Experiment: Un zbor „fără Covid” a aterizat la Londra. Iată ce s-a întâmplat la bord

avion 213

Dimensiune font:

| 21-11-2020 07:15

 Un zbor transatlantic de pasageri, chiar și în epoca Covid-19, poate fi un zbor sigur pentru pasageri. Zborul 14 al companiei United Airlines din Newark, care a aterizat pe aeroportul Heathrow marți devreme, părea să fie exact asta. Zborul este primul dintr-un proces de patru săptămâni efectuat de compania aeriană în care pasagerii și echipajul sunt testați înainte de îmbarcare, oferindu-le asigurarea că - cel puțin la momentul decolării - nimeni nu are virusul, potrivit CNN.

United vrea să demonstreze că testarea adecvată la bord ar putea permite călătoriei transatlantice să se deschidă din nou, reducând sau eliminând nevoia de carantină și reanimând industria turismului.

Deci, cum funcționează?

 

 
Richard Quest de la CNN a fost unul dintre cei 36 de pasageri la bordul zborului inaugural de noapte către Heathrow pentru a experimenta procesul. Iată ce s-a întâmplat:


Screening-ul virusului - un test Abbott ID Now Covid-19 rapid administrat de Premise Health - a avut loc imediat după check-in.

Treci prin securitate, te îndrepți spre poartă și către instalația de testare, care se află la Newark United Club. Intri, îți dai numele, răspunzi la întrebări medicale de bază și o asistentă îți face un tampon nazal.
Nu este deloc intruziv.

Medicul responsabil mi-a explicat că tamponul nu trebuie să depășească pasajele nazale pentru a detecta Covid. Întregul lucru durează aproximativ 15 minute în total, apoi obțineți rezultatele tipărite și predate.
 


Rapid și ușor


Deși luni seara a fost un proces rapid și ușor, mi-a trecut prin minte că, dacă testarea înainte de zbor devine norma și există trei, patru sau cinci zboruri complete către Europa care pleacă pe zi, centrul ar putea deveni foarte ocupat.

Dar United a fost pregătită, cerându-ne să ajungem cu câteva ore mai devreme pentru a acorda timp testării. Vă înscrieți pentru fereastra dvs. de 15 minute în avans, astfel încât testarea este ușor de încorporat în timpul călătoriei.

United va efectua testul pe trei zboruri peste Atlantic pe săptămână. Speră că va ajuta la restabilirea legăturilor aeriene între Londra și New York, care este în mod normal una dintre cele mai aglomerate rute internaționale de curse lungi din lume.

În acest moment, pasagerii care o călătoresc sunt puțini. Oricine ajunge în Marea Britanie din America trebuie să fie pus în carantină timp de două săptămâni. Restricțiile sunt și mai dure pentru călătoria de întoarcere, ceea ce face ca aceste călătorii transatlantice, fie pentru afaceri, fie pentru agrement, să fie aproape imposibile acum.

Călătorilor care sosesc în Marea Britanie din SUA și invers nu li se cere în prezent să prezinte un test Covid negativ. Mulți din industria turismului spun că aceasta este o oportunitate ratată de a crea un coridor sigur.

 

La bordul Boeingului United 767-300ER care face primul zbor de testare Covid, majoritatea pasagerilor îmi spun că călătoresc pentru a-și vedea familia.
 


 

Persoană infectată


O persoană a dat test pozitiv pentru Covid-19 în timpul screening-ului. Individului i s-a refuzat îmbarcarea și a fost escortat într-o cameră de izolare.

Nu cred că United se aștepta la acest lucru, dar compania aeriană a fost pregătită și protocolul a fost urmat. Au fost instituite proceduri adecvate pentru îngrijirea și bunăstarea individului și pentru a proteja ceilalți pasageri.

 

Compania aeriană consideră că acest lucru demonstrează că testarea înainte de plecare are ca rezultat un zbor sigur.

Ar putea apărea totuși coronvirusul? Măsuri suplimentare de protecție

 
Cu siguranță este liniștitor să fii într-un avion unde toată lumea a fost testată. Desigur, știm că nu este o garanție, dar la momentul îmbarcării toată lumea era fără Covid.

Dacă un pasager ar trece la Covid-pozitiv în timpul zborului, există încă măști faciale, distanțare și filtre HEPA ale aeronavei pentru a limita șansele de răspândire.

Defectele testelor înainte de plecare au fost subliniate săptămâna trecută când SeaDream 1, prima navă de croazieră care a revenit în serviciu în Caraibe, a văzut cazuri Covid, în ciuda testării negative a tuturor pasagerilor.

Scott Kirby, CEO la United Airlines, spune că șansele ca o persoană să fie testată negativ pentru Covid la Newark, să zboare peste Atlantic și apoi să testeze pozitiv la Heathrow - și să transmită virusul în acest proces - sunt mici.

„Din cauza mediului ambiant de pe o navă de croazieră - se răspândește în întregime pe nava de croazieră - nu este așa dacă zbori la nivel internațional cu un avion”, spune Kirby.
 
United continuă, de asemenea, să implementeze procedurile de siguranță introduse de la pandemie - măști obligatorii, distanțare socială. Eram în clasa business, iar când ni s-a servit mâncare, totul era ambalat și conceput astfel încât nimeni să nu-l fi atins.

Ajuns la Heathrow, sunt șocat de cât de straniu este. Este o amintire vie a modului în care al doilea val de Covid-19 în Europa și blocajele ulterioare au avut un efect devastator asupra industriei turismului.

Dacă experimentul se dovedește a avea succes, metoda lui United trebuie să fie viitorul călătoriei. Un test Covid negativ înainte de plecare completat de o scurtă carantină și un test final pentru a fi totul clar ar face o mare diferență.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

%ANUNTSPECIAL%
Lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 200/89/2011, aflat pe rolul Tribunalului Vaslui şi C.E.C. Bank Sucursala Vaslui, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „GENIALUL” S.R.L. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Alexandru cel Bun, bl. 187, sc. C, et. 2, ap. 12, judeţul Vaslui, cât şi terenul proprietatea lui Cordunianu Tudorel, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, ADRESA, Componenţa/Observaţii, Valoare - lei- 1. Construcţia C2 – magazin, birou, spaţiu odihnă, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui, suprafaţă construită 130,96 m.p., iar terenul pe care este amplasată construcţia nu aparţine debitoarei, 24.720,00 2. Bunuri mobile, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui Vitrină frigorifică Mondial Elite, Rafturi PAL, Birou-masă PAL, Raft pâine lemn, Cântar electronic, Casă de marcat Datecs MP55A, 1.165,00. Preţul de pornire la licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârii Adunării creditorilor din data de 23.03.2021. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile debitoarei va avea loc la data de 18.06.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv la până la data de 16.07.2021. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile şi 2.000 lei din valoarea activului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei pentru bunurile imobile şi 50,00 lei pentru bunurile mobile şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0335/566.035, 0727/850.575, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
1. Informații generale privind autoritatea contractantă, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax și/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Zemeș, str. Principală, nr. 200, Zemeș, judeţul Bacău, telefon 0234383037, fax 023438330, email adp@zemes.ro, persoană de contact Alupei Teofil. 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie închiriat: Spațiu nr. 1 (boxă), în suprafață de 16,03 m.p., ce face parte din imobilul Piață Zemeș, strada Principală nr.160, proprietate publică a Comunei Zemeș, pentru activități economice comerț sau servicii. Închirierea se face conform H.C.L. 82/17.05.2021, si O.U.G. nr. 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in Caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: de pe site-ul www.zemes.ro sau de la sediul U.A.T. Comuna Zemeș. 3.2. Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul instituției de la care se poate obține un exemplar din documentația de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, U.A.T. Comuna Zemeș, strada Principală nr. 200, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.3. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 lei, se poate achita numerar la casieria UAT Comuna Zemeș. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 14/06/2021, ora 13.00. 4. Informații privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 23/06/2021, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Zemeș, strada Principală, nr. 200, județul Bacău. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: un exemplar. 5. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 24/06/2020, ora 10.00, la sediul UAT Comuna Zemeș, str. Principală nr. 200, județul Bacău. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Bacău, Str. Ştefan cel Mare nr. 4, tel: 0234/514419, fax 0234/525211, email tr-bacau-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate, în vederea publicării: 26/05/2021
Bărbat bătut de față cu poliția în județul Buzău VIDEO
13/06/2021 13:10

 Un bărbat, supranumit Activistul buzoian, a fost bătut duminică dimineată in judetul Buzău de fată cu politistii după ce acesta a incercat să prezinte publicului si autoritătilor comercializ ...

Pe autostrada A10 Sebeș – Turda, la Nodul Rutier Sebeș, s-ar putea deschide circulația parțială pe bretelele 1 si 2
08/06/2021 15:58

Pe autostrada A10 Sebes – Turda, la Nodul Rutier Sebes, s-ar putea deschide circulatia partială pe bretelele 1 si 2. Potrivit unor surse ale ziarulunirea.ro, la Nodul Rutier Sebes există sanse reale ...

Autostrada Moldovei A7: Primul tronson din A7 a fost scos la licitație / Cât costă cei 63 de km dintre Ploiești și Buzău și când vor fi gata
02/06/2021 17:34

 Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a scos la licitaţie lucrările de execuţie la primul tronson al Autostrăzii Moldovei A7, Ploieşti - Buzău, cu cele trei loturi: ...

Boat Tail, cel mai ambiţios automobil creat vreodată
28/05/2021 09:00

Rolls-Royce Motor Cars a prezentat joi vehiculul de lux Boat Tail, pe care l-a numit ”cel mai ambiţios automobil creat vreodată”. Boat Tail este o maşină cu patru locuri, care măsoară aproa ...

Un șofer român a fost amendat cu 1,7 milioane de euro în Franța
25/05/2021 10:15

Un sofer de TIR din Romania, in varstă de 50 de ani, a primit o amendă de 1,7 milioane de euro in Franta. Săptămana trecută, el a fost prins langă Perthus, localitate din sudul tării, aflată la granită ...

Dragoș Mandache, șeful Departamentului de Inspecții Tehnice Periodice RAR, a fost încătușat!
22/05/2021 10:07

Fostul sofer al liberalului Cristian Adomnitei a fost retinut de procurorii anticoruptie ieseni. Dragos Mandache, coordonator zonal al Departamentului Inspectii Tehnice Periodice si Supraveghere Parc National d ...

27 de rute aeriene internationale din Romania se redeschid dupa relaxarea restrictiilor de Covid
21/05/2021 21:20

Wizz Air, compania aeriana cu cea mai rapida crestere din Europa, anunta astazi ca va redeschide gradual 27 de rute operate de pe unele aeroporturi din Romania catre destinatii din 9 tari. Zborurile redeschise ...

 Principalele trei proiecte ce urmează să fie incluse în PNRR vizează construcţia a trei tronsoane de autostradă:
19/05/2021 08:54

 Principalele trei proiecte ce urmează să fie incluse in PNRR vizează construcţia a trei tronsoane de autostradă: Foşcani - Bacău (96 km), Bacău - Paşcani (77 km) şi o rută de circa 30-50 km int ...

Harley-Davidson trece pe electric. Compania americană a lansat brandul „LiveWire
11/05/2021 11:36

Harley-Davidson a lansat luni brandul de motociclete integral electrice „LiveWire", acesta fiind cel mai recent efort al companiei de a se implica pe piaţa vehiculelor electrice, care se dezvolt ...

Cod Rutier 2021. Schimbare majoră în trafic. Ce trebuie să afle de azi toți șoferii români
09/05/2021 10:28

Schimbare majoră in trafic! Ce modificări s-au adus in codul rutier din 2021 si care sunt lucrurile pe care trebuie să le afle incepand de azi toti conducătorii auto? Ce se va intampla cu radarele? Cod R ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei