri peste 900 de unităţi, în condiţiile în care Toyota este în scădere faţă de anul trecut.

Sunt convins că în anul următor vom depăşi cu mult pragul de 1000 de unităţi cu Ford, Skoda, Volvo şi Luxury Hybrid&Electric Cars.”

Timpul va demonstra cine a făcut mutarea strategică pe tabla de şah, însă istoria ne arată că Grupul Mega Auto – ATI Motors Holding a câştigat mereu cu strategia bazată pe satisfacţia clienţilor.

 Noul site: http://megaauto.ro/

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Când se schimbă uleiul de motor și tot ce trebuie să știi despre procedură
19/12/2019 17:09

  Cand se schimbă?  În general, uleiul de motor se schimbă la fiecare 10.000 – 15.000 de km parcursi, in functie de recomandările producătorului sau cel putin o dată pe an. Dacă sc ...

10 aeroporturi insulare superbe din lumea întreagă
28/11/2019 11:49

 Iată cateva dintre cele mai interesante aeroporturi insulare si pistele spectaculoase pe care ai putea să aterizezi in următoarea ta vacantă exotică. Bine ai venit in lumea aeroporturilor inconjurat ...

Impozitul auto, mai scump în 2020. Cum calculezi exact, în funcție de motor, câți bani vei plăti
19/11/2019 08:45

Impozitul auto va fi mai scump in anul 2020. Unii dintre soferi vor plăti mai mult, in functie de anumite categorii de motorizări. Cum calculezi cati bani vei achita? Impozitul auto, mai scump in 2020 Din ...

De ce avioanele de pasageri sunt albe?
18/11/2019 14:58

 Sigur ai observat faptul ca majoritatea aeronavelor de pasageri sunt vopsite in alb. Oare de ce?   E mai ieftin! Vopseaua adauga intre 273 – 544 kg la o aeronava, declara repre ...

Începând cu 2022, UE impune reguli noi. Sunt vizate toate mașinile
11/11/2019 10:10

Siguranta pe care o oferă masinile a devenit in ultimii ani un criteriu din ce in ce mai important pentru clientii de pe piata auto interesati să isi cumpere un nou automobil. Progresul tehnologiei este mai ...

Pentagonul anunță prețurile la avioanele militare F-35 pe următorii trei ani
29/10/2019 19:37

 Pentagonul a anuntat marti detaliile privind pretul convenit cu Lockheed Martin, care ar putea duce la scăderea costurilor pentru avioanele militare F-35 in următorii trei ani, ceea ce ar putea incuraja ...

VIDEO- ACCIDENTE AUTO
20/09/2019 10:48
Cod Rutier 2019: Poți fi oprit de polițiștii de la Rutieră fără motiv? Ce spune legea despre șoferi și drepturile lor
14/09/2019 09:14

  Cod Rutier 2019: Cum poti fi oprit de politia de Rutieră fără motiv? Ce spun drepturile soferului?   Veste bună pentru soferi! În sfarsit ceva care să fie si in ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei