auto  blocaj_semafor

Dimensiune font:

Cum s-ar putea rezolva problema locurilor de parcare in Romania?

| 17-05-2019 19:31

 Traficul si gasirea unui loc de parcare sunt printre cele mai mari probleme cu care se confrunta orice sofer, in ziua de astazi. Insa, asa cum cele mai mari probleme aduc cu sine cele mai tari solutii, un grup de tineri a ales sa ia problema in maini si sa revolutioneze viata fiecaruia dintre noi printr-o simpla aplicatie.

Prin aceasta aplicatie, soferii gasesc mai repede locul de parcare, iar administratorii parcarilor isi pot spori veniturile oferind cele mai bune locuri pentru panouri publicitare in zonele cele mai aglomerate, spre exemplu. O situatie win-win, nu-i asa?

Parking Spotter este o solutie inovativa care ajuta soferii sa gaseasca cel mai apropiat loc de parcare prin analiza automata a imaginilor furnizate de camerele video.

Mai exact, este vorba despre o platforma software ce analizeaza datele furnizate de camerele pentru supraveghere video amplasate in parcari pentru a transmite informatii despre starea locurilor de parcare atat soferilor, cat si administratorilor unor astfel de locatii.

Astfel, atunci cand un sofer intra intr-o parcare in care este instalata solutia Parking Spotter, va primi prin intermediul aplicatiei mobile informatii legate de locurile de parcare libere aflate in proximitatea utilizatorului. Au deja si primul client, Carrefour.

"In Romania, cel mai important si primul nostru client este Carrefour Brasov (Parcare Publica) unde aplicatia este complet functionala de la inceputul anului 2019 iar soferii isi pot alege locul de parcare folosind aplicatia noastra. O alta parcare disponibila angajatilor (Parcare Privata) este parcarea subterana a sediului Bosch din Bucuresti", a declarat Mihai Gheorghe, Product Manager Parking Spotter, intr-un interviu acordat Business24.

Solutia acestor tineri se pliaza atat pe nevoia parcarilor publice cat si pe cea a parcarilor private, atata timp cat dispun de un sistem de supraveghere video.

Desi nu au inca o implementare la nivel de parcari stradale in Romania, au un proiect implementat in Italia, unde solutia Parking Spotter a fost selectata pentru gestiunea parcariilor intr-un proiect amplu de Smart City.

30% din trafic este dat de masinile care cauta un loc de parcare

Ideea proiectului a pornit de la dificultatea cu care ne confruntam zi de zi in cautarea unui loc liber de parcare, explica Mihai Gheorghe.

"Studiile realizate de diferite insitutii si universitati au concluzionat ca in perioada aglomerata din zi peste 30% din trafic este dat de masinile care cauta un loc de parcare. Pornind de la acesta realitate, am inceput sa construim solutia noastra incercand sa oferim societatii un instrument prin care sa gaseasca cu usurinta un loc liber de parcare in apropierea punctului lor de interes, evitand astfel pierderea timpului in trafic", spune tanarul.

Cum functioneaza solutia Parking Spotter pentru soferi

Soferii au la dispozitie o aplicatie de mobil, disponibila atat pe Android cat si pe iOS. Aceasta le arata locurile de parcare disponibile si ii ghideaza catre locul selectat folosind Google Maps sau Waze.

Pe langa acesta carcteristica, aplicatia administreaza evenimente precum masina zgariata, lovita sau furata, utilizatorii putand raporta diferite tipuri de incidente.

Evenimentul ajunge la administratorul parcarii care poate identifica momentul in inregistrarile video si poate gestiona cazul mult mai simplu.

Cum functioneaza solutia Parking Spotter pentru administratorii de parcari

Pentru administratorii de parcari, solutia afiseaza in timp real cate locuri libere are in parcare dar si zonele cele mai ocupate de soferi.

De asemenea, au la dispozitie si o serie de rapoarte utile.

De exemplu, adminstratorul parcarii isi poate creste veniturile amplasand panouri publicitare in zonele parcarii in care masinile stationeaza cel mai des sau poate trimite echipa de curatenie in zonele aglomerate.

In cazul parcarilor platite, administratorii pot gestiona rapoarte detaliate cu veniturile generate de parcare.

Solutia locurilor de parcare, descoperita inca din 2017

Validarea solutiei Parking Spotter a avut loc in anul 2017 cand a obtinut locul 1 al competitiei Milestone Community Kickstarter Contest organizat in US San Antonio.

Milestone este unul dintre cei mai mari furnizori de solutii si sisteme de management video din lume, compania fiind parte a grupului CANON.

"Castigarea acestui premiu a dus la colaborarea cu Milestone dar si validarea de care aveam nevoie, in anul 2017 solutia fiind in faza MVP", povesteste Mihai Gheorghe.

Parking Spotter, premiat 10.000 de euro in competitia Changeneers

Doi ani mai tarziu a venit si premiul Changeneers, o competitie care a adus la un loc zeci de idei inovatoare pentru a schimba in bine lumea in care traim.

" (Premiul n.red.) a fost unul neasteptat pentru noi, deoarce stiam ca ne confruntam cu multe idei inovative cu un impact important asupra societatii. Competitia a fost despre impact, comunitate, crestere si schimbare pozitiva prin tehnologie", spune tanarul.

"Am gasit aici startup-uri din industrii diferite, de la educatie la sanatate. In finala au ajuns 12 aplicatii inovative care si-au expus ideile printr-un pitch de cateva minute. Am incercat prin prezentarea solutiei noastre sa le conturam oamenilor idea Parking Spotter si cum le poate imbunatati aceasta traiul zilnic".

Planuri mari pentru viitor

In primul rand, tinerii care au dezvoltat aceasta aplicatie sunt in cautare de detinatori de parcari care isi doresc sa isi creasca fluxul operational prin Parking Spotter.

"In orasele aglomerate, o parcare reprezinta o sursa de venit incomensurabila, toata lumea fiind in cautarea unui loc de parcare la orice ora din zi si din noapte.

Iar noi, asta facem, aducem locurile de parcare mai aproape de soferi, ceea ce inseamna cresterea veniturilor pentru detinatorul parcarii", spune Mihai Gheorghe.

"Pentru anul 2019 dorim sa consolidam piata din Europa prin participarea la evenimente dedicate oraselor inteligente dar si prin prezentarii catre clienti prin parteneriatul pe care il avem cu Milestone, Bosch sau Axis Communication", completeaza acesta. 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. Danilux S.R.L., cu sediul în mun. Botoşani, str. Primaverii, nr. 25, sc. F, et. P, Jud. Botoşani, CUI RO12598561 J7/6/2000 numită conform Sentinţei nr. 144/23.02.2011, pronunţată de Tribunalul Botoşani în dosarul nr. 2715/40/2010, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică organizată la data de 04.07.2019, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor imobile: Nr. activ Denumire activ Valoare de evaluare (lei fără T.V.A.) Valoare de pornire a licitatiei (fără T.V.A.). Activul 1 Spațiu comercial situat în mun. Botosani, str. Calea Nationala, nr. 207, jud. Botoşani cu suprafaţa construită de 251,60 mp şi suprafaţa utilă de 219,39 mp şi teren aferent construcţiei cu suprafaţa de 363 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 50743 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 4646/N) cu numărul cadastral 1433-4470. 1.274.300,00 78.000,00 euro*. Activul 3 Proprietatea imobiliară situată în zona marginală a loc. Cătămărești Deal, com. Mihai Eminescu, jud. Botoșani, ce include: grajd cu suprafața construită de 745 mp și teren aferent construcției cu suprafața de 2.580,76 mp, înscrise în Cartea Funciară nr. 50184 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 357/N) cu numărul cadastral 22/21/1/2/2/2/1 și bunuri mobile aferente, respectiv telefon mobil, birouri – 10 bucăți. 1.702.400,00 89.100,00 euro*. Sumă ce va fi achitată în lei la cursul valutar BNR din ziua plății. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până cel târziu la data de 03.07.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, toate documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00 – 16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0330/401589, 0758049901, 0749244377; 0232/243864, fax: 0232/212231. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Lovitură grea pentru bucureșteni: primarul din Comarnic impune viniete pentru mașinile cu număr de București
21/08/2019 14:49

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat impunerea unor viniete pentru locuitorii din alte judete. Măsura are efect de bumerang, asta pentru că primarul din Comarnic a anuntat că va impune viniete pentr ...

Documente necesare pentru programul Rabla 2019. Ce acte trebuie să ai la dosar!
21/08/2019 14:45

 Înainte de toate, e important să ştii că persoanele fizice trebuie să işi aleagă un dealer auto autorizat. Înscrierea la un dealer auto autorizat se dovedeşte prin obţinerea notei de i ...

Studiu Eurostat: România este cea mai periculoasă țară din UE pentru pietoni și bicicliști
20/08/2019 12:22

 Romania este pe primul loc in Uniunea Europeană (UE) cand vine vorba de numărul bicicliştilor care au decedat in accidente rutiere raportat la totalul populaţiei, cu 10 decese la un milion de locuitor ...

Anunț de ULTIMĂ ORĂ - De când începe RIDICAREA mașinilor parcate neregulamentar
20/08/2019 12:15

 Va incepe ridicarea masinilor parcate neregulamentar pe străzile orasului, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanti ai Politiei Locale Bucuresti. Ridicarea, transportul si depozitarea unui Logan (pe o ...

VIDEO-   POLITIA ROMANA IN ACTIUNE
19/08/2019 20:52
VIDEO Imagini din dronă cu „ciotul” de autostradă care se construiește lângă Oradea până la granița cu Ungaria
19/08/2019 15:01

 Lucrările la lotul Biharia - Bors (5,35 km ) din Autostrada A3 de langă Oradea au demarat la inceputul anului si ar putea fi gata in vara următoare, apreciază Asociatia Pro Infrastructura care a publi ...

Toți șoferii sunt vizați! O nouă condiție pentru obținerea permisului
19/08/2019 00:14

Soferii au parte de vesti importante! Ministerul Sănătătii a decis să introducă un nou control medical pentru cei care doresc să obtină permisul auto Ministerul Sănătătii vrea să introducă un nou e ...

De ce riști să iei amendă, chiar dacă ai în mașină trusă medicală și extinctor. Sancțiunile sunt severe
18/08/2019 11:09

    Chiar dacă ai in portbagaj  trusă medicală si extinctorul de incendiu care sunt obligatorii, tot risti să iei amendă in anumite conditii. Este o situatie penibi ...

Dacia Duster electrică va scăpa Renault de amenzi. Cum va arăta și ce motorizări va avea
18/08/2019 10:54

  Dacia Duster electrică va scăpa Renault de amenzi. Prototipul a fost prezentat la un targ Dacia isi propune să lanseze un Duster electric pentru a evita ca grupul Renault să p ...