Ce riști când iei un taxi din aeroporturile României. Suprataxarea pe kilometru este cea mai mică problemă

taxi_07381000

Dimensiune font:

| 19-08-2022 20:39

Taximetriștii din zona aeroporturilor fac orice pentru bani. Încalcă legi și siguranța persoanelor pe care le transportă. Mulți nu au RCA, alții nu au ITP, alții au la mașini anvelope atât de uzate încât și câteva picături de ploaie le-ar face să derapeze.

O acțiune a poliției a scos la iveală cum taxiurile de la aeroporturi sunt adevărate bombe pe roți, gata să ucidă oameni. Cei mai mulți șoferi nu emit bonuri fiscale, iar unii refuză clienți la îmbarcare.

”La data de 18 august a.c., Direcția de Poliție Transporturi a organizat și desfășurat o acţiune în sistem integrat, cu efective mărite, privind controlul legalității desfășurării transportului rutier în regim „TAXI” și „în regim de închiriere” în zona aeroporturilor civile din România.

La activitățile de control au participat poliţişti din cadrul structurilor de poliţie transporturi, poliţie rutieră și specialiști din cadrul Registrului Auto Român, respectiv din cadrul Biroului Român de Metrologie Legală, fiind verificate mai multe aspecte, de la starea tehnică a autovehiculelor, existența și/sau valabilitatea documentelor specifice (autorizații, atestate profesionale, buletine de verificare metrologică, etc), a inspecțiilor tehnice periodice, a polițelor de asigurare obligatorii R.C.A., până la existența poliței obligatorii de asigurare pentru persoane și bagaje.

Astfel, au fost verificate 259 de autovehicule, legitimate 293 de persoane și aplicate 138 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 98.250 de lei.
 

Din totalul sancţiunilor, 23 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul de persoane în regim taxi şi în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare, 104 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice și 11 la alte acte normative.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 19 certificate de înmatriculare, un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare și reținut un permis de conducere.

Mașini fără ITP și RCA și clienți refuzați la împarcare

1. În zona unui aeroport, a fost oprit pentru control un autoturism inscripționat „TAXI”, iar în urma controlului, conducătorul auto, în vârstă de 63 de ani, nu a putut să prezinte documentele obligatorii pentru efectuarea serviciului de taxi.

În cauză, a fost dispusă suspendarea efectuării serviciului de taximetrie, până la prezentarea documentelor prevăzute de Legea nr. 38/2003.

2. În zona unui alt aeroport, a fost depistată o persoană, care ar fi efectuat transport persoane cu un autoturism înmatriculat în Republica Moldova, fără a deține atestat profesional. Acesta a fost sancționat contravențional conform O.U.G. nr. 195/2002.
 

3.În zona aceluiași aeroport, a fost depistată o persoană care ar fi efectuat o cursă în regim taxi, fără a elibera bon fiscal clientului la finalul cursei.

În urma controlului, s-a mai constatat faptul că șoferul nu avea dotările obligatorii și nici ecuson de identificare, fapt pentru care a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 38/2003.

4. La un alt aeroport, a fost depistat un taximetrist, care ar fi refuzat clienți la îmbarcare, motiv pentru care a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 38/2003, fiindu-i totodată, suspendat atestatul profesional.

În zona aceluiași aeroport, a fost depistată o altă persoană, care ar fi efectuat o cursă în regim taxi, fără a elibera bon fiscal clientului la finalul cursei, fapt pentru care a fost sancționată contravențional conform Legii nr. 38/2003.

5. La un alt aeroport, au fost efectuate verificări complexe împreună cu specialiști din cadrul Registrului Auto Român și Biroului Român de Metrologie Legală, în urma cărora au fost constatate mai multe încălcări ale prevederilor privind transportul persoanelor în regim de taxi.
 

Astfel, a fost depistată o persoană, care ar fi condus un autoturism, având inspecția tehnică periodică expirată, buletinul de verificare metrologică expirat și lipsa atestatului profesional, fapte pentru care a fost reținut certificatul de înmatriculare al autoturismului și aplicate sancțiuni contravenționale.

De asemenea, a fost depistat un bărbat, care ar fi condus un autoturism, având anvelopele uzate peste limita admisă, fapt pentru care a fost sancționat contravențional și i s-a reținut certificatul de înmatriculare.

În zona aceluiași aeroport, a mai fost depistată o persoană, care ar fi condus un autoturism, având anvelopele neconforme cu specificațiile producătorului, precum și uzate peste limita admisă, fapt pentru care a fost sancționat contravențional și i s-a reținut certificatul de înmatriculare.

Totodată, la nivelul municipiului București, acțiunea a fost extinsă și în zona gării, cu participarea polițiștilor din cadrul Poliției Rutiere, împreună cu specialiști din cadrul Registrului Auto Român și Biroului Român de Metrologie Legală, fiind identificate mai multe încălcări ale prevederilor Legii nr. 38/2003 și ale O.U.G. nr. 195/2002.

Astfel, a fost depistat un microbuz de transport marfă, în care au fost identificate 13 persoane, care ar fi călătorit pe ruta Oltenița – Gara de Nord în condiții improprii și fără nicio măsură de siguranță și confort (scaune conforme, centuri de siguranță, ferestre, ventilație, etc.).

În acest context, conducătorul auto fost sancționat contravențional cu 13.785 de lei, fiindu-i reținute certificatul și plăcuțele de înmatriculare și fiindu-i suspendat dreptul de utilizare a autovehiculului, conform Legii nr.38/2003 și O.U.G. nr. 195/2002. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:11

Klaus Iohannis a semnat: Trecerile de pietoni nesemaforizate vor fi obligatoriu iluminate
04/10/2022 18:06

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea prin care administratorii de drumuri sunt obligaţi să asigure iluminatul public al trecerilor pentru pietoni nesemaforizate, scrie Agerpres. Actul no ...

Permis expirat? Vezi aici ce trebuie să faci ca să îl înlocuiești
04/10/2022 11:14

Numeroase permise de conducere existente in Romania urmează să expire, in perioada următoare, a anuntat Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). În urma u ...

Cum arată și ce are mașina care costă 23 de milioane de euro VIDEO
03/10/2022 13:57

 În această lume există lucruri la care un om obisnuit nu poate decat să viseze. Unul dintre ele este noul Rolls-Royce Boat Tail, o decapotabilă care costă nimic mai mult si nimic mai putin d ...

Aproape jumătate de milion de permise auto expiră de la finalul anului / MAI le cere șoferilor să își schimbe documentele înaintea termenului de expirare
01/10/2022 12:02

 Termenul de valabilitate va expira pentru peste 450.000 de permise de conducere, la nivel national, in perioada decembrie 2022 - februarie 2023, iar Ministerul de Interne le cere soferilor să ceară pres ...

Ce nu prea se spune despre mașinile autonome! Vor fi practic „imposibile” fără o „atingere” umană utilă!
27/09/2022 10:18

Start-up-urile de vehicule autonome (AV) au strans zeci de miliarde de dolari pe baza promisiunilor de a dezvolta masini cu adevărat autonome, dar directorii din industrie si expertii spun că ar putea fi nece ...

Razie în București! Polițiștii au dat zeci de amenzi și au constatat cinci infracțiuni
25/09/2022 11:26

Poliţiştii Brigăzii Rutiere a Capitelei au făcut, in noaptea de sambătă spre duminică, o razie in cadrul căreia au fost date 73 de amenzi in valoare de 53.000 de lei şi au constatat cinci infracţiuni ...

Comandantul Aeroclubului Iaşi a murit în timpului unui antrenament în Polonia
24/09/2022 11:55

Un campion roman de parasutism si-a pierdut viata in timpului unui antrenament. Sorin Constantin Enghel, comandantul Aeroclubului Teritorial Iasi, se afla in Polonia si pregătea pentru stabilirea unui nou reco ...

Caroseria ciudată cu care a venit un român la RAR pentru omologare:
23/09/2022 14:21

 Angajatii Registrului Auto Roman au parte aproape zilnic de situatii neobisnuite, de la soferi care fac tot felul de improvizatii, masini foarte scumpe, pană la masini uitate, pe care cu greu le mai z ...

Mihai Chirica-IAȘUL va fi împânzit cu biciclete inteligente
23/09/2022 10:15

Municipalitatea a anunţat demararea proiectului Iaşi Velocity * prin intermediul proiectului vor fi amenajate 50 de statii de imbarcare si inchiriere pentru biciclete si vor fi cumpărate 813 de biciclete int ...

Polițiștii rutieri, obligați de șefi să aplice amenzi. Acuzațiile scandaloase privind norma de penalizări cerută
21/09/2022 12:08

Reprezentantii Sindicatului de politie Europol au transmis miercuri, 21 septembrie, intr-o postare pe Facebook, faptul că la nivelul politiei rutiere ar fi fost declansată o actiune de intimidare a agentilor ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei