auto  blocaj_semafor

Dimensiune font:

Cum s-ar putea rezolva problema locurilor de parcare in Romania?

| 17-05-2019 19:31

 Traficul si gasirea unui loc de parcare sunt printre cele mai mari probleme cu care se confrunta orice sofer, in ziua de astazi. Insa, asa cum cele mai mari probleme aduc cu sine cele mai tari solutii, un grup de tineri a ales sa ia problema in maini si sa revolutioneze viata fiecaruia dintre noi printr-o simpla aplicatie.

Prin aceasta aplicatie, soferii gasesc mai repede locul de parcare, iar administratorii parcarilor isi pot spori veniturile oferind cele mai bune locuri pentru panouri publicitare in zonele cele mai aglomerate, spre exemplu. O situatie win-win, nu-i asa?

Parking Spotter este o solutie inovativa care ajuta soferii sa gaseasca cel mai apropiat loc de parcare prin analiza automata a imaginilor furnizate de camerele video.

Mai exact, este vorba despre o platforma software ce analizeaza datele furnizate de camerele pentru supraveghere video amplasate in parcari pentru a transmite informatii despre starea locurilor de parcare atat soferilor, cat si administratorilor unor astfel de locatii.

Astfel, atunci cand un sofer intra intr-o parcare in care este instalata solutia Parking Spotter, va primi prin intermediul aplicatiei mobile informatii legate de locurile de parcare libere aflate in proximitatea utilizatorului. Au deja si primul client, Carrefour.

"In Romania, cel mai important si primul nostru client este Carrefour Brasov (Parcare Publica) unde aplicatia este complet functionala de la inceputul anului 2019 iar soferii isi pot alege locul de parcare folosind aplicatia noastra. O alta parcare disponibila angajatilor (Parcare Privata) este parcarea subterana a sediului Bosch din Bucuresti", a declarat Mihai Gheorghe, Product Manager Parking Spotter, intr-un interviu acordat Business24.

Solutia acestor tineri se pliaza atat pe nevoia parcarilor publice cat si pe cea a parcarilor private, atata timp cat dispun de un sistem de supraveghere video.

Desi nu au inca o implementare la nivel de parcari stradale in Romania, au un proiect implementat in Italia, unde solutia Parking Spotter a fost selectata pentru gestiunea parcariilor intr-un proiect amplu de Smart City.

30% din trafic este dat de masinile care cauta un loc de parcare

Ideea proiectului a pornit de la dificultatea cu care ne confruntam zi de zi in cautarea unui loc liber de parcare, explica Mihai Gheorghe.

"Studiile realizate de diferite insitutii si universitati au concluzionat ca in perioada aglomerata din zi peste 30% din trafic este dat de masinile care cauta un loc de parcare. Pornind de la acesta realitate, am inceput sa construim solutia noastra incercand sa oferim societatii un instrument prin care sa gaseasca cu usurinta un loc liber de parcare in apropierea punctului lor de interes, evitand astfel pierderea timpului in trafic", spune tanarul.

Cum functioneaza solutia Parking Spotter pentru soferi

Soferii au la dispozitie o aplicatie de mobil, disponibila atat pe Android cat si pe iOS. Aceasta le arata locurile de parcare disponibile si ii ghideaza catre locul selectat folosind Google Maps sau Waze.

Pe langa acesta carcteristica, aplicatia administreaza evenimente precum masina zgariata, lovita sau furata, utilizatorii putand raporta diferite tipuri de incidente.

Evenimentul ajunge la administratorul parcarii care poate identifica momentul in inregistrarile video si poate gestiona cazul mult mai simplu.

Cum functioneaza solutia Parking Spotter pentru administratorii de parcari

Pentru administratorii de parcari, solutia afiseaza in timp real cate locuri libere are in parcare dar si zonele cele mai ocupate de soferi.

De asemenea, au la dispozitie si o serie de rapoarte utile.

De exemplu, adminstratorul parcarii isi poate creste veniturile amplasand panouri publicitare in zonele parcarii in care masinile stationeaza cel mai des sau poate trimite echipa de curatenie in zonele aglomerate.

In cazul parcarilor platite, administratorii pot gestiona rapoarte detaliate cu veniturile generate de parcare.

Solutia locurilor de parcare, descoperita inca din 2017

Validarea solutiei Parking Spotter a avut loc in anul 2017 cand a obtinut locul 1 al competitiei Milestone Community Kickstarter Contest organizat in US San Antonio.

Milestone este unul dintre cei mai mari furnizori de solutii si sisteme de management video din lume, compania fiind parte a grupului CANON.

"Castigarea acestui premiu a dus la colaborarea cu Milestone dar si validarea de care aveam nevoie, in anul 2017 solutia fiind in faza MVP", povesteste Mihai Gheorghe.

Parking Spotter, premiat 10.000 de euro in competitia Changeneers

Doi ani mai tarziu a venit si premiul Changeneers, o competitie care a adus la un loc zeci de idei inovatoare pentru a schimba in bine lumea in care traim.

" (Premiul n.red.) a fost unul neasteptat pentru noi, deoarce stiam ca ne confruntam cu multe idei inovative cu un impact important asupra societatii. Competitia a fost despre impact, comunitate, crestere si schimbare pozitiva prin tehnologie", spune tanarul.

"Am gasit aici startup-uri din industrii diferite, de la educatie la sanatate. In finala au ajuns 12 aplicatii inovative care si-au expus ideile printr-un pitch de cateva minute. Am incercat prin prezentarea solutiei noastre sa le conturam oamenilor idea Parking Spotter si cum le poate imbunatati aceasta traiul zilnic".

Planuri mari pentru viitor

In primul rand, tinerii care au dezvoltat aceasta aplicatie sunt in cautare de detinatori de parcari care isi doresc sa isi creasca fluxul operational prin Parking Spotter.

"In orasele aglomerate, o parcare reprezinta o sursa de venit incomensurabila, toata lumea fiind in cautarea unui loc de parcare la orice ora din zi si din noapte.

Iar noi, asta facem, aducem locurile de parcare mai aproape de soferi, ceea ce inseamna cresterea veniturilor pentru detinatorul parcarii", spune Mihai Gheorghe.

"Pentru anul 2019 dorim sa consolidam piata din Europa prin participarea la evenimente dedicate oraselor inteligente dar si prin prezentarii catre clienti prin parteneriatul pe care il avem cu Milestone, Bosch sau Axis Communication", completeaza acesta. 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
RELUARE ZBORURI. Veste bună pentru românii care vor să plece cu avionul. Dr. Ing. David Ciceo: Doar în aceste țări
27/05/2020 21:04

Dr. Ing. David Ciceo, presedintele Asociatiei Aeroporturilor din Romania si Directorul Aeroportului International Avram Iancu Cluj, a vorbit in exclusivitate pentru DCNews despre reluarea zborurilor. Aviati ...

Valabilitatea cursurilor pentru permisele de șoferi a fost prelungită
27/05/2020 18:11

 Guvernul a aprobat mircuri un proiect de Hotărare care ii vizează pe cei care nu au putut da examenele pentru obtinerea permiselor de conducere din cauza pandemiei de coronavirus. "Prin această ho ...

Politia cauta un sofer care s-a filmat in timp ce conducea cu 323 km/h in plina pandemie de coronavirus
27/05/2020 14:28

 Autoritatile au identificat intre timp locul "faptei": autostrada M23 din Marea Britanie. Un sofer care s-a filmat in timp ce conducea cu peste 320 de kilometri pe ora pe o autostrada din Mar ...

Aeroportul Sibiu, anunț important: Suspendarea zborurilor pe teritoriul României a fost prelungită
27/05/2020 14:21

Suspendarea zborurilor pe teritoriul Romaniei a fost prelungită pană pe 16 iunie 2020 (inclusiv), precizează Aeroportul International Sibiu.    Pasagerii care urmau să călătorească in perio ...

Politia Romana anunta o campanie prin care soferii fara abateri sunt recompensati
21/05/2020 14:38

 Politia Romana si asociatia Asociatia Green Road au demarat o campanie de premiere a soferilor care in 2019 nu au incalcat regulile de circulatie. Anuntul este postat pe pagina de Facebook a Polit ...

VIDEO Primul șantier în lucru de pe autostrada A1 Sibiu - Pitești. Mobilizare mare a constructorului. La ce stadiu a ajuns în sub două luni de la începerea lucrărilor
18/05/2020 04:58

 Pe primul tronson contractat din autostrada A1 Sibiu - Pitesti se lucrează intens, la circa o lună si jumătate de cand lucrările efective de santier au demarat. Constructorul de pe tronsonul Sibiu - B ...

Ce mașini noi au cumpărat românii într-unul din cei mai ciudați ani de când există date despre piața auto
15/05/2020 21:39

 Anul 2020 a demarat cu patru luni consecutive de scădere in Romania, după ce si in luna aprilie, se consemnează (ca de altfel, in intreaga Europă) o scădere a pietei totale comparativ cu luna similar ...

Autostrăzile spre Moldova: Care este stadiul fiecărui tronson de pe Autostrada „Unirii” A8, discuții despre traseul A7 și „cocoașa” de la Focșani
10/05/2020 08:37

 Anul 2021 va fi anul autostrăzilor pentru Moldova, a spus sefa de la Autostrăzi, Mariana Ionită, intr-un interviu HotNews.ro #deladistantă. Astfel, pentru Autostrada „Unirii” A8 ar ur ...

Un copil de 5 ani a fost prins de politisti conducand singur in masina pe autostrada: Plecase sa-si cumpere un Lamborghini cu 3 dolari in buzunar (Video)
05/05/2020 20:18

 Imagini incredibile publicate de politia din Utah arata cum un copil in varsta de 5 ani a fost oprit pe autostrada de politisti, dupa ce a furat masina parintilor. Baiatul a reusit sa conduca kilometri ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!